Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Actie Pepernoot door Fonds Kinderhulp

Actie Pepernoot komt er weer aan! Net als afgelopen jaren zet Kinderhulp zich ook dit jaar weer keihard in om te zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.
Lees meer

Start bouw derde woningen Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel

Vandaag gaf wethouder Piet van Leenen het startsein voor de bouw van de derde en daarmee de laatste fase van het woningbouwproject Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel. 
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst dinsdag 26 oktober

Wilt u het woord richten tot de gemeenteraad over bijvoorbeeld de visie Vrijetijdseconomie of over de begroting van de gemeente in 2022? Dat kan tijdens de 2 beeldvormende bijeenkomsten.
Lees meer

Weer winterterrassen mogelijk in de Hoeksche Waard

De horeca in de Hoeksche Waard kan ook deze winter onder bepaalde voorwaarden een winterterras plaatsen. Het college van B&W heeft besloten de periode voor tijdelijke terrassen, terrasuitbreidingen en terrasoverkappingen te verlengen van 31 oktober 2021 tot en met 1 april 2022.
Lees meer

Dorpsspreekuur Zuid-Beijerland en Piershil

Maandag 25 oktober houdt dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat spreekuur in Piershil. Op woensdag 27 oktober houdt dorpswethouder Huibert Steen spreekuur in Zuid-Beijerland.
Lees meer

Najaarseditie seniorenmagazine Wegwijs

Houd uw brievenbus eind volgende week in de gaten! Binnenkort valt het najaarseditie van het seniorenmagazine ‘Wegwijs’ weer op de deurmat van alle 70-plussers in de Hoeksche Waard.
Lees meer

Inloopavond nieuwbouwplannen Fazant 5 Maasdam

HW Wonen wil 11 nieuwbouwappartementen gaan bouwen op de locatie van de voormalige basisschool OBS de Pijler aan de Fazant 5 in Maasdam. U bent van harte welkom bij de inloopavond op 27 oktober van 19.00 tot 20.30 uur.
Lees meer

Grote kantoorpanden verplicht energielabel C vanaf 1 januari 2023

Grote kantoorpanden (minstens 100 m²) vanaf 1 januari 2023 alleen nog gebruikt mogen worden als ze minimaal energielabel C hebben.
Lees meer

Gevonden voorwerpen, wat te doen?

Als u een voorwerp heeft gevonden, moet u dit melden bij de gemeente. Het voorwerp kunt u het beste thuis bewaren
Lees meer

Tegel eruit, groen erin! Uitdeelactie zaterdag 30 oktober

Uitdeelactie 30 oktober: Lever uw tegel(s) in en ontvang 2 bij- en insectvriendelijke plantjes.
Lees meer

Betere ontsluiting voor Hoeksche Waard zuidwest

Tijdens de eerdere digitale informatieavond presenteerde adviesbureau APPM haar bevindingen tot nu toe en gaf een advies over een mogelijke oplossing. Graag ontvangen wij uw reactie op het advies.
Lees meer

Nieuw kunstwerk in Heinenoord onthuld

Op vrijdag 15 oktober 2021 opende wethouder Harry van Waveren het vernieuwde centrum van Heinenoord officieel en onthulde een nieuw kunstwerk.
Lees meer

Tijdelijke sluiting 2 panden

Burgemeester Bram van Hemmen heeft onlangs besloten 2 panden te sluiten waarin drugs zijn aangetroffen.
Lees meer

65 jaar getrouwd! Briljanten huwelijk voor echtpaar Pastoor uit Oud-Beijerland

Vandaag vieren meneer H.H. (Hugo) Pastoor en mevrouw J.H. (Koos) Pastoor-Verbruggen uit Oud-Beijerland hun 65 jarig huwelijksjubileum. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Paul Boogaard namens het gemeentebestuur gefeliciteerd.
Lees meer

Hoera! Mevrouw van der Zijl-de Wit uit Oud-Beijerland is 100 jaar

Vandaag viert mevrouw Juanita Van der Zijl-de Wit haar honderdste verjaardag! De eeuweling werd geboren in Diever en verhuisde op tweejarige leeftijd met haar vader, die veearts was, naar Curaçao.
Lees meer

Echtpaar Dekker uit Oud-Beijerland viert diamanten huwelijk

Gefeliciteerd! Gisteren vierden Jan Dekker (87) en Teuny Dekker-Bestebreur (81) uit Oud-Beijerland hun diamanten huwelijk.
Lees meer

Echtpaar Spaan uit Puttershoek viert diamanten huwelijk

Dinsdag 19 oktober, was het feest voor mevrouw en meneer Spaan uit Puttershoek. Het was precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten.
Lees meer

De prikbus van de GGD terug naar de Hoeksche Waard

Zonder afspraak coronaprik bij u in de buurt. Op verzoek van veel inwoners komt de prikbus van de GGD terug naar de Hoeksche Waard!
Lees meer

Pilot Verhuisregeling succesvol, regeling wordt met 1 jaar verlengd

Op 17 oktober 2020 startten HW Wonen, gemeente Hoeksche Waard, Stichting Present Hoeksche Waard, Welzijn HW en Verhuis mijn Thuis een pilot met de zogenaamde Verhuisregeling. De regeling biedt advies, praktische verhuishulp en financiële ondersteuning aan huurders van HW Wonen van 70 jaar en ouder.
Lees meer

Nomineer een vrijwilliger of initiatief

Op zaterdag 27 november gaan wethouders Joanne Blaak-Van de Lagemaat, Paul Boogaard en Harry van Waveren langs vrijwilligersinitiatieven om hen namens gemeente Hoeksche Waard in het zonnetje te zetten. 
Lees meer

Bouw waterstoftankstation in Heinenoord van start

Reizigers in de regio Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee stappen begin 2022 mogelijk in 1 van de 20 nieuwe waterstofbussen die vervoerder Connexxion dan inzet.
Lees meer

Coming-Outdag in de Hoeksche Waard

Maandag 11 oktober was het Coming-Outdag. Net als veel andere inwoners en organisaties in de Hoeksche Waard hees ook gemeente Hoeksche Waard de regenboogvlag.
Lees meer

Nieuw P+R bij busstation Reedijk in Heinenoord en meer plaatsen bij P+R Molendijk in Numansdorp

Provincie Zuid-Holland is volop bezig met het realiseren van een P+R (Park and Ride) achter het busstation aan de Reedijk. Daarnaast breidt de provincie de bestaande P+R aan de Molendijk in Numansdorp uit.
Lees meer

Hoeksche Waard doet mee aan landelijke inleveractie van wapens

In de Week van de Veiligheid doet gemeente Hoeksche Waard mee aan de landelijke wapeninleveractie. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober kun je tussen 9.00 en 17.00 uur straffeloos je wapen inleveren op het politiebureau in Oud-Beijerland
Lees meer

Raad stelt bestemmingsplan Tienvoet Heinenoord vast

De gemeente wil in Heinenoord 142 nieuwe woningen bouwen. De raad vindt dat een goed plan. Dat bleek gisteravond toen de raad in zijn raadsvergadering het bestemmingsplan Tienvoet Heinenoord unaniem vaststelde.
Lees meer

1 beheerder voor gemeentelijk vastgoed

Gemeenteraad Hoeksche Waard heeft gisterenavond besloten het beheer en de exploitatie van 60 gemeentelijke panden, waaronder diverse sporthallen en dorpshuizen, over te dragen aan Bres Accommodaties.
Lees meer

Dag van de Mantelzorg Hoeksche Waard 2021

Op woensdag 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet, omdat zij met hart en ziel zorgen voor hun dierbare(n).
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Richard van Helten

Vanmiddag is Richard van Helten, voorzitter van Watersportvereniging (WSV) Binnenmaas, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inspanningen voor deze vereniging
Lees meer

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige v.v. ‘s-Gravendeel

Op vrijdagavond 8 oktober reikte burgemeester Bram van Hemmen een Koninklijke Erepenning uit aan voetbalvereniging (v.v.) ‘s-Gravendeel. Dit gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de club
Lees meer

Start van de bouw van ZINC in Oud-Beijerland

Met het slaan van de eerste paal gaf wethouder Piet van Leenen vrijdag 8 oktober het startsein van het project ZINC aan de Zinkweg in Oud-Beijerland
Lees meer

Aardappelbewaarplaats en stukje bos in Schuring overgedragen voor €1,-

Met de provincie kwamen wij overeen om de aardappelbewaarplaats en het strookje bos voor het symbolische bedrag € 1,- over te dragen aan 2 stichtingen.
Lees meer

Hoe ruikt een hennepkwekerij of xtc-lab?

Op zaterdag 9 oktober staat de interactieve Ondermijningsbus op het parkeerterrein bij de Witte Markt aan de Boonsweg in Heinenoord. Hier kunnen inwoners terecht voor voorlichting over ondermijnende criminaliteit
Lees meer

Maatregelen tegen geluidhinder A29 vastgesteld

In Zuid-Holland komen in totaal zo’n 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen om de geluidshinder van rijkswegen te verminderen.
Lees meer

Eerste flexwonencomplex in de Hoeksche Waard met ruimte voor ontmoeting

Vandaag ondertekenen wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de anterieure overeenkomst voor het omvormen  van het voormalige gemeentehuis van Numansdorp naar een plek voor wonen en ontmoeten.
Lees meer

Brusjescursus voor jonge mantelzorgers

Brusjes zijn jonge mantelzorgers die voor een broer(tje) of zus(je) zorgen. Zij kunnen meedoen aan de jaarlijkse cursus ‘Speciaal voor mij’ en ontmoeten daar andere kinderen of jongeren die hetzelfde meemaken. Zij kunnen hun verhaal kwijt en doen leuke activiteiten met elkaar.
Lees meer

Diamanten dinsdag voor echtparen Muller en Van Rossum

Dinsdag 5 oktober was een feestelijke dag met een diamanten randje voor 2 Hoeksche Waardse echtparen. Teun en Hennie Muller-Kooijman uit Maasdam en Teun en Korrie van Rossum-van der Merwe uit Zuid-Beijerland vierden hun 60-jarige bruiloft
Lees meer

Opfriscursus Autorijden voor Senioren op 4 november

Op donderdag 4 november organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.
Lees meer

Publiek weer welkom bij vergaderingen gemeenteraad

Vanaf dinsdag 5 oktober is er weer beperkt publiek welkom in het gemeentehuis tijdens de raadsvergaderingen. Wilt u aanwezig zijn, dan willen we u vragen u van te voren aan te melden.
Lees meer

Dorpsspreekuur Goudswaard met Joanne Blaak-van de Lagemaat

Op woensdag 29 september houdt dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat spreekuur van 18.30 tot 20.00 uur in verenigingsgebouw Rehoboth in Goudswaard.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar De Vries-Van der Waal uit Puttershoek

Vandaag is een feestelijke dag voor Ben de Vries (82 jaar) en zijn vrouw Truus de Vries-van der Waal (78 jaar). 60 jaar geleden traden zij in het huwelijk.
Lees meer

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit.
Lees meer

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 8 juni

Aankomende week geeft de raad zijn mening. Dat gebeurt op dinsdagavond 8 juni in 2 vergaderingen die gelijktijdig plaatsvinden.
Lees meer

Bijeenkomst Randweg Klaaswaal: presentatie en kaarten beschikbaar

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei informeerden wij de aanwezigen hoe wij zijn gekomen tot de 2 extra te onderzoeken alternatieven en wat het vervolgproces is.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer

Actie Pepernoot door Fonds Kinderhulp

Actie Pepernoot komt er weer aan! Net als afgelopen jaren zet Kinderhulp zich ook dit jaar weer keihard in om te zorgen dat kinderen die in armoede opgroeien tóch een cadeautje krijgen op pakjesavond.
Lees meer

Start bouw derde woningen Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel

Vandaag gaf wethouder Piet van Leenen het startsein voor de bouw van de derde en daarmee de laatste fase van het woningbouwproject Bij de Watertoren in ’s-Gravendeel. 
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst dinsdag 26 oktober

Wilt u het woord richten tot de gemeenteraad over bijvoorbeeld de visie Vrijetijdseconomie of over de begroting van de gemeente in 2022? Dat kan tijdens de 2 beeldvormende bijeenkomsten.
Lees meer

Weer winterterrassen mogelijk in de Hoeksche Waard

De horeca in de Hoeksche Waard kan ook deze winter onder bepaalde voorwaarden een winterterras plaatsen. Het college van B&W heeft besloten de periode voor tijdelijke terrassen, terrasuitbreidingen en terrasoverkappingen te verlengen van 31 oktober 2021 tot en met 1 april 2022.
Lees meer

Dorpsspreekuur Zuid-Beijerland en Piershil

Maandag 25 oktober houdt dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat spreekuur in Piershil. Op woensdag 27 oktober houdt dorpswethouder Huibert Steen spreekuur in Zuid-Beijerland.
Lees meer

Najaarseditie seniorenmagazine Wegwijs

Houd uw brievenbus eind volgende week in de gaten! Binnenkort valt het najaarseditie van het seniorenmagazine ‘Wegwijs’ weer op de deurmat van alle 70-plussers in de Hoeksche Waard.
Lees meer

Inloopavond nieuwbouwplannen Fazant 5 Maasdam

HW Wonen wil 11 nieuwbouwappartementen gaan bouwen op de locatie van de voormalige basisschool OBS de Pijler aan de Fazant 5 in Maasdam. U bent van harte welkom bij de inloopavond op 27 oktober van 19.00 tot 20.30 uur.
Lees meer

Grote kantoorpanden verplicht energielabel C vanaf 1 januari 2023

Grote kantoorpanden (minstens 100 m²) vanaf 1 januari 2023 alleen nog gebruikt mogen worden als ze minimaal energielabel C hebben.
Lees meer

Gevonden voorwerpen, wat te doen?

Als u een voorwerp heeft gevonden, moet u dit melden bij de gemeente. Het voorwerp kunt u het beste thuis bewaren
Lees meer

Tegel eruit, groen erin! Uitdeelactie zaterdag 30 oktober

Uitdeelactie 30 oktober: Lever uw tegel(s) in en ontvang 2 bij- en insectvriendelijke plantjes.
Lees meer

Betere ontsluiting voor Hoeksche Waard zuidwest

Tijdens de eerdere digitale informatieavond presenteerde adviesbureau APPM haar bevindingen tot nu toe en gaf een advies over een mogelijke oplossing. Graag ontvangen wij uw reactie op het advies.
Lees meer

Nieuw kunstwerk in Heinenoord onthuld

Op vrijdag 15 oktober 2021 opende wethouder Harry van Waveren het vernieuwde centrum van Heinenoord officieel en onthulde een nieuw kunstwerk.
Lees meer

Tijdelijke sluiting 2 panden

Burgemeester Bram van Hemmen heeft onlangs besloten 2 panden te sluiten waarin drugs zijn aangetroffen.
Lees meer

65 jaar getrouwd! Briljanten huwelijk voor echtpaar Pastoor uit Oud-Beijerland

Vandaag vieren meneer H.H. (Hugo) Pastoor en mevrouw J.H. (Koos) Pastoor-Verbruggen uit Oud-Beijerland hun 65 jarig huwelijksjubileum. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Paul Boogaard namens het gemeentebestuur gefeliciteerd.
Lees meer

Hoera! Mevrouw van der Zijl-de Wit uit Oud-Beijerland is 100 jaar

Vandaag viert mevrouw Juanita Van der Zijl-de Wit haar honderdste verjaardag! De eeuweling werd geboren in Diever en verhuisde op tweejarige leeftijd met haar vader, die veearts was, naar Curaçao.
Lees meer

Echtpaar Dekker uit Oud-Beijerland viert diamanten huwelijk

Gefeliciteerd! Gisteren vierden Jan Dekker (87) en Teuny Dekker-Bestebreur (81) uit Oud-Beijerland hun diamanten huwelijk.
Lees meer

Echtpaar Spaan uit Puttershoek viert diamanten huwelijk

Dinsdag 19 oktober, was het feest voor mevrouw en meneer Spaan uit Puttershoek. Het was precies 60 jaar geleden dat ze in het huwelijksbootje stapten.
Lees meer

De prikbus van de GGD terug naar de Hoeksche Waard

Zonder afspraak coronaprik bij u in de buurt. Op verzoek van veel inwoners komt de prikbus van de GGD terug naar de Hoeksche Waard!
Lees meer

Pilot Verhuisregeling succesvol, regeling wordt met 1 jaar verlengd

Op 17 oktober 2020 startten HW Wonen, gemeente Hoeksche Waard, Stichting Present Hoeksche Waard, Welzijn HW en Verhuis mijn Thuis een pilot met de zogenaamde Verhuisregeling. De regeling biedt advies, praktische verhuishulp en financiële ondersteuning aan huurders van HW Wonen van 70 jaar en ouder.
Lees meer

Nomineer een vrijwilliger of initiatief

Op zaterdag 27 november gaan wethouders Joanne Blaak-Van de Lagemaat, Paul Boogaard en Harry van Waveren langs vrijwilligersinitiatieven om hen namens gemeente Hoeksche Waard in het zonnetje te zetten. 
Lees meer

Bouw waterstoftankstation in Heinenoord van start

Reizigers in de regio Hoeksche Waard – Goeree-Overflakkee stappen begin 2022 mogelijk in 1 van de 20 nieuwe waterstofbussen die vervoerder Connexxion dan inzet.
Lees meer

Coming-Outdag in de Hoeksche Waard

Maandag 11 oktober was het Coming-Outdag. Net als veel andere inwoners en organisaties in de Hoeksche Waard hees ook gemeente Hoeksche Waard de regenboogvlag.
Lees meer

Nieuw P+R bij busstation Reedijk in Heinenoord en meer plaatsen bij P+R Molendijk in Numansdorp

Provincie Zuid-Holland is volop bezig met het realiseren van een P+R (Park and Ride) achter het busstation aan de Reedijk. Daarnaast breidt de provincie de bestaande P+R aan de Molendijk in Numansdorp uit.
Lees meer

Hoeksche Waard doet mee aan landelijke inleveractie van wapens

In de Week van de Veiligheid doet gemeente Hoeksche Waard mee aan de landelijke wapeninleveractie. Van maandag 11 tot en met vrijdag 15 oktober kun je tussen 9.00 en 17.00 uur straffeloos je wapen inleveren op het politiebureau in Oud-Beijerland
Lees meer

Raad stelt bestemmingsplan Tienvoet Heinenoord vast

De gemeente wil in Heinenoord 142 nieuwe woningen bouwen. De raad vindt dat een goed plan. Dat bleek gisteravond toen de raad in zijn raadsvergadering het bestemmingsplan Tienvoet Heinenoord unaniem vaststelde.
Lees meer

1 beheerder voor gemeentelijk vastgoed

Gemeenteraad Hoeksche Waard heeft gisterenavond besloten het beheer en de exploitatie van 60 gemeentelijke panden, waaronder diverse sporthallen en dorpshuizen, over te dragen aan Bres Accommodaties.
Lees meer

Dag van de Mantelzorg Hoeksche Waard 2021

Op woensdag 10 november is het weer de Dag van de Mantelzorg. Een dag waarop mantelzorgers in het zonnetje worden gezet, omdat zij met hart en ziel zorgen voor hun dierbare(n).
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor Richard van Helten

Vanmiddag is Richard van Helten, voorzitter van Watersportvereniging (WSV) Binnenmaas, benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn jarenlange inspanningen voor deze vereniging
Lees meer

Koninklijke Erepenning voor 100-jarige v.v. ‘s-Gravendeel

Op vrijdagavond 8 oktober reikte burgemeester Bram van Hemmen een Koninklijke Erepenning uit aan voetbalvereniging (v.v.) ‘s-Gravendeel. Dit gebeurde tijdens de receptie ter gelegenheid van het 100-jarig jubileum van de club
Lees meer

Start van de bouw van ZINC in Oud-Beijerland

Met het slaan van de eerste paal gaf wethouder Piet van Leenen vrijdag 8 oktober het startsein van het project ZINC aan de Zinkweg in Oud-Beijerland
Lees meer

Aardappelbewaarplaats en stukje bos in Schuring overgedragen voor €1,-

Met de provincie kwamen wij overeen om de aardappelbewaarplaats en het strookje bos voor het symbolische bedrag € 1,- over te dragen aan 2 stichtingen.
Lees meer

Hoe ruikt een hennepkwekerij of xtc-lab?

Op zaterdag 9 oktober staat de interactieve Ondermijningsbus op het parkeerterrein bij de Witte Markt aan de Boonsweg in Heinenoord. Hier kunnen inwoners terecht voor voorlichting over ondermijnende criminaliteit
Lees meer

Maatregelen tegen geluidhinder A29 vastgesteld

In Zuid-Holland komen in totaal zo’n 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen om de geluidshinder van rijkswegen te verminderen.
Lees meer

Eerste flexwonencomplex in de Hoeksche Waard met ruimte voor ontmoeting

Vandaag ondertekenen wethouder Piet van Leenen en directeur bestuurder Dennis Lausberg van HW Wonen de anterieure overeenkomst voor het omvormen  van het voormalige gemeentehuis van Numansdorp naar een plek voor wonen en ontmoeten.
Lees meer

Brusjescursus voor jonge mantelzorgers

Brusjes zijn jonge mantelzorgers die voor een broer(tje) of zus(je) zorgen. Zij kunnen meedoen aan de jaarlijkse cursus ‘Speciaal voor mij’ en ontmoeten daar andere kinderen of jongeren die hetzelfde meemaken. Zij kunnen hun verhaal kwijt en doen leuke activiteiten met elkaar.
Lees meer

Diamanten dinsdag voor echtparen Muller en Van Rossum

Dinsdag 5 oktober was een feestelijke dag met een diamanten randje voor 2 Hoeksche Waardse echtparen. Teun en Hennie Muller-Kooijman uit Maasdam en Teun en Korrie van Rossum-van der Merwe uit Zuid-Beijerland vierden hun 60-jarige bruiloft
Lees meer

Opfriscursus Autorijden voor Senioren op 4 november

Op donderdag 4 november organiseert Veilig Verkeer Nederland samen met de Regionale Projectgroep Verkeersveiligheid (RPV) een Opfriscursus Rijvaardigheid voor senioren.
Lees meer

Publiek weer welkom bij vergaderingen gemeenteraad

Vanaf dinsdag 5 oktober is er weer beperkt publiek welkom in het gemeentehuis tijdens de raadsvergaderingen. Wilt u aanwezig zijn, dan willen we u vragen u van te voren aan te melden.
Lees meer

Dorpsspreekuur Goudswaard met Joanne Blaak-van de Lagemaat

Op woensdag 29 september houdt dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat spreekuur van 18.30 tot 20.00 uur in verenigingsgebouw Rehoboth in Goudswaard.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar De Vries-Van der Waal uit Puttershoek

Vandaag is een feestelijke dag voor Ben de Vries (82 jaar) en zijn vrouw Truus de Vries-van der Waal (78 jaar). 60 jaar geleden traden zij in het huwelijk.
Lees meer

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit.
Lees meer

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 8 juni

Aankomende week geeft de raad zijn mening. Dat gebeurt op dinsdagavond 8 juni in 2 vergaderingen die gelijktijdig plaatsvinden.
Lees meer

Bijeenkomst Randweg Klaaswaal: presentatie en kaarten beschikbaar

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei informeerden wij de aanwezigen hoe wij zijn gekomen tot de 2 extra te onderzoeken alternatieven en wat het vervolgproces is.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer