Spring naar content

Aankomende evenementen

Onderstaande evenementen zijn aan ons doorgegeven door de betreffende organisaties. Gaat een evenement niet door, zijn er aanpassingen in het programma of kan een eventuele vergunning niet worden verleend? Dan kunnen er geen rechten worden ontleend aan de plaatsing van dat evenement op deze pagina.
6 september - 31 december
Welzijn Hoeksche Waard en Bibliotheek Hoeksche Waard gaan samen aan de slag om inwoners van de Hoeksche Waard digitaal vaardiger te maken, door het aanbieden van een gratis digitaal inloop uur. Vrijwilligers beantwoorden vragen en helpen bij problemen met de computer, tablet, smartphone en andere digitale gebruiksmiddelen. Aanmelden is niet nodig, binnenlopen bij de verschillende locaties is voldoende.
Wie onze taal niet goed kan lezen of schrijven heeft het moeilijk op veel fronten. De eerste stap is daarom: aan de slag met spreken, lezen en schrijven. Het Taalspreekuur in de Bibliotheek Hoeksche Waard is een startpunt en een vraagbaak voor deze doelgroep.
In november staat de Bibliotheek Hoeksche Waard weer in het teken van Nederland Leest en organiseert enkele activiteiten. Op 24 november wordt een online leeskring georganiseerd over het boek ‘De Wandelaar’.
Tussen 1 november 2021 en 1 april 2022 zijn de deuren van het Bezoekerscentrum op Tiengemeten tijdens de weekenden open. Het bezoekerscentrum is op de zaterdagen en zondagen open van 11.15 uur tot 15.45 uur. Op eerste kerstdag en nieuwjaarsdag blijven de deuren van het centrum dicht. Van maandag tot en met vrijdag is het bezoekerscentrum gesloten, maar is het eiland wel te bezoeken.
30 november @ 10.00 uur - 11.30 uur
Wandel op dinsdag 30 november mee met het DigiTaalhuis Hoeksche Waard door historisch Puttershoek. Oefen meteen je Nederlands of maak kennis met mensen die onze taal heel graag willen leren. In november is altijd de actie Nederland Leest. Dit jaar wordt massaal het boek De Wandelaar van Adriaan van Dis gelezen. Aansluitend op dit boek organiseert het DigiTaalhuis Hoeksche Waard een taalwandeling door Puttershoek.
10 januari 2022 @ 10.00 uur
Vind je het lastig om overzicht te houden op hoeveel geld je iedere maand te besteden hebt en welke rekeningen er binnen komen? Kom dan naar de cursus 'Je geldzaken goed geregeld'. In 5 ochtenden krijg je meer grip op je geld.