Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Herdenking bij Indiëmonument Puttershoek

Vrijdag 18 september vond op begraafplaats De Essenhof de jaarlijkse Indiëherdenking plaats. Dit keer was het vanwege corona een besloten bijeenkomst
Lees meer

Militaire vliegbeweging (oefening) gemeente Hoeksche Waard

Vrijdagavond 24 september vindt er een militaire (lucht)oefening plaats in de Hoeksche Waard
Lees meer

Burgemeester Van Hemmen officieel beëdigd

Tijdens een buitengewone raadsvergadering is burgemeester Van Hemmen in het bijzijn van 170 genodigden beëdigd tot eerste Kroonbenoemde burgemeester van onze gemeente
Lees meer

Werkzaamheden verkeerslichten Raadhuislaan-N489

De verkeerslichten op de kruising werkten enkele weken niet. Vanaf zaterdag 19 september doen ze het als het goed is weer
Lees meer

Let op! Modder op de weg

De komende tijd is het oogsttijd en is er extra landbouwverkeer. Er kan modder op de weg achterblijven. In combinatie met regen zorgt dit voor een gladde weg en slipgevaar.
Lees meer

Gewijzigde locatie ‘Hersenen in Beweging op tour door de Hoeksche Waard’

Aangepaste locatie Tour door de Hoeksche Waard op maandag 21 september, Wereld Alzheimerdag.
Lees meer

Wegwerkzaamheden Langeweg in Oud-Beijerland

Van maandag 21 tot en met zaterdag 26 september voert waterschap Hollandse Delta wegwerkzaamheden uit aan de Langeweg in Oud-Beijerland.
Lees meer

Spreekuur Van Leenen voor Maasdam en Puttershoek

Op maandag 21 september houdt dorpswethouder Piet van Leenen spreekuur van 17.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis van Maasdam.
Lees meer

Wijziging/aanvulling gemeentegids doorgeven? Mail uitgever Akse Media!

Wij ontvingen diverse opmerkingen en vragen waarom bepaalde organisaties of ondernemers niet of niet juist in het adressenoverzicht in de nieuwe gemeentegids Hoeksche Waard staan.
Lees meer

Online informatiebijeenkomst woningbouwontwikkeling ’s-Gravendeel-West

Op 15 mei 2019 zijn de eerste plannen gepresenteerd over de nieuwe woningen in het gebied tussen de Molendijk, de provinciale weg N217 en de Eerste Kruisweg in ’s-Gravendeel-West en reacties opgehaald.
Lees meer

Echtpaar Van 't Hoff-Groenenberg 60 jaar getrouwd

Dorpswethouder Huibert Steen ging langs met een mooie bos bloemen om het diamanten bruidspaar te feliciteren
Lees meer

Actief College decor voor aftrap Open Monumentendag

Harry van Waveren, wethouder Monumenten & Erfgoed, sprak zijn waardering uit over de inzet van monumenteneigenaren en andere mensen voor het behoud van monumenten
Lees meer

Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers Maasdam/Puttershoek en Klaaswaal

Als laatsten van in totaal 40 Hoeksche Waardse brandweerlieden ontvingen 9 vrijwilligers van de brandweerkorpsen Maasdam/Puttershoek en Klaaswaal een koninklijke onderscheiding
Lees meer

Help mee zwerfafval te voorkomen!

Met dat lekkere weer gaan we er graag op uit in de Hoeksche Waard. Helaas betekent dit ook meer zwerfafval in de openbare ruimte en dat is erg jammer en onnodig
Lees meer

Eindelijk installatie burgemeester Van Hemmen

Donderdag 17 september om 19.00 uur wordt burgemeester Bram van Hemmen tijdens een buitengewone raadsvergadering beëdigd tot eerste kroonbenoemde burgemeester van de Hoeksche Waard
Lees meer

Maak geen afspraak via de website van afspraakloket

Bij diverse gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die een afspraak maken via de website afspraakloket.nl en hiervoor moeten betalen. De gemeente Hoeksche Waard werkt niet samen met deze website
Lees meer

Koop lokaal en Maak 't samen waar(d)

Onder het motto ‘Maak ’t samen waar(d)’ wil gemeente Hoeksche Waard het kopen en bestellen bij lokale bedrijven stimuleren. Vanaf deze week worden er posters en flyers verspreid met de boodschap om aankopen te doen bij lokale ondernemers.
Lees meer

Hersenen in Beweging op tour door de Hoeksche Waard

Bewegen is belangrijk. Ook voor de werking van de hersenen. De afgelopen tijd is dat voor veel mensen een uitdaging geweest, zeker voor mensen met een kwetsbare gezondheid.
Lees meer

Zonnestroominstallatie op bedrijfsdaken DC Helleman voorziet 600 huishoudens van stroom

In Numansdorp werd op woensdag 9 september 2020 de zonnestroominstallatie van familiebedrijf DC Helleman officieel in gebruik genomen.
Lees meer

Corona teststraat is geopend

Op woensdagochtend 9 september ging de teststraat voor het coronavirus in de Hoeksche Waard open. Deze teststraat is op werkdagen geopend van 08.30 tot 12.00 uur. De locatie is Recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland.
Lees meer

Felicitaties, bloemen én de burgemeester op bezoek!

Dinsdag 8 september vierde het echtpaar De Klerk-Vermaas dat zij 65 jaar getrouwd zijn. Burgemeester Bram van Hemmen bezocht het paar om hen namens het college te feliciteren
Lees meer

Hoera! Echtpaar De Zeeuw-Blommers uit ‘s-Gravendeel 60 jaar getrouwd

Maandag vierden meneer en mevrouw De Zeeuw-Blommers hun 60-jarig huwelijksjubileum. Dorpswethouder Piet van Leenen ging op bezoek en feliciteerde hen
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard ruimt graven in Oud-Beijerland, Mijnsheerenland en Puttershoek

De gemeente ruimt in deze 3 dorpen algemene graven waarvan de gebruikstermijn is verstreken en particuliere graven waarvan afstand is gedaan. Eventuele nabestaanden zijn persoonlijk geïnformeerd.
Lees meer

Teststraat voor inwoners Hoeksche Waard bij Recreatieoord Binnenmaas

Vanaf woensdag 9 september heeft de Hoeksche Waard haar eigen teststraat voor het coronavirus. Deze bevindt zich op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas en je kunt er alleen op afspraak terecht
Lees meer

Gesprek op OnderNemersplein bij RBZ weer mogelijk

Ondernemers kunnen sinds dinsdag 1 september weer langskomen op het OnderNemerSplein Rotterdam voor een afspraak met een consulent van Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ).
Lees meer

Samen tegen voedselverspilling! - Verspillingsvrije week

Gemeente Hoeksche Waard, gemeente Goeree Overflakkee en de RAD pakken voedselverspilling aan tijdens de Verspillingsvrije week. Doe jij mee?
Lees meer

Numansdorp opent woensdag 16 september ontmoetingsplek voor ouders met kinderen van 0-4 jaar

Wilt u wat leuks doen samen met uw kind? Andere ouders ontmoeten en even lekker bijkletsen en inspiratie opdoen over opgroeien en opvoeden?
Lees meer

Zaterdag 12 september Open Monumentendag

‘Bezoek een Leermonument en beleef een Leermoment’, zo worden bezoekers uitgenodigd te komen genieten van de op zaterdag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur gratis opengestelde monumentale gebouwen in Nederland.
Lees meer

Nieuwe gemeentegids Hoeksche Waard is uit!

Deze week of volgende week valt de gemeentegids Hoeksche Waard in uw brievenbus. In de gemeentegids staat een uitgebreid overzicht van alle openbare voorzieningen, instellingen, verenigingen en het bedrijfsleven in gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Blijk van Waardering voor mantelzorgers Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard waardeert de inzet van mantelzorger. Ook dit jaar bied gemeente Hoeksche Waard hen de Blijk van Waardering.. Aanmelden kan nu.
Lees meer

Opengestelde Monumenten-Lening

Het Nationaal Restauratiefonds biedt een zakelijke lening aan voor eigenaren van publiekstoegankelijke rijksmonumenten die door de coronacrisis inkomsten mislopen.
Lees meer

Burgemeester verwelkomt nieuwe Nederlanders in Hoeksche Waard

Tijdens een ceremonie in het gemeentehuis in Oud-Beijerland reikte burgemeester Bram van Hemmen aan 7 nieuwkomers de officiële papieren voor het Nederlanderschap uit.
Lees meer

Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona

n de persconferentie van 1 september 2020 hebben minister-president Rutte en minister De Jonge gedeeld wat de stand van zaken is met betrekking tot het coronavirus op dit moment.
Lees meer

Hoera! Echtpaar Stolk-Nobel uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd.

Op dinsdag 1 september vierde het echtpaar Stolk-Nobel hun 60-jarig huwelijksjubileum. Dorpswethouder Paul Boogaard bracht het paar een bezoek, met een mooie bos bloemen en felicitaties namens het college.
Lees meer

Geef uw mening over afvalinzameling

Gemeente Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en de RAD willen graag uw mening weten over de afvalinzameling en afval scheiden.
Lees meer

Nieuw steunpakket van rijksoverheid voor getroffen ondernemers

De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten.
Lees meer

GGD Zuid-Holland Zuid bevestigt komst testlocatie in Hoeksche Waard

Inwoners Hoeksche Waard hoeven straks niet meer naar Rotterdam of Dordrecht om zich op corona te laten testen
Lees meer

Samen tegen voedselverspilling! - Verspillingsvrije week

Gemeente Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en de RAD pakken voedselverspilling aan tijdens de Verspillingsvrije week. Doe jij mee?
Lees meer

Oproep: denk mee over het armoedebeleid van de gemeente

Wilt u meedenken hoe we als gemeente Hoeksche Waard armoede kunnen terugdringen en op tijd hulp kunnen bieden bij (beginnende) geldproblemen? Vul dan een korte online vragenlijst in bestaande uit 9 vragen.
Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor kookploeg ‘Aan Tafel Met…’

Aan Tafel Met… is gericht op de inwoners van Puttershoek en Maasdam en heeft als doel om mensen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een warme maaltijd. Zij zoeken naar vrijwilligers voor de kookploeg.
Lees meer

Activiteiten van Welzijn Hoeksche Waard voor het najaar

De zomer is bijna voorbij. Dat betekent dat Welzijn Hoeksche Waard weer start met activiteiten.
Lees meer

Logeerzorg weer van start

In de Hoeksche Waard kan dat door gebruik te maken van logeerzorg. Vanwege de coronacrisis was logeerzorg een aantal maanden niet mogelijk.
Lees meer

Wethouder Blaak bezoekt Odensehuis op nieuwe plek

Het Odensehuis is vorige week in één middag en avond verhuisd van de tijdelijke locatie in de Lindehoeve naar hun nieuwe vaste plek in de multifunctionele accommodatie Boezem & Co in Oud-Beijerland.
Lees meer

Gemeente waardeert vrijwilligers met feestelijk diner

Dit jaar heeft de gemeente haar eerste fusiejaar achter de rug. Ambtenaren en collegeleden hebben hun weg gevonden in een nieuwe setting. Nu is het tijd om te kijken naar de waardering voor al die inwoners die de Hoeksche Waard tot een hechte samenleving maken. Op 7 december is er voor geselecteerde vrijwilligers een diner. Nomineren kan nu!
Lees meer

Veel reacties op plannen van Konijnendijk Mode en herinrichting centrum Zuid-Beijerland

Wij willen graag zorgvuldig onze reactie geven op de verschillende vragen en aandachtspunten. In verband met de vakantieperiode duurt dit langer dan gebruikelijk.
Lees meer

Wegwerkzaamheden Munnikenweg in Westmaas

Van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 18 september voert waterschap Hollandse Delta groot onderhoud uit aan de Munnikenweg (fase 2).
Lees meer

N489: Update groot onderhoud 2020-2021

De provincie Zuid-Holland voert op dit moment groot onderhoud uit aan de N489. Veel werkzaamheden zijn al afgerond. Tussen 16 en 22 juli vinden voorlopig de laatste werkzaamheden plaats.
Lees meer

Stand van zaken subsidies

Door de harmonisatie van de subsidies en de coronacrisis is er veel gaande op subsidiegebied. Wij hebben alles even op een rij gezet voor organisaties en instellingen die hiermee te maken hebben
Lees meer

Eerste inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers

Uitkomsten enquête verwerkt: rapport geeft inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor Hoeksche Waardse ondernemers
Lees meer

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen welzijnsactiviteiten

Vanaf 1 juni mogen welzijnsinstellingen weer hun deuren openen. Lees hier de meest gestelde vragen en hoe u een melding moet doen als u weer start met uw activiteiten
Lees meer

Regionale Energiestrategie regio Hoeksche Waard (RES): voorlopige concept-RES vastgesteld door de Stuurgroep

In de voorlopige concept-RES is opgenomen dat de regionale bijdrage aan zon- en windenergie in 2030 ligt binnen een bandbreedte van 0,4 en 0,5 Terawattuur (TWh). Op 1 juni moet de voorzitter van de RES-regio Hoeksche Waard de voorlopige concept-RES indienen bij het NPRES.
Lees meer

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer

Herdenking bij Indiëmonument Puttershoek

Vrijdag 18 september vond op begraafplaats De Essenhof de jaarlijkse Indiëherdenking plaats. Dit keer was het vanwege corona een besloten bijeenkomst
Lees meer

Militaire vliegbeweging (oefening) gemeente Hoeksche Waard

Vrijdagavond 24 september vindt er een militaire (lucht)oefening plaats in de Hoeksche Waard
Lees meer

Burgemeester Van Hemmen officieel beëdigd

Tijdens een buitengewone raadsvergadering is burgemeester Van Hemmen in het bijzijn van 170 genodigden beëdigd tot eerste Kroonbenoemde burgemeester van onze gemeente
Lees meer

Werkzaamheden verkeerslichten Raadhuislaan-N489

De verkeerslichten op de kruising werkten enkele weken niet. Vanaf zaterdag 19 september doen ze het als het goed is weer
Lees meer

Let op! Modder op de weg

De komende tijd is het oogsttijd en is er extra landbouwverkeer. Er kan modder op de weg achterblijven. In combinatie met regen zorgt dit voor een gladde weg en slipgevaar.
Lees meer

Gewijzigde locatie ‘Hersenen in Beweging op tour door de Hoeksche Waard’

Aangepaste locatie Tour door de Hoeksche Waard op maandag 21 september, Wereld Alzheimerdag.
Lees meer

Wegwerkzaamheden Langeweg in Oud-Beijerland

Van maandag 21 tot en met zaterdag 26 september voert waterschap Hollandse Delta wegwerkzaamheden uit aan de Langeweg in Oud-Beijerland.
Lees meer

Spreekuur Van Leenen voor Maasdam en Puttershoek

Op maandag 21 september houdt dorpswethouder Piet van Leenen spreekuur van 17.00 tot 19.00 uur in het gemeentehuis van Maasdam.
Lees meer

Wijziging/aanvulling gemeentegids doorgeven? Mail uitgever Akse Media!

Wij ontvingen diverse opmerkingen en vragen waarom bepaalde organisaties of ondernemers niet of niet juist in het adressenoverzicht in de nieuwe gemeentegids Hoeksche Waard staan.
Lees meer

Online informatiebijeenkomst woningbouwontwikkeling ’s-Gravendeel-West

Op 15 mei 2019 zijn de eerste plannen gepresenteerd over de nieuwe woningen in het gebied tussen de Molendijk, de provinciale weg N217 en de Eerste Kruisweg in ’s-Gravendeel-West en reacties opgehaald.
Lees meer

Echtpaar Van 't Hoff-Groenenberg 60 jaar getrouwd

Dorpswethouder Huibert Steen ging langs met een mooie bos bloemen om het diamanten bruidspaar te feliciteren
Lees meer

Actief College decor voor aftrap Open Monumentendag

Harry van Waveren, wethouder Monumenten & Erfgoed, sprak zijn waardering uit over de inzet van monumenteneigenaren en andere mensen voor het behoud van monumenten
Lees meer

Koninklijke onderscheiding brandweervrijwilligers Maasdam/Puttershoek en Klaaswaal

Als laatsten van in totaal 40 Hoeksche Waardse brandweerlieden ontvingen 9 vrijwilligers van de brandweerkorpsen Maasdam/Puttershoek en Klaaswaal een koninklijke onderscheiding
Lees meer

Help mee zwerfafval te voorkomen!

Met dat lekkere weer gaan we er graag op uit in de Hoeksche Waard. Helaas betekent dit ook meer zwerfafval in de openbare ruimte en dat is erg jammer en onnodig
Lees meer

Eindelijk installatie burgemeester Van Hemmen

Donderdag 17 september om 19.00 uur wordt burgemeester Bram van Hemmen tijdens een buitengewone raadsvergadering beëdigd tot eerste kroonbenoemde burgemeester van de Hoeksche Waard
Lees meer

Maak geen afspraak via de website van afspraakloket

Bij diverse gemeenten in Nederland komen klachten binnen van inwoners die een afspraak maken via de website afspraakloket.nl en hiervoor moeten betalen. De gemeente Hoeksche Waard werkt niet samen met deze website
Lees meer

Koop lokaal en Maak 't samen waar(d)

Onder het motto ‘Maak ’t samen waar(d)’ wil gemeente Hoeksche Waard het kopen en bestellen bij lokale bedrijven stimuleren. Vanaf deze week worden er posters en flyers verspreid met de boodschap om aankopen te doen bij lokale ondernemers.
Lees meer

Hersenen in Beweging op tour door de Hoeksche Waard

Bewegen is belangrijk. Ook voor de werking van de hersenen. De afgelopen tijd is dat voor veel mensen een uitdaging geweest, zeker voor mensen met een kwetsbare gezondheid.
Lees meer

Zonnestroominstallatie op bedrijfsdaken DC Helleman voorziet 600 huishoudens van stroom

In Numansdorp werd op woensdag 9 september 2020 de zonnestroominstallatie van familiebedrijf DC Helleman officieel in gebruik genomen.
Lees meer

Corona teststraat is geopend

Op woensdagochtend 9 september ging de teststraat voor het coronavirus in de Hoeksche Waard open. Deze teststraat is op werkdagen geopend van 08.30 tot 12.00 uur. De locatie is Recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland.
Lees meer

Felicitaties, bloemen én de burgemeester op bezoek!

Dinsdag 8 september vierde het echtpaar De Klerk-Vermaas dat zij 65 jaar getrouwd zijn. Burgemeester Bram van Hemmen bezocht het paar om hen namens het college te feliciteren
Lees meer

Hoera! Echtpaar De Zeeuw-Blommers uit ‘s-Gravendeel 60 jaar getrouwd

Maandag vierden meneer en mevrouw De Zeeuw-Blommers hun 60-jarig huwelijksjubileum. Dorpswethouder Piet van Leenen ging op bezoek en feliciteerde hen
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard ruimt graven in Oud-Beijerland, Mijnsheerenland en Puttershoek

De gemeente ruimt in deze 3 dorpen algemene graven waarvan de gebruikstermijn is verstreken en particuliere graven waarvan afstand is gedaan. Eventuele nabestaanden zijn persoonlijk geïnformeerd.
Lees meer

Teststraat voor inwoners Hoeksche Waard bij Recreatieoord Binnenmaas

Vanaf woensdag 9 september heeft de Hoeksche Waard haar eigen teststraat voor het coronavirus. Deze bevindt zich op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas en je kunt er alleen op afspraak terecht
Lees meer

Gesprek op OnderNemersplein bij RBZ weer mogelijk

Ondernemers kunnen sinds dinsdag 1 september weer langskomen op het OnderNemerSplein Rotterdam voor een afspraak met een consulent van Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBZ).
Lees meer

Samen tegen voedselverspilling! - Verspillingsvrije week

Gemeente Hoeksche Waard, gemeente Goeree Overflakkee en de RAD pakken voedselverspilling aan tijdens de Verspillingsvrije week. Doe jij mee?
Lees meer

Numansdorp opent woensdag 16 september ontmoetingsplek voor ouders met kinderen van 0-4 jaar

Wilt u wat leuks doen samen met uw kind? Andere ouders ontmoeten en even lekker bijkletsen en inspiratie opdoen over opgroeien en opvoeden?
Lees meer

Zaterdag 12 september Open Monumentendag

‘Bezoek een Leermonument en beleef een Leermoment’, zo worden bezoekers uitgenodigd te komen genieten van de op zaterdag 12 september van 10.00 tot 17.00 uur gratis opengestelde monumentale gebouwen in Nederland.
Lees meer

Nieuwe gemeentegids Hoeksche Waard is uit!

Deze week of volgende week valt de gemeentegids Hoeksche Waard in uw brievenbus. In de gemeentegids staat een uitgebreid overzicht van alle openbare voorzieningen, instellingen, verenigingen en het bedrijfsleven in gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Blijk van Waardering voor mantelzorgers Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard waardeert de inzet van mantelzorger. Ook dit jaar bied gemeente Hoeksche Waard hen de Blijk van Waardering.. Aanmelden kan nu.
Lees meer

Opengestelde Monumenten-Lening

Het Nationaal Restauratiefonds biedt een zakelijke lening aan voor eigenaren van publiekstoegankelijke rijksmonumenten die door de coronacrisis inkomsten mislopen.
Lees meer

Burgemeester verwelkomt nieuwe Nederlanders in Hoeksche Waard

Tijdens een ceremonie in het gemeentehuis in Oud-Beijerland reikte burgemeester Bram van Hemmen aan 7 nieuwkomers de officiële papieren voor het Nederlanderschap uit.
Lees meer

Kabinet staat stil bij maatregelen tegen verspreiding corona

n de persconferentie van 1 september 2020 hebben minister-president Rutte en minister De Jonge gedeeld wat de stand van zaken is met betrekking tot het coronavirus op dit moment.
Lees meer

Hoera! Echtpaar Stolk-Nobel uit Oud-Beijerland 60 jaar getrouwd.

Op dinsdag 1 september vierde het echtpaar Stolk-Nobel hun 60-jarig huwelijksjubileum. Dorpswethouder Paul Boogaard bracht het paar een bezoek, met een mooie bos bloemen en felicitaties namens het college.
Lees meer

Geef uw mening over afvalinzameling

Gemeente Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en de RAD willen graag uw mening weten over de afvalinzameling en afval scheiden.
Lees meer

Nieuw steunpakket van rijksoverheid voor getroffen ondernemers

De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en is voorlopig niet voorbij. Daarom komt het kabinet met een steun- en herstelpakket voor ondernemers en werkenden, dat volgt op de twee eerdere noodpakketten.
Lees meer

GGD Zuid-Holland Zuid bevestigt komst testlocatie in Hoeksche Waard

Inwoners Hoeksche Waard hoeven straks niet meer naar Rotterdam of Dordrecht om zich op corona te laten testen
Lees meer

Samen tegen voedselverspilling! - Verspillingsvrije week

Gemeente Hoeksche Waard, Goeree Overflakkee en de RAD pakken voedselverspilling aan tijdens de Verspillingsvrije week. Doe jij mee?
Lees meer

Oproep: denk mee over het armoedebeleid van de gemeente

Wilt u meedenken hoe we als gemeente Hoeksche Waard armoede kunnen terugdringen en op tijd hulp kunnen bieden bij (beginnende) geldproblemen? Vul dan een korte online vragenlijst in bestaande uit 9 vragen.
Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor kookploeg ‘Aan Tafel Met…’

Aan Tafel Met… is gericht op de inwoners van Puttershoek en Maasdam en heeft als doel om mensen elkaar te laten ontmoeten onder het genot van een warme maaltijd. Zij zoeken naar vrijwilligers voor de kookploeg.
Lees meer

Activiteiten van Welzijn Hoeksche Waard voor het najaar

De zomer is bijna voorbij. Dat betekent dat Welzijn Hoeksche Waard weer start met activiteiten.
Lees meer

Logeerzorg weer van start

In de Hoeksche Waard kan dat door gebruik te maken van logeerzorg. Vanwege de coronacrisis was logeerzorg een aantal maanden niet mogelijk.
Lees meer

Wethouder Blaak bezoekt Odensehuis op nieuwe plek

Het Odensehuis is vorige week in één middag en avond verhuisd van de tijdelijke locatie in de Lindehoeve naar hun nieuwe vaste plek in de multifunctionele accommodatie Boezem & Co in Oud-Beijerland.
Lees meer

Gemeente waardeert vrijwilligers met feestelijk diner

Dit jaar heeft de gemeente haar eerste fusiejaar achter de rug. Ambtenaren en collegeleden hebben hun weg gevonden in een nieuwe setting. Nu is het tijd om te kijken naar de waardering voor al die inwoners die de Hoeksche Waard tot een hechte samenleving maken. Op 7 december is er voor geselecteerde vrijwilligers een diner. Nomineren kan nu!
Lees meer

Veel reacties op plannen van Konijnendijk Mode en herinrichting centrum Zuid-Beijerland

Wij willen graag zorgvuldig onze reactie geven op de verschillende vragen en aandachtspunten. In verband met de vakantieperiode duurt dit langer dan gebruikelijk.
Lees meer

Wegwerkzaamheden Munnikenweg in Westmaas

Van maandag 24 augustus tot en met vrijdag 18 september voert waterschap Hollandse Delta groot onderhoud uit aan de Munnikenweg (fase 2).
Lees meer

N489: Update groot onderhoud 2020-2021

De provincie Zuid-Holland voert op dit moment groot onderhoud uit aan de N489. Veel werkzaamheden zijn al afgerond. Tussen 16 en 22 juli vinden voorlopig de laatste werkzaamheden plaats.
Lees meer

Stand van zaken subsidies

Door de harmonisatie van de subsidies en de coronacrisis is er veel gaande op subsidiegebied. Wij hebben alles even op een rij gezet voor organisaties en instellingen die hiermee te maken hebben
Lees meer

Eerste inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers

Uitkomsten enquête verwerkt: rapport geeft inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor Hoeksche Waardse ondernemers
Lees meer

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen welzijnsactiviteiten

Vanaf 1 juni mogen welzijnsinstellingen weer hun deuren openen. Lees hier de meest gestelde vragen en hoe u een melding moet doen als u weer start met uw activiteiten
Lees meer

Regionale Energiestrategie regio Hoeksche Waard (RES): voorlopige concept-RES vastgesteld door de Stuurgroep

In de voorlopige concept-RES is opgenomen dat de regionale bijdrage aan zon- en windenergie in 2030 ligt binnen een bandbreedte van 0,4 en 0,5 Terawattuur (TWh). Op 1 juni moet de voorzitter van de RES-regio Hoeksche Waard de voorlopige concept-RES indienen bij het NPRES.
Lees meer

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer