Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Logeerzorg scoort positief op vele vlakken

Het project Logeerzorg is geëvalueerd door de DSP Groep en daaruit blijkt dat mantelzorgers en hun naasten logeerzorg zeer waarderen.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Tweede stap van het openingsplan gaat 19 mei in, als de ziekenhuisbezetting verder daalt

Diverse versoepelingen per 19 mei als de ziekenhuisbezetting verder daalt. De Jonge benadrukt dat we voorzichtig moeten blijven om zo onszelf, anderen en de vrijheid die we aan het winnen zijn te beschermen
Lees meer

Doet u mee aan het onderzoek naar de dementievriendelijkheid van de Hoeksche Waard?

Sinds 2016 wordt in de Hoeksche Waard door partijen in Zorg en Welzijn samengewerkt met gemeente Hoeksche Waard aan een dementievriendelijke Hoeksche Waard.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Ondernemers-update coronacrisis #8 verschenen

De Ondernemers-update #8 is uit. In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor het openingsplan van het kabinet en actuele informatie over landelijke en lokale regelingen voor ondernemers.
Lees meer

Dodenherdenking in de Hoeksche Waard

Om 20.00 uur was het in Nederland 2 minuten stil. Op 8 plekken in de Hoeksche Waard hield vanavond een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een toespraak.
Lees meer

Nieuwe landelijke supportlijn voor jongvolwassenen

De Alles Oké? Supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon in samenwerking met diverse partijen uit het veld, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Lees meer

Platina huwelijk voor echtpaar Schot uit Oud-Beijerland

Op zondag 2 mei vierden meneer Cor Schot (97) en mevrouw Nelly Schot-Kamp (96) uit Oud-Beijerland hun 70-jarig huwelijksjubileum. Platina!
Lees meer

Pas op de plaats voor proces zonnepark Heinenoord

De afgelopen maanden was er veel te doen over zonnepark Heinenoord. Wethouder Piet van Leenen besloot dan ook om een pas op de plaats te maken in het proces. Het project en daarmee de aanvraag voor de omgevings-vergunning is gepauzeerd.
Lees meer

Subsidie voor watervriendelijke initiatieven, zoals een groen dak of regenton

Door het vergroenen van onze tuinen en wijken hebben we minder last van ernstige wateroverlast en extreme droogte. Daarom geeft waterschap Hollandse Delta ook dit jaar subsidie voor watervriendelijke initiatieven.
Lees meer

Gewijzigde openingstijden servicepunten in mei

Op de volgende dagen gelden er gewijzigde openingstijden van onze servicepunten.
Lees meer

Randweg Klaaswaal - Alternatieven en varianten verkennen

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) lag van 17 oktober 2020 tot en met 27 november 2020 voor iedereen ter inzage. Tijdens deze termijn kon iedereen een zienswijze indienen. Wij ontvingen wij een behoorlijk aantal reacties van inwoners en ondernemers.
Lees meer

Ondernemer, bent u klaar voor energielabel C?

Op 1 januari 2023 moet een bedrijfsgebouw minimaal energielabel C hebben als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Op 19 mei is hierover een webinar.
Lees meer

Festiwaard: activiteiten voor jongeren tijdens de meivakantie

In samenwerking met lokale ondernemers organiseert gemeente Hoeksche Waard verschillende activiteiten voor jongeren tijdens de meivakantie (1 tot 9 mei). Onder de naam ‘Festiwaard’.
Lees meer

Fietsroute 'In de voetsporen van de Canadezen'

Bent u op zoek naar een mooie, historische en interessante fietsroute? Stap op de trappers en volg de route van onze Canadese bevrijders. Deze fietsroute werd vorig jaar samengesteld ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.
Lees meer

10 Hoeksche Waarders onderscheiden tijdens Lintjesregen 2021

Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken.
Lees meer

Plafond TONK-regeling voor Hoeksche Waard verhoogd

Het maximale bedrag voor de TONK is verhoogd naar €6.000,-. De regeling is bedoeld voor inwoners die als gevolg van corona een inkomensdaling hebben gehad en in financiële nood zijn.
Lees meer

Bloemen en bonbons voor 101-jarige Jannie

Vandaag viert mevrouw Jannie van de Lustgraaf-Stolk haar 101ste verjaardag. Burgemeester Bram van Hemmen belde met haar en ze kreeg een bos bloemen en 101 bonbons.
Lees meer

Gemeenteraad bepaalt koers voor Hoeksche Waard als toeristisch-recreatieve bestemming

Op dinsdag 20 april heeft de gemeenteraad tijdens de besluitvormende raadsvergadering belangrijke keuzes gemaakt voor de uitwerking van de visie op vrijetijdseconomie.
Lees meer

Stimuleringslening voor zakelijke energiebesparende maatregelen

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om energie te besparen. Maar soms kost dit ook veel geld. Als u een bedrijf, vereniging, stichting of VVE heeft, kunt u hiervoor hulp vragen bij de gemeente.
Lees meer

Gezocht: goede plek voor JongerenOntmoetingsPlaats

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat jongeren in elk dorp een plek hebben waar ze elkaar, in de buitenruimte, kunnen ontmoeten. Samen met jongeren, Jongerenwerk, inwoners, politie en handhaving gaat de gemeente een aanpak opstellen.
Lees meer

A29 afgesloten richting Rotterdam

Rijkswaterstaat voert vanaf vrijdag 2 april 4 opeenvolgende weekenden groot onderhoud uit op de A29 bij Willemstad, richting Rotterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd.
Lees meer

Nieuwbouwplannen gepresenteerd in de kassen van Kruithof Puttershoek

Er komt een nieuwe woningbouwontwikkeling in Puttershoek, project 'Kruidhof'. Op 14 april was er in de kassen van het voormalige tuincentrum Kruithof een informatieavond voor omwonenden.
Lees meer

Natuurcompensatie terrein voormalige suikerfabriek Puttershoek

Als compensatie voor de kap van bomen op het terrein van de Cosun Beet Company in Puttershoek worden natuurterreinen bij Kuipersveer en het Lindtsche Poldertje overgenomen door de gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

HWHelpt.nl steunt ondernemers in zwaar weer

De partners van HWHelpt.nl brengen – kosteloos - samen met de getroffen ondernemer de mogelijkheden in kaart om het bedrijf te redden of gecontroleerd te stoppen en dus een zachtere landing te maken.
Lees meer

TONK-regeling voor Hoeksche Waard geopend

Mensen die door de coronamaatregelen te maken hebben met financiële nood door inkomensterugval kunnen vanaf maandag 29 maart de TONK-regeling aanvragen.
Lees meer

Webinar voor retailondernemers over steunmaatregelen corona

Op maandag 29 maart van 19:30 tot 20:30 uur organiseert de Gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Retail Hoeksche Waard (Detailhandelsraad) een webinar voor retailondernemers.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Woning in Puttershoek gesloten na drugsvondst

Burgemeester Bram van Hemmen heeft op 25 februari 2021 een woning aan de Arent van Lierstraat in Puttershoek voor 1 jaar gesloten. De woning is gesloten op grond van de Opiumwet.
Lees meer

Zondag 7 februari code rood: test- en vaccinatielocaties dicht

Het KNMI heeft code rood afgegeven vanwege de verwachte hevige sneeuwval. Daarom zijn alle vaccinatie- en testlocaties gesloten. Ook in Mijnsheerenland
Lees meer

De sleeën en schaatsen mogen van zolder!

Nederland maakt zich klaar voor een periode met sneeuw en kou. En als het even meezit kunnen we de schaatsen van zolder halen! Ondanks corona kunnen we gelukkig toch wandelen, sleeën en schaatsen. Graag vertellen we hoe je dit coronaproof kunt doen.
Lees meer

Tiengemeten blijft tot 2 maart dicht voor bezoekers

Dit betekent dat er niets verandert in de openstelling van de voorzieningen op het eiland. Vandaar dat Natuurmonumenten tot tenminste 2 maart het bezoekerscentrum op het eiland gesloten houdt en vaart de veerdienst niet voor bezoekers naar Tiengemeten.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Lockdown MKB: Wat mag wel en wat niet?

De lockdown treft heel veel ondernemers met name in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) heel hard. De horeca- en evenementenbranche ligt al een hele tijd plat en door de op dinsdag 15 december ingestelde lockdown begint het ook voor veel winkeliers en andere kleine ondernemers die verplicht dicht zijn zoals kappers heel lastig te worden.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer

Logeerzorg scoort positief op vele vlakken

Het project Logeerzorg is geëvalueerd door de DSP Groep en daaruit blijkt dat mantelzorgers en hun naasten logeerzorg zeer waarderen.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Tweede stap van het openingsplan gaat 19 mei in, als de ziekenhuisbezetting verder daalt

Diverse versoepelingen per 19 mei als de ziekenhuisbezetting verder daalt. De Jonge benadrukt dat we voorzichtig moeten blijven om zo onszelf, anderen en de vrijheid die we aan het winnen zijn te beschermen
Lees meer

Doet u mee aan het onderzoek naar de dementievriendelijkheid van de Hoeksche Waard?

Sinds 2016 wordt in de Hoeksche Waard door partijen in Zorg en Welzijn samengewerkt met gemeente Hoeksche Waard aan een dementievriendelijke Hoeksche Waard.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Ondernemers-update coronacrisis #8 verschenen

De Ondernemers-update #8 is uit. In deze nieuwsbrief onder andere aandacht voor het openingsplan van het kabinet en actuele informatie over landelijke en lokale regelingen voor ondernemers.
Lees meer

Dodenherdenking in de Hoeksche Waard

Om 20.00 uur was het in Nederland 2 minuten stil. Op 8 plekken in de Hoeksche Waard hield vanavond een vertegenwoordiger van het gemeentebestuur een toespraak.
Lees meer

Nieuwe landelijke supportlijn voor jongvolwassenen

De Alles Oké? Supportlijn is een initiatief van De Kindertelefoon in samenwerking met diverse partijen uit het veld, met steun van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).
Lees meer

Platina huwelijk voor echtpaar Schot uit Oud-Beijerland

Op zondag 2 mei vierden meneer Cor Schot (97) en mevrouw Nelly Schot-Kamp (96) uit Oud-Beijerland hun 70-jarig huwelijksjubileum. Platina!
Lees meer

Pas op de plaats voor proces zonnepark Heinenoord

De afgelopen maanden was er veel te doen over zonnepark Heinenoord. Wethouder Piet van Leenen besloot dan ook om een pas op de plaats te maken in het proces. Het project en daarmee de aanvraag voor de omgevings-vergunning is gepauzeerd.
Lees meer

Subsidie voor watervriendelijke initiatieven, zoals een groen dak of regenton

Door het vergroenen van onze tuinen en wijken hebben we minder last van ernstige wateroverlast en extreme droogte. Daarom geeft waterschap Hollandse Delta ook dit jaar subsidie voor watervriendelijke initiatieven.
Lees meer

Gewijzigde openingstijden servicepunten in mei

Op de volgende dagen gelden er gewijzigde openingstijden van onze servicepunten.
Lees meer

Randweg Klaaswaal - Alternatieven en varianten verkennen

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) lag van 17 oktober 2020 tot en met 27 november 2020 voor iedereen ter inzage. Tijdens deze termijn kon iedereen een zienswijze indienen. Wij ontvingen wij een behoorlijk aantal reacties van inwoners en ondernemers.
Lees meer

Ondernemer, bent u klaar voor energielabel C?

Op 1 januari 2023 moet een bedrijfsgebouw minimaal energielabel C hebben als deze aan bepaalde voorwaarden voldoet. Op 19 mei is hierover een webinar.
Lees meer

Festiwaard: activiteiten voor jongeren tijdens de meivakantie

In samenwerking met lokale ondernemers organiseert gemeente Hoeksche Waard verschillende activiteiten voor jongeren tijdens de meivakantie (1 tot 9 mei). Onder de naam ‘Festiwaard’.
Lees meer

Fietsroute 'In de voetsporen van de Canadezen'

Bent u op zoek naar een mooie, historische en interessante fietsroute? Stap op de trappers en volg de route van onze Canadese bevrijders. Deze fietsroute werd vorig jaar samengesteld ter gelegenheid van 75 jaar vrijheid.
Lees meer

10 Hoeksche Waarders onderscheiden tijdens Lintjesregen 2021

Zoals ieder jaar regent het de werkdag voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege de coronamaatregelen werd de zogenoemde Lintjesregen (Algemene Gelegenheid) ook dit jaar in een ander jasje gestoken.
Lees meer

Plafond TONK-regeling voor Hoeksche Waard verhoogd

Het maximale bedrag voor de TONK is verhoogd naar €6.000,-. De regeling is bedoeld voor inwoners die als gevolg van corona een inkomensdaling hebben gehad en in financiële nood zijn.
Lees meer

Bloemen en bonbons voor 101-jarige Jannie

Vandaag viert mevrouw Jannie van de Lustgraaf-Stolk haar 101ste verjaardag. Burgemeester Bram van Hemmen belde met haar en ze kreeg een bos bloemen en 101 bonbons.
Lees meer

Gemeenteraad bepaalt koers voor Hoeksche Waard als toeristisch-recreatieve bestemming

Op dinsdag 20 april heeft de gemeenteraad tijdens de besluitvormende raadsvergadering belangrijke keuzes gemaakt voor de uitwerking van de visie op vrijetijdseconomie.
Lees meer

Stimuleringslening voor zakelijke energiebesparende maatregelen

Tegenwoordig zijn er meerdere manieren om energie te besparen. Maar soms kost dit ook veel geld. Als u een bedrijf, vereniging, stichting of VVE heeft, kunt u hiervoor hulp vragen bij de gemeente.
Lees meer

Gezocht: goede plek voor JongerenOntmoetingsPlaats

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat jongeren in elk dorp een plek hebben waar ze elkaar, in de buitenruimte, kunnen ontmoeten. Samen met jongeren, Jongerenwerk, inwoners, politie en handhaving gaat de gemeente een aanpak opstellen.
Lees meer

A29 afgesloten richting Rotterdam

Rijkswaterstaat voert vanaf vrijdag 2 april 4 opeenvolgende weekenden groot onderhoud uit op de A29 bij Willemstad, richting Rotterdam. Weggebruikers moeten rekening houden met maximaal 30 minuten extra reistijd.
Lees meer

Nieuwbouwplannen gepresenteerd in de kassen van Kruithof Puttershoek

Er komt een nieuwe woningbouwontwikkeling in Puttershoek, project 'Kruidhof'. Op 14 april was er in de kassen van het voormalige tuincentrum Kruithof een informatieavond voor omwonenden.
Lees meer

Natuurcompensatie terrein voormalige suikerfabriek Puttershoek

Als compensatie voor de kap van bomen op het terrein van de Cosun Beet Company in Puttershoek worden natuurterreinen bij Kuipersveer en het Lindtsche Poldertje overgenomen door de gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

HWHelpt.nl steunt ondernemers in zwaar weer

De partners van HWHelpt.nl brengen – kosteloos - samen met de getroffen ondernemer de mogelijkheden in kaart om het bedrijf te redden of gecontroleerd te stoppen en dus een zachtere landing te maken.
Lees meer

TONK-regeling voor Hoeksche Waard geopend

Mensen die door de coronamaatregelen te maken hebben met financiële nood door inkomensterugval kunnen vanaf maandag 29 maart de TONK-regeling aanvragen.
Lees meer

Webinar voor retailondernemers over steunmaatregelen corona

Op maandag 29 maart van 19:30 tot 20:30 uur organiseert de Gemeente Hoeksche Waard in samenwerking met Retail Hoeksche Waard (Detailhandelsraad) een webinar voor retailondernemers.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Woning in Puttershoek gesloten na drugsvondst

Burgemeester Bram van Hemmen heeft op 25 februari 2021 een woning aan de Arent van Lierstraat in Puttershoek voor 1 jaar gesloten. De woning is gesloten op grond van de Opiumwet.
Lees meer

Zondag 7 februari code rood: test- en vaccinatielocaties dicht

Het KNMI heeft code rood afgegeven vanwege de verwachte hevige sneeuwval. Daarom zijn alle vaccinatie- en testlocaties gesloten. Ook in Mijnsheerenland
Lees meer

De sleeën en schaatsen mogen van zolder!

Nederland maakt zich klaar voor een periode met sneeuw en kou. En als het even meezit kunnen we de schaatsen van zolder halen! Ondanks corona kunnen we gelukkig toch wandelen, sleeën en schaatsen. Graag vertellen we hoe je dit coronaproof kunt doen.
Lees meer

Tiengemeten blijft tot 2 maart dicht voor bezoekers

Dit betekent dat er niets verandert in de openstelling van de voorzieningen op het eiland. Vandaar dat Natuurmonumenten tot tenminste 2 maart het bezoekerscentrum op het eiland gesloten houdt en vaart de veerdienst niet voor bezoekers naar Tiengemeten.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Lockdown MKB: Wat mag wel en wat niet?

De lockdown treft heel veel ondernemers met name in het Midden- en Klein Bedrijf (MKB) heel hard. De horeca- en evenementenbranche ligt al een hele tijd plat en door de op dinsdag 15 december ingestelde lockdown begint het ook voor veel winkeliers en andere kleine ondernemers die verplicht dicht zijn zoals kappers heel lastig te worden.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer