Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Bram van Hemmen neemt symbolisch cheque Roparunteam Hoeksche Waard Runners in ontvangst

Ondanks dat de Roparun dit jaar niet doorging, haalde Team 1 Stichting Hoeksche Waard Runners toch een mooi bedrag op. Voorzitter Jan Vermeulen overhandigde vandaag een cheque met het opgehaalde bedrag aan burgemeester Bram van Hemmen.
Lees meer

Derde Ondernemers-update coronacrisis

Ben je ondernemer? Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de coronacrisis en download nu de derde Ondernemers-update
Lees meer

Horeca vanaf maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer open

Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, mogen de restaurants en cafés vanaf 12.00 uur weer open gaan. Omdat we het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk willen houden, is er een aantal afspraken waaraan we ons met elkaar moeten houden.
Lees meer

Nieuwe noodverordening per 1 juni van kracht

Vanaf 1 juni versoepelen we weer een aantal regels. Daarom is vanaf die datum een aangepaste noodverordening van kracht
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard sluit aan bij convenant Klimaatadaptief Bouwen

Op donderdag 28 mei voegde gemeente Hoeksche Waard zich toe aan het convenant Klimaatadaptief Bouwen. Wethouder Piet van Leenen (Wonen) werd via een online bijeenkomst welkom geheten door de Deltacommissaris Peter Glas.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen online op bezoek bij inburgeringsles

Donderdag 28 mei sloot wethouder Huibert Steen aan bij een online inburgeringsles van het Da Vinci College voor de locatie Oud-Beijerland.
Lees meer

Eerste inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers

Uitkomsten enquête verwerkt: rapport geeft inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor Hoeksche Waardse ondernemers
Lees meer

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst met twee presentaties

Dinsdag 2 juni vanaf 19:30 uur vindt er een openbare beeldvormende bijeenkomst plaats met twee presentaties. U kunt deze presentaties achter elkaar volgen.
Lees meer

Samenwerking aanpak wachtlijsten GGZ

Om de wachttijden voor GGZ hulp (Geestelijke GezondheidsZorg) te verkorten en sneller de juiste en deskundige hulp te kunnen bieden, start een regionale samenwerking tussen GGZ-aanbieders, huisartsen, gemeenten en een zorgverzekeraar.
Lees meer

Heeft u behoefte aan een woonwagen of standplaats? Geef dit door!

Gemeente Hoeksche Waard maakt in 2020 nieuw beleid voor woonwagens en standplaatsen. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zodat rechten van woonwagenbewoners worden beschermd.
Lees meer

Controle op hondenbezit is weer gestart

De controle op hondenbezit was vanwege de coronamaatregelen tijdelijk gestaakt. Voor de gemeente Hoeksche Waard zijn de controles inmiddels weer gestart.
Lees meer

Looproute markt in Oud-Beijerland eenrichtingsverkeer

Voor de veiligheid van bezoekers en ondernemers is er op de markt in Oud-Beijerland, alleen langs de marktkramen, eenrichtingsverkeer. De straat is daarom in 2 delen gesplitst. Op de andere helft geldt tweerichtingsverkeer voor het reguliere winkelend publiek.
Lees meer

Groot onderhoud N489 gaat verder

Vanaf maandag 25 mei wordt er door provincie Zuid-Holland verder gewerkt aan de N489 (tussen Heinenoord en Klaaswaal). Dit gebeurt in fases.
Lees meer

Spreekuur Huibert Steen voor Nieuw-Beijerland

Op woensdag 3 juni houdt dorpswethouder Huibert Steen spreekuur van 18.30 tot 20.00 uur bij de ingang van de Plus Supermarkt (Kerkstraat 35) in Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden in coronatijd

Bij het maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden merken ze steeds meer dat mensen op de 1 of andere manier last krijgen van de coronacrisis.
Lees meer

Ouders, we zijn benieuwd naar uw mening

Bent u een ouder? En had u in de afgelopen weken behoefte aan tips en ondersteuning in coronatijd? Dan heeft u deze misschien wel gevonden op de website hoekschewaard.alsvillage.nl/ouders. Wij zijn benieuwd naar uw mening over die site.
Lees meer

Gemeenteraad maakt 1,5 miljoen extra vrij voor startersleningen aan jonge woningkopers

Een huis kopen kost veel geld. Als starter met een relatief laag inkomen én vaak wat minder spaargeld, kan het lastig zijn om op de huidige woningmarkt een huis te kopen. Al een aantal jaar helpt gemeente Hoeksche Waard (eerder vanuit de voormalige gemeenten) jongeren op de koopwoningmarkt een handje met de starterslening. Het fonds is nu met 1,5 miljoen aangevuld.
Lees meer

Per 1 juni reguliere dienstregeling Connexxion

Na de start van de coronacrisis is Connexxion per ongeveer half maart een aangepaste afgeschaalde dienstregeling gaan rijden. Nu een aantal maatregelen vanuit de overheid weer versoepeld worden, kan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee weer meer gaan rijden.
Lees meer

Waarschuwing en negatief zwemadvies voor Hoeksche wateren

Pas op voor stroming als je gaat zwemmen bij Costa del Spui en ga niet zwemmen bij het strandje in Westmaas. Er is blauwalg aangetroffen
Lees meer

Ondernemer? Praat mee over economische gevolgen door coronacrisis

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard nodigen Hoeksche Waardse ondernemers uit om in gesprek te gaan over de gevolgen van de coronacrisis.
Lees meer

Stop criminele ‘weldoeners’ in de horeca

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren.
Lees meer

‘Hoog bezoek’ voor 102-jarige mevrouw Koppenol uit Klaaswaal

Vanuit een hoogwerker feliciteerde burgemeester Bram van Hemmen op maandag 25 mei de 102-jarige mevrouw Koppenol-Koolmees. Sinds 3 jaar woont mevrouw in de Bliekenhof in Klaaswaal
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen welzijnsactiviteiten

Vanaf 1 juni mogen welzijnsinstellingen weer hun deuren openen. Lees hier de meest gestelde vragen en hoe u een melding moet doen als u weer start met uw activiteiten
Lees meer

Raadsvergadering 26 mei

Dinsdag 26 mei om 19:30 uur vindt er een digitale raadsvergadering plaats. U kunt deze digitale raadsvergadering hier volgen.
Lees meer

De Hitsertse kade gaat open

De Hitsertse kade, gelegen aan het Vuile Gat in het zuidoosten van de Hoeksche Waard, gaat open. De steiger ligt er, en hoewel het terras nog buiten gebruik is, mag er wel een ijsje verkocht worden.
Lees meer

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet: 1 januari 2022

In een Kamerbrief maakte minister Ollongren (van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vandaag bekend dat 1 januari 2022 de nieuwe voorgenomen datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is.
Lees meer

Aanvulling burenregeling Windpark Spui

Eind april ontvingen direct omwonenden van Windpark Spui een brief over de laatste stand van zaken van de burenregeling. In de overeenkomst tussen Windpark Spui en de provincie Zuid-Holland is afgesproken dat er een budget van € 50.000,- beschikbaar wordt gesteld voor de zogenaamde burenregeling.
Lees meer

Steeds meer mensen kunnen worden getest op het coronavirus

Bij de GGD wordt hard gewerkt om op korte termijn iedereen met klachten te kunnen testen op het coronavirus. Zodra dit mogelijk is, wordt het op www.dienstgezondheidjeugd.nl bekend gemaakt.
Lees meer

Kinderboerderij de Boezemvriend vanaf woensdag 1 juli open

Momenteel wordt er op het terrein van de kinderboerderij gewerkt aan de buitenruimte en aan de nieuwe multifunctionele accommodatie Boezem & Co.
Lees meer

Heeft u uw lokale belastingen al betaald?

In februari ontving u het aanslagbiljet lokale belastingen van SVHW. Heeft u deze belastingen nog niet betaald? Dan heeft u nog tot zondag 31 mei de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen.
Lees meer

Regionale Energiestrategie regio Hoeksche Waard (RES): voorlopige concept-RES vastgesteld door de Stuurgroep

In de voorlopige concept-RES is opgenomen dat de regionale bijdrage aan zon- en windenergie in 2030 ligt binnen een bandbreedte van 0,4 en 0,5 Terawattuur (TWh). Op 1 juni moet de voorzitter van de RES-regio Hoeksche Waard de voorlopige concept-RES indienen bij het NPRES.
Lees meer

Denk mee over de parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 1 juni kunt u online meedenken over het project parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel.
Lees meer

Mevrouw Becker ontvangt eerste Compaan tablet

Het coronavirus en de maatregelen die hierop volgen, zetten de zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking onder druk.
Lees meer

Servicepunt Maasdam weer open voor noodzakelijke publieksdienstverlening

Vanaf woensdag 20 mei kunt u ook weer in Maasdam terecht voor de noodzakelijke dienstverlening. Het servicepunt in Oud-Beijerland was al beperkt open.
Lees meer

Versoepeling maatregelen vanaf juni

Op 19 mei hebben Premier Rutte en Minister De Jonge aangekondigd dat de voorgenomen versoepeling voor 1 juni door kunnen gaan.
Lees meer

Echtpaar Bos uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

Dorpswethouder Paul Boogaard bracht bloemen en felicitaties bij het jubilerend echtpaar Bos uit Oud-Beijerland.
Lees meer

Huibert Steen bezoekt scholen en BSO

Op 11 mei openden de basisscholen, buitenschoolse- dag- en peuteropvang hun deuren weer volledig of gedeeltelijk. Om eens te kijken hoe het gaat, bezocht wethouder Huibert Steen een aantal basisscholen en kinderopvangorganisaties.
Lees meer

Bouw Het Orkest in Poortwijk III gestart

Energieneutrale woningen met verschillende soorten daken, gevels, steenkleuren en kozijnen. Projectontwikkelaar Van Wijnen sloeg op vrijdag 8 mei de eerste paal van deze veelzijdige woonwijk in de grond. Hiermee is de ontwikkeling van het laatste stukje van Poortwijk III gestart.
Lees meer

Langer parkeren in blauwe zone Oud-Beijerland

In het centrum van Oud-Beijerland kunnen automobilisten binnenkort maximaal 60 minuten parkeren in de blauwe zones. Nu is dat nog 30 minuten.
Lees meer

Digitale oordeelsvormende vergaderingen 19 en 20 mei

Dinsdag 19 mei en woensdag 20 vinden er vanaf 19:30 uur digitale oordeelsvormende vergaderingen plaats. Dinsdag is dat de vergadering voor Samenleving en Bestuur en woensdag de vergadering voor Fysieke Leefomgeving.
Lees meer

Negatief zwemadvies voor strandje Mijnsheerenland

Er is een negatief zwemadvies afgekondigd voor het strandje bij Mijnsheerenland. Omgevingsdienst Midden-Holland heeft daar blauwalg in het water aangetroffen. Voor het strandje bij Westmaas geldt géén negatief zwemadvies.
Lees meer

Gevonden voorwerpen en sieraden

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen in de maand april.
Lees meer

Nieuwe openbare verlichting

Gemeente Hoeksche Waard gaat in het tweede kwartaal van dit jaar op diverse plaatsen de openbare verlichting vervangen. Dit gaat om diverse straten in de volgende dorpen.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard is op Hemelvaartsdag gesloten

Op donderdag 21 mei is gemeente Hoeksche Waard gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.
Lees meer

Heropening (gemeentelijke) accommodaties

Sommige sport-, culturele-, welzijns- en recreatieve activiteiten mogen weer opgestart worden. Dit betekent dat de diverse gemeentelijke accommodaties hun deuren openen. Dat gebeurt, net als het opstarten van de activiteiten zelf, in fases.
Lees meer

Bouw 'Bloesem' gestart

Projectontwikkelaar Midstate sloeg op vrijdag 8 mei de eerste paal van het bouwproject De Bloesem in de grond. Hiermee is de bouw van 20 twee-onder-een-kapwoningen in de Numansdorpse nieuwbouwwijk De Torensteepolder gestart.
Lees meer

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen onderwijs en opvang

Nu basisscholen en opvang weer (gedeeltelijk) open zijn, hebben ouders vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op een rijtje gezet
Lees meer

60 jaar getrouwd! Locoburgemeester Piet van Leenen bezoekt echtpaar van Eekelen uit Puttershoek

Het diamanten echtpaar Van Eekelen- van Oudheusden ontving felicitaties van locoburgemeester Piet van Leenen.
Lees meer

Burgemeester Bram van Hemmen feliciteert echtpaar Molendijk uit Nieuw-Beijerland met 65-jarig huwelijk

Op 12 mei was het echtpaar Molendijk 65 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Bram van Hemmen om het briljanten echt paar persoonlijk te feliciteren en een bloemetje langs te brengen.
Lees meer

Felicitaties en bloemen van de burgemeester aan echtpaar Schelling uit Zuid-Beijerland

Burgemeester Bram van Hemmen bracht briljanten echtpaar Schelling uit Zuid-Beijerland felicitaties en bloemen.
Lees meer

Familie Westein uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Op maandag 11 mei bezocht onze burgervader het echtpaar Westein-Uitdeboogaardt uit Oud-Beijerland, om hen persoonlijk te feliciteren met hun 65 jarige huwelijksjubileum.
Lees meer

Sportaanbieders niet-contactsporten mogen weer volwassenen toelaten

Volwassenen mogen onder voorwaarden vanaf 11 mei weer trainen op buitensportaccommodaties en in de openbare ruimte (alleen niet-contactsporten)
Lees meer

Coronamaatregelen en de culturele sector

Benieuwd naar de gevolgen van de (versoepelingen van de) coronamaatregelen voor de culturele sector? Download de samenvatting 'Coronamaatregelen culturele sector'
Lees meer

Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

Vandaag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees meer

Ondernemers-update over corona

Ondernemers ontvingen deze week de tweede editie van de Ondernemers-update rondom het coronavirus. Met deze ondernemers-update blijven zij op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden voor (financiële) steun
Lees meer

Sobere kranslegging op 4 mei

De traditionele 4 mei-herdenking verliep dit jaar door de coronacrisis anders dan andere jaren. Burgemeester, wethouders en raadsleden van gemeente Hoeksche Waard schonken op een bescheiden manier wel aandacht aan de Dodenherdenking. Zonder publiek.
Lees meer

Aangepaste invulling 4 en 5 mei

De traditionele vieringen en herdenkingen kunnen niet doorgaan zoals we dat alle jaren gewend waren. Maar we geven in gemeente Hoeksche Waard wel op andere manieren aandacht aan de herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag / 75 jaar vrijheid.
Lees meer

Gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen in de maand maart.
Lees meer

Kansspel ‘dippen’ is een overtreding van de Wet op de kansspelen

Dippen is een kansspel, de winnaar wordt bepaald door middel van een loting. Dippen komt in verschillende vormen voor. Meestal gaat het als volgt.
Lees meer

Landelijke collectes uitgesteld tot en met zaterdag 16 mei

Alle landelijke collectes van de Erkende Goede Doelen zijn in elk geval tot en met zaterdag 16 mei uitgesteld. De collecterende Erkende Goede Doelen volgen de richtlijnen van het RIVM.
Lees meer

Steun lokale ondernemers

Door de coronacrisis hebben ook de lokale ondernemers het zwaar. Er zijn in de Hoeksche Waard tal van nieuwe initiatieven door ondernemers bedacht, om een inkomen te houden.
Lees meer

Digitale zorg voor 100 Hoeksche Waarders met zorgvraag

De komende weken kunnen 100 Hoeksche Waarders met een zorgvraag gebruik maken van digitale zorg via een tablet-pc. ‘Met deze Compaantablet kunnen zij eenvoudig beeldbellen met onze zorgprofessionals, zodat er zorg op afstand geboden kan worden’, aldus Nico de Pijper (directeur-bestuurder Zorgwaard) namens de zorgaanbieders.
Lees meer

RAD haalt zaterdag 2 mei oud papier op in Klaaswaal

In verband met het coronavirus wordt het ophalen van het oud papier in Klaaswaal deze periode niet door de leden van Chr. Harmonievereniging ‘Prinses Juliana’ gedaan.
Lees meer

Veilig buiten sporten voor kinderen en jongeren

Kinderen mogen vanaf woensdag 29 april weer trainen op de buitensportaccommodaties. Het kabinet heeft aangegeven dat kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding weer buiten met elkaar mogen sporten, als dit georganiseerd en onder begeleiding is.
Lees meer

Landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronacrisis

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn vorige week een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld gestart. Onder het bekende motto ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ helpt deze campagne slachtoffers en omstanders in actie te komen bij huiselijk geweld.
Lees meer

Brief met informatie over opening scholen

Vanaf 11 mei aanstaande gaan scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, en de kinderopvang open. Gemeente is hierover op dit moment in overleg met de scholen en kinderopvangorganisaties.
Lees meer

Aangepaste dienstverlening Bibliotheek Hoeksche Waard

Door het coronavirus zijn alle locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard sinds half maart gesloten. Door de grote vraag vanuit inwoners is de Bibliotheek gestart met alternatieve services op maat.
Lees meer

Verrassing: een telefoontje van de burgemeester!

Zoals ieder jaar regent het voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege het coronavirus is het voor burgemeester Bram van Hemmen nu niet mogelijk de decorandi persoonlijk een lintje op te spelden. Daarom is besloten hen donderdag of vrijdag persoonlijk te bellen.
Lees meer

Dinsdag 28 april duidelijkheid voor meeste sportverenigingen in Hoeksche Waard

Dinsdag 21 april maakte het kabinet bekend dat kinderen en jongeren onder bepaalde voorwaarden weer samen mogen sporten. Sportverenigingen staan te springen om duidelijkheid over hun situatie.
Lees meer

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.
Lees meer

Lentekost afhalen in Puttershoek op 5 mei

De Drie Lelies en vrijwilligers van Welzijn Hoeksche Waard bieden u ook in mei de mogelijkheid om een lekkere Lentekost (3-gangen) af te halen. De maaltijd wordt bereid op dinsdag 5 mei.
Lees meer

Digitale bewonersbijeenkomst woningbouw Goudswaard-Noordoost

Helaas kan de geplande inloopavond door de huidige coronacrisis niet doorgaan. We hebben een andere manier bedacht om u te informeren over het plan.
Lees meer

Oud papier inzameling zaterdag 25 april in Westmaas

De RAD haalt op zaterdag 25 april het oud papier op in Westmaas. In verband met het coronavirus wordt het ophalen van het oud papier op deze dag niet door de leden van Fanfare Orkest Da Capo gedaan.
Lees meer

Wat kan er wél op Koningsdag en 4/5 mei?

De traditionele vieringen en herdenkingen kunnen niet doorgaan zoals we dat alle jaren gewend waren. Maar we geven in gemeente Hoeksche Waard wel op andere manieren aandacht aan Koningsdag, de herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag. Een overzicht.
Lees meer

Melden van coronaovertredingen

Ziet u in uw omgeving dat men zich niet houdt aan de coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het groepsverbod of aan de 1,5 meter afstand? Spreek de mensen eerst aan.
Lees meer

Bloemen en bonbons voor 100-jarige Jannie

Burgemeester Bram van Hemmen bezocht op 22 april mevrouw Jannie van de Lustgraaf-Stolk met haar 100-ste verjaardag. Hij feliciteerde haar met bloemen en bonbons.
Lees meer

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Alle rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart, blijven geldig tot in ieder geval 1 juni 2020.
Lees meer

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus verlengd

Het kabinet heeft de meeste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor kinderen worden de maatregelen versoepeld
Lees meer

Gevolgen maatregelen voor uitvoering Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook gevolgen voor de uitvoering van de Wmo in de Hoeksche Waard
Lees meer

Oude Tol Oud-Beijerland afgesloten in verband met groepsvorming

Te veel en te grote groepen jongeren gebruiken De Oude Tol in Oud-Beijerland als verzamelplaats. Daarom is het gebied vanaf vandaag gesloten
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard is op Koningsdag en Bevrijdingsdag gesloten

Op maandag 27 april (Koningsdag) en dinsdag 5 mei (Bevrijdiginsdag) is gemeente Hoeksche Waard gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.
Lees meer

Wat te doen als de spanningen thuis oplopen?

We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige gevallen lopen de spanningen thuis op. De Rijksoverheid heeft daarom handige tips en contactgegevens op een rijtje gezet.
Lees meer

Update - Strandjes bij Haringvlietbrug blijven gesloten tot en met 28 april

We merken dat heel veel mensen de boodschap om thuis te blijven, goed opvolgen. Helaas zijn er plekken waar het toch te druk blijft. Zondagmiddag zijn daarom de strandjes aan de voet van de Haringvlietbrug (bij Numansdorp, gemeente Hoeksche Waard) gesloten.
Lees meer

Coronaboodschap gemeenteraad

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft in deze coronavirus tijd een boodschap voor haar inwoners ingesproken via Omroep Hoeksche Waard.
Lees meer

Eerste ondernemers-update coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven en de economie. Ook voor ondernemers zijn het onzekere tijden. Daarom hebben wij een ondernemers-update coronacrisis uitgebracht.
Lees meer

SVHW verstuurt geen belastingaanslagen in april

SVHW neemt opnieuw maatregelen om inwoners en bedrijven meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen, nu de inkomsten van velen vanwege de corona-uitbraak onder druk staan.
Lees meer

Gemaakte kosten voor evenementen vordert gemeente niet terug

Een van de aangekondigde maatregelen is dat bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Het college besloot om subsidies voor evenementen die vanwege de coronacrisis niet door kunnen gaan, niet terug te vorderen.
Lees meer

Natuurgebieden gesloten

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.
Lees meer

Kennismaking met burgemeester Bram van Hemmen

Omdat het nu niet mogelijk is om persoonlijk kennis te maken in de dorpen konden inwoners deze week online vragen aan de nieuwe burgemeester stellen. Een aantal van deze leuke vragen delen we graag met u.
Lees meer

Twee oordeelsvormende vergaderingen

Dinsdag 21 april 2020 om 19:30 uur vinden er twee afzonderlijke oordeelsvormende vergaderingen plaats. De ene vergadering gaat over het domein Samenleving en Bestuur. De andere vergadering over het domein Fysieke Leefomgeving.
Lees meer

Felicitaties voor diamanten echtpaar Snijders uit Numansdorp

Dinsdag 7 april vierde het echtpaar Jan en Truus Snijders hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Harry van Waveren feliciteerde hen.
Lees meer

Opvang kinderen in kwetsbare posities

Sinds de sluiting van scholen en kinderopvang is opvang geregeld voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Daarnaast blijkt er ook opvang noodzakelijk te zijn voor gezinnen die nu dusdanig uit evenwicht raken dat de basisverzorging, emotionele en/of fysieke veiligheid van kinderen onder grote druk komen te staan.
Lees meer

UWV opent NOW-loket op maandag 6 april, 9.00 uur

Werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf maandag 6 april om 9.00 uur een aanvraag indienen bij UWV.
Lees meer

Zorgen over het betalen van de huur? HW Wonen denkt met u mee

HW Wonen begrijpt dat een deel van de huurders ook te maken heeft met de gevolgen van de coronacrisis en tijdelijk wellicht niet dezelfde inkomsten hebben, waardoor zij ook niet dezelfde uitgaven kunnen maken als voorheen.
Lees meer

Hulp nodig tijdens de coronacrisis? Er zijn mensen in uw buurt die willen helpen!

Binnen de Hoeksche Waard zijn mooie inwonersinitiatieven ontstaan. Allemaal mensen die in deze coronacrisis hun handen uit de mouwen steken voor anderen in hun buurt.
Lees meer

Echtpaar Wigmans 60 jaar getrouwd

Op donderdag 2 april is echtpaar Wigmans uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd. Gerard van 78 en Pom van 79 zijn allebei geboren in Rotterdam, maar wonen al 20 jaar in Oud-Beijerland.
Lees meer

Heinenoordtunnel tijdelijk gesloten op donderdag 9 en vrijdag 10 april

In verband met het uitvoeren van tunnelonderhoud wordt de 1e Heinenoordtunnel (A29) tijdelijk voor alle verkeer afgesloten.
Lees meer

Denkt u mee over de nieuwe woningen op de plaats van historisch Alcazar?

Vanwege het coronavirus is de Meet & Greet van 25 maart van het project niet doorgegaan. Ontwikkelaar Stebru heeft nu een ‘digitale bewonersavond’ ontwikkeld.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard is op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag gesloten

Op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en maandag 13 april (Tweede Paasdag) is gemeente Hoeksche Waard gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.
Lees meer

Kennismaken met burgemeester Bram van Hemmen

In normale tijden was onze nieuwe burgemeester persoonlijk kennis gaan maken in onze dorpen en buurtschappen. Helaas gaat dat nu niet. Toch maakt hij graag kennis met u.
Lees meer

Maatregelen (sport)verenigingen

De ingrijpende maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd raken ook het verenigingsleven. Op landelijk en lokaal niveau zijn maatregelen genomen om hen in deze moeilijke tijd tegemoet te komen.
Lees meer

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Op corona.steffie.nl wordt moeilijke info over het coronavirus op een simpele manier uitgelegd. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en/of die moeite hebben met lezen.
Lees meer

Coronacrisis heeft ook gevolgen voor inburgeren

De maatregelen die de Rijksoverheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook gevolgen voor inburgeraars.
Lees meer

Overzicht ondersteuning mantelzorgers op www.helpenmijzorgen.nl

MEE Mantelzorg heeft een overzicht geplaatst van ondersteuning die de mantelzorgers in de Hoeksche Waard in deze tijd nog wél geboden wordt.
Lees meer

Eerste werkdag burgemeester Bram van Hemmen

Vanmorgen is Bram van Hemmen, onze nieuwe – en eerste kroonbenoemde – burgemeester, van start gegaan in de Hoeksche Waard. Persoonlijk kennismaken gaat nu niet. Vandaar een eerste kennismaking 'per video'
Lees meer

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.
Lees meer

Aanvullende maatregelen recreatie en toerisme in Zuid-Holland Zuid

In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens enzovoort gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden.
Lees meer

Zuid-Holland past bedieningstijden bruggen en sluizen aan vanwege coronavirus

De winterbedieningstijden voor bruggen en sluizen van de provincie Zuid-Holland worden verlengd. De ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) nopen de provincie tot deze maatregel.
Lees meer

Melden van corona-overtredingen

Houdt iemand zich niet aan het samenscholingsverbod of aan de 1,5 meter afstand? Ga het gesprek aan!
Lees meer

Corona en sport

Het coronavirus heeft ook vergaande consequenties voor sport en bewegen. De Vereniging Sport en Gemeenten heeft een en ander op een rij gezet
Lees meer

Update: SVHW geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte om lokale belastingen te betalen

Vorige week heeft het SVHW besloten om de betalingstermijn voor de belastingen voor ondernemers en zelfstandigen te verlengen tot 31 augustus 2020.
Lees meer

Gemeentelijke accommodaties dicht tot 1 juni - huurders kunnen reservering verplaatsen of annuleren

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Eén van de maatregelen is dat er tot 1 juni geen evenementen of samenkomsten mogen plaatsvinden.
Lees meer

Nieuwe maatregelen RAD tegen verspreiding coronavirus (update 30 maart)

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan komt er een aantal inzamelmomenten te vervallen. Daarnaast is de milieustraat tot nader order gesloten op de zaterdagen.
Lees meer

Wijkverpleging overlegt met cliënten over tijdelijk minder thuiszorg

Gisteren berichtten wij dat Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard (in nauw overleg met gemeente Hoeksche Waard) onder andere de huishoudelijke ondersteuning tijdelijk anders inrichten.
Lees meer

Inzamelingsacties beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen

Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Diverse instanties zijn daarom inzamelingsacties gestart.
Lees meer

Werkzaamheden gemeente in de openbare ruimte

Op dit moment werken veel mensen thuis. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Ook niet voor medewerkers of door ons ingehuurde aannemers die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het groenonderhoud of wegwerkzaamheden.
Lees meer

Het coronavirus: voorkom verspreiding!

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland, en heeft flinke impact op het openbare leven. In dit artikel lees je wat de ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen.
Lees meer

Mevrouw Berkman-de Geus 100 jaar

Mevrouw Berkman-de Geus uit ’s-Gravendeel viert vandaag haar 100e verjaardag. In verband met de maatregelen rondom corona kan de burgemeester haar helaas niet persoonlijk komen feliciteren, maar mevrouw krijgt een mooie bos bloemen thuisgestuurd.
Lees meer

Werkzaam in een cruciaal beroep en geen opvang?

Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden.
Lees meer

Brieven aan ouders/verzorgers over sluiting scholen en (nood)kinderopvang Hoeksche Waard

Op 19 maart is een informatiebrief over de noodopvang van kinderen verstuurd aan de ouders van kinderen die gebruikmaken van kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard ontlast ondernemers met aanvullende maatregelen

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot, ook voor de ondernemers in de Hoeksche Waard. Juist nu is het belangrijk om de ondernemers een hart onder de riem te steken.
Lees meer

Zorgverlening in de Hoeksche Waard

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen op het gebied van zorg en ondersteuning aan inwoners in de Hoeksche Waard. Organisaties willen hun cliënten zo goed als mogelijk beschermen en treffen maatregelen. Daarnaast zijn er minder medewerkers beschikbaar.
Lees meer

Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard sluiten tijdelijk zorglocaties voor bezoekers

De grootste 3 verzorgings-, verplegings- en thuiszorgorganisaties van de Hoeksche Waard hebben besloten hun zorglocaties voorlopig voor bezoekers van buitenaf te sluiten met ingang van donderdag 19 maart 15.00 uur.
Lees meer

Bericht Connexxion: Aanpassing dienstregeling vanaf donderdag 19 maart

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus maken veel minder reizigers gebruik van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart passen wij - Connexxion - daarom onze dienstregeling aan.
Lees meer

Veelgestelde vragen sluiting scholen en kinderopvang

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderopvang sluiten tot en met 6 april.
Lees meer

Eenduidige noodverordening alle veiligheidsregio's Nederland

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt sinds 15 maart in de regio Zuid-Holland een noodverordening.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer

Veel gestelde vragen en antwoorden voor ondernemers en zzp’ers over financiële ondersteuning

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers en werknemers vragen over hun inkomen en eventuele financiële ondersteuning. Met het onderstaand overzicht hopen we antwoord te geven op die vragen.
Lees meer

Actuele stand van zaken gemeente Hoeksche Waard

De komende tijd moeten we extra voorzichtig zijn met sociale contacten. Evenementen met 100 mensen of meer zijn dan ook niet toegestaan.
Lees meer

Gemeenteraad annuleert bijeenkomsten vergaderingen

De fractievoorzitters van de raad van gemeente Hoeksche Waard hebben afgesproken alle raadsbijeenkomsten en raadsvergaderingen vanaf nu tot 6 april niet door te laten gaan.
Lees meer

Stand van zaken in de regio t/m 15 maart

Hieronder vindt u de actuele stand van zaken in de regio met betrekking tot het coronavirus.
Lees meer

Maatregelen om verspreiding van het virus te beperken – update 15 maart

In ieder geval tot en met 6 april gelden maatregelen die een flink effect hebben op het leven in Nederland. Vanaf 16 maart zijn scholen en kinderdagopvang gesloten.
Lees meer

Scholen en kinderopvang ook in de Hoeksche Waard dicht tot en met 6 april

Vandaag heeft het kabinet besloten om scholen en kinderopvang te sluiten tot 6 april 2020. Dit betekent concreet dat ook alle scholen voor primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang in de Hoeksche Waard tot die datum gesloten zullen zijn.
Lees meer

Zuid-Holland Zuid schaalt op na ingrijpende landelijke maatregelen

De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid schaalt op naar GRIP-4 na bekendmaking van de ingrijpende landelijke maatregelen om het Coronavirus te bestrijden.
Lees meer

Overzicht afgelaste evenementen, bijeenkomsten en gesloten instanties Hoeksche Waard

Op basis van de aanscherpte en nieuwe maatregelen worden alle bijeenkomsten en evenementen in de Hoeksche Waard tot 1 juni afgelast.
Lees meer

Bram van Hemmen neemt symbolisch cheque Roparunteam Hoeksche Waard Runners in ontvangst

Ondanks dat de Roparun dit jaar niet doorging, haalde Team 1 Stichting Hoeksche Waard Runners toch een mooi bedrag op. Voorzitter Jan Vermeulen overhandigde vandaag een cheque met het opgehaalde bedrag aan burgemeester Bram van Hemmen.
Lees meer

Derde Ondernemers-update coronacrisis

Ben je ondernemer? Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de coronacrisis en download nu de derde Ondernemers-update
Lees meer

Horeca vanaf maandag 1 juni vanaf 12.00 uur weer open

Op Tweede Pinksterdag, maandag 1 juni, mogen de restaurants en cafés vanaf 12.00 uur weer open gaan. Omdat we het risico op verspreiding van het coronavirus zo klein mogelijk willen houden, is er een aantal afspraken waaraan we ons met elkaar moeten houden.
Lees meer

Nieuwe noodverordening per 1 juni van kracht

Vanaf 1 juni versoepelen we weer een aantal regels. Daarom is vanaf die datum een aangepaste noodverordening van kracht
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard sluit aan bij convenant Klimaatadaptief Bouwen

Op donderdag 28 mei voegde gemeente Hoeksche Waard zich toe aan het convenant Klimaatadaptief Bouwen. Wethouder Piet van Leenen (Wonen) werd via een online bijeenkomst welkom geheten door de Deltacommissaris Peter Glas.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen online op bezoek bij inburgeringsles

Donderdag 28 mei sloot wethouder Huibert Steen aan bij een online inburgeringsles van het Da Vinci College voor de locatie Oud-Beijerland.
Lees meer

Eerste inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers

Uitkomsten enquête verwerkt: rapport geeft inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor Hoeksche Waardse ondernemers
Lees meer

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst met twee presentaties

Dinsdag 2 juni vanaf 19:30 uur vindt er een openbare beeldvormende bijeenkomst plaats met twee presentaties. U kunt deze presentaties achter elkaar volgen.
Lees meer

Samenwerking aanpak wachtlijsten GGZ

Om de wachttijden voor GGZ hulp (Geestelijke GezondheidsZorg) te verkorten en sneller de juiste en deskundige hulp te kunnen bieden, start een regionale samenwerking tussen GGZ-aanbieders, huisartsen, gemeenten en een zorgverzekeraar.
Lees meer

Heeft u behoefte aan een woonwagen of standplaats? Geef dit door!

Gemeente Hoeksche Waard maakt in 2020 nieuw beleid voor woonwagens en standplaatsen. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, zodat rechten van woonwagenbewoners worden beschermd.
Lees meer

Controle op hondenbezit is weer gestart

De controle op hondenbezit was vanwege de coronamaatregelen tijdelijk gestaakt. Voor de gemeente Hoeksche Waard zijn de controles inmiddels weer gestart.
Lees meer

Looproute markt in Oud-Beijerland eenrichtingsverkeer

Voor de veiligheid van bezoekers en ondernemers is er op de markt in Oud-Beijerland, alleen langs de marktkramen, eenrichtingsverkeer. De straat is daarom in 2 delen gesplitst. Op de andere helft geldt tweerichtingsverkeer voor het reguliere winkelend publiek.
Lees meer

Groot onderhoud N489 gaat verder

Vanaf maandag 25 mei wordt er door provincie Zuid-Holland verder gewerkt aan de N489 (tussen Heinenoord en Klaaswaal). Dit gebeurt in fases.
Lees meer

Spreekuur Huibert Steen voor Nieuw-Beijerland

Op woensdag 3 juni houdt dorpswethouder Huibert Steen spreekuur van 18.30 tot 20.00 uur bij de ingang van de Plus Supermarkt (Kerkstraat 35) in Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden in coronatijd

Bij het maatschappelijk werk en Sociaal Raadslieden merken ze steeds meer dat mensen op de 1 of andere manier last krijgen van de coronacrisis.
Lees meer

Ouders, we zijn benieuwd naar uw mening

Bent u een ouder? En had u in de afgelopen weken behoefte aan tips en ondersteuning in coronatijd? Dan heeft u deze misschien wel gevonden op de website hoekschewaard.alsvillage.nl/ouders. Wij zijn benieuwd naar uw mening over die site.
Lees meer

Gemeenteraad maakt 1,5 miljoen extra vrij voor startersleningen aan jonge woningkopers

Een huis kopen kost veel geld. Als starter met een relatief laag inkomen én vaak wat minder spaargeld, kan het lastig zijn om op de huidige woningmarkt een huis te kopen. Al een aantal jaar helpt gemeente Hoeksche Waard (eerder vanuit de voormalige gemeenten) jongeren op de koopwoningmarkt een handje met de starterslening. Het fonds is nu met 1,5 miljoen aangevuld.
Lees meer

Per 1 juni reguliere dienstregeling Connexxion

Na de start van de coronacrisis is Connexxion per ongeveer half maart een aangepaste afgeschaalde dienstregeling gaan rijden. Nu een aantal maatregelen vanuit de overheid weer versoepeld worden, kan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee weer meer gaan rijden.
Lees meer

Waarschuwing en negatief zwemadvies voor Hoeksche wateren

Pas op voor stroming als je gaat zwemmen bij Costa del Spui en ga niet zwemmen bij het strandje in Westmaas. Er is blauwalg aangetroffen
Lees meer

Ondernemer? Praat mee over economische gevolgen door coronacrisis

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard nodigen Hoeksche Waardse ondernemers uit om in gesprek te gaan over de gevolgen van de coronacrisis.
Lees meer

Stop criminele ‘weldoeners’ in de horeca

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren.
Lees meer

‘Hoog bezoek’ voor 102-jarige mevrouw Koppenol uit Klaaswaal

Vanuit een hoogwerker feliciteerde burgemeester Bram van Hemmen op maandag 25 mei de 102-jarige mevrouw Koppenol-Koolmees. Sinds 3 jaar woont mevrouw in de Bliekenhof in Klaaswaal
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen welzijnsactiviteiten

Vanaf 1 juni mogen welzijnsinstellingen weer hun deuren openen. Lees hier de meest gestelde vragen en hoe u een melding moet doen als u weer start met uw activiteiten
Lees meer

Raadsvergadering 26 mei

Dinsdag 26 mei om 19:30 uur vindt er een digitale raadsvergadering plaats. U kunt deze digitale raadsvergadering hier volgen.
Lees meer

De Hitsertse kade gaat open

De Hitsertse kade, gelegen aan het Vuile Gat in het zuidoosten van de Hoeksche Waard, gaat open. De steiger ligt er, en hoewel het terras nog buiten gebruik is, mag er wel een ijsje verkocht worden.
Lees meer

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet: 1 januari 2022

In een Kamerbrief maakte minister Ollongren (van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vandaag bekend dat 1 januari 2022 de nieuwe voorgenomen datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is.
Lees meer

Aanvulling burenregeling Windpark Spui

Eind april ontvingen direct omwonenden van Windpark Spui een brief over de laatste stand van zaken van de burenregeling. In de overeenkomst tussen Windpark Spui en de provincie Zuid-Holland is afgesproken dat er een budget van € 50.000,- beschikbaar wordt gesteld voor de zogenaamde burenregeling.
Lees meer

Steeds meer mensen kunnen worden getest op het coronavirus

Bij de GGD wordt hard gewerkt om op korte termijn iedereen met klachten te kunnen testen op het coronavirus. Zodra dit mogelijk is, wordt het op www.dienstgezondheidjeugd.nl bekend gemaakt.
Lees meer

Kinderboerderij de Boezemvriend vanaf woensdag 1 juli open

Momenteel wordt er op het terrein van de kinderboerderij gewerkt aan de buitenruimte en aan de nieuwe multifunctionele accommodatie Boezem & Co.
Lees meer

Heeft u uw lokale belastingen al betaald?

In februari ontving u het aanslagbiljet lokale belastingen van SVHW. Heeft u deze belastingen nog niet betaald? Dan heeft u nog tot zondag 31 mei de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen.
Lees meer

Regionale Energiestrategie regio Hoeksche Waard (RES): voorlopige concept-RES vastgesteld door de Stuurgroep

In de voorlopige concept-RES is opgenomen dat de regionale bijdrage aan zon- en windenergie in 2030 ligt binnen een bandbreedte van 0,4 en 0,5 Terawattuur (TWh). Op 1 juni moet de voorzitter van de RES-regio Hoeksche Waard de voorlopige concept-RES indienen bij het NPRES.
Lees meer

Denk mee over de parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 1 juni kunt u online meedenken over het project parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel.
Lees meer

Mevrouw Becker ontvangt eerste Compaan tablet

Het coronavirus en de maatregelen die hierop volgen, zetten de zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking onder druk.
Lees meer

Servicepunt Maasdam weer open voor noodzakelijke publieksdienstverlening

Vanaf woensdag 20 mei kunt u ook weer in Maasdam terecht voor de noodzakelijke dienstverlening. Het servicepunt in Oud-Beijerland was al beperkt open.
Lees meer

Versoepeling maatregelen vanaf juni

Op 19 mei hebben Premier Rutte en Minister De Jonge aangekondigd dat de voorgenomen versoepeling voor 1 juni door kunnen gaan.
Lees meer

Echtpaar Bos uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd

Dorpswethouder Paul Boogaard bracht bloemen en felicitaties bij het jubilerend echtpaar Bos uit Oud-Beijerland.
Lees meer

Huibert Steen bezoekt scholen en BSO

Op 11 mei openden de basisscholen, buitenschoolse- dag- en peuteropvang hun deuren weer volledig of gedeeltelijk. Om eens te kijken hoe het gaat, bezocht wethouder Huibert Steen een aantal basisscholen en kinderopvangorganisaties.
Lees meer

Bouw Het Orkest in Poortwijk III gestart

Energieneutrale woningen met verschillende soorten daken, gevels, steenkleuren en kozijnen. Projectontwikkelaar Van Wijnen sloeg op vrijdag 8 mei de eerste paal van deze veelzijdige woonwijk in de grond. Hiermee is de ontwikkeling van het laatste stukje van Poortwijk III gestart.
Lees meer

Langer parkeren in blauwe zone Oud-Beijerland

In het centrum van Oud-Beijerland kunnen automobilisten binnenkort maximaal 60 minuten parkeren in de blauwe zones. Nu is dat nog 30 minuten.
Lees meer

Digitale oordeelsvormende vergaderingen 19 en 20 mei

Dinsdag 19 mei en woensdag 20 vinden er vanaf 19:30 uur digitale oordeelsvormende vergaderingen plaats. Dinsdag is dat de vergadering voor Samenleving en Bestuur en woensdag de vergadering voor Fysieke Leefomgeving.
Lees meer

Negatief zwemadvies voor strandje Mijnsheerenland

Er is een negatief zwemadvies afgekondigd voor het strandje bij Mijnsheerenland. Omgevingsdienst Midden-Holland heeft daar blauwalg in het water aangetroffen. Voor het strandje bij Westmaas geldt géén negatief zwemadvies.
Lees meer

Gevonden voorwerpen en sieraden

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen in de maand april.
Lees meer

Nieuwe openbare verlichting

Gemeente Hoeksche Waard gaat in het tweede kwartaal van dit jaar op diverse plaatsen de openbare verlichting vervangen. Dit gaat om diverse straten in de volgende dorpen.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard is op Hemelvaartsdag gesloten

Op donderdag 21 mei is gemeente Hoeksche Waard gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.
Lees meer

Heropening (gemeentelijke) accommodaties

Sommige sport-, culturele-, welzijns- en recreatieve activiteiten mogen weer opgestart worden. Dit betekent dat de diverse gemeentelijke accommodaties hun deuren openen. Dat gebeurt, net als het opstarten van de activiteiten zelf, in fases.
Lees meer

Bouw 'Bloesem' gestart

Projectontwikkelaar Midstate sloeg op vrijdag 8 mei de eerste paal van het bouwproject De Bloesem in de grond. Hiermee is de bouw van 20 twee-onder-een-kapwoningen in de Numansdorpse nieuwbouwwijk De Torensteepolder gestart.
Lees meer

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen onderwijs en opvang

Nu basisscholen en opvang weer (gedeeltelijk) open zijn, hebben ouders vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op een rijtje gezet
Lees meer

60 jaar getrouwd! Locoburgemeester Piet van Leenen bezoekt echtpaar van Eekelen uit Puttershoek

Het diamanten echtpaar Van Eekelen- van Oudheusden ontving felicitaties van locoburgemeester Piet van Leenen.
Lees meer

Burgemeester Bram van Hemmen feliciteert echtpaar Molendijk uit Nieuw-Beijerland met 65-jarig huwelijk

Op 12 mei was het echtpaar Molendijk 65 jaar getrouwd. Reden voor burgemeester Bram van Hemmen om het briljanten echt paar persoonlijk te feliciteren en een bloemetje langs te brengen.
Lees meer

Felicitaties en bloemen van de burgemeester aan echtpaar Schelling uit Zuid-Beijerland

Burgemeester Bram van Hemmen bracht briljanten echtpaar Schelling uit Zuid-Beijerland felicitaties en bloemen.
Lees meer

Familie Westein uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Op maandag 11 mei bezocht onze burgervader het echtpaar Westein-Uitdeboogaardt uit Oud-Beijerland, om hen persoonlijk te feliciteren met hun 65 jarige huwelijksjubileum.
Lees meer

Sportaanbieders niet-contactsporten mogen weer volwassenen toelaten

Volwassenen mogen onder voorwaarden vanaf 11 mei weer trainen op buitensportaccommodaties en in de openbare ruimte (alleen niet-contactsporten)
Lees meer

Coronamaatregelen en de culturele sector

Benieuwd naar de gevolgen van de (versoepelingen van de) coronamaatregelen voor de culturele sector? Download de samenvatting 'Coronamaatregelen culturele sector'
Lees meer

Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

Vandaag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees meer

Ondernemers-update over corona

Ondernemers ontvingen deze week de tweede editie van de Ondernemers-update rondom het coronavirus. Met deze ondernemers-update blijven zij op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden voor (financiële) steun
Lees meer

Sobere kranslegging op 4 mei

De traditionele 4 mei-herdenking verliep dit jaar door de coronacrisis anders dan andere jaren. Burgemeester, wethouders en raadsleden van gemeente Hoeksche Waard schonken op een bescheiden manier wel aandacht aan de Dodenherdenking. Zonder publiek.
Lees meer

Aangepaste invulling 4 en 5 mei

De traditionele vieringen en herdenkingen kunnen niet doorgaan zoals we dat alle jaren gewend waren. Maar we geven in gemeente Hoeksche Waard wel op andere manieren aandacht aan de herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag / 75 jaar vrijheid.
Lees meer

Gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen in de maand maart.
Lees meer

Kansspel ‘dippen’ is een overtreding van de Wet op de kansspelen

Dippen is een kansspel, de winnaar wordt bepaald door middel van een loting. Dippen komt in verschillende vormen voor. Meestal gaat het als volgt.
Lees meer

Landelijke collectes uitgesteld tot en met zaterdag 16 mei

Alle landelijke collectes van de Erkende Goede Doelen zijn in elk geval tot en met zaterdag 16 mei uitgesteld. De collecterende Erkende Goede Doelen volgen de richtlijnen van het RIVM.
Lees meer

Steun lokale ondernemers

Door de coronacrisis hebben ook de lokale ondernemers het zwaar. Er zijn in de Hoeksche Waard tal van nieuwe initiatieven door ondernemers bedacht, om een inkomen te houden.
Lees meer

Digitale zorg voor 100 Hoeksche Waarders met zorgvraag

De komende weken kunnen 100 Hoeksche Waarders met een zorgvraag gebruik maken van digitale zorg via een tablet-pc. ‘Met deze Compaantablet kunnen zij eenvoudig beeldbellen met onze zorgprofessionals, zodat er zorg op afstand geboden kan worden’, aldus Nico de Pijper (directeur-bestuurder Zorgwaard) namens de zorgaanbieders.
Lees meer

RAD haalt zaterdag 2 mei oud papier op in Klaaswaal

In verband met het coronavirus wordt het ophalen van het oud papier in Klaaswaal deze periode niet door de leden van Chr. Harmonievereniging ‘Prinses Juliana’ gedaan.
Lees meer

Veilig buiten sporten voor kinderen en jongeren

Kinderen mogen vanaf woensdag 29 april weer trainen op de buitensportaccommodaties. Het kabinet heeft aangegeven dat kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding weer buiten met elkaar mogen sporten, als dit georganiseerd en onder begeleiding is.
Lees meer

Landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronacrisis

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn vorige week een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld gestart. Onder het bekende motto ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ helpt deze campagne slachtoffers en omstanders in actie te komen bij huiselijk geweld.
Lees meer

Brief met informatie over opening scholen

Vanaf 11 mei aanstaande gaan scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, en de kinderopvang open. Gemeente is hierover op dit moment in overleg met de scholen en kinderopvangorganisaties.
Lees meer

Aangepaste dienstverlening Bibliotheek Hoeksche Waard

Door het coronavirus zijn alle locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard sinds half maart gesloten. Door de grote vraag vanuit inwoners is de Bibliotheek gestart met alternatieve services op maat.
Lees meer

Verrassing: een telefoontje van de burgemeester!

Zoals ieder jaar regent het voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege het coronavirus is het voor burgemeester Bram van Hemmen nu niet mogelijk de decorandi persoonlijk een lintje op te spelden. Daarom is besloten hen donderdag of vrijdag persoonlijk te bellen.
Lees meer

Dinsdag 28 april duidelijkheid voor meeste sportverenigingen in Hoeksche Waard

Dinsdag 21 april maakte het kabinet bekend dat kinderen en jongeren onder bepaalde voorwaarden weer samen mogen sporten. Sportverenigingen staan te springen om duidelijkheid over hun situatie.
Lees meer

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.
Lees meer

Lentekost afhalen in Puttershoek op 5 mei

De Drie Lelies en vrijwilligers van Welzijn Hoeksche Waard bieden u ook in mei de mogelijkheid om een lekkere Lentekost (3-gangen) af te halen. De maaltijd wordt bereid op dinsdag 5 mei.
Lees meer

Digitale bewonersbijeenkomst woningbouw Goudswaard-Noordoost

Helaas kan de geplande inloopavond door de huidige coronacrisis niet doorgaan. We hebben een andere manier bedacht om u te informeren over het plan.
Lees meer

Oud papier inzameling zaterdag 25 april in Westmaas

De RAD haalt op zaterdag 25 april het oud papier op in Westmaas. In verband met het coronavirus wordt het ophalen van het oud papier op deze dag niet door de leden van Fanfare Orkest Da Capo gedaan.
Lees meer

Wat kan er wél op Koningsdag en 4/5 mei?

De traditionele vieringen en herdenkingen kunnen niet doorgaan zoals we dat alle jaren gewend waren. Maar we geven in gemeente Hoeksche Waard wel op andere manieren aandacht aan Koningsdag, de herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag. Een overzicht.
Lees meer

Melden van coronaovertredingen

Ziet u in uw omgeving dat men zich niet houdt aan de coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het groepsverbod of aan de 1,5 meter afstand? Spreek de mensen eerst aan.
Lees meer

Bloemen en bonbons voor 100-jarige Jannie

Burgemeester Bram van Hemmen bezocht op 22 april mevrouw Jannie van de Lustgraaf-Stolk met haar 100-ste verjaardag. Hij feliciteerde haar met bloemen en bonbons.
Lees meer

Rijbewijzen tijdelijk langer geldig

Alle rijbewijzen die (zijn) verlopen in de periode vanaf 16 maart, blijven geldig tot in ieder geval 1 juni 2020.
Lees meer

Maatregelen tegen verspreiding coronavirus verlengd

Het kabinet heeft de meeste maatregelen tegen verspreiding van het coronavirus verlengd. Voor kinderen worden de maatregelen versoepeld
Lees meer

Gevolgen maatregelen voor uitvoering Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook gevolgen voor de uitvoering van de Wmo in de Hoeksche Waard
Lees meer

Oude Tol Oud-Beijerland afgesloten in verband met groepsvorming

Te veel en te grote groepen jongeren gebruiken De Oude Tol in Oud-Beijerland als verzamelplaats. Daarom is het gebied vanaf vandaag gesloten
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard is op Koningsdag en Bevrijdingsdag gesloten

Op maandag 27 april (Koningsdag) en dinsdag 5 mei (Bevrijdiginsdag) is gemeente Hoeksche Waard gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.
Lees meer

Wat te doen als de spanningen thuis oplopen?

We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige gevallen lopen de spanningen thuis op. De Rijksoverheid heeft daarom handige tips en contactgegevens op een rijtje gezet.
Lees meer

Update - Strandjes bij Haringvlietbrug blijven gesloten tot en met 28 april

We merken dat heel veel mensen de boodschap om thuis te blijven, goed opvolgen. Helaas zijn er plekken waar het toch te druk blijft. Zondagmiddag zijn daarom de strandjes aan de voet van de Haringvlietbrug (bij Numansdorp, gemeente Hoeksche Waard) gesloten.
Lees meer

Coronaboodschap gemeenteraad

De gemeenteraad van Hoeksche Waard heeft in deze coronavirus tijd een boodschap voor haar inwoners ingesproken via Omroep Hoeksche Waard.
Lees meer

Eerste ondernemers-update coronacrisis

De coronacrisis heeft een grote impact op het dagelijks leven en de economie. Ook voor ondernemers zijn het onzekere tijden. Daarom hebben wij een ondernemers-update coronacrisis uitgebracht.
Lees meer

SVHW verstuurt geen belastingaanslagen in april

SVHW neemt opnieuw maatregelen om inwoners en bedrijven meer ruimte te geven om de lokale belastingen te betalen, nu de inkomsten van velen vanwege de corona-uitbraak onder druk staan.
Lees meer

Gemaakte kosten voor evenementen vordert gemeente niet terug

Een van de aangekondigde maatregelen is dat bijeenkomsten tot 1 juni verboden zijn. Het college besloot om subsidies voor evenementen die vanwege de coronacrisis niet door kunnen gaan, niet terug te vorderen.
Lees meer

Natuurgebieden gesloten

Het kabinet heeft besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april.
Lees meer

Kennismaking met burgemeester Bram van Hemmen

Omdat het nu niet mogelijk is om persoonlijk kennis te maken in de dorpen konden inwoners deze week online vragen aan de nieuwe burgemeester stellen. Een aantal van deze leuke vragen delen we graag met u.
Lees meer

Twee oordeelsvormende vergaderingen

Dinsdag 21 april 2020 om 19:30 uur vinden er twee afzonderlijke oordeelsvormende vergaderingen plaats. De ene vergadering gaat over het domein Samenleving en Bestuur. De andere vergadering over het domein Fysieke Leefomgeving.
Lees meer

Felicitaties voor diamanten echtpaar Snijders uit Numansdorp

Dinsdag 7 april vierde het echtpaar Jan en Truus Snijders hun 60-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Harry van Waveren feliciteerde hen.
Lees meer

Opvang kinderen in kwetsbare posities

Sinds de sluiting van scholen en kinderopvang is opvang geregeld voor kinderen van ouders met cruciale beroepen. Daarnaast blijkt er ook opvang noodzakelijk te zijn voor gezinnen die nu dusdanig uit evenwicht raken dat de basisverzorging, emotionele en/of fysieke veiligheid van kinderen onder grote druk komen te staan.
Lees meer

UWV opent NOW-loket op maandag 6 april, 9.00 uur

Werkgevers die in aanmerking willen komen voor de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) kunnen vanaf maandag 6 april om 9.00 uur een aanvraag indienen bij UWV.
Lees meer

Zorgen over het betalen van de huur? HW Wonen denkt met u mee

HW Wonen begrijpt dat een deel van de huurders ook te maken heeft met de gevolgen van de coronacrisis en tijdelijk wellicht niet dezelfde inkomsten hebben, waardoor zij ook niet dezelfde uitgaven kunnen maken als voorheen.
Lees meer

Hulp nodig tijdens de coronacrisis? Er zijn mensen in uw buurt die willen helpen!

Binnen de Hoeksche Waard zijn mooie inwonersinitiatieven ontstaan. Allemaal mensen die in deze coronacrisis hun handen uit de mouwen steken voor anderen in hun buurt.
Lees meer

Echtpaar Wigmans 60 jaar getrouwd

Op donderdag 2 april is echtpaar Wigmans uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd. Gerard van 78 en Pom van 79 zijn allebei geboren in Rotterdam, maar wonen al 20 jaar in Oud-Beijerland.
Lees meer

Heinenoordtunnel tijdelijk gesloten op donderdag 9 en vrijdag 10 april

In verband met het uitvoeren van tunnelonderhoud wordt de 1e Heinenoordtunnel (A29) tijdelijk voor alle verkeer afgesloten.
Lees meer

Denkt u mee over de nieuwe woningen op de plaats van historisch Alcazar?

Vanwege het coronavirus is de Meet & Greet van 25 maart van het project niet doorgegaan. Ontwikkelaar Stebru heeft nu een ‘digitale bewonersavond’ ontwikkeld.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard is op Goede Vrijdag en Tweede Paasdag gesloten

Op vrijdag 10 april (Goede Vrijdag) en maandag 13 april (Tweede Paasdag) is gemeente Hoeksche Waard gesloten en dus telefonisch niet bereikbaar.
Lees meer

Kennismaken met burgemeester Bram van Hemmen

In normale tijden was onze nieuwe burgemeester persoonlijk kennis gaan maken in onze dorpen en buurtschappen. Helaas gaat dat nu niet. Toch maakt hij graag kennis met u.
Lees meer

Maatregelen (sport)verenigingen

De ingrijpende maatregelen die door de overheid zijn afgekondigd raken ook het verenigingsleven. Op landelijk en lokaal niveau zijn maatregelen genomen om hen in deze moeilijke tijd tegemoet te komen.
Lees meer

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Op corona.steffie.nl wordt moeilijke info over het coronavirus op een simpele manier uitgelegd. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en/of die moeite hebben met lezen.
Lees meer

Coronacrisis heeft ook gevolgen voor inburgeren

De maatregelen die de Rijksoverheid neemt om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben ook gevolgen voor inburgeraars.
Lees meer

Overzicht ondersteuning mantelzorgers op www.helpenmijzorgen.nl

MEE Mantelzorg heeft een overzicht geplaatst van ondersteuning die de mantelzorgers in de Hoeksche Waard in deze tijd nog wél geboden wordt.
Lees meer

Eerste werkdag burgemeester Bram van Hemmen

Vanmorgen is Bram van Hemmen, onze nieuwe – en eerste kroonbenoemde – burgemeester, van start gegaan in de Hoeksche Waard. Persoonlijk kennismaken gaat nu niet. Vandaar een eerste kennismaking 'per video'
Lees meer

Coronamaatregelen verlengd tot en met dinsdag 28 april

Het kabinet heeft vandaag besloten dat alle coronamaatregelen in Nederland worden verlengd tot en met dinsdag 28 april. Voor het aanstaande Paasweekeinde is het dringende advies om ook dan thuis te blijven.
Lees meer

Aanvullende maatregelen recreatie en toerisme in Zuid-Holland Zuid

In de regio Zuid-Holland Zuid worden per 1 april 2020 de sanitaire voorzieningen van recreatieparken, campings, jachthavens enzovoort gesloten. Hierdoor is het niet meer mogelijk om als toerist gebruik te maken van deze voorzieningen. Tevens wordt recreatief nachtverblijf verboden.
Lees meer

Zuid-Holland past bedieningstijden bruggen en sluizen aan vanwege coronavirus

De winterbedieningstijden voor bruggen en sluizen van de provincie Zuid-Holland worden verlengd. De ontwikkelingen rond het coronavirus (COVID-19) nopen de provincie tot deze maatregel.
Lees meer

Melden van corona-overtredingen

Houdt iemand zich niet aan het samenscholingsverbod of aan de 1,5 meter afstand? Ga het gesprek aan!
Lees meer

Corona en sport

Het coronavirus heeft ook vergaande consequenties voor sport en bewegen. De Vereniging Sport en Gemeenten heeft een en ander op een rij gezet
Lees meer

Update: SVHW geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte om lokale belastingen te betalen

Vorige week heeft het SVHW besloten om de betalingstermijn voor de belastingen voor ondernemers en zelfstandigen te verlengen tot 31 augustus 2020.
Lees meer

Gemeentelijke accommodaties dicht tot 1 juni - huurders kunnen reservering verplaatsen of annuleren

Het kabinet heeft strengere maatregelen genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Eén van de maatregelen is dat er tot 1 juni geen evenementen of samenkomsten mogen plaatsvinden.
Lees meer

Nieuwe maatregelen RAD tegen verspreiding coronavirus (update 30 maart)

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan komt er een aantal inzamelmomenten te vervallen. Daarnaast is de milieustraat tot nader order gesloten op de zaterdagen.
Lees meer

Wijkverpleging overlegt met cliënten over tijdelijk minder thuiszorg

Gisteren berichtten wij dat Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard (in nauw overleg met gemeente Hoeksche Waard) onder andere de huishoudelijke ondersteuning tijdelijk anders inrichten.
Lees meer

Inzamelingsacties beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen

Maskers, handschoenen, brillen… Door het coronavirus is er een tekort aan beschermingsmiddelen en medische hulpmiddelen. Diverse instanties zijn daarom inzamelingsacties gestart.
Lees meer

Werkzaamheden gemeente in de openbare ruimte

Op dit moment werken veel mensen thuis. Maar dat is niet voor iedereen mogelijk. Ook niet voor medewerkers of door ons ingehuurde aannemers die bijvoorbeeld verantwoordelijk zijn voor het groenonderhoud of wegwerkzaamheden.
Lees meer

Het coronavirus: voorkom verspreiding!

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland, en heeft flinke impact op het openbare leven. In dit artikel lees je wat de ontwikkelingen zijn rondom het coronavirus en wat je zelf kunt doen om verspreiding van het virus te voorkomen.
Lees meer

Mevrouw Berkman-de Geus 100 jaar

Mevrouw Berkman-de Geus uit ’s-Gravendeel viert vandaag haar 100e verjaardag. In verband met de maatregelen rondom corona kan de burgemeester haar helaas niet persoonlijk komen feliciteren, maar mevrouw krijgt een mooie bos bloemen thuisgestuurd.
Lees meer

Werkzaam in een cruciaal beroep en geen opvang?

Sommige ouders of verzorgenden kunnen de komende periode op hun eigen school of opvang gebruik maken van de kinderopvangmogelijkheden.
Lees meer

Brieven aan ouders/verzorgers over sluiting scholen en (nood)kinderopvang Hoeksche Waard

Op 19 maart is een informatiebrief over de noodopvang van kinderen verstuurd aan de ouders van kinderen die gebruikmaken van kinderopvang, primair en voortgezet onderwijs in de Hoeksche Waard.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard ontlast ondernemers met aanvullende maatregelen

De impact van de verscherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus is groot, ook voor de ondernemers in de Hoeksche Waard. Juist nu is het belangrijk om de ondernemers een hart onder de riem te steken.
Lees meer

Zorgverlening in de Hoeksche Waard

De coronacrisis zorgt voor uitdagingen op het gebied van zorg en ondersteuning aan inwoners in de Hoeksche Waard. Organisaties willen hun cliënten zo goed als mogelijk beschermen en treffen maatregelen. Daarnaast zijn er minder medewerkers beschikbaar.
Lees meer

Alerimus, Heemzicht en Zorgwaard sluiten tijdelijk zorglocaties voor bezoekers

De grootste 3 verzorgings-, verplegings- en thuiszorgorganisaties van de Hoeksche Waard hebben besloten hun zorglocaties voorlopig voor bezoekers van buitenaf te sluiten met ingang van donderdag 19 maart 15.00 uur.
Lees meer

Bericht Connexxion: Aanpassing dienstregeling vanaf donderdag 19 maart

Door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus maken veel minder reizigers gebruik van het openbaar vervoer. Vanaf donderdag 19 maart passen wij - Connexxion - daarom onze dienstregeling aan.
Lees meer

Veelgestelde vragen sluiting scholen en kinderopvang

Zondag 15 maart heeft het kabinet aanvullende maatregelen genomen in de aanpak van het coronavirus. Scholen en kinderopvang sluiten tot en met 6 april.
Lees meer

Eenduidige noodverordening alle veiligheidsregio's Nederland

Om te zorgen dat de maatregelen om het coronavirus te beperken ook gehandhaafd kunnen worden, geldt sinds 15 maart in de regio Zuid-Holland een noodverordening.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer

Veel gestelde vragen en antwoorden voor ondernemers en zzp’ers over financiële ondersteuning

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers en werknemers vragen over hun inkomen en eventuele financiële ondersteuning. Met het onderstaand overzicht hopen we antwoord te geven op die vragen.
Lees meer

Actuele stand van zaken gemeente Hoeksche Waard

De komende tijd moeten we extra voorzichtig zijn met sociale contacten. Evenementen met 100 mensen of meer zijn dan ook niet toegestaan.
Lees meer

Gemeenteraad annuleert bijeenkomsten vergaderingen

De fractievoorzitters van de raad van gemeente Hoeksche Waard hebben afgesproken alle raadsbijeenkomsten en raadsvergaderingen vanaf nu tot 6 april niet door te laten gaan.
Lees meer

Stand van zaken in de regio t/m 15 maart

Hieronder vindt u de actuele stand van zaken in de regio met betrekking tot het coronavirus.
Lees meer

Maatregelen om verspreiding van het virus te beperken – update 15 maart

In ieder geval tot en met 6 april gelden maatregelen die een flink effect hebben op het leven in Nederland. Vanaf 16 maart zijn scholen en kinderdagopvang gesloten.
Lees meer

Scholen en kinderopvang ook in de Hoeksche Waard dicht tot en met 6 april

Vandaag heeft het kabinet besloten om scholen en kinderopvang te sluiten tot 6 april 2020. Dit betekent concreet dat ook alle scholen voor primair en voortgezet onderwijs en kinderopvang in de Hoeksche Waard tot die datum gesloten zullen zijn.
Lees meer

Zuid-Holland Zuid schaalt op na ingrijpende landelijke maatregelen

De veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid schaalt op naar GRIP-4 na bekendmaking van de ingrijpende landelijke maatregelen om het Coronavirus te bestrijden.
Lees meer

Overzicht afgelaste evenementen, bijeenkomsten en gesloten instanties Hoeksche Waard

Op basis van de aanscherpte en nieuwe maatregelen worden alle bijeenkomsten en evenementen in de Hoeksche Waard tot 1 juni afgelast.
Lees meer