Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Cultuureducatie met Kwaliteit - start van een nieuwe periode

Steeds meer scholen zijn ervan overtuigd dat cultuureducatie belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit het hoge aantal scholen dat inmiddels gebruikt maakt van het aanbod van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK).
Lees meer

Project rookvrije sportverenigingen

De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. We zien dat steeds meer sportverenigingen ook buiten rookvrij worden. Daar zijn we blij mee, want een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld.
Lees meer

Gevonden voorwerpen melden

Als u een voorwerp heeft gevonden, moet u dit melden bij de gemeente. Het voorwerp kunt u het beste thuis bewaren. Wilt u dat liever niet dan kunt u het afgeven op het servicepunt Oud-Beijerland.
Lees meer

Goede buren stoken beter

U leest het steeds vaker in het nieuws: de houtkachel of vuurkorf vervuilt onze lucht toch wel flink. Is dat echt zo? Hoe erg is dat dan? Kunt u er iets mee?
Lees meer

Bijzondere archeologische vondst bij het Oude Raadhuis

Tijdens het uitgraven van de bouwput voor de werkzaamheden van de verbouwing en aanbouw van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland is een bijzondere vondst gedaan. Archeologen vonden 6 graven uit einde van de 16e of 17e eeuw. Eén graf bleek bijna volledig intact.
Lees meer

Gemeenten Zuid-Hollandse Delta slaan handen ineen om het mkb te helpen met digitalisering

Met behulp van o.a. digitaliseringsvouchers, digitaliseringscoaches en het organiseren van masterclasses worden ondernemers ondersteund bij hun digitaliseringsvraagstukken.
Lees meer

Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan

Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Er zijn 3 belangrijke ontwikkelingen.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

Negatief zwemadvies voor strandjes Haringvlietbrug en Hitsertse Kade

Met ingang van vandaag is de eerdere waarschuwing vanwege een onveilige in de rivier, aangescherpt naar een negatief zwemadvies voor beide strandjes bij de Haringvlietbrug.
Lees meer

Beach Busters op recreatiegebieden om zwerfafval te voorkomen

De Beach Busters gaan op een positieve manier met de recreatiegasten in gesprek over (zwerf)afval. Ze delen papieren afvalzakjes uit (van Nederland Schoon) en sporen iedereen aan om hun afval hierin te verzamelen en weg te gooien.
Lees meer

Denkt u graag mee? Enquête over de participatievisie

Op welke manier wilt u meedenken over plannen, projecten en besluiten van de gemeente? Vul de enquête over de participatievisie in
Lees meer

Waarschuwing voor onveilige situatie diverse zwemlocaties

Bent u van plan om te zwemmen in 1 van de rivieren die ons eiland omringen? Let dan goed op. Met ingang van vandaag, dinsdag 20 juli, geldt er namelijk een waarschuwing vanwege een onveilige situatie op diverse zwemlocaties.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar De Vries-Van der Waal uit Puttershoek

Vandaag is een feestelijke dag voor Ben de Vries (82 jaar) en zijn vrouw Truus de Vries-van der Waal (78 jaar). 60 jaar geleden traden zij in het huwelijk.
Lees meer

Raad in beeld met Geertje de Schipper

De komende tijd komt u door de videoserie 'Raad in beeld' meer te weten over de gemeenteraad Hoeksche Waard.
Lees meer

Internationaal spreker Thomas Rau hoofdspreker op de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers

Dit wil je niet missen als ondernemer! Meld je aan voor de Duurzaamheidsdag op 8 oktober
Lees meer

Nieuwe tankautospuit voor Brandweer Zuid-Beijerland

Op zaterdag 17 juli heeft burgemeester Bram van Hemmen de eerste nieuwe tankautospuit officieel overgedragen aan de ploegchef van de brandweerpost Zuid-Beijerland.
Lees meer

Conceptvisie Wonen Welzijn Zorg (digitaal) ter inzage voor inwoners

Gemeente Hoeksche Waard heeft samen met inwoners, zorgpartijen en andere belanghebbenden een conceptvisie gemaakt over wonen, welzijn en zorg in 2030
Lees meer

Laatste gratis cadeaubonnen € 44,-

U kunt nog tot en met augustus eenmalig een gratis cadeaubon aanvragen van € 44,-. U besteedt deze in de webshop van het Regionaal Energieloket.
Lees meer

Gemeenteraad akkoord met volgende stap naar een duurzame Hoeksche Waard

Energieneutraal in 2040, dat is een van de doelen van Hoeksche Waard om een duurzamere gemeente te worden. Gisteravond heeft de gemeenteraad akkoord gegeven voor een volgende stap.
Lees meer

Help mee de Hoeksche Waardse Bomenlijst compleet te maken!

Gemeente Hoeksche Waard maakt een nieuwe lijst met bijzondere bomen die extra beschermd moeten worden. Weet u een boom die thuishoort op deze lijst? E-mail ons uw voorstel voor 11 september
Lees meer

Op weg naar een klimaatneutrale Hoeksche Waard met vastgestelde uitvoeringsprogramma‘s duurzaamheid

De raad van gemeente Hoeksche Waard heeft donderdagavond 15 juli de uitvoeringsprogramma’s duurzaamheid, behorend bij het programmaplan Duurzaamheid, vastgesteld.
Lees meer

Cyclomedia maakt panoramafoto’s in de Hoeksche Waard

Van augustus tot en met oktober rijden de mensen van Cyclomedia Technology B.V. met speciaal uitgeruste voertuigen door de gemeente om 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg te maken.
Lees meer

Startsein voor Foodlab Hoeksche Waard

Donderdag 15 juli gaf wethouder Paul Boogaard samen met Henk Scheele en René de Zeeuw van Hoeksche Hoeve het startsein voor Foodlab Hoeksche Waard. Het initiatief komt in de nieuwbouw van Hoeksche Hoeve in ‘s-Gravendeel
Lees meer

Gemeente en waterschap: Meer tijd nodig voor voorkeursvariant Korteweg

Om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard te verbeteren, bespraken gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta een aantal schetsontwerpvarianten.
Lees meer

Samen aan de slag met een aanpak voor JongerenOntmoetingsPlaatsen

Jongeren zijn graag bij elkaar en spreken daarvoor af op centrale plekken, bijvoorbeeld winkelcentra, of schoolpleinen. Dat is in Hoeksche Waard niet anders. Gemeente Hoeksche Waard wil graag aan deze behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten tegemoet komen.
Lees meer

Eerste succes voor nieuwe zorgmedewerkers in opleiding

Op dinsdagmiddag 13 juli kregen 10 kandidaten het officiële mbo-certificaat Individuele basiszorg verlenen. Het met succes afronden van een voorschakeltraject voor de zorg is een mooie opstap naar een BBL-opleiding bij 1 van de zorgorganisaties in de Hoeksche Waard.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard presenteert nieuwe Economische monitor

De jaarlijkse momentopname van het jaar 2020, dat vooral in het teken stond van de coronapandemie, laat afwijkende cijfers zien ten opzichte van andere jaren
Lees meer

Hoeksche Waard verlengt TONK-regeling tot en met september

De regeling kan worden aangevraagd tot en met 31 oktober. Deze biedt met name een uitkomst voor zzp'ers en ondernemers die door corona financieel in zwaar weer zitten
Lees meer

Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.
Lees meer

Dorpshuis Streona in Strijen in andere handen

De exploitatie van Dorpshuis Streona in Strijen gaat binnenkort over naar Bres Accommodaties B.V. Het dorpshuis werd jarenlang gerund door het echtpaar Peter en Marga Verschoor.
Lees meer

Expeditie Haringvliet gooit trossen los!

Ga deze zomer een dagje ontspannen op het water met Expeditie Haringvliet. Nieuw dit jaar zijn rondvaarten vanuit verschillende dorpshavens.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar Buizer-Van der Jagt uit Oud-Beijerland

Het is vandaag 60 jaar geleden dat Aart Buizer (83) en Nel Buizer – van der Jagt (82) in het huwelijk traden. Gefeliciteerd!
Lees meer

Boek ‘De tien van Moeder’ overhandigd aan nabestaanden

Op zaterdag 3 juli presenteerde Museum Hoeksche Waard het boek ‘De tien van Moeder’ over de 10 gevangenen die in 1945 aan de Provincialeweg N217 in Heinenoord werden geëxecuteerd.
Lees meer

Eerste paal voor Het Spui in Strijen

Op donderdag 1 juli sloegen wethouder Piet van Leenen en Leo Hooghwerff van aannemingsbedrijf Gebr. Hooghwerff de eerste paal van woningbouwproject Het Spui in Strijen.
Lees meer

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit.
Lees meer

Eerste bewoners tweede blok Damweide in Strijen krijgen sleutel

Op woensdag 30 juni overhandigden wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de sleutel aan de eerste bewoners van het tweede blok van de Damweide in Strijen.
Lees meer

Groeizaam weer legt grote druk op groenonderhoud

Door de combinatie van warm weer en relatief veel regen voor deze periode van het jaar groeit en bloeit alles om ons heen extra goed, ook het onkruid. Het groeit zo hard, dat er eigenlijk niet tegenop te werken is
Lees meer

Sportwethouder feliciteert KNVB-bekerwinnaar Esmee Brugts uit Heinenoord

Oud-lid Esmee Brugts uit Heinenoord won op zaterdag 5 juni met haar club PSV de KNVB-bekerfinale in Almere. Ze werd bij haar voormalige club in het zonnetje gezet tijdens de ‘Jonger Oranje-dag’
Lees meer

Akse Media start met controle adressenoverzicht gemeentegids

Eind november/begin december brengt uitgever Akse Media de nieuwe gemeentegids Hoeksche Waard uit. Deze week start de uitgever met het controleren van het adressenoverzicht
Lees meer

Kerkklokken Mijnsheerenland stoppen met slaan in de nacht

De klokken van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland stoppen per 30 juni 2021 met slaan in de nachtelijke uren.
Lees meer

Plan voor 120 keer een nieuw thuis in Klaaswaal-Zuid

Op 23 juni jongstleden tekenden wethouder Piet van Leenen, Novaform & Hooghwerff de intentieovereenkomst voor de bouw van 120 woningen in Klaaswaal-Zuid.
Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst: 3 minibossen in de Hoeksche Waard

Vandaag tekenden wethouder Paul Boogaard namens gemeente Hoeksche Waard en projectleider Dylan Haanappel namens IVN Natuureducatie de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van 3 Tiny Forests.
Lees meer

Mevrouw van der Hoeven-Blok uit Oud-Beijerland 100 jaar

Op 22 juni blies mevrouw van der Hoeven-Blok uit Oud-Beijerland 100 kaarsjes uit. Hoera!
Lees meer

Definitieve Regionale Energiestrategie Hoeksche Waard vastgesteld

Op 15 juni stelde de gemeenteraad de definitieve Regionale Energiestrategie (RES 1.0) Hoeksche Waard vast. Een mooie stap om verder te bouwen aan een energieneutrale Hoeksche Waard!
Lees meer

Meeste coronabeperkingen vervallen vanaf 26 juni

De meeste coronabeperkingen komen te vervallen, maar we moeten alert en voorzichtig blijven. Het virus blijft onvoorspelbaar en nieuwe varianten liggen op de loer. Daarom blijven de basisregels gelden
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard betaalt ondernemers leges terug

Gemeente Hoeksche Waard komt ondernemers tegemoet door bepaalde leges van 2020 en 2021 terug te betalen of niet te innen.
Lees meer

Extra injectie van 1,5 miljoen euro in Fonds Starterslening

Vandaag heeft de gemeenteraad van Hoeksche Waard unaniem besloten om het fonds van de Starterslening nogmaals een extra injectie te geven van 1,5 miljoen euro.
Lees meer

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor.
Lees meer

N489: Werkzaamheden kruispunt Achterweg en N489

De Achterweg in Mijnsheerenland is vanaf maandag 14 juni 17.00 uur tot maandag 16 augustus aan de kant van de N489 afgesloten voor doorgaand verkeer en fietsers. Er vinden werkzaamheden plaats voor het groot onderhoud aan de N489
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 8 juni

Aankomende week geeft de raad zijn mening. Dat gebeurt op dinsdagavond 8 juni in 2 vergaderingen die gelijktijdig plaatsvinden.
Lees meer

Bijeenkomst Randweg Klaaswaal: presentatie en kaarten beschikbaar

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei informeerden wij de aanwezigen hoe wij zijn gekomen tot de 2 extra te onderzoeken alternatieven en wat het vervolgproces is.
Lees meer

Uitstel ingangsdatum Omgevingswet

Aanvankelijk stond de inwerkingtreding van de Omgevingswet gepland voor 1 januari 2022. Met een kamerbrief maakte minister Ollongren vandaag bekend dat er meer tijd nodig is om de Omgevingswet goed in te voeren.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Plafond TONK-regeling voor Hoeksche Waard verhoogd

Het maximale bedrag voor de TONK is verhoogd naar €6.000,-. De regeling is bedoeld voor inwoners die als gevolg van corona een inkomensdaling hebben gehad en in financiële nood zijn.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Woning in Puttershoek gesloten na drugsvondst

Burgemeester Bram van Hemmen heeft op 25 februari 2021 een woning aan de Arent van Lierstraat in Puttershoek voor 1 jaar gesloten. De woning is gesloten op grond van de Opiumwet.
Lees meer

Tiengemeten blijft tot 2 maart dicht voor bezoekers

Dit betekent dat er niets verandert in de openstelling van de voorzieningen op het eiland. Vandaar dat Natuurmonumenten tot tenminste 2 maart het bezoekerscentrum op het eiland gesloten houdt en vaart de veerdienst niet voor bezoekers naar Tiengemeten.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Lockdown MKB: Wat mag wel en wat niet?

De lockdown treft heel veel ondernemers met name in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) heel hard. De horeca- en evenementenbranche ligt al een hele tijd plat en door de op dinsdag 15 december ingestelde lockdown begint het ook voor veel winkeliers en andere kleine ondernemers die verplicht dicht zijn zoals kappers heel lastig te worden.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer

Cultuureducatie met Kwaliteit - start van een nieuwe periode

Steeds meer scholen zijn ervan overtuigd dat cultuureducatie belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Dat blijkt uit het hoge aantal scholen dat inmiddels gebruikt maakt van het aanbod van het project Cultuureducatie met Kwaliteit (CmK).
Lees meer

Project rookvrije sportverenigingen

De sportvereniging is een belangrijke omgeving in het leven van een kind. We zien dat steeds meer sportverenigingen ook buiten rookvrij worden. Daar zijn we blij mee, want een rookvrij sportterrein geeft kinderen het goede voorbeeld.
Lees meer

Gevonden voorwerpen melden

Als u een voorwerp heeft gevonden, moet u dit melden bij de gemeente. Het voorwerp kunt u het beste thuis bewaren. Wilt u dat liever niet dan kunt u het afgeven op het servicepunt Oud-Beijerland.
Lees meer

Goede buren stoken beter

U leest het steeds vaker in het nieuws: de houtkachel of vuurkorf vervuilt onze lucht toch wel flink. Is dat echt zo? Hoe erg is dat dan? Kunt u er iets mee?
Lees meer

Bijzondere archeologische vondst bij het Oude Raadhuis

Tijdens het uitgraven van de bouwput voor de werkzaamheden van de verbouwing en aanbouw van het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland is een bijzondere vondst gedaan. Archeologen vonden 6 graven uit einde van de 16e of 17e eeuw. Eén graf bleek bijna volledig intact.
Lees meer

Gemeenten Zuid-Hollandse Delta slaan handen ineen om het mkb te helpen met digitalisering

Met behulp van o.a. digitaliseringsvouchers, digitaliseringscoaches en het organiseren van masterclasses worden ondernemers ondersteund bij hun digitaliseringsvraagstukken.
Lees meer

Nederland past aanpak reizen binnen Europa aan

Als gevolg van de veranderde situatie in Europa heeft het kabinet besloten de aanpak voor reizen binnen de Europese Unie (EU) aan te passen. Er zijn 3 belangrijke ontwikkelingen.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

Negatief zwemadvies voor strandjes Haringvlietbrug en Hitsertse Kade

Met ingang van vandaag is de eerdere waarschuwing vanwege een onveilige in de rivier, aangescherpt naar een negatief zwemadvies voor beide strandjes bij de Haringvlietbrug.
Lees meer

Beach Busters op recreatiegebieden om zwerfafval te voorkomen

De Beach Busters gaan op een positieve manier met de recreatiegasten in gesprek over (zwerf)afval. Ze delen papieren afvalzakjes uit (van Nederland Schoon) en sporen iedereen aan om hun afval hierin te verzamelen en weg te gooien.
Lees meer

Denkt u graag mee? Enquête over de participatievisie

Op welke manier wilt u meedenken over plannen, projecten en besluiten van de gemeente? Vul de enquête over de participatievisie in
Lees meer

Waarschuwing voor onveilige situatie diverse zwemlocaties

Bent u van plan om te zwemmen in 1 van de rivieren die ons eiland omringen? Let dan goed op. Met ingang van vandaag, dinsdag 20 juli, geldt er namelijk een waarschuwing vanwege een onveilige situatie op diverse zwemlocaties.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar De Vries-Van der Waal uit Puttershoek

Vandaag is een feestelijke dag voor Ben de Vries (82 jaar) en zijn vrouw Truus de Vries-van der Waal (78 jaar). 60 jaar geleden traden zij in het huwelijk.
Lees meer

Raad in beeld met Geertje de Schipper

De komende tijd komt u door de videoserie 'Raad in beeld' meer te weten over de gemeenteraad Hoeksche Waard.
Lees meer

Internationaal spreker Thomas Rau hoofdspreker op de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers

Dit wil je niet missen als ondernemer! Meld je aan voor de Duurzaamheidsdag op 8 oktober
Lees meer

Nieuwe tankautospuit voor Brandweer Zuid-Beijerland

Op zaterdag 17 juli heeft burgemeester Bram van Hemmen de eerste nieuwe tankautospuit officieel overgedragen aan de ploegchef van de brandweerpost Zuid-Beijerland.
Lees meer

Conceptvisie Wonen Welzijn Zorg (digitaal) ter inzage voor inwoners

Gemeente Hoeksche Waard heeft samen met inwoners, zorgpartijen en andere belanghebbenden een conceptvisie gemaakt over wonen, welzijn en zorg in 2030
Lees meer

Laatste gratis cadeaubonnen € 44,-

U kunt nog tot en met augustus eenmalig een gratis cadeaubon aanvragen van € 44,-. U besteedt deze in de webshop van het Regionaal Energieloket.
Lees meer

Gemeenteraad akkoord met volgende stap naar een duurzame Hoeksche Waard

Energieneutraal in 2040, dat is een van de doelen van Hoeksche Waard om een duurzamere gemeente te worden. Gisteravond heeft de gemeenteraad akkoord gegeven voor een volgende stap.
Lees meer

Help mee de Hoeksche Waardse Bomenlijst compleet te maken!

Gemeente Hoeksche Waard maakt een nieuwe lijst met bijzondere bomen die extra beschermd moeten worden. Weet u een boom die thuishoort op deze lijst? E-mail ons uw voorstel voor 11 september
Lees meer

Op weg naar een klimaatneutrale Hoeksche Waard met vastgestelde uitvoeringsprogramma‘s duurzaamheid

De raad van gemeente Hoeksche Waard heeft donderdagavond 15 juli de uitvoeringsprogramma’s duurzaamheid, behorend bij het programmaplan Duurzaamheid, vastgesteld.
Lees meer

Cyclomedia maakt panoramafoto’s in de Hoeksche Waard

Van augustus tot en met oktober rijden de mensen van Cyclomedia Technology B.V. met speciaal uitgeruste voertuigen door de gemeente om 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg te maken.
Lees meer

Startsein voor Foodlab Hoeksche Waard

Donderdag 15 juli gaf wethouder Paul Boogaard samen met Henk Scheele en René de Zeeuw van Hoeksche Hoeve het startsein voor Foodlab Hoeksche Waard. Het initiatief komt in de nieuwbouw van Hoeksche Hoeve in ‘s-Gravendeel
Lees meer

Gemeente en waterschap: Meer tijd nodig voor voorkeursvariant Korteweg

Om de verkeersveiligheid en de bereikbaarheid van de Hoeksche Waard te verbeteren, bespraken gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta een aantal schetsontwerpvarianten.
Lees meer

Samen aan de slag met een aanpak voor JongerenOntmoetingsPlaatsen

Jongeren zijn graag bij elkaar en spreken daarvoor af op centrale plekken, bijvoorbeeld winkelcentra, of schoolpleinen. Dat is in Hoeksche Waard niet anders. Gemeente Hoeksche Waard wil graag aan deze behoefte aan een plek om elkaar te ontmoeten tegemoet komen.
Lees meer

Eerste succes voor nieuwe zorgmedewerkers in opleiding

Op dinsdagmiddag 13 juli kregen 10 kandidaten het officiële mbo-certificaat Individuele basiszorg verlenen. Het met succes afronden van een voorschakeltraject voor de zorg is een mooie opstap naar een BBL-opleiding bij 1 van de zorgorganisaties in de Hoeksche Waard.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard presenteert nieuwe Economische monitor

De jaarlijkse momentopname van het jaar 2020, dat vooral in het teken stond van de coronapandemie, laat afwijkende cijfers zien ten opzichte van andere jaren
Lees meer

Hoeksche Waard verlengt TONK-regeling tot en met september

De regeling kan worden aangevraagd tot en met 31 oktober. Deze biedt met name een uitkomst voor zzp'ers en ondernemers die door corona financieel in zwaar weer zitten
Lees meer

Snelle toename besmettingen dwingt tot maatregelen in de zomer

Het kabinet maakt zich hier zorgen over. En kan niet voldoende uitsluiten dat er de komende weken toch meer ziekenhuisopnames komen. Daarom is er besloten dat er extra maatregelen voor de zomer nodig zijn.
Lees meer

Dorpshuis Streona in Strijen in andere handen

De exploitatie van Dorpshuis Streona in Strijen gaat binnenkort over naar Bres Accommodaties B.V. Het dorpshuis werd jarenlang gerund door het echtpaar Peter en Marga Verschoor.
Lees meer

Expeditie Haringvliet gooit trossen los!

Ga deze zomer een dagje ontspannen op het water met Expeditie Haringvliet. Nieuw dit jaar zijn rondvaarten vanuit verschillende dorpshavens.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar Buizer-Van der Jagt uit Oud-Beijerland

Het is vandaag 60 jaar geleden dat Aart Buizer (83) en Nel Buizer – van der Jagt (82) in het huwelijk traden. Gefeliciteerd!
Lees meer

Boek ‘De tien van Moeder’ overhandigd aan nabestaanden

Op zaterdag 3 juli presenteerde Museum Hoeksche Waard het boek ‘De tien van Moeder’ over de 10 gevangenen die in 1945 aan de Provincialeweg N217 in Heinenoord werden geëxecuteerd.
Lees meer

Eerste paal voor Het Spui in Strijen

Op donderdag 1 juli sloegen wethouder Piet van Leenen en Leo Hooghwerff van aannemingsbedrijf Gebr. Hooghwerff de eerste paal van woningbouwproject Het Spui in Strijen.
Lees meer

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit.
Lees meer

Eerste bewoners tweede blok Damweide in Strijen krijgen sleutel

Op woensdag 30 juni overhandigden wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de sleutel aan de eerste bewoners van het tweede blok van de Damweide in Strijen.
Lees meer

Groeizaam weer legt grote druk op groenonderhoud

Door de combinatie van warm weer en relatief veel regen voor deze periode van het jaar groeit en bloeit alles om ons heen extra goed, ook het onkruid. Het groeit zo hard, dat er eigenlijk niet tegenop te werken is
Lees meer

Sportwethouder feliciteert KNVB-bekerwinnaar Esmee Brugts uit Heinenoord

Oud-lid Esmee Brugts uit Heinenoord won op zaterdag 5 juni met haar club PSV de KNVB-bekerfinale in Almere. Ze werd bij haar voormalige club in het zonnetje gezet tijdens de ‘Jonger Oranje-dag’
Lees meer

Akse Media start met controle adressenoverzicht gemeentegids

Eind november/begin december brengt uitgever Akse Media de nieuwe gemeentegids Hoeksche Waard uit. Deze week start de uitgever met het controleren van het adressenoverzicht
Lees meer

Kerkklokken Mijnsheerenland stoppen met slaan in de nacht

De klokken van de Laurentiuskerk in Mijnsheerenland stoppen per 30 juni 2021 met slaan in de nachtelijke uren.
Lees meer

Plan voor 120 keer een nieuw thuis in Klaaswaal-Zuid

Op 23 juni jongstleden tekenden wethouder Piet van Leenen, Novaform & Hooghwerff de intentieovereenkomst voor de bouw van 120 woningen in Klaaswaal-Zuid.
Lees meer

Samenwerkingsovereenkomst: 3 minibossen in de Hoeksche Waard

Vandaag tekenden wethouder Paul Boogaard namens gemeente Hoeksche Waard en projectleider Dylan Haanappel namens IVN Natuureducatie de samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van 3 Tiny Forests.
Lees meer

Mevrouw van der Hoeven-Blok uit Oud-Beijerland 100 jaar

Op 22 juni blies mevrouw van der Hoeven-Blok uit Oud-Beijerland 100 kaarsjes uit. Hoera!
Lees meer

Definitieve Regionale Energiestrategie Hoeksche Waard vastgesteld

Op 15 juni stelde de gemeenteraad de definitieve Regionale Energiestrategie (RES 1.0) Hoeksche Waard vast. Een mooie stap om verder te bouwen aan een energieneutrale Hoeksche Waard!
Lees meer

Meeste coronabeperkingen vervallen vanaf 26 juni

De meeste coronabeperkingen komen te vervallen, maar we moeten alert en voorzichtig blijven. Het virus blijft onvoorspelbaar en nieuwe varianten liggen op de loer. Daarom blijven de basisregels gelden
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard betaalt ondernemers leges terug

Gemeente Hoeksche Waard komt ondernemers tegemoet door bepaalde leges van 2020 en 2021 terug te betalen of niet te innen.
Lees meer

Extra injectie van 1,5 miljoen euro in Fonds Starterslening

Vandaag heeft de gemeenteraad van Hoeksche Waard unaniem besloten om het fonds van de Starterslening nogmaals een extra injectie te geven van 1,5 miljoen euro.
Lees meer

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor.
Lees meer

N489: Werkzaamheden kruispunt Achterweg en N489

De Achterweg in Mijnsheerenland is vanaf maandag 14 juni 17.00 uur tot maandag 16 augustus aan de kant van de N489 afgesloten voor doorgaand verkeer en fietsers. Er vinden werkzaamheden plaats voor het groot onderhoud aan de N489
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 8 juni

Aankomende week geeft de raad zijn mening. Dat gebeurt op dinsdagavond 8 juni in 2 vergaderingen die gelijktijdig plaatsvinden.
Lees meer

Bijeenkomst Randweg Klaaswaal: presentatie en kaarten beschikbaar

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei informeerden wij de aanwezigen hoe wij zijn gekomen tot de 2 extra te onderzoeken alternatieven en wat het vervolgproces is.
Lees meer

Uitstel ingangsdatum Omgevingswet

Aanvankelijk stond de inwerkingtreding van de Omgevingswet gepland voor 1 januari 2022. Met een kamerbrief maakte minister Ollongren vandaag bekend dat er meer tijd nodig is om de Omgevingswet goed in te voeren.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Plafond TONK-regeling voor Hoeksche Waard verhoogd

Het maximale bedrag voor de TONK is verhoogd naar €6.000,-. De regeling is bedoeld voor inwoners die als gevolg van corona een inkomensdaling hebben gehad en in financiële nood zijn.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Woning in Puttershoek gesloten na drugsvondst

Burgemeester Bram van Hemmen heeft op 25 februari 2021 een woning aan de Arent van Lierstraat in Puttershoek voor 1 jaar gesloten. De woning is gesloten op grond van de Opiumwet.
Lees meer

Tiengemeten blijft tot 2 maart dicht voor bezoekers

Dit betekent dat er niets verandert in de openstelling van de voorzieningen op het eiland. Vandaar dat Natuurmonumenten tot tenminste 2 maart het bezoekerscentrum op het eiland gesloten houdt en vaart de veerdienst niet voor bezoekers naar Tiengemeten.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Lockdown MKB: Wat mag wel en wat niet?

De lockdown treft heel veel ondernemers met name in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) heel hard. De horeca- en evenementenbranche ligt al een hele tijd plat en door de op dinsdag 15 december ingestelde lockdown begint het ook voor veel winkeliers en andere kleine ondernemers die verplicht dicht zijn zoals kappers heel lastig te worden.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer