Even voorstellen

De raadsleden stellen zich voor.
Klik hier

Op deze pagina stellen alle nieuwe raadsleden van gemeente Hoeksche Waard zich de komende tijd kort voor.

 

Miranda den Tuider-van Meteren, 48, Klaaswaal
D66

Miranda is getrouwd met Bert en heeft een zoon van 21 jaar, die inmiddels in den Haag woont. Sinds 2010 is ze politiek actief voor D66, tot eind 2018 in gemeente Cromstrijen. Miranda begon haar politieke carrière als commissielid maatschappelijke zaken. In 2011 werd ze raadslid en vanaf 2014 was ze fractievoorzitter. ,,Het mooie aan de gemeente politiek is dat het altijd gaat over de samenleving waar je zelf onderdeel van bent. De vraag is hoe kunnen we nu mensen betrekken bij die politiek, daar wil ik mij, naast cultuur en economie graag voor in gaan zetten."

 


Odila Sibrijns, 51, Numansdorp
VVD

Odila woont in Numansdorp en is marketingmanager bij een medische groothandel in Oud-Beijerland. “De Hoeksche Waard is een geweldige plek om te werken, wonen en leven. Ik zet me er graag voor in om dat te behouden voor de toekomstige generaties. Goede huizen, bereikbaarheid en bedrijven die banen hebben voor Hoeksche Waarders, dat is waar ik voor ga de komende jaren."


 


Arieanne Daane, 62 jaar, 's-Gravendeel
Lokalen Hoeksche Waard

Vanuit het Rotterdamse, waar ze 44 jaar woonde en werkte, verhuisde Arieanne in 2000 naar de Hoeksche Waard. Sindsdien is ze verknocht aan het eiland. ,,Het is één van de mooiste en veiligste gebieden van Nederland en daar moeten we zuinig op zijn." Haar werkzame leven heeft altijd in het teken gestaan van de zorg en het ondernemerschap. Voor en met mensen werken zit in haar dna verweven. ,,Ik zal me in de nieuwe raad vooral mét en voor de bewoners en bedrijven sterk maken om het goede in de nieuwe gemeente te behouden en, waar nodig, ten gunste van hen het gebied verder te ontwikkelen. Eén van de speerpunten op mijn verlanglijst de komende 4 jaar zal vooral gericht zijn op Samenwerking en Verbinden."


Gerjan Neele, 29, Numansdorp
SGP

Samen met zijn vrouw en dochter woont Gerjan sinds 2011 in het mooie Numansdorp. In december 2017 begon hij als raadslid en fractievoorzitter, namens de SGP Cromstrijen. Nu de gemeente Cromstrijen niet meer bestaat, vindt Gerjan het erg belangrijk om de nodige lokale kennis en ervaring uit Cromstrijen in te brengen in de nieuwe SGP-fractie en zo ook in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. ,,Vanuit mijn dagelijkse werk als accountmanager in de klimaattechniek ondervind ik dagelijks de mobiliteitsproblemen in en rond de Hoeksche Waard, onder andere het onderwerp mobiliteit vraagt onze bijzondere aandacht in de komen raadsperiode."


Hein Verbiest, 41, Oud-Beijerland
Lokalen Hoeksche Waard

Hein woont in Oud-Beijerland. Samen met zijn partner hebben ze twee dochters van 3 en 5 jaar. Hein groeide ook op in Oud-Beijerland en fiets met veel plezier regelmatig op zijn racefiets door de mooie Hoeksche Waard. De afgelopen jaren was hij zakelijk actief als manager bij het Openbaar Vervoer en een Woningbouwcorporatie. In 2014 kwam hij in de gemeenteraad van Oud-Beijerland bij de lokale partij BINT. De eerste twee jaren als raadslid, de laatste twee jaar als fractievoorzitter. ,,De fusie van alle lokalen partijen tot LHW zie ik als een bundeling van onze krachten om de inwoners nog beter van dienst te zijn. Ik kijk dan ook uit naar de komende raadsperiode."


Eline Rood, 38, Oud-Beijerland
D66

Na het VWO is Eline Politieke Wetenschappen gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker bij een gemeente. In 2010 werd Eline raadslid in Oud-Beijerland en ze kijkt ernaar uit om de komende jaren dat voor de gehele Hoeksche Waard te mogen zijn. ,,Het belang van cultuur wordt nog te vaak onderschat. Ik wil mij inzetten voor een multifunctioneel centrum - theater, bioscoop - op ons eiland. Daarnaast gaat mijn aandacht vooral uit naar thema’s, zoals gezondheid, Wmo, jeugdhulp, onderwijs en het verenigingsleven."

 


Ad Valkenburg, 55, Oud-Beijerland
CDA

Samen met zijn vrouw Jantine en dochters Jasmijn en Madelief woont Ad nu al meer dan 25 jaar in Oud-Beijerland. En met veel plezier. ,,We zijn een onderdeel geworden van de samenleving. De school, de voetbal, de kerk, de wijk, de buurt, de gemeenteraad." Ad is werkzaam als projectmanager bij een waterschap en houdt zich daar bezig met het bouwen en renoveren van gemalen. ,,Met mijn passie voor water voel ik me daar echt op mijn plek. Binnen de raad ga ik mij hardmaken voor een duurzame Hoeksche Waard. Nu meer de harde kant met wonen en mobiliteit, zonder mijn oude portefeuille, het Sociale Domein, uit het oog te verliezen."


Paulien Rijsdijk-Mudde, 59, Strijen
Lokalen Hoeksche Waard

Sinds 1987 woont Paulien in Strijen. Is getrouwd en heeft twee kinderen. Hiervoor gewoond in Rotterdam en Capelle aan de IJssel. Dit wordt haar tweede periode als raadslid. Eerst voor Strijens Belang in Strijen, en nu voor de Lokalen Hoeksche Waard in de nieuwe raad. Paulien voelt zichzelf echt een volksvertegenwoordiger.  ,,Bij de slager en de bakker hoor je de problemen en de zorgen. Juist hiervoor doe ik het om de politiek dichter bij de inwoners te brengen. Om me zelf in te zetten voor een mooi en een veilige Hoeksche Waard."

 


Arnold de Man, 62, Strijen
VVD

Arnold is een rasechte Hoeksche Waarder. Geboren en getogen in Strijen geniet hij als no-nonsense gezinsman (gehuwd, 3 kinderen en 7 kleinkinderen) van ons prachtige eiland. Hij heeft een achtergrond als financieel adviseur in de (semi)publieke sector met ruime ervaring in de openbare financiën. Sinds 2010 is Arnold actief als gemeenteraadslid. ,,De Hoeksche Waard is een gebied om trots op te zijn. De om ons heen veranderende wereld vraagt ook om een daarin meegaande Hoeksche Waard." In deze kansrijke transitie wil Arnold meewerken aan het opbouwen van een nog meer vitale, verdraagzame en verbindende gemeente. Raadsleden moeten daarbij altijd aanspreekbaar zijn. Zijn motto is: 'Gewoon je boerenverstand gebruiken en de mouwen opstropen."


Karel van der Linden, 51 jaar, Oud-Beijerland
SGP

Karel is geboren en getogen in Oud-Beijerland. Getrouwd met Inez, samen kregen zij 4 kinderen. Na afronding van zijn studie Bedrijfskunde aan de Landbouw Universiteit in Wageningen, ging Karel werken in de agrarische sector. Sinds 1 december 2018 is hij bij Nature's Pride, als lid van het management team, verantwoordelijk voor de inkoop van exoten. De Hoeksche Waard is hem dierbaar. ,,Met Gods hulp wil ik mij daar samen met mijn fractiegenoten van harte voor inspannen."

 


Mark de Koning, 53, Oud-Beijerland
PvdA

Mark woont in Oud-Beijerland, is gehuwd en trotse vader van 4 kinderen (2 dochters, 2 zonen). Mark heeft bestuurskunde gestudeerd en was in zijn jonge jaren landelijk voorzitter van de PvdA jongerenorganisatie. Hij is werkzaam als zelfstandig ondernemer, adviseert en begeleidt ondernemingsraden. Tevens maakt hij cartoons voor organisaties. ,,De Hoeksche Waard is een prachtig gebied met veel mogelijkheden voor de toekomst. Dat zou wel voor iedereen moeten gelden. Ongeacht je inkomen, achtergrond of leeftijd.  Daarom moet de nieuwe gemeente voor alle inwoners bereikbaar en benaderbaar blijven. Daar wil ik de komende tijd hard aan werken!"


Richard Visser, 24, Klaaswaal
Lokalen Hoeksche Waard

Richard woont al zijn hele leven in Klaaswaal. Heeft jarenlang gevoetbald bij SSS en ging naar de RSG Hoefsmid, het huidige Hoeksch Lyceum, waar hij de Havo deed. Zijn studententijd rondde Richard af in 2017, na het behalen van de master Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor werkte Richard als freelancer voor lokale kranten in de Hoeksche Waard. Zodoende ontwikkelde hij een goed gevoel voor wat er speelt in de Hoeksche Waard."

 


Jolanda Koning, 49, Oud-Beijerland
CDA

Nadat Jolanda als rechtgeaarde boerendochter de Agrarische Hogeschool had afgerond, heeft ze op diverse plekken gewerkt en gewoond. Jolanda heeft in ieder geval haar thuis gevonden in de Hoeksche Waard. Ze houdt van het landschap, de ruimte en de rust in de Hoeksche Waard. Waar de mensen om elkaar denken. Jolanda werkte ruim 11 jaar in de zorg onder meer als vrijwilligerscoördinator. Ze wil graag haar ervaringen en kennis gebruiken om samen met alle bewoners van de Hoeksche Waard de leefomgeving zo prettig te houden en verder te ontwikkelen naar een duurzamere Hoeksche Waard.

 


Vincent Rietvelt, 40, Zuid-Beijerland
GroenLinks

Vincent is in 1978 geboren in Mijnsheerenland, en inmiddels alweer ruim 30 jaar woonachtig in Zuid-Beijerland. Vincent woont daar met zijn vriendin en drie zonen op 1 van de mooiste plekjes van de Hoeksche Waard. Met aan alle kanten een prachtig uitzicht. Dit maakt dat hij dagelijks de motivatie vindt om te strijden voor het behoud van een groene en open Hoeksche Waard. In het dagelijks leven is Vincent parttime huisvader en parttime bredeschool coördinator op een basisschool in Rotterdam. Hier is hij mede-verantwoordelijk voor de 'leertijduitbreiding'. Een project dat ervoor moet zorgen dat achterstanden worden weggewerkt op de basisschool.


Jeanette Kuipers-van Nugteren, 57, Strijen
CDA

Jeanette woont haar halve leven in Strijen. Zij wil graag de politiek dichter bij de inwoners brengen en zich inzetten voor de mooie groene Hoeksche Waard. ,,Ik fiets regelmatig een rondje waardoor ik nog meer geniet van de rust en ruimte die de Hoeksche Waard ons biedt.”  Jeanette ziet het als een uitdaging om gemeenteraadslid te mogen zijn in de eerste raad, maar ze vindt het ook een eer. ,,Wij hebben een fantastisch team en we zijn er klaar voor.”

 


Alma Vervelde, 58, Oud-Beijerland
ChristenUnie

Alma is al 8 jaar enthousiast raadslid en heeft veel zin in de Hoeksche Waardse raad. Om daar vanuit de ChristenUnie-gedachte aan bij te kunnen dragen, vindt ze een verantwoordelijke taak. ,,Die ik echter graag op me neem. Groen en sociaal, was ons motto tijdens de campagne. En dat geluid mogen en willen we ook in de coalitie laten horen."
In verband met ziekte is Alma de eerste maanden wat meer op de achtergrond bezig. ,,Maar komende zomer hoop ik weer volop mee te kunnen doen."

 


Mireille Louwerens-Huys, 55, Oud-Beijerland
Lokalen Hoeksche Waard

Geboren en getogen in Rotterdam leek het wonen in een dorp niet meteen voor Mireille bestemd. Maar sinds ze ruim 21 jaar geleden verhuisde naar Mijnsheerenland met het gezin voelde Mireille zich er thuis. ,,Deze ervaring weerspiegelt het ‘klimaat’ op dit prachtige eiland: in de dorpen/buurtschappen is men verbonden met elkaar, iets wat ik steeds meer miste in de stad. Deze verbondenheid is enorm belangrijk voor de (ouderen) zorg, het onderwijs, verenigingsleven enzovoorts. Als raadslid wil ik me vooral inzetten voor het behoud van maatschappelijke verbondenheid."

 


Albert Scheerhoorn, 59 jaar, Maasdam
Lokalen Hoeksche Waard

Albert is geboren en getogen in Utrecht, woonde vervolgens 4 jaar in Rotterdam, om in 1988 in de Hoeksche Waard te gaan wonen. Eerst in Westmaas en vanaf 1995 in Maasdam. De wijze waarop mensen in de Hoeksche Waard met elkaar omgaan en openstaan om met elkaar zaken op te pakken, waardeert Albert zeer. Vanaf 2 januari 2019 gaat hij zich inzetten voor de verbinding tussen gemeenteraad, inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Om op deze wijze breed gedragen informatie te verzamelen.

 


Marco Heemskerk, 45, Numansdorp
CDA

Marco woont in Numansdorp, is getrouwd en heeft 4 kinderen. Werkt als kwartiermaker Shared Service Organisatie bij CVO Rotterdam. Heeft als Lid van Provinciale Staten al aardig wat politieke vlieguren gemaakt, maar staat te trappelen om nu als Hoeksche Waards raadslid aan de slag te gaan. ,,Als geboren en getogen Hoeksche Waarder heb ik in mijn eerste huwelijksjaren in de Haagse regio gewoond. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als je dan terugkomt waardeer je het landschap en de Hoeksche Waardse mentaliteit des te meer. Ik ga daarom voor de kansen voor en in de Hoeksche Waard.”

 


OVERIGE PRESENTATIES VOLGEN PER OMGAANDE

Op deze pagina stellen alle nieuwe raadsleden van gemeente Hoeksche Waard zich de komende tijd kort voor.

 

Miranda den Tuider-van Meteren, 48, Klaaswaal
D66

Miranda is getrouwd met Bert en heeft een zoon van 21 jaar, die inmiddels in den Haag woont. Sinds 2010 is ze politiek actief voor D66, tot eind 2018 in gemeente Cromstrijen. Miranda begon haar politieke carrière als commissielid maatschappelijke zaken. In 2011 werd ze raadslid en vanaf 2014 was ze fractievoorzitter. ,,Het mooie aan de gemeente politiek is dat het altijd gaat over de samenleving waar je zelf onderdeel van bent. De vraag is hoe kunnen we nu mensen betrekken bij die politiek, daar wil ik mij, naast cultuur en economie graag voor in gaan zetten."

 


Odila Sibrijns, 51, Numansdorp
VVD

Odila woont in Numansdorp en is marketingmanager bij een medische groothandel in Oud-Beijerland. “De Hoeksche Waard is een geweldige plek om te werken, wonen en leven. Ik zet me er graag voor in om dat te behouden voor de toekomstige generaties. Goede huizen, bereikbaarheid en bedrijven die banen hebben voor Hoeksche Waarders, dat is waar ik voor ga de komende jaren."


 


Arieanne Daane, 62 jaar, 's-Gravendeel
Lokalen Hoeksche Waard

Vanuit het Rotterdamse, waar ze 44 jaar woonde en werkte, verhuisde Arieanne in 2000 naar de Hoeksche Waard. Sindsdien is ze verknocht aan het eiland. ,,Het is één van de mooiste en veiligste gebieden van Nederland en daar moeten we zuinig op zijn." Haar werkzame leven heeft altijd in het teken gestaan van de zorg en het ondernemerschap. Voor en met mensen werken zit in haar dna verweven. ,,Ik zal me in de nieuwe raad vooral mét en voor de bewoners en bedrijven sterk maken om het goede in de nieuwe gemeente te behouden en, waar nodig, ten gunste van hen het gebied verder te ontwikkelen. Eén van de speerpunten op mijn verlanglijst de komende 4 jaar zal vooral gericht zijn op Samenwerking en Verbinden."


Gerjan Neele, 29, Numansdorp
SGP

Samen met zijn vrouw en dochter woont Gerjan sinds 2011 in het mooie Numansdorp. In december 2017 begon hij als raadslid en fractievoorzitter, namens de SGP Cromstrijen. Nu de gemeente Cromstrijen niet meer bestaat, vindt Gerjan het erg belangrijk om de nodige lokale kennis en ervaring uit Cromstrijen in te brengen in de nieuwe SGP-fractie en zo ook in de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Hoeksche Waard. ,,Vanuit mijn dagelijkse werk als accountmanager in de klimaattechniek ondervind ik dagelijks de mobiliteitsproblemen in en rond de Hoeksche Waard, onder andere het onderwerp mobiliteit vraagt onze bijzondere aandacht in de komen raadsperiode."


Hein Verbiest, 41, Oud-Beijerland
Lokalen Hoeksche Waard

Hein woont in Oud-Beijerland. Samen met zijn partner hebben ze twee dochters van 3 en 5 jaar. Hein groeide ook op in Oud-Beijerland en fiets met veel plezier regelmatig op zijn racefiets door de mooie Hoeksche Waard. De afgelopen jaren was hij zakelijk actief als manager bij het Openbaar Vervoer en een Woningbouwcorporatie. In 2014 kwam hij in de gemeenteraad van Oud-Beijerland bij de lokale partij BINT. De eerste twee jaren als raadslid, de laatste twee jaar als fractievoorzitter. ,,De fusie van alle lokalen partijen tot LHW zie ik als een bundeling van onze krachten om de inwoners nog beter van dienst te zijn. Ik kijk dan ook uit naar de komende raadsperiode."


Eline Rood, 38, Oud-Beijerland
D66

Na het VWO is Eline Politieke Wetenschappen gaan studeren aan de Universiteit Leiden. Momenteel werkt ze als beleidsmedewerker bij een gemeente. In 2010 werd Eline raadslid in Oud-Beijerland en ze kijkt ernaar uit om de komende jaren dat voor de gehele Hoeksche Waard te mogen zijn. ,,Het belang van cultuur wordt nog te vaak onderschat. Ik wil mij inzetten voor een multifunctioneel centrum - theater, bioscoop - op ons eiland. Daarnaast gaat mijn aandacht vooral uit naar thema’s, zoals gezondheid, Wmo, jeugdhulp, onderwijs en het verenigingsleven."

 


Ad Valkenburg, 55, Oud-Beijerland
CDA

Samen met zijn vrouw Jantine en dochters Jasmijn en Madelief woont Ad nu al meer dan 25 jaar in Oud-Beijerland. En met veel plezier. ,,We zijn een onderdeel geworden van de samenleving. De school, de voetbal, de kerk, de wijk, de buurt, de gemeenteraad." Ad is werkzaam als projectmanager bij een waterschap en houdt zich daar bezig met het bouwen en renoveren van gemalen. ,,Met mijn passie voor water voel ik me daar echt op mijn plek. Binnen de raad ga ik mij hardmaken voor een duurzame Hoeksche Waard. Nu meer de harde kant met wonen en mobiliteit, zonder mijn oude portefeuille, het Sociale Domein, uit het oog te verliezen."


Paulien Rijsdijk-Mudde, 59, Strijen
Lokalen Hoeksche Waard

Sinds 1987 woont Paulien in Strijen. Is getrouwd en heeft twee kinderen. Hiervoor gewoond in Rotterdam en Capelle aan de IJssel. Dit wordt haar tweede periode als raadslid. Eerst voor Strijens Belang in Strijen, en nu voor de Lokalen Hoeksche Waard in de nieuwe raad. Paulien voelt zichzelf echt een volksvertegenwoordiger.  ,,Bij de slager en de bakker hoor je de problemen en de zorgen. Juist hiervoor doe ik het om de politiek dichter bij de inwoners te brengen. Om me zelf in te zetten voor een mooi en een veilige Hoeksche Waard."

 


Arnold de Man, 62, Strijen
VVD

Arnold is een rasechte Hoeksche Waarder. Geboren en getogen in Strijen geniet hij als no-nonsense gezinsman (gehuwd, 3 kinderen en 7 kleinkinderen) van ons prachtige eiland. Hij heeft een achtergrond als financieel adviseur in de (semi)publieke sector met ruime ervaring in de openbare financiën. Sinds 2010 is Arnold actief als gemeenteraadslid. ,,De Hoeksche Waard is een gebied om trots op te zijn. De om ons heen veranderende wereld vraagt ook om een daarin meegaande Hoeksche Waard." In deze kansrijke transitie wil Arnold meewerken aan het opbouwen van een nog meer vitale, verdraagzame en verbindende gemeente. Raadsleden moeten daarbij altijd aanspreekbaar zijn. Zijn motto is: 'Gewoon je boerenverstand gebruiken en de mouwen opstropen."


Karel van der Linden, 51 jaar, Oud-Beijerland
SGP

Karel is geboren en getogen in Oud-Beijerland. Getrouwd met Inez, samen kregen zij 4 kinderen. Na afronding van zijn studie Bedrijfskunde aan de Landbouw Universiteit in Wageningen, ging Karel werken in de agrarische sector. Sinds 1 december 2018 is hij bij Nature's Pride, als lid van het management team, verantwoordelijk voor de inkoop van exoten. De Hoeksche Waard is hem dierbaar. ,,Met Gods hulp wil ik mij daar samen met mijn fractiegenoten van harte voor inspannen."

 


Mark de Koning, 53, Oud-Beijerland
PvdA

Mark woont in Oud-Beijerland, is gehuwd en trotse vader van 4 kinderen (2 dochters, 2 zonen). Mark heeft bestuurskunde gestudeerd en was in zijn jonge jaren landelijk voorzitter van de PvdA jongerenorganisatie. Hij is werkzaam als zelfstandig ondernemer, adviseert en begeleidt ondernemingsraden. Tevens maakt hij cartoons voor organisaties. ,,De Hoeksche Waard is een prachtig gebied met veel mogelijkheden voor de toekomst. Dat zou wel voor iedereen moeten gelden. Ongeacht je inkomen, achtergrond of leeftijd.  Daarom moet de nieuwe gemeente voor alle inwoners bereikbaar en benaderbaar blijven. Daar wil ik de komende tijd hard aan werken!"


Richard Visser, 24, Klaaswaal
Lokalen Hoeksche Waard

Richard woont al zijn hele leven in Klaaswaal. Heeft jarenlang gevoetbald bij SSS en ging naar de RSG Hoefsmid, het huidige Hoeksch Lyceum, waar hij de Havo deed. Zijn studententijd rondde Richard af in 2017, na het behalen van de master Internationale Betrekkingen in Historisch Perspectief aan de Universiteit Utrecht. Daarvoor werkte Richard als freelancer voor lokale kranten in de Hoeksche Waard. Zodoende ontwikkelde hij een goed gevoel voor wat er speelt in de Hoeksche Waard."

 


Jolanda Koning, 49, Oud-Beijerland
CDA

Nadat Jolanda als rechtgeaarde boerendochter de Agrarische Hogeschool had afgerond, heeft ze op diverse plekken gewerkt en gewoond. Jolanda heeft in ieder geval haar thuis gevonden in de Hoeksche Waard. Ze houdt van het landschap, de ruimte en de rust in de Hoeksche Waard. Waar de mensen om elkaar denken. Jolanda werkte ruim 11 jaar in de zorg onder meer als vrijwilligerscoördinator. Ze wil graag haar ervaringen en kennis gebruiken om samen met alle bewoners van de Hoeksche Waard de leefomgeving zo prettig te houden en verder te ontwikkelen naar een duurzamere Hoeksche Waard.

 


Vincent Rietvelt, 40, Zuid-Beijerland
GroenLinks

Vincent is in 1978 geboren in Mijnsheerenland, en inmiddels alweer ruim 30 jaar woonachtig in Zuid-Beijerland. Vincent woont daar met zijn vriendin en drie zonen op 1 van de mooiste plekjes van de Hoeksche Waard. Met aan alle kanten een prachtig uitzicht. Dit maakt dat hij dagelijks de motivatie vindt om te strijden voor het behoud van een groene en open Hoeksche Waard. In het dagelijks leven is Vincent parttime huisvader en parttime bredeschool coördinator op een basisschool in Rotterdam. Hier is hij mede-verantwoordelijk voor de 'leertijduitbreiding'. Een project dat ervoor moet zorgen dat achterstanden worden weggewerkt op de basisschool.


Jeanette Kuipers-van Nugteren, 57, Strijen
CDA

Jeanette woont haar halve leven in Strijen. Zij wil graag de politiek dichter bij de inwoners brengen en zich inzetten voor de mooie groene Hoeksche Waard. ,,Ik fiets regelmatig een rondje waardoor ik nog meer geniet van de rust en ruimte die de Hoeksche Waard ons biedt.”  Jeanette ziet het als een uitdaging om gemeenteraadslid te mogen zijn in de eerste raad, maar ze vindt het ook een eer. ,,Wij hebben een fantastisch team en we zijn er klaar voor.”

 


Alma Vervelde, 58, Oud-Beijerland
ChristenUnie

Alma is al 8 jaar enthousiast raadslid en heeft veel zin in de Hoeksche Waardse raad. Om daar vanuit de ChristenUnie-gedachte aan bij te kunnen dragen, vindt ze een verantwoordelijke taak. ,,Die ik echter graag op me neem. Groen en sociaal, was ons motto tijdens de campagne. En dat geluid mogen en willen we ook in de coalitie laten horen."
In verband met ziekte is Alma de eerste maanden wat meer op de achtergrond bezig. ,,Maar komende zomer hoop ik weer volop mee te kunnen doen."

 


Mireille Louwerens-Huys, 55, Oud-Beijerland
Lokalen Hoeksche Waard

Geboren en getogen in Rotterdam leek het wonen in een dorp niet meteen voor Mireille bestemd. Maar sinds ze ruim 21 jaar geleden verhuisde naar Mijnsheerenland met het gezin voelde Mireille zich er thuis. ,,Deze ervaring weerspiegelt het ‘klimaat’ op dit prachtige eiland: in de dorpen/buurtschappen is men verbonden met elkaar, iets wat ik steeds meer miste in de stad. Deze verbondenheid is enorm belangrijk voor de (ouderen) zorg, het onderwijs, verenigingsleven enzovoorts. Als raadslid wil ik me vooral inzetten voor het behoud van maatschappelijke verbondenheid."

 


Albert Scheerhoorn, 59 jaar, Maasdam
Lokalen Hoeksche Waard

Albert is geboren en getogen in Utrecht, woonde vervolgens 4 jaar in Rotterdam, om in 1988 in de Hoeksche Waard te gaan wonen. Eerst in Westmaas en vanaf 1995 in Maasdam. De wijze waarop mensen in de Hoeksche Waard met elkaar omgaan en openstaan om met elkaar zaken op te pakken, waardeert Albert zeer. Vanaf 2 januari 2019 gaat hij zich inzetten voor de verbinding tussen gemeenteraad, inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners. Om op deze wijze breed gedragen informatie te verzamelen.

 


Marco Heemskerk, 45, Numansdorp
CDA

Marco woont in Numansdorp, is getrouwd en heeft 4 kinderen. Werkt als kwartiermaker Shared Service Organisatie bij CVO Rotterdam. Heeft als Lid van Provinciale Staten al aardig wat politieke vlieguren gemaakt, maar staat te trappelen om nu als Hoeksche Waards raadslid aan de slag te gaan. ,,Als geboren en getogen Hoeksche Waarder heb ik in mijn eerste huwelijksjaren in de Haagse regio gewoond. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan. Als je dan terugkomt waardeer je het landschap en de Hoeksche Waardse mentaliteit des te meer. Ik ga daarom voor de kansen voor en in de Hoeksche Waard.”

 


OVERIGE PRESENTATIES VOLGEN PER OMGAANDE