Naar de stembus

Van 6 tot en met 9 juni 2024 kiezen de inwoners van de 27 lidstaten van de Europese Unie in totaal 720 leden van het Europees Parlement. In Nederland kunnen wij op donderdag 6 juni naar de stembus. Wij kiezen 31 leden die ons land gaan vertegenwoordigen in het parlement. In aanloop naar deze verkiezingen vindt u op deze pagina alle praktische informatie die u nodig heeft om te gaan stemmen. Houd deze pagina daarom goed in de gaten.

Meer inhoudelijke informatie vindt u op de verkiezingspagina van het Europees Parlement. Hier kunt u lezen waar de verkiezingen precies over gaan, op wie u kunt stemmen en nog veel meer. Ook vindt u er een link naar de Europese verkiezingen in makkelijke taal.

Tellers gezocht! 

We hebben genoeg stembureauleden, maar tellers zijn nog van harte welkom! Zowel voor de donderdagavond als vrijdag 7 juni overdag kunnen we nog mensen gebruiken die de stemmen tellen. Je hoeft van tevoren geen training te volgen. De vergoeding bedraagt € 40,- voor de donderdagavond en € 11,50 per uur voor het tellen op vrijdag. Lees alle informatie en hoe je je kunt aanmelden in dit nieuwsbericht