Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

De Luisterlijn is er voor iedereen

De Luisterlijn is bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek. Wilt u uw hart luchten, uw verhaal kwijt, of gewoon even een praatje maken? Neem dan contact op met de Luisterlijn.
Lees meer

Riool verstopt? Pas op met wie u in zee gaat!

Bent u op zoek naar een loodgieter of een ontstoppingsbedrijf? Let dan goed op met wie u zakendoet.
Lees meer

Wat heeft u nodig om ook in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven wonen in uw wijk of buurt?

Laat het ons weten en vul onze vragenlijst in. Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. In hun eigen woning, in hun eigen wijk of buurt, met familie en vrienden om hen heen en voorzieningen bij de hand.
Lees meer

Werken en leren op 1 centraal platform in de Hoeksche Waard

Op donderdag 26 november is de website werkenenlerenindehoekschewaard.nl gelanceerd. Het digitale platform is als gezamenlijk initiatief van ondernemers en onderwijsinstellingen omarmd door de gemeente. Met deze website is er een centrale plek gerealiseerd waar beroepsoriëntatie, stages, opleidingen en vacatures in de Hoeksche Waard makkelijk gevonden kunnen worden.
Lees meer

Felicitaties voor 60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Scholten uit Strijen

Het echtpaar Scholten uit Strijen vierde op 23 november dat zij 60 jaar getrouwd zijn. Joanne Blaak-van de Lagemaat belde hen op en feliciteerde het diamanten paar namens het college met hun huwelijksjubileum. Ook ontving het stel een mooie bos bloemen.
Lees meer

Burgemeester Bram van Hemmen brengt podcast uit

Onder de naam ‘van Hemmen’ publiceert de burgemeester elke 2 weken een podcast. Hij gaat dan in gesprek met een gast. Dit keer is dat Nico de Pijper, directeur-bestuurder van Zorgwaard.
Lees meer

Ondernemers bedankt!

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. We bedanken alle ondernemers ongeacht grootte of branche voor hun waardevolle bijdrage aan de Hoeksche Waard.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomsten dinsdag 24 en donderdag 26 november

Op dinsdagavond 24 november en donderdagavond 26 november vanaf 19.30 uur heeft de raad ‘beeldvormende bijeenkomsten’.
Lees meer

Viaduct over A29 bij Greup week dicht

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november is het viaduct afgesloten. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Klaaswaal en Oud-Beijerland.
Lees meer

Start bouw De Meent in Numansdorp

Vrijdag 13 november was de officiële aftrap van de bouw van 30 appartementen en 24 eengezinswoningen in De Meent, Numansdorp.
Lees meer

Geharmoniseerde Bomenverordening en Bomenlijst

Afgelopen oktober stelde de gemeenteraad een bomenverordening vast als geharmoniseerd boombeleid voor gemeente Hoeksche Waard. Deze bomenverordening beschrijft onder andere de spelregels voor bomenkap en vervangt de betreffende artikelen uit de APV.
Lees meer

Gratis cadeaubonnen voor woningeigenaren om energie te besparen

Gemeente Hoeksche Waard helpt haar inwoners om aan de slag te gaan met energie besparen door circa 5.000 cadeaubonnen weg te geven ter waarde van € 44,-.
Lees meer

Hoeksche Waardse kinderopvang slaan handen inéén voor het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of zij een melding moeten doen bij Veilig Thuis.
Lees meer

Nieuwe noodverordening

Vanaf 19 november zijn we weer teruggegaan naar een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen die per vandaag gelden, zijn vastgelegd in een nieuwe noodverordening
Lees meer

Tiengemeten is weer te bezoeken

Vanaf 19 november vaart de pont weer voor bezoekers. Tijdens de weekenden in november is het Bezoekerscentrum geopend. Ben je van plan om een bezoek te brengen? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid naar het eiland komt.
Lees meer

Gedeeltelijke lockdown gaat verder, maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen

Het aantal besmettingen daalt, maar we zijn er nog niet. Vanaf donderdag gaan we terug naar het maatregelenpakket van twee weken geleden
Lees meer

Felicitaties voor diamanten echtpaar Roeleveld-van Goor uit Zuid Beijerland

Op zondag 15 november was het echtpaar Roeleveld 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Huibert Steen belde het diamanten paar op dinsdag 17 november, om hen namens het college te feliciteren. Ook werd een mooie bos bloemen bezorgd.
Lees meer

Uitnodiging digitale bijeenkomst ‘De energietransitie: inzetten op besparen en overgaan op schone energie in de Hoeksche Waard’

Een duurzaam eiland dat klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Een uitdaging waar de hele Hoeksche Waard voor staat en die van iedereen inspanningen vraagt. Gemeente Hoeksche Waard organiseert woensdagavond 2 december een digitale bijeenkomst over de overgang naar schone energie en het inzetten op besparen: de energietransitie.
Lees meer

Milieustraat alleen nog op afspraak toegankelijk

Met ingang van maandag 14 december 2020 is de milieustraat in Westmaas alleen open voor inwoners die vooraf een afspraak hebben gemaakt.
Lees meer

60 jaar getrouwd: hiep hiep hoera voor diamanten echtpaar Bijl uit Puttershoek!

Het echtpaar Bijl uit Puttershoek gaf elkaar 60 jaar geleden het jawoord. Reden voor het college om een mooie bos bloemen bij het echtpaar te laten bezorgen, met felicitaties namens de burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard.
Lees meer

Vrije volkstuinen

Gemeente Hoeksche Waard heeft volkstuinen die verhuurd worden aan liefhebbers van een moestuin.
Lees meer

Live-uitzending: burgemeester Bram van Hemmen ontvangt Sinterklaas op zaterdag 21 november

Burgemeester Bram van Hemmen ontvangt Sinterklaas in een live- uitzending op zaterdag 21 november om 11.00 uur. De uitzending is voor iedereen te volgen via YouTube.
Lees meer

Herinrichten Centrum Heinenoord en vervangen riool Margrietstraat en Oranjestraat

Op maandag 16 november starten we met werkzaamheden in het centrum van Heinenoord. We richten het centrum opnieuw in om de bereikbaarheid en kwaliteit te verbeteren voor inwoners en ondernemers van Heinenoord.
Lees meer

Op weg naar een klimaatneutrale Hoeksche Waard in 2050

Een duurzaam eiland dat klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Een uitdaging waar de hele Hoeksche Waard voor staat en die van iedereen inspanningen vraagt. Afgelopen zomer vroeg gemeente Hoeksche Waard inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties mee te denken over duurzaamheid in de Hoeksche Waard en te reageren op het concept programmaplan Duurzaamheid.
Lees meer

Hiep hiep hoera:  echtpaar Quist uit Zuid-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Op maandag 9 november vierde het echtpaar Quist uit Zuid-Beijerland hun briljanten huwelijk. Burgemeester Bram van Hemmen bracht telefonisch zijn felicitaties over aan het paar. Ook werd, namens het hele college, een prachtige bos bloemen bezorgd.
Lees meer

Papieren afvalkalender RAD wordt in 2021 vervangen door app

De RAD komt met een nieuwe afval-app. Nu krijgt u nog makkelijker en sneller alle informatie over de afvalinzameling.
Lees meer

Felicitaties voor Puttershoeks echtpaar De Frel- Schippers

Op maandag 9 november vierde het echtpaar De Frel uit Puttershoek hun 60 jarig huwelijk. Om hen namens het college te feliciteren, belde dorpswethouder Piet van Leenen het echtpaar op. Ook werd een mooie bos bloemen bezorgd.
Lees meer

Vanaf 5 november geen bezoekers naar Tiengemeten

Helaas hebben de nieuwe maatregelen om het coronavirus tegen te gaan ook gevolgen voor een bezoek aan de natuur op Tiengemeten.
Lees meer

Aanvullingen derde steunpakket

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.
Lees meer

Stembureauleden gezocht voor verkiezingen 2021

Op 17 maart 2021 vindt de verkiezing voor de Tweede Kamer plaats. Door corona zijn er meer stembureauleden nodig dan anders. Meld je daarom aan als stembureaulid
Lees meer

Dringend advies tot dragen van mondkapjes

Er geldt een dringend advies voor alle mensen vanaf 13 jaar om een mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes
Lees meer

Opengestelde Monumenten-Lening

Het Nationaal Restauratiefonds biedt een zakelijke lening aan voor eigenaren van publiekstoegankelijke rijksmonumenten die door de coronacrisis inkomsten mislopen.
Lees meer

Regionale Energiestrategie regio Hoeksche Waard (RES): voorlopige concept-RES vastgesteld door de Stuurgroep

In de voorlopige concept-RES is opgenomen dat de regionale bijdrage aan zon- en windenergie in 2030 ligt binnen een bandbreedte van 0,4 en 0,5 Terawattuur (TWh). Op 1 juni moet de voorzitter van de RES-regio Hoeksche Waard de voorlopige concept-RES indienen bij het NPRES.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer

De Luisterlijn is er voor iedereen

De Luisterlijn is bereikbaar voor iedereen die behoefte heeft aan een gesprek. Wilt u uw hart luchten, uw verhaal kwijt, of gewoon even een praatje maken? Neem dan contact op met de Luisterlijn.
Lees meer

Riool verstopt? Pas op met wie u in zee gaat!

Bent u op zoek naar een loodgieter of een ontstoppingsbedrijf? Let dan goed op met wie u zakendoet.
Lees meer

Wat heeft u nodig om ook in de toekomst zelfstandig te kunnen blijven wonen in uw wijk of buurt?

Laat het ons weten en vul onze vragenlijst in. Mensen worden steeds ouder en willen zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. In hun eigen woning, in hun eigen wijk of buurt, met familie en vrienden om hen heen en voorzieningen bij de hand.
Lees meer

Werken en leren op 1 centraal platform in de Hoeksche Waard

Op donderdag 26 november is de website werkenenlerenindehoekschewaard.nl gelanceerd. Het digitale platform is als gezamenlijk initiatief van ondernemers en onderwijsinstellingen omarmd door de gemeente. Met deze website is er een centrale plek gerealiseerd waar beroepsoriëntatie, stages, opleidingen en vacatures in de Hoeksche Waard makkelijk gevonden kunnen worden.
Lees meer

Felicitaties voor 60-jarig huwelijksjubileum echtpaar Scholten uit Strijen

Het echtpaar Scholten uit Strijen vierde op 23 november dat zij 60 jaar getrouwd zijn. Joanne Blaak-van de Lagemaat belde hen op en feliciteerde het diamanten paar namens het college met hun huwelijksjubileum. Ook ontving het stel een mooie bos bloemen.
Lees meer

Burgemeester Bram van Hemmen brengt podcast uit

Onder de naam ‘van Hemmen’ publiceert de burgemeester elke 2 weken een podcast. Hij gaat dan in gesprek met een gast. Dit keer is dat Nico de Pijper, directeur-bestuurder van Zorgwaard.
Lees meer

Ondernemers bedankt!

Vandaag is het de Dag van de Ondernemer. We bedanken alle ondernemers ongeacht grootte of branche voor hun waardevolle bijdrage aan de Hoeksche Waard.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomsten dinsdag 24 en donderdag 26 november

Op dinsdagavond 24 november en donderdagavond 26 november vanaf 19.30 uur heeft de raad ‘beeldvormende bijeenkomsten’.
Lees meer

Viaduct over A29 bij Greup week dicht

Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 november is het viaduct afgesloten. Er is dan geen doorgaand verkeer mogelijk tussen Klaaswaal en Oud-Beijerland.
Lees meer

Start bouw De Meent in Numansdorp

Vrijdag 13 november was de officiële aftrap van de bouw van 30 appartementen en 24 eengezinswoningen in De Meent, Numansdorp.
Lees meer

Geharmoniseerde Bomenverordening en Bomenlijst

Afgelopen oktober stelde de gemeenteraad een bomenverordening vast als geharmoniseerd boombeleid voor gemeente Hoeksche Waard. Deze bomenverordening beschrijft onder andere de spelregels voor bomenkap en vervangt de betreffende artikelen uit de APV.
Lees meer

Gratis cadeaubonnen voor woningeigenaren om energie te besparen

Gemeente Hoeksche Waard helpt haar inwoners om aan de slag te gaan met energie besparen door circa 5.000 cadeaubonnen weg te geven ter waarde van € 44,-.
Lees meer

Hoeksche Waardse kinderopvang slaan handen inéén voor het signaleren van huiselijk geweld en kindermishandeling

De meldcode Huiselijk geweld en kindermishandeling helpt professionals bij vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Aan de hand van 5 stappen bepalen professionals of zij een melding moeten doen bij Veilig Thuis.
Lees meer

Nieuwe noodverordening

Vanaf 19 november zijn we weer teruggegaan naar een gedeeltelijke lockdown. De maatregelen die per vandaag gelden, zijn vastgelegd in een nieuwe noodverordening
Lees meer

Tiengemeten is weer te bezoeken

Vanaf 19 november vaart de pont weer voor bezoekers. Tijdens de weekenden in november is het Bezoekerscentrum geopend. Ben je van plan om een bezoek te brengen? Zorg er dan voor dat je goed voorbereid naar het eiland komt.
Lees meer

Gedeeltelijke lockdown gaat verder, maatregelen blijven nodig om elkaar te beschermen

Het aantal besmettingen daalt, maar we zijn er nog niet. Vanaf donderdag gaan we terug naar het maatregelenpakket van twee weken geleden
Lees meer

Felicitaties voor diamanten echtpaar Roeleveld-van Goor uit Zuid Beijerland

Op zondag 15 november was het echtpaar Roeleveld 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Huibert Steen belde het diamanten paar op dinsdag 17 november, om hen namens het college te feliciteren. Ook werd een mooie bos bloemen bezorgd.
Lees meer

Uitnodiging digitale bijeenkomst ‘De energietransitie: inzetten op besparen en overgaan op schone energie in de Hoeksche Waard’

Een duurzaam eiland dat klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Een uitdaging waar de hele Hoeksche Waard voor staat en die van iedereen inspanningen vraagt. Gemeente Hoeksche Waard organiseert woensdagavond 2 december een digitale bijeenkomst over de overgang naar schone energie en het inzetten op besparen: de energietransitie.
Lees meer

Milieustraat alleen nog op afspraak toegankelijk

Met ingang van maandag 14 december 2020 is de milieustraat in Westmaas alleen open voor inwoners die vooraf een afspraak hebben gemaakt.
Lees meer

60 jaar getrouwd: hiep hiep hoera voor diamanten echtpaar Bijl uit Puttershoek!

Het echtpaar Bijl uit Puttershoek gaf elkaar 60 jaar geleden het jawoord. Reden voor het college om een mooie bos bloemen bij het echtpaar te laten bezorgen, met felicitaties namens de burgemeester en wethouders van Hoeksche Waard.
Lees meer

Vrije volkstuinen

Gemeente Hoeksche Waard heeft volkstuinen die verhuurd worden aan liefhebbers van een moestuin.
Lees meer

Live-uitzending: burgemeester Bram van Hemmen ontvangt Sinterklaas op zaterdag 21 november

Burgemeester Bram van Hemmen ontvangt Sinterklaas in een live- uitzending op zaterdag 21 november om 11.00 uur. De uitzending is voor iedereen te volgen via YouTube.
Lees meer

Herinrichten Centrum Heinenoord en vervangen riool Margrietstraat en Oranjestraat

Op maandag 16 november starten we met werkzaamheden in het centrum van Heinenoord. We richten het centrum opnieuw in om de bereikbaarheid en kwaliteit te verbeteren voor inwoners en ondernemers van Heinenoord.
Lees meer

Op weg naar een klimaatneutrale Hoeksche Waard in 2050

Een duurzaam eiland dat klaar is voor de toekomst. Waar het fijn wonen, werken en recreëren is en blijft. Een uitdaging waar de hele Hoeksche Waard voor staat en die van iedereen inspanningen vraagt. Afgelopen zomer vroeg gemeente Hoeksche Waard inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties mee te denken over duurzaamheid in de Hoeksche Waard en te reageren op het concept programmaplan Duurzaamheid.
Lees meer

Hiep hiep hoera:  echtpaar Quist uit Zuid-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Op maandag 9 november vierde het echtpaar Quist uit Zuid-Beijerland hun briljanten huwelijk. Burgemeester Bram van Hemmen bracht telefonisch zijn felicitaties over aan het paar. Ook werd, namens het hele college, een prachtige bos bloemen bezorgd.
Lees meer

Papieren afvalkalender RAD wordt in 2021 vervangen door app

De RAD komt met een nieuwe afval-app. Nu krijgt u nog makkelijker en sneller alle informatie over de afvalinzameling.
Lees meer

Felicitaties voor Puttershoeks echtpaar De Frel- Schippers

Op maandag 9 november vierde het echtpaar De Frel uit Puttershoek hun 60 jarig huwelijk. Om hen namens het college te feliciteren, belde dorpswethouder Piet van Leenen het echtpaar op. Ook werd een mooie bos bloemen bezorgd.
Lees meer

Vanaf 5 november geen bezoekers naar Tiengemeten

Helaas hebben de nieuwe maatregelen om het coronavirus tegen te gaan ook gevolgen voor een bezoek aan de natuur op Tiengemeten.
Lees meer

Aanvullingen derde steunpakket

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen.
Lees meer

Stembureauleden gezocht voor verkiezingen 2021

Op 17 maart 2021 vindt de verkiezing voor de Tweede Kamer plaats. Door corona zijn er meer stembureauleden nodig dan anders. Meld je daarom aan als stembureaulid
Lees meer

Dringend advies tot dragen van mondkapjes

Er geldt een dringend advies voor alle mensen vanaf 13 jaar om een mondkapje te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes
Lees meer

Opengestelde Monumenten-Lening

Het Nationaal Restauratiefonds biedt een zakelijke lening aan voor eigenaren van publiekstoegankelijke rijksmonumenten die door de coronacrisis inkomsten mislopen.
Lees meer

Regionale Energiestrategie regio Hoeksche Waard (RES): voorlopige concept-RES vastgesteld door de Stuurgroep

In de voorlopige concept-RES is opgenomen dat de regionale bijdrage aan zon- en windenergie in 2030 ligt binnen een bandbreedte van 0,4 en 0,5 Terawattuur (TWh). Op 1 juni moet de voorzitter van de RES-regio Hoeksche Waard de voorlopige concept-RES indienen bij het NPRES.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer