Nieuws

Komst cultuurhuis stap dichterbij

Vrijdag 27 mei ondertekenden wethouder Harry van Waveren en de bestuursleden van Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard een intentieovereenkomst. Het doel is om komend jaar tot een uitwerking van de exploitatie van een cultuurhuis te komen
Lees meer

Portefeuilleverdeling nieuwe college Hoeksche Waard bekend

De portefeuilleverdeling voor het beoogde nieuwe college van de Hoeksche Waard is bekend.
Lees meer

Bent u 65 jaar of ouder? En maakt u gebruik van Vervoer Lokaal? Lees dan verder!

Vanwege uw leeftijd kunt u in Oud-Beijerland gebruik maken van Vervoer Lokaal. Deze voorziening stopt vanaf vrijdag 1 juli aanstaande.
Lees meer

Informatiebijeenkomst damherten Numansdorp

De provincie Zuid-Holland organiseert op donderdag 2 juni een informatiebijeenkomst over de verwilderde damherten bij Numansdorp.
Lees meer

Regionale Ouderavond 'Goed Gesprek' NIX18

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. De puberteit is niet de makkelijkste tijd voor jongeren, ook niet voor hun ouders. Jongeren zijn vooral bezig met hun eigen grenzen te ontdekken.
Lees meer

Verenigingen: vergeet niet uw subsidieaanvraag in te dienen voor 1 juni

Verenigingen voor onder andere kunst en cultuur, sport, scouting en Oranjeverenigingen kunnen een subsidie aanvragen voor 1 of meerdere jaren. Dit kan tot woensdag 1 juni.
Lees meer

Inzendingen Duurzaamheidsprijs 2022

Voor de Duurzaamheidsprijs 2022 ontvingen wij in de periode van 1 november 2021 tot en met 28 februari 2022 11 inzendingen.
Lees meer

Welkom voor 11 nieuwe Nederlanders in de Hoeksche Waard

Op woensdag 25 mei 2022 kregen 11 Hoeksche Waarders het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatieceremonie in het gemeentehuis in Oud-Beijerland.
Lees meer

Mevrouw Koppenol-Koolmees  uit Klaaswaal viert 104e verjaardag

Burgemeester Aptroot feliciteerde mevrouw Koppenol-Koolmees vandaag namens het gemeentebestuur met haar 104e verjaardag.  
Lees meer

Burgemeester feliciteert briljanten echtpaar Buitendijk-Bons uit Numansdorp

Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar Buitendijk-Bons vandaag namens het gemeentebestuur met hun briljanten huwelijk.
Lees meer

Wat besloot de raad op dinsdag 24 mei?

De Algemene Subsidieverordening werd aangepast en een motie Oplaadpalen bij trottoirs werd aangenomen.
Lees meer

Drukbezochte cybercrimecongressen onder leiding van Ewout Genemans

Het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam organiseert in de maand mei een drietal cybercrimecongressen voor ondernemers. Tijdens de eerste 2 edities luisterden ruim 300 ondernemers naar het programma. De laatste editie is maandag 30 mei.
Lees meer

Doe mee aan de isolatie- en glasactie! En woon energiezuinig en comfortabel

Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 8 juni van 19.30 tot 20.30 uur hoort u meer over de isolatie- en glasactie. Ook krijgt u informatie over mogelijke subsidies en leningen.
Lees meer

Eerste editie Hoeksche Waardse Sportwaardering groot succes!

Op vrijdagavond 20 mei was de eerste editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering 2021. Een volle zaal, enthousiaste genomineerden en winnaars, een top presentator Jan Dirk Stouten en dito gastspreker Leontien Zijlaard-van Moorsel, maakte van deze avond een groot succes.
Lees meer

De RAD start proef met een op waterstof aangedreven vuilniswagen

De RAD is gestart met een op waterstof aangedreven achterlader om huishoudelijk afval in te zamelen. Gedurende een periode van 2 maanden zal het waterstofvoertuig binnen de gemeente Hoeksche Waard worden ingezet ter vervanging van een bestaand dieselvoertuig.
Lees meer

Kinderen gaan aan de slag met elektrisch afval tijdens de E-waste Race 2022

De RAD organiseert in samenwerking met Stichting Open de E-waste Race Hoeksche Waard. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval (e-waste), combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie.
Lees meer

Overlast door zware regen, hoe hiermee om te gaan?

Een zware regenbui zorgde donderdagmiddag 19 mei op diverse plaatsen voor overlast. Plaatselijk viel er 40mm regen in een halfuur tijd. Hoe kunnen wij ons samen voorbereiden op dergelijke extremen
Lees meer

Expeditie Haringvliet: beleef de natuur en de cultuur van de Zuid-Hollandse Delta

Een dagje uit combineren met een prachtige vaartocht over het Haringvliet? Ook deze zomer is dit weer mogelijk met Expeditie Haringvliet. In juli en augustus zijn er voor fietsers en wandelaars vaarverbindingen naar prachtige plaatsen in de Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Burgemeester Hoeksche Waard stelt onderzoek in naar cultuur en samenwerking ambtelijke en politiek-bestuurlijke organisatie

Burgemeester Aptroot heeft besloten een extern onderzoek te laten uitvoeren naar de cultuur en de samenwerking binnen de gemeente Hoeksche Waard. Het gaat daarbij om de organisatie in brede zin, dus zowel de ambtelijke als politiek-bestuurlijke organisatie.
Lees meer

Gemeenteraad in gesprek met beoogde coalitie over toekomst Hoeksche Waard

Wat vindt de raad van de gekozen thema’s in het coalitieakkoord en over welke onderwerpen en hoe wil men hier als raad gezamenlijk in optrekken? Vanavond spreekt de raad hierover.
Lees meer

Wat besluit de gemeenteraad op 24 mei? Kijk mee!

Stemt de raad in met de subsidieverordening voor 2022? En met het reserveren van een bedrag op de begrotingmvoor leefgeld voor Oekraïense ontheemden?
Lees meer

(Opnieuw) Aanmelden voor de nieuwsbrief Hoeksche Waard zuidwest

Binnenkort brengt gemeente Hoeksche Waard een digitale nieuwsbrief uit voor het gebied Hoeksche Waard zuidwest. Met deze nieuwsbrief willen wij inwoners in dit gebied en andere geïnteresseerden informeren over verschillende projecten
Lees meer

Vergadering Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard bijwonen?

De Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard vergadert 1 keer per maand, op maandagavond, om 18.00 uur. Wilt u de vergadering van maandag 23 mei bijwonen?
Lees meer

Inwoners en gemeente dragen 1.947 steentjes bij aan tegelstand NK Tegelwippen

De eerste maanden van het NK Tegelwippen stond gemeente Hoeksche Waard bijna als in beton gegoten op een tweede plek in de landelijke competitie. Maar langzaam werd #teamHW ingehaald door fanatieker wippende gemeenten. De comfortabele voorsprong die we hadden op #teamGO werd steeds kleiner. Want ook gemeente Goeree-Overflakkee zit niet stil natuurlijk!
Lees meer

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt tijdens druk Ondernemersgala

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op maandag16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt.
Lees meer

Welke onderwerpen vindt u interessant tijdens de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers?

Bent u ondernemer of werkzaam bij een bedrijf in de Hoeksche Waard? Wilt u dan 9 korte vragen beantwoorden over wat u interessant vindt voor het programma van de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard (DDHW) voor ondernemers?
Lees meer

Geen geld voor de voetbalclub, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo? Vraag hulp via 'Kies een club'

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar Kunst, cultuur en sport zijn onmisbaar in de vorming van jonge mensen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of mee kunnen doen aan kunst- en cultuuractiviteiten.
Lees meer

Herdenking bij monument Luchtoorlog Hoeksche Waard

Op zaterdag 14 mei werden bij het monument Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945 alle Nederlandse en geallieerde vliegers herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen boven de Hoeksche Waard.
Lees meer

Uitnodiging 'Bijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling'

Laten we samen het onzichtbare zichtbaar maken. Hoe we dat kunnen doen, laten we u zien tijdens deze bijeenkomst. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van het ‘Achter de voordeur spel’.
Lees meer

Bijzondere mijlpaal: 70-jarig huwelijksjubileum echtpaar Tates-Hodes

Op 14 mei 1952 gaven Gerrit Tates en Miep Hodes uit Zuid-Beijerland elkaar het jawoord. Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar Tates-Hodes zaterdag 14 mei namens het gemeentebestuur met hun platina huwelijksjubileum.
Lees meer

Eerste paal voor Achterstraat 2-4 in Strijen

Op vrijdag 13 mei hebben wethouder Piet van Leenen en Arnold de Man, raadslid van gemeente Hoeksche Waard, samen de eerste paal geslagen voor de nieuwe woningen van de Achterstraat in Strijen.
Lees meer

Burgemeester Aptroot reikt koninklijke onderscheiding uit aan Renee Hordijk-Ruisch

Burgemeester Aptroot verraste Renee Hordijk-Ruisch bij Halte Zomervilla. Hij reikte haar vandaag de koninklijke onderscheiding uit, omdat ze er op Lintjesregen niet bij kon zijn.
Lees meer

Formatie Hoeksche Waard: akkoord nabij, inbreng gemeenteraad gevraagd en wethouderskandidaten bekend

Een akkoord van de Hoeksche Waardse formatiepartijen is nabij. De partijen CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD voerden in de afgelopen weken meerdere gesprekken om te komen tot een akkoord. 14 thema’s zijn uitvoerig besproken, waarbij er inmiddels een gedeeld beeld is over de richting en ambitie voor de komende 4 jaar.
Lees meer

Scholieren adviseren over duurzaamheid in de Hoeksche Waard

Ook dit jaar organiseerde Stichting Milieu Dichterbij het lesproject ‘Scholen voor Duurzaamheid’ op CSG Willem van Oranje. De leerlingen van 5 vwo werkten aan opdrachten vanuit gemeente Hoeksche Waard, RAD en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid over de onderwerpen circulaire economie, klimaatadaptatie en de energietransitie.
Lees meer

Voorlopig geen vaarverbinding tussen Numansdorp en Willemstad

Tussen Numansdorp en Willemstad vaart voorlopig geen pontje. De vaarverbinding die beide oevers van mei tot en met eind september met elkaar verbindt, moest dit jaar verplicht opnieuw aanbesteed worden. Hierop hebben de gemeenten Hoeksche Waard en Moerdijk geen officiële inschrijving ontvangen.
Lees meer

Renovatie Haringvlietbrug

In 2023 gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de renovatie van de Haringvlietbrug. In de media is daarover de laatste tijd veel geschreven. De maatregelen die nodig zijn om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, leveren ernstige hinder op voor weggebruikers en het scheepvaartverkeer.
Lees meer

Centrale gedenkmonumenten geplaatst

Op de begraafplaatsen in Cillaarshoek, Goudswaard, Klaaswaal, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil, Strijen en Zuid-Beijerland zijn centrale gedenkmonumenten geplaatst
Lees meer

Kinderen planten symbolisch laatste boom bij Windpark Oude Mol

Kinderen uit Strijensas hielpen met het planten van de laatste boom aan de Sassedijk. Er staan nu 111 nieuwe bomen, die het zicht op Windpark Oude Mol kunnen beperken.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief Oekraïne

Door de oorlog in Oekraïne komen er vluchtelingen uit dat land naar Nederland, en ook naar de Hoeksche Waard. Het voormalig gemeentehuis Piershil is sinds eind maart een tijdelijke opvanglocatie. Met een digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en hoe u kunt helpen.
Lees meer

Wat vindt de raad van de plannen van het college? Kijk 17 mei mee!

De subsidieverordening 2022, wat vinden de politieke partijen in de raad hiervan? Of van het leefgeld aan Oekraïense ontheemden?  Dinsdagavond 17 mei spreekt de raad onder andere over deze voorstellen van het college.
Lees meer

Veel mensen herdachten samen in de Hoeksche Waard

Op woensdag 4 mei herdachten we in de Hoeksche Waard op verschillende manieren alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties om het leven zijn gekomen.
Lees meer

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar Mandemaker-van Tol

Op dinsdag 10 mei 2022 was het precies 65 jaar geleden dat de heer A. (Arend) Mandemaker (88) en mevrouw P. (Nel) Mandemaker-van Tol (85) uit Strijen in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar vandaag namens het gemeentebestuur.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard feliciteert bibliotheek met verhuizing naar Oude Raadhuis

Het prachtig gerestaureerde en tegelijkertijd ook verduurzaamde, monumentale pand is een centrale plek, waar veel mensen langskomen.
Lees meer

Onderzoek tijdelijke huisvesting woningzoekenden 

Het is voor een aantal groepen mensen steeds moeilijker om een woning te vinden. Samen met HW Wonen is gemeente Hoeksche Waard op dit moment aan het onderzoeken hoe deze mensen voor de komende 10 tot 15 jaar aan een (tijdelijke) woning geholpen kunnen worden.
Lees meer

Circulair ambachtscentrum officieel geopend

Op woensdagochtend 11 mei had wethouder Huibert Steen (Duurzaamheid), namens gemeente Hoeksche Waard de eer om het circulair ambachtscentrum officieel te openen.
Lees meer

Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid laat zich inspireren door Hoeksche Waard

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) ging vanmorgen bij de Hoeksche Hoeve in ’s-Gravendeel in gesprek met een afvaardiging van het gemeentebestuur en lokale ondernemers. Doel van het bezoek was het ophalen van informatie en uitwisselen van kennis voor diverse adviestrajecten van de WRR.
Lees meer

Inspiratiebijeenkomst Talent

Een bijeenkomst bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met kinderen werken en bij kunnen dragen aan hun talentontwikkeling.
Lees meer

De Inspiratiebus komt eraan!

Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Technologie kan hierbij ondersteunen. Op maandag 30 mei kan iedereen die meer wil weten een kijkje komen nemen bij de Inspiratiebus.
Lees meer

Bloemen voor 102-jarige Jannie van de Lustgraaf-Stolk

Vandaag is mevrouw J. (Jannie) van de Lustgraaf-Stolk uit Oud-Beijerland 102 jaar geworden. Locoburgemeester Paul Boogaard is op bezoek geweest om haar te feliciteren.
Lees meer

Riool verstopt? Pas op met wie u in zee gaat!

Op zoek naar een loodgieter of een ontstoppingsbedrijf? Let dan goed op met wie u zakendoet. Voor u het weet betaalt u ruim € 1.600 in plaats van een paar honderd euro
Lees meer

Scholieren bezoeken bedrijven in de Hoeksche Waard

Op woensdag 13 april gingen ruim 200 derdejaars mavo scholieren van het Hoeksch Lyceum en De Willem van Oranje op bezoek bij verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard. Zo maakten zij van dichtbij kennis met werkzaamheden en bedrijven die hen interessant lijken.
Lees meer

GGD ZHZ schaalt test- en vaccinatielocaties af

Vanaf vrijdag 22 april sluit de GGD haar testlocatie in gemeente Hoeksche Waard aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland. Begin juni volgt de sluiting van de locatie aan de Kleine Schelluinsekade 3 in Gorinchem. De testlocatie in Dordrecht blijft open.
Lees meer

Informateur adviseert Hoeksche Waardse coalitie CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD

Voor een stabiele, toekomstbestendige meerderheidscoalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag, komt volgens informateur Jon Hermans-Vloedbeld duidelijk een samenwerking in beeld van deze 4 partijen.
Lees meer

De RAD en gemeente Hoeksche Waard lanceren campagne 'Blikvrij' tegen blikafval op straat

Blikjes zijn de derde, meeste vervuilende zwerfafval items in Nederland. Ze staan zelfs met stipt op nummer 1 van het meest gevonden zwerfafval. Daarom begint gemeente Hoeksche Waard een campagne, genaamd Blikvrij.
Lees meer

Webinar buurtactie Energiezuinig wonen: meld u nog snel aan en neem deel!

Woont u in de wijk Zuidwijk of Croonenburghwijk in Oud-Beijerland? Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 13 april hoort u meer over de buurtactie ‘Energiezuinig wonen’ voor woningeigenaren.
Lees meer

Haringvlietbrug zeven nachten gestremd in april en mei

Vanaf 25 maart tot begin juni dit jaar vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek.
Lees meer

Geluidsverwachting.nl app windpark Oude Maas voor omwonenden

Gemeente Hoeksche Waard en gemeente Barendrecht bieden speciaal voor omwonenden van windpark Oude Maas een Geluidsverwachtingen app, aan. De applicatie is bedoeld voor omwonenden in een straal van 2 kilometer rondom het windpark.
Lees meer

NK Tegelwippen 2022: Hoeksche Waard daagt Goeree-Overflakkee uit in vriendschappelijke wedstrijd

Vanaf maandag 21 maart komen ongeveer 100 Nederlandse gemeenten tegen elkaar uit tijdens het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Hoeksche Waard doet voor het eerst mee en daagt buurgemeente Goeree-Overflakkee uit
Lees meer

Jon Hermans-Vloedbeld aangesteld als (in)formateur nieuwe coalitie Hoeksche Waard

Hermans is gevraagd door CDA-lijsttrekker Paul Boogaard, die de verkiezingen woensdag met zijn partij wist te winnen. De grootste partij heeft de leiding over het proces om te komen tot een nieuwe coalitie.
Lees meer

CDA opnieuw grootste partij in Hoeksche Waard

De gemeenteraadsverkiezingen van Hoeksche Waard gewonnen door het CDA. Net als met de herindelingsverkiezingen in 2018 kreeg de partij de meeste stemmen, namelijk 5.954, goed voor 6 zetels.
Lees meer

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van vrijdag 11 maart Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Bram van Hemmen kondigt vertrek aan als burgemeester van Hoeksche Waard

Burgemeester Bram van Hemmen heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Hoeksche Waard laten weten dat hij per heden zijn ambt neerlegt. De moeizame relatie met een aantal functionarissen ligt aan het vertrek ten grondslag.
Lees meer

Reactie op artikel AD over ‘ongepast gedrag’

Op dinsdag 8 maart is op AD.nl een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar mogelijk opgepast gedrag door SGP-wethouder Piet van Leenen. Er vindt een onderzoek plaats naar een melding die in 2021 is gedaan. Het gaat over 1 melding die gaat over tekstberichten. De melding is ingetrokken.
Lees meer

Brugopeningen Haringvlietbrug in nieuwe vaarseizoen bekend

Vanaf de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2022 gaat de Haringvlietbrug doordeweeks tweemaal per dag open voor de hoge scheepvaart (>13 m) en in het weekend driemaal per dag.
Lees meer

Nieuwe brug Nieuw-Beijerland krijgt de naam d’n Doelbrug

De nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de Kreek in de nieuwbouwwijk ‘Aan de Kreek’ gaat de naam d’n Doelbrug dragen. De jury koos hiervoor uit 216 inzendingen die binnenkwamen voor de uitgeschreven prijsvraag. De winnende naam is bedacht door Isaac Meijer uit Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Compensatie voor inwoners die een geldlening hebben gekregen voor stofferingskosten van hun woning

Inwoners van gemeente Hoeksche Waard die in de afgelopen jaren een lening hebben gekregen voor stofferingskosten, hebben die ten onrechte terug moeten betalen. De gemeente gaat deze inwoners compenseren.
Lees meer

Echtpaar Remmers-Groenendijk viert diamanten huwelijk

Op 27 februari 1962 gaven meneer R.F. Remmers (86) en mevrouw L. Remmers-Groenendijk (80) elkaar het jawoord. Het diamanten echtpaar kreeg op 1 maart bezoek van wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen bezoekt basisschool 'Het Uitzicht'

De school is onlangs geopend en biedt onderwijs aan kinderen die in de noodopvang in ’s-Gravendeel wonen. De wethouder complimenteerde namens het gemeentebestuur de school met de snelle opstart. 
Lees meer

Geschenkwoningen zien en beleven via routekaart

Na de eerste golf, Watersnoodramp van 1953, kwam de tweede: de hulpverlening. Een belangrijk onderdeel daarvan waren woningen voor dakloze inwoners. Deze woningen kwamen als bouwpakket uit landen als Noorwegen, Zweden, Finland en Oostenrijk.
Lees meer

Nieuwe opties voor randweg Klaaswaal

Gegevens van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid geven nieuwe inzichten die gevolgen kunnen hebben voor de randweg Klaaswaal.
Lees meer

Adviescommissie Beeldende Kunst zoekt mensen met een groot hart voor kunst en cultuur

Ter aanvulling van de Adviescommissie zoeken zij 2 nieuwe leden met kennis van en ervaring in kunst en cultuur.
Lees meer

Conferentie Schone Maasdelta: samen zwerfafval aanpakken

Bestuurders en andere betrokkenen uit het hele gebied van Biesbosch tot Haringvliet spraken elkaar online over dit hardnekkige probleem. Uit onderzoek blijkt dat het zwerfafval in de rivieren vooral uit plastic bestaat en van verschillende bronnen komt.
Lees meer

Buurtgezinnen maakt tiende match tussen gezinnen

Stichting Buurtgezinnen is bijna 1 jaar actief in de Hoeksche Waard. Buurtgezinnen koppelt gezinnen met een hulpvraag aan gezinnen die steun willen bieden.
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Heinenoord met Harry van Waveren

Dit digitale spreekuur vindt plaats op donderdag 17 februari van 17.00 tot 18.30 uur voor de inwoners van Heinenoord. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om met de wethouder van gedachten te wisselen over onderwerpen die hen bezighouden.
Lees meer

Vogelgriep in de Hoeksche Waard

Er komen meldingen bij ons binnen van zieke of dode (wilde) vogels. Mogelijk zijn deze besmet met vogelgriep. Lees in dit bericht onder andere waar u dode vogels kunt melden en of u zelf (of uw huisdier) ook besmet kunt raken
Lees meer

Uitstel ingangsdatum Omgevingswet

Er is meer tijd nodig om de inwerkingtreding op een verantwoorde manier te laten verlopen. Dat maakte minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bekend in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.
Lees meer

Diamanten feest voor echtparen Kooren-Goud en Bouman-de Vos

Zondag 30 januari vierden Nell en Gerrit Kooren-Goud uit Klaaswaal hun diamanten bruiloft. De dag erna, op maandag 31 januari was het feest in Goudswaard. Hier vierden Nel en Jan Bouman-de Vos hun 60-jarig jubileum. Gefeliciteerd!
Lees meer

Hoeksche Waard aan de slag met De VoorzieningenWijzer

Klantmanagers van gemeente Hoeksche Waard gaan werken met De VoorzieningenWijzer. Inwoners kunnen samen met hun klantmanager of hulpverlener de vragen in de online applicatie invullen en checken of ze gebruikmaken van de voor hen relevante regelingen en toeslagen.
Lees meer

Vernieuwd Leerhuis Hoeksche Waard geopend

In het bijzijn van diverse collega’s opende wethouder Huibert Steen vandaag het vernieuwde Leerhuis Hoeksche Waard. In het Leerhuis krijgen onder andere inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en trainingen.
Lees meer

Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Denk hierbij onder andere aan de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren
Lees meer

Start bouw 38 energieneutrale levensloopbestendige appartementen

Donderdag 20 januari gaven wethouder Piet van Leenen (Wonen), directeur Dennis Lausberg van HW Wonen en Landré Schrijver, directeur Bouwgroep Schrijver, het officiële startsein voor de bouw van de Oranjehof in Puttershoek. Een project bestaande uit 38 sociale huurappartementen
Lees meer

Update bouw van Windpark Oude Maas

Aan de oostzijde van de A29 (Blaaksedijk) zijn de 3 windturbines gebouwd. De installatieteams monteren de windturbines de komende 3 weken verder af.
Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: 'Maar eerst ving ik een monster' tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Lees meer

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 - 770 77 07

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional.
Lees meer

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Vanaf maandag17 januari kunnen ondernemers gevestigd in de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne gebruik maken van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Reactie college op protestacties ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders heeft veel begrip voor het signaal dat de ondernemers hiermee af willen geven richting het kabinet.
Lees meer

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. "Dit is voor mij onbestaanbaar", aldus wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Bram van Hemmen

De burgemeester vindt het belangrijk om u -namens het gemeentebestuur- het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Vooruit te kijken naar wat komen gaat, en ook terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt.
Lees meer

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum
Lees meer

Ontdek de Hoeksche Waard met de digitale belevingskaart

Sinds vandaag, donderdag 23 december, is de Belevingskaart Hoeksche Waard online beschikbaar. Via deze digitale kaart kun je locaties voor recreatie, natuurgebieden, speeltuinen, winkels, restaurants en andere plekken in de Hoeksche Waard bekijken.
Lees meer

Zuidwijk: een wijk waar het 'een leven lang fijn wonen' is

In de Hoeksche Waard werken verschillende partijen samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met, indien nodig, zorg en ondersteuning in de buurt.
Lees meer

Ruim 88.000 verhalen

De Hoeksche Waard telt ruim 88.000 inwoners met verschillende verhalen, ervaringen en meningen. Maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel. En ieders inzet telt daarbij.
Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Komst cultuurhuis stap dichterbij

Vrijdag 27 mei ondertekenden wethouder Harry van Waveren en de bestuursleden van Stichting Cultuurhuis Hoeksche Waard een intentieovereenkomst. Het doel is om komend jaar tot een uitwerking van de exploitatie van een cultuurhuis te komen
Lees meer

Portefeuilleverdeling nieuwe college Hoeksche Waard bekend

De portefeuilleverdeling voor het beoogde nieuwe college van de Hoeksche Waard is bekend.
Lees meer

Bent u 65 jaar of ouder? En maakt u gebruik van Vervoer Lokaal? Lees dan verder!

Vanwege uw leeftijd kunt u in Oud-Beijerland gebruik maken van Vervoer Lokaal. Deze voorziening stopt vanaf vrijdag 1 juli aanstaande.
Lees meer

Informatiebijeenkomst damherten Numansdorp

De provincie Zuid-Holland organiseert op donderdag 2 juni een informatiebijeenkomst over de verwilderde damherten bij Numansdorp.
Lees meer

Regionale Ouderavond 'Goed Gesprek' NIX18

Iedereen heeft wat aan een Goed Gesprek, zowel jong als oud. De puberteit is niet de makkelijkste tijd voor jongeren, ook niet voor hun ouders. Jongeren zijn vooral bezig met hun eigen grenzen te ontdekken.
Lees meer

Verenigingen: vergeet niet uw subsidieaanvraag in te dienen voor 1 juni

Verenigingen voor onder andere kunst en cultuur, sport, scouting en Oranjeverenigingen kunnen een subsidie aanvragen voor 1 of meerdere jaren. Dit kan tot woensdag 1 juni.
Lees meer

Inzendingen Duurzaamheidsprijs 2022

Voor de Duurzaamheidsprijs 2022 ontvingen wij in de periode van 1 november 2021 tot en met 28 februari 2022 11 inzendingen.
Lees meer

Welkom voor 11 nieuwe Nederlanders in de Hoeksche Waard

Op woensdag 25 mei 2022 kregen 11 Hoeksche Waarders het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatieceremonie in het gemeentehuis in Oud-Beijerland.
Lees meer

Mevrouw Koppenol-Koolmees  uit Klaaswaal viert 104e verjaardag

Burgemeester Aptroot feliciteerde mevrouw Koppenol-Koolmees vandaag namens het gemeentebestuur met haar 104e verjaardag.  
Lees meer

Burgemeester feliciteert briljanten echtpaar Buitendijk-Bons uit Numansdorp

Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar Buitendijk-Bons vandaag namens het gemeentebestuur met hun briljanten huwelijk.
Lees meer

Wat besloot de raad op dinsdag 24 mei?

De Algemene Subsidieverordening werd aangepast en een motie Oplaadpalen bij trottoirs werd aangenomen.
Lees meer

Drukbezochte cybercrimecongressen onder leiding van Ewout Genemans

Het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam organiseert in de maand mei een drietal cybercrimecongressen voor ondernemers. Tijdens de eerste 2 edities luisterden ruim 300 ondernemers naar het programma. De laatste editie is maandag 30 mei.
Lees meer

Doe mee aan de isolatie- en glasactie! En woon energiezuinig en comfortabel

Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 8 juni van 19.30 tot 20.30 uur hoort u meer over de isolatie- en glasactie. Ook krijgt u informatie over mogelijke subsidies en leningen.
Lees meer

Eerste editie Hoeksche Waardse Sportwaardering groot succes!

Op vrijdagavond 20 mei was de eerste editie van de Hoeksche Waardse Sportwaardering 2021. Een volle zaal, enthousiaste genomineerden en winnaars, een top presentator Jan Dirk Stouten en dito gastspreker Leontien Zijlaard-van Moorsel, maakte van deze avond een groot succes.
Lees meer

De RAD start proef met een op waterstof aangedreven vuilniswagen

De RAD is gestart met een op waterstof aangedreven achterlader om huishoudelijk afval in te zamelen. Gedurende een periode van 2 maanden zal het waterstofvoertuig binnen de gemeente Hoeksche Waard worden ingezet ter vervanging van een bestaand dieselvoertuig.
Lees meer

Kinderen gaan aan de slag met elektrisch afval tijdens de E-waste Race 2022

De RAD organiseert in samenwerking met Stichting Open de E-waste Race Hoeksche Waard. Dit educatieve project waarbij scholen de strijd aangaan met elektronisch afval (e-waste), combineert bewustwording over circulariteit met een fysieke inzamelactie.
Lees meer

Overlast door zware regen, hoe hiermee om te gaan?

Een zware regenbui zorgde donderdagmiddag 19 mei op diverse plaatsen voor overlast. Plaatselijk viel er 40mm regen in een halfuur tijd. Hoe kunnen wij ons samen voorbereiden op dergelijke extremen
Lees meer

Expeditie Haringvliet: beleef de natuur en de cultuur van de Zuid-Hollandse Delta

Een dagje uit combineren met een prachtige vaartocht over het Haringvliet? Ook deze zomer is dit weer mogelijk met Expeditie Haringvliet. In juli en augustus zijn er voor fietsers en wandelaars vaarverbindingen naar prachtige plaatsen in de Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Burgemeester Hoeksche Waard stelt onderzoek in naar cultuur en samenwerking ambtelijke en politiek-bestuurlijke organisatie

Burgemeester Aptroot heeft besloten een extern onderzoek te laten uitvoeren naar de cultuur en de samenwerking binnen de gemeente Hoeksche Waard. Het gaat daarbij om de organisatie in brede zin, dus zowel de ambtelijke als politiek-bestuurlijke organisatie.
Lees meer

Gemeenteraad in gesprek met beoogde coalitie over toekomst Hoeksche Waard

Wat vindt de raad van de gekozen thema’s in het coalitieakkoord en over welke onderwerpen en hoe wil men hier als raad gezamenlijk in optrekken? Vanavond spreekt de raad hierover.
Lees meer

Wat besluit de gemeenteraad op 24 mei? Kijk mee!

Stemt de raad in met de subsidieverordening voor 2022? En met het reserveren van een bedrag op de begrotingmvoor leefgeld voor Oekraïense ontheemden?
Lees meer

(Opnieuw) Aanmelden voor de nieuwsbrief Hoeksche Waard zuidwest

Binnenkort brengt gemeente Hoeksche Waard een digitale nieuwsbrief uit voor het gebied Hoeksche Waard zuidwest. Met deze nieuwsbrief willen wij inwoners in dit gebied en andere geïnteresseerden informeren over verschillende projecten
Lees meer

Vergadering Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard bijwonen?

De Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard vergadert 1 keer per maand, op maandagavond, om 18.00 uur. Wilt u de vergadering van maandag 23 mei bijwonen?
Lees meer

Inwoners en gemeente dragen 1.947 steentjes bij aan tegelstand NK Tegelwippen

De eerste maanden van het NK Tegelwippen stond gemeente Hoeksche Waard bijna als in beton gegoten op een tweede plek in de landelijke competitie. Maar langzaam werd #teamHW ingehaald door fanatieker wippende gemeenten. De comfortabele voorsprong die we hadden op #teamGO werd steeds kleiner. Want ook gemeente Goeree-Overflakkee zit niet stil natuurlijk!
Lees meer

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt tijdens druk Ondernemersgala

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op maandag16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt.
Lees meer

Welke onderwerpen vindt u interessant tijdens de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers?

Bent u ondernemer of werkzaam bij een bedrijf in de Hoeksche Waard? Wilt u dan 9 korte vragen beantwoorden over wat u interessant vindt voor het programma van de Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard (DDHW) voor ondernemers?
Lees meer

Geen geld voor de voetbalclub, muziekles, dansles, kickboksen, turnen of judo? Vraag hulp via 'Kies een club'

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur is er voor kinderen en jongeren tot 18 jaar Kunst, cultuur en sport zijn onmisbaar in de vorming van jonge mensen. Het is belangrijk dat kinderen en jongeren kunnen sporten of mee kunnen doen aan kunst- en cultuuractiviteiten.
Lees meer

Herdenking bij monument Luchtoorlog Hoeksche Waard

Op zaterdag 14 mei werden bij het monument Luchtoorlog Hoeksche Waard 1940-1945 alle Nederlandse en geallieerde vliegers herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen boven de Hoeksche Waard.
Lees meer

Uitnodiging 'Bijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling'

Laten we samen het onzichtbare zichtbaar maken. Hoe we dat kunnen doen, laten we u zien tijdens deze bijeenkomst. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van het ‘Achter de voordeur spel’.
Lees meer

Bijzondere mijlpaal: 70-jarig huwelijksjubileum echtpaar Tates-Hodes

Op 14 mei 1952 gaven Gerrit Tates en Miep Hodes uit Zuid-Beijerland elkaar het jawoord. Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar Tates-Hodes zaterdag 14 mei namens het gemeentebestuur met hun platina huwelijksjubileum.
Lees meer

Eerste paal voor Achterstraat 2-4 in Strijen

Op vrijdag 13 mei hebben wethouder Piet van Leenen en Arnold de Man, raadslid van gemeente Hoeksche Waard, samen de eerste paal geslagen voor de nieuwe woningen van de Achterstraat in Strijen.
Lees meer

Burgemeester Aptroot reikt koninklijke onderscheiding uit aan Renee Hordijk-Ruisch

Burgemeester Aptroot verraste Renee Hordijk-Ruisch bij Halte Zomervilla. Hij reikte haar vandaag de koninklijke onderscheiding uit, omdat ze er op Lintjesregen niet bij kon zijn.
Lees meer

Formatie Hoeksche Waard: akkoord nabij, inbreng gemeenteraad gevraagd en wethouderskandidaten bekend

Een akkoord van de Hoeksche Waardse formatiepartijen is nabij. De partijen CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD voerden in de afgelopen weken meerdere gesprekken om te komen tot een akkoord. 14 thema’s zijn uitvoerig besproken, waarbij er inmiddels een gedeeld beeld is over de richting en ambitie voor de komende 4 jaar.
Lees meer

Scholieren adviseren over duurzaamheid in de Hoeksche Waard

Ook dit jaar organiseerde Stichting Milieu Dichterbij het lesproject ‘Scholen voor Duurzaamheid’ op CSG Willem van Oranje. De leerlingen van 5 vwo werkten aan opdrachten vanuit gemeente Hoeksche Waard, RAD en Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid over de onderwerpen circulaire economie, klimaatadaptatie en de energietransitie.
Lees meer

Voorlopig geen vaarverbinding tussen Numansdorp en Willemstad

Tussen Numansdorp en Willemstad vaart voorlopig geen pontje. De vaarverbinding die beide oevers van mei tot en met eind september met elkaar verbindt, moest dit jaar verplicht opnieuw aanbesteed worden. Hierop hebben de gemeenten Hoeksche Waard en Moerdijk geen officiële inschrijving ontvangen.
Lees meer

Renovatie Haringvlietbrug

In 2023 gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de renovatie van de Haringvlietbrug. In de media is daarover de laatste tijd veel geschreven. De maatregelen die nodig zijn om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, leveren ernstige hinder op voor weggebruikers en het scheepvaartverkeer.
Lees meer

Centrale gedenkmonumenten geplaatst

Op de begraafplaatsen in Cillaarshoek, Goudswaard, Klaaswaal, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland, Piershil, Strijen en Zuid-Beijerland zijn centrale gedenkmonumenten geplaatst
Lees meer

Kinderen planten symbolisch laatste boom bij Windpark Oude Mol

Kinderen uit Strijensas hielpen met het planten van de laatste boom aan de Sassedijk. Er staan nu 111 nieuwe bomen, die het zicht op Windpark Oude Mol kunnen beperken.
Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief Oekraïne

Door de oorlog in Oekraïne komen er vluchtelingen uit dat land naar Nederland, en ook naar de Hoeksche Waard. Het voormalig gemeentehuis Piershil is sinds eind maart een tijdelijke opvanglocatie. Met een digitale nieuwsbrief houden wij u op de hoogte van het laatste nieuws en hoe u kunt helpen.
Lees meer

Wat vindt de raad van de plannen van het college? Kijk 17 mei mee!

De subsidieverordening 2022, wat vinden de politieke partijen in de raad hiervan? Of van het leefgeld aan Oekraïense ontheemden?  Dinsdagavond 17 mei spreekt de raad onder andere over deze voorstellen van het college.
Lees meer

Veel mensen herdachten samen in de Hoeksche Waard

Op woensdag 4 mei herdachten we in de Hoeksche Waard op verschillende manieren alle burgers en militairen die sinds het begin van de Tweede Wereldoorlog in oorlogssituaties en bij vredesoperaties om het leven zijn gekomen.
Lees meer

Burgemeester bezoekt briljanten bruidspaar Mandemaker-van Tol

Op dinsdag 10 mei 2022 was het precies 65 jaar geleden dat de heer A. (Arend) Mandemaker (88) en mevrouw P. (Nel) Mandemaker-van Tol (85) uit Strijen in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Aptroot feliciteerde het echtpaar vandaag namens het gemeentebestuur.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard feliciteert bibliotheek met verhuizing naar Oude Raadhuis

Het prachtig gerestaureerde en tegelijkertijd ook verduurzaamde, monumentale pand is een centrale plek, waar veel mensen langskomen.
Lees meer

Onderzoek tijdelijke huisvesting woningzoekenden 

Het is voor een aantal groepen mensen steeds moeilijker om een woning te vinden. Samen met HW Wonen is gemeente Hoeksche Waard op dit moment aan het onderzoeken hoe deze mensen voor de komende 10 tot 15 jaar aan een (tijdelijke) woning geholpen kunnen worden.
Lees meer

Circulair ambachtscentrum officieel geopend

Op woensdagochtend 11 mei had wethouder Huibert Steen (Duurzaamheid), namens gemeente Hoeksche Waard de eer om het circulair ambachtscentrum officieel te openen.
Lees meer

Wetenschappelijke Raad voor het regeringsbeleid laat zich inspireren door Hoeksche Waard

De Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR) ging vanmorgen bij de Hoeksche Hoeve in ’s-Gravendeel in gesprek met een afvaardiging van het gemeentebestuur en lokale ondernemers. Doel van het bezoek was het ophalen van informatie en uitwisselen van kennis voor diverse adviestrajecten van de WRR.
Lees meer

Inspiratiebijeenkomst Talent

Een bijeenkomst bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met kinderen werken en bij kunnen dragen aan hun talentontwikkeling.
Lees meer

De Inspiratiebus komt eraan!

Mensen willen zo lang mogelijk thuis blijven wonen. Technologie kan hierbij ondersteunen. Op maandag 30 mei kan iedereen die meer wil weten een kijkje komen nemen bij de Inspiratiebus.
Lees meer

Bloemen voor 102-jarige Jannie van de Lustgraaf-Stolk

Vandaag is mevrouw J. (Jannie) van de Lustgraaf-Stolk uit Oud-Beijerland 102 jaar geworden. Locoburgemeester Paul Boogaard is op bezoek geweest om haar te feliciteren.
Lees meer

Riool verstopt? Pas op met wie u in zee gaat!

Op zoek naar een loodgieter of een ontstoppingsbedrijf? Let dan goed op met wie u zakendoet. Voor u het weet betaalt u ruim € 1.600 in plaats van een paar honderd euro
Lees meer

Scholieren bezoeken bedrijven in de Hoeksche Waard

Op woensdag 13 april gingen ruim 200 derdejaars mavo scholieren van het Hoeksch Lyceum en De Willem van Oranje op bezoek bij verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard. Zo maakten zij van dichtbij kennis met werkzaamheden en bedrijven die hen interessant lijken.
Lees meer

GGD ZHZ schaalt test- en vaccinatielocaties af

Vanaf vrijdag 22 april sluit de GGD haar testlocatie in gemeente Hoeksche Waard aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland. Begin juni volgt de sluiting van de locatie aan de Kleine Schelluinsekade 3 in Gorinchem. De testlocatie in Dordrecht blijft open.
Lees meer

Informateur adviseert Hoeksche Waardse coalitie CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD

Voor een stabiele, toekomstbestendige meerderheidscoalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag, komt volgens informateur Jon Hermans-Vloedbeld duidelijk een samenwerking in beeld van deze 4 partijen.
Lees meer

De RAD en gemeente Hoeksche Waard lanceren campagne 'Blikvrij' tegen blikafval op straat

Blikjes zijn de derde, meeste vervuilende zwerfafval items in Nederland. Ze staan zelfs met stipt op nummer 1 van het meest gevonden zwerfafval. Daarom begint gemeente Hoeksche Waard een campagne, genaamd Blikvrij.
Lees meer

Webinar buurtactie Energiezuinig wonen: meld u nog snel aan en neem deel!

Woont u in de wijk Zuidwijk of Croonenburghwijk in Oud-Beijerland? Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 13 april hoort u meer over de buurtactie ‘Energiezuinig wonen’ voor woningeigenaren.
Lees meer

Haringvlietbrug zeven nachten gestremd in april en mei

Vanaf 25 maart tot begin juni dit jaar vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek.
Lees meer

Geluidsverwachting.nl app windpark Oude Maas voor omwonenden

Gemeente Hoeksche Waard en gemeente Barendrecht bieden speciaal voor omwonenden van windpark Oude Maas een Geluidsverwachtingen app, aan. De applicatie is bedoeld voor omwonenden in een straal van 2 kilometer rondom het windpark.
Lees meer

NK Tegelwippen 2022: Hoeksche Waard daagt Goeree-Overflakkee uit in vriendschappelijke wedstrijd

Vanaf maandag 21 maart komen ongeveer 100 Nederlandse gemeenten tegen elkaar uit tijdens het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Hoeksche Waard doet voor het eerst mee en daagt buurgemeente Goeree-Overflakkee uit
Lees meer

Jon Hermans-Vloedbeld aangesteld als (in)formateur nieuwe coalitie Hoeksche Waard

Hermans is gevraagd door CDA-lijsttrekker Paul Boogaard, die de verkiezingen woensdag met zijn partij wist te winnen. De grootste partij heeft de leiding over het proces om te komen tot een nieuwe coalitie.
Lees meer

CDA opnieuw grootste partij in Hoeksche Waard

De gemeenteraadsverkiezingen van Hoeksche Waard gewonnen door het CDA. Net als met de herindelingsverkiezingen in 2018 kreeg de partij de meeste stemmen, namelijk 5.954, goed voor 6 zetels.
Lees meer

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van vrijdag 11 maart Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Bram van Hemmen kondigt vertrek aan als burgemeester van Hoeksche Waard

Burgemeester Bram van Hemmen heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Hoeksche Waard laten weten dat hij per heden zijn ambt neerlegt. De moeizame relatie met een aantal functionarissen ligt aan het vertrek ten grondslag.
Lees meer

Reactie op artikel AD over ‘ongepast gedrag’

Op dinsdag 8 maart is op AD.nl een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar mogelijk opgepast gedrag door SGP-wethouder Piet van Leenen. Er vindt een onderzoek plaats naar een melding die in 2021 is gedaan. Het gaat over 1 melding die gaat over tekstberichten. De melding is ingetrokken.
Lees meer

Brugopeningen Haringvlietbrug in nieuwe vaarseizoen bekend

Vanaf de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2022 gaat de Haringvlietbrug doordeweeks tweemaal per dag open voor de hoge scheepvaart (>13 m) en in het weekend driemaal per dag.
Lees meer

Nieuwe brug Nieuw-Beijerland krijgt de naam d’n Doelbrug

De nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de Kreek in de nieuwbouwwijk ‘Aan de Kreek’ gaat de naam d’n Doelbrug dragen. De jury koos hiervoor uit 216 inzendingen die binnenkwamen voor de uitgeschreven prijsvraag. De winnende naam is bedacht door Isaac Meijer uit Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Compensatie voor inwoners die een geldlening hebben gekregen voor stofferingskosten van hun woning

Inwoners van gemeente Hoeksche Waard die in de afgelopen jaren een lening hebben gekregen voor stofferingskosten, hebben die ten onrechte terug moeten betalen. De gemeente gaat deze inwoners compenseren.
Lees meer

Echtpaar Remmers-Groenendijk viert diamanten huwelijk

Op 27 februari 1962 gaven meneer R.F. Remmers (86) en mevrouw L. Remmers-Groenendijk (80) elkaar het jawoord. Het diamanten echtpaar kreeg op 1 maart bezoek van wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen bezoekt basisschool 'Het Uitzicht'

De school is onlangs geopend en biedt onderwijs aan kinderen die in de noodopvang in ’s-Gravendeel wonen. De wethouder complimenteerde namens het gemeentebestuur de school met de snelle opstart. 
Lees meer

Geschenkwoningen zien en beleven via routekaart

Na de eerste golf, Watersnoodramp van 1953, kwam de tweede: de hulpverlening. Een belangrijk onderdeel daarvan waren woningen voor dakloze inwoners. Deze woningen kwamen als bouwpakket uit landen als Noorwegen, Zweden, Finland en Oostenrijk.
Lees meer

Nieuwe opties voor randweg Klaaswaal

Gegevens van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid geven nieuwe inzichten die gevolgen kunnen hebben voor de randweg Klaaswaal.
Lees meer

Adviescommissie Beeldende Kunst zoekt mensen met een groot hart voor kunst en cultuur

Ter aanvulling van de Adviescommissie zoeken zij 2 nieuwe leden met kennis van en ervaring in kunst en cultuur.
Lees meer

Conferentie Schone Maasdelta: samen zwerfafval aanpakken

Bestuurders en andere betrokkenen uit het hele gebied van Biesbosch tot Haringvliet spraken elkaar online over dit hardnekkige probleem. Uit onderzoek blijkt dat het zwerfafval in de rivieren vooral uit plastic bestaat en van verschillende bronnen komt.
Lees meer

Buurtgezinnen maakt tiende match tussen gezinnen

Stichting Buurtgezinnen is bijna 1 jaar actief in de Hoeksche Waard. Buurtgezinnen koppelt gezinnen met een hulpvraag aan gezinnen die steun willen bieden.
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Heinenoord met Harry van Waveren

Dit digitale spreekuur vindt plaats op donderdag 17 februari van 17.00 tot 18.30 uur voor de inwoners van Heinenoord. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om met de wethouder van gedachten te wisselen over onderwerpen die hen bezighouden.
Lees meer

Vogelgriep in de Hoeksche Waard

Er komen meldingen bij ons binnen van zieke of dode (wilde) vogels. Mogelijk zijn deze besmet met vogelgriep. Lees in dit bericht onder andere waar u dode vogels kunt melden en of u zelf (of uw huisdier) ook besmet kunt raken
Lees meer

Uitstel ingangsdatum Omgevingswet

Er is meer tijd nodig om de inwerkingtreding op een verantwoorde manier te laten verlopen. Dat maakte minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bekend in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.
Lees meer

Diamanten feest voor echtparen Kooren-Goud en Bouman-de Vos

Zondag 30 januari vierden Nell en Gerrit Kooren-Goud uit Klaaswaal hun diamanten bruiloft. De dag erna, op maandag 31 januari was het feest in Goudswaard. Hier vierden Nel en Jan Bouman-de Vos hun 60-jarig jubileum. Gefeliciteerd!
Lees meer

Hoeksche Waard aan de slag met De VoorzieningenWijzer

Klantmanagers van gemeente Hoeksche Waard gaan werken met De VoorzieningenWijzer. Inwoners kunnen samen met hun klantmanager of hulpverlener de vragen in de online applicatie invullen en checken of ze gebruikmaken van de voor hen relevante regelingen en toeslagen.
Lees meer

Vernieuwd Leerhuis Hoeksche Waard geopend

In het bijzijn van diverse collega’s opende wethouder Huibert Steen vandaag het vernieuwde Leerhuis Hoeksche Waard. In het Leerhuis krijgen onder andere inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en trainingen.
Lees meer

Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Denk hierbij onder andere aan de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren
Lees meer

Start bouw 38 energieneutrale levensloopbestendige appartementen

Donderdag 20 januari gaven wethouder Piet van Leenen (Wonen), directeur Dennis Lausberg van HW Wonen en Landré Schrijver, directeur Bouwgroep Schrijver, het officiële startsein voor de bouw van de Oranjehof in Puttershoek. Een project bestaande uit 38 sociale huurappartementen
Lees meer

Update bouw van Windpark Oude Maas

Aan de oostzijde van de A29 (Blaaksedijk) zijn de 3 windturbines gebouwd. De installatieteams monteren de windturbines de komende 3 weken verder af.
Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: 'Maar eerst ving ik een monster' tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Lees meer

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 - 770 77 07

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional.
Lees meer

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Vanaf maandag17 januari kunnen ondernemers gevestigd in de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne gebruik maken van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Reactie college op protestacties ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders heeft veel begrip voor het signaal dat de ondernemers hiermee af willen geven richting het kabinet.
Lees meer

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. "Dit is voor mij onbestaanbaar", aldus wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Bram van Hemmen

De burgemeester vindt het belangrijk om u -namens het gemeentebestuur- het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Vooruit te kijken naar wat komen gaat, en ook terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt.
Lees meer

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum
Lees meer

Ontdek de Hoeksche Waard met de digitale belevingskaart

Sinds vandaag, donderdag 23 december, is de Belevingskaart Hoeksche Waard online beschikbaar. Via deze digitale kaart kun je locaties voor recreatie, natuurgebieden, speeltuinen, winkels, restaurants en andere plekken in de Hoeksche Waard bekijken.
Lees meer

Zuidwijk: een wijk waar het 'een leven lang fijn wonen' is

In de Hoeksche Waard werken verschillende partijen samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met, indien nodig, zorg en ondersteuning in de buurt.
Lees meer

Ruim 88.000 verhalen

De Hoeksche Waard telt ruim 88.000 inwoners met verschillende verhalen, ervaringen en meningen. Maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel. En ieders inzet telt daarbij.
Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer