Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Eerste bijeenkomst is aanzet voor plan van aanpak jongerenparticipatie in de Hoeksche Waard

Om jongeren bij ontwikkelingen in de Hoeksche Waard te betrekken gaat gemeente Hoeksche Waard een plan van aanpak jongerenparticipatie maken. Woensdag 15 juli vindt het eerste gesprek plaats.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard mag extra woningen bouwen van provincie

De provincie Zuid-Holland heeft gemeente Hoeksche Waard laten weten dat er in de periode tot en met 2029 in de woonregio Hoeksche Waard 686 extra woningen gebouwd mogen worden.
Lees meer

’s Gravendeels echtpaar Naaktgeboren 60 jaar getrouwd!

Op maandag 6 juli bezocht dorpswethouder Piet van Leenen het jubilerend echtpaar Naaktgeboren-van Dam uit ’s Gravendeel. Bram en Ali Naaktgeboren waren op deze dag 60 jaar getrouwd.
Lees meer

Hoera, 70 jaar getrouwd! Bloemen en bezoek van de burgemeester voor het echtpaar Reedijk-Herweijer uit Numansdorp.

Op 6 juli 1950 stapten Nel en Bram Reedijk-Herweijer in het huwelijksbootje en zij zijn 70 jaar getrouwd! Burgemeester Bram van Hemmen bracht het echtpaar maandag een bezoekje om hen te feliciteren met hun platina huwelijk.
Lees meer

Raadsvergadering 7 juli over perspectiefnota

Dinsdag 7 juli vanaf 15:00 uur vindt er in Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, Strijen een fysieke openbare raadsvergadering plaats over de behandeling van de jaarstukken, zomerrapportage en perspectiefnota.
Lees meer

Burgemeester overhandigt lintjes aan decorandi

Op 23 en 24 april werden ze telefonisch verrast door de burgemeester met de mededeling dat ze een Koninklijke onderscheiding hadden gekregen. Vandaag kregen 10 decorandi eindelijk hun lintje opgespeld
Lees meer

Start bouw 26 energieneutrale huurwoningen Heeren van Rustenburg in Puttershoek

Tijdens een officieel moment werd woensdagmiddag de start van bouwproject Rustenburg gevierd. Vertegenwoordigers van de gemeente, HW Wonen, Van Wijnen en Fijn Wonen plaatsten hun vlag op het dak, waarna het met een kraan op z’n plek werd gehesen. Vervolgens werd een gezamenlijke toost uitgebracht op een voorspoedig bouwproces.
Lees meer

Maandag 6 juli start fase 2 groot onderhoud Stougjesdijk – Beneden Oostdijk Oud-Beijerland

Gemeente Hoeksche Waard is maandag 22 juni gestart met groot onderhoud aan het traject Stougjesdijk – Beneden Oostdijk in Oud- Beijerland. Maandag 6 juli gaat fase 2 van start: de reconstructie van de bocht Koninginneweg/Beneden Oostdijk tot de uitrit van het BP tankstation.
Lees meer

Pas op! Nepfacturen gemeentegids

Ontvangt u (w bedrijf) een factuur voor adverteren in de gemeentegids? Kijk dan goed wie de afzender is.
Lees meer

Hoe kunnen we (jonge) mantelzorgers ondersteunen?

Zorgwethouder Joanne Blaak bezocht woensdag 24 juni de zussen Den Hollander uit Oud-Beijerland om met hen te praten over hun ervaringen als jonge mantelzorgers.
Lees meer

Tips voor ouders in zomertijd

Ook voor de zomerperiode is informatie speciaal voor ouders verzameld op 1 website. U vindt er tips en ideeën voor allerlei (lokale) activiteiten voor kinderen en jongeren.
Lees meer

Partijen investeren gezamenlijk 25 miljoen euro in bereikbaarheid Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard, de provincie Zuid-Holland, het waterschap Hollandse Delta en Rijkswaterstaat hebben afspraken gemaakt om samen circa 25 miljoen euro te investeren in maatregelen om de regio bereikbaar te houden.
Lees meer

Stand van zaken subsidies

Door de harmonisatie van de subsidies en de coronacrisis is er veel gaande op subsidiegebied. Wij hebben alles even op een rij gezet voor organisaties en instellingen die hiermee te maken hebben
Lees meer

Corona-update cultuur - verdere versoepelingen per 1 juli

Per 1 juli is er meer mogelijk in de culturele sector. Toch gelden er ook nog beperkingen. We hebben de (on)mogelijkheden en hulpmaatregelen voor u op een rij gezet
Lees meer

Corona-update sport - verdere versoepelingen per 1 juli

Ook op sportgebied is per 1 juli steeds meer mogelijk. Toch gelden er nog steeds voorwaarden. Een daarvan is om zoveel mogelijk lichamelijk contact te vermijden tijdens het sporten, vooral binnen
Lees meer

Versoepelingen vanaf 1 juli: nieuwe noodverordening van kracht

Vanaf 1 juli worden nieuwe versoepelingen doorgevoerd en daarmee geldt een nieuwe noodverordening. Afstand houden blijft de belangrijkste regel
Lees meer

Vierde Ondernemers-update coronacrisis verschenen

Deze week is de vierde Ondernemers-update verschenen. Download de Ondernemers-update coronacrisis #4 en lees het laatste nieuws voor ondernemers over onder andere mogelijkheden voor (financiële) steun.
Lees meer

Felicitatiebezoek van dorpswethouder Joanne Blaak aan jubilerend echtpaar Breure uit Goudswaard

Het echtpaar Breure-Schilperoord uit Goudswaard ontving vandaag bloemen en felicitaties van dorpswethouder Joanne Blaak.
Lees meer

Expeditie Haringvliet gaat weer van start!

Van 1 juli tot 6 september zijn er weer vaarverbindingen voor fietsers en wandelaars tussen Hellevoetsluis, Middelharnis, Nieuwendijk, Stad aan ’t Haringvliet, Tiengemeten en Stellendam
Lees meer

Restauratiefonds Compliment voor Esther en Marcel Quartel

Voor de restauratie en herbestemming van de oudste herenboerderij in de Hoeksche Waard, de Mariënhof, ontvingen Esther en Marcel Quartel 30 juni het Restauratiefonds Compliment.
Lees meer

60 jaar getrouwd! Felicitatiebezoek van wethouder Paul Boogaard aan echtpaar Groeneveld-Kornaat uit Oud-Beijerland

Op maandag 29 juni vierden Klaas en Ria Groeneveld hun 60-jarig huwelijksjubileum. Dorpswethouder Paul Boogaard bracht een mooie bos bloemen mee naar het een felicitatiebezoek aan het echtpaar.
Lees meer

Pilot met toezicht bij recreatiegebied De Oude Tol

Om de zwemfunctie in de zwembaai van recreatiegebied De Oude Tol te kunnen behouden startte gemeente Hoeksche Waard afgelopen weekend met een pilot: bij mooi weer is een toezichthouder aanwezig om vooral het zwemgedrag van bezoekers in goede banen te leiden. Op die manier hoopt de gemeente een zwemverbod te voorkomen.
Lees meer

Ontwerpteams van Atelier Rijksbouwmeester starten studie naar bouwen binnen het dorp

3 ontwerpteams van Atelier Rijksbouwmeester bezochten vandaag ‘1 vierkante kilometer’ van Oud-Beijerland. Hoe kun je hier nieuwe woningen bouwen, rekening houdend met de wensen van inwoners en de uitstraling van onze mooie dorpen?
Lees meer

Volgende week meer duidelijkheid over voorwaarden organiseren evenement

Nog niet alle regels rondom het organiseren van evenementen zijn bekend. Het wachten is op de noodverordening van veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 30 juni

Dinsdag 30 juni om 19:30 uur vindt er een digitale oordeelsvormende vergadering plaats.
Lees meer

Spreekuur Joanne Blaak voor Goudswaard en Piershil

Op woensdag 1 juli houdt dorpswethouder Joanne Blaak spreekuur van 16.30 tot 18.00 uur in gymzaal ‘de Wurf’ in Piershil.
Lees meer

Digitale presentatie en participatie centrum Zuid-Beijerland

Wij vinden het van groot belang dat het voorzieningenniveau van de kern Zuid-Beijerland tenminste blijft zoals deze nu is. De aanwezigheid van voorzieningen zoals winkels, horeca, verenigingen zijn belangrijk om de kern vitaal te houden.
Lees meer

Kinderboerderij De Boezemvriend nog niet open

Het terrein van kinderboerderij De Boezemvriend wordt opgeknapt. De werkzaamheden zijn door de coronacrisis op een andere manier uitgevoerd, dan oorspronkelijk bedacht.
Lees meer

Nieuw fietspad op Zalmpad in Oud-Beijerland

Op het Zalmpad in Oud-Beijerland is de afgelopen weken een nieuw fietspad in gebruik genomen. Hierdoor ontstaat een betere scheiding tussen het doorgaande fietsverkeer (bovendijks) en het wandelpad (onderdijks).
Lees meer

De tweede golf voorkomen én voorbereid zijn als deze wel komt

Minister Hugo de Jonge lichtte in de persconferentie van 24 juni toe op welke manier Nederland zich voorbereid op een onverhoopte tweede golf van besmettingen
Lees meer

Versoepelingen van 1 juli

Per 1 juli zijn er meer versoepelingen mogelijk dan verwacht. Samen moeten we ervoor zorgen dat er geen tweede golf komt. Afstand houden is daarbij het belangrijkste
Lees meer

Compensatie ouderbijdrage gemeentelijke regelingen

Gemeente Hoeksche Waard compenseert de eigen bijdrage voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en gebruikmaken van gemeentelijke regelingen.
Lees meer

Verklein gezondheidsrisico’s op warme dagen

Het belooft een hete zomer te worden, met deze week al het eerste voorproefje. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen en mensen met een chronische aandoening, vormt aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Voldoende drinken, verkoeling en beperking van overmatige lichamelijke inspanning verkleinen het risico op complicaties.
Lees meer

Poldersche Molen Maasdam na restauratie weer in gebruik

Op dinsdag 23 juni openden burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Harry van Waveren (cultuur en erfgoed) de gerestaureerde Poldersche Molen in Maasdam. Wethouder Van Waveren complimenteerde het bestuur van stichting Molens Hoeksche Waard voor het schitterende eindresultaat én de uitstekende samenwerking.
Lees meer

Uitbreiding aanbod peuteropvang en voorschoolse educatie per 1 augustus

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien en net als leeftijdsgenootjes een goede start kunnen maken op de basisschool. Daarom biedt de gemeente gratis extra dagdelen peuter- of kinderopvang aan voor kinderen met een taalachterstand of andere achterstanden in de ontwikkeling. Per augustus wordt dit aanbod uitgebreid.
Lees meer

Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst voor bouw 28 woningen in Strijen

Op 18 juni 2020 tekenden wethouder Piet van Leenen (Wonen), Leo Hooghwerff (aannemersbedrijf Gebrs. Hooghwerff) en Dennis Lausberg (directeur-bestuurder HW Wonen) de benodigde overeenkomsten voor de bouw van 28 woningen in het nieuwbouwproject Dam Fase 2
Lees meer

Nieuw telefoonnummer spoedreparaties hulpmiddelen Hulpmiddelencentrum (HMC)

Heeft u één of meerdere hulpmiddelen van het Hulpmiddelencentrum? Dan kunt u vanaf 19 juni 2020 voor spoed storingen en/of reparatie terecht bij Medipoint.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst 25 juni

Donderdag 25 juni om 19:30 uur vindt er een digitale beeldvormende bijeenkomst plaats.
Lees meer

Raadsvergadering over perspectiefnota op 7 juli

Donderdag 7 juli vanaf 15:00 uur vindt er in Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, Strijen een fysieke openbare raadsvergadering plaats over de behandeling van de jaarstukken, zomerrapportage en perspectiefnota.
Lees meer

Hoofdrijbaan N489 gedeeltelijk afgesloten voor werkzaamheden

Er wordt momenteel groot onderhoud gepleegd aan de N489. De komende twee weekenden wordt de hoofdrijbaan van de N489 hiervoor afgesloten vanaf de N488 Stougjesdijk tot de Botweg.
Lees meer

Gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. In mei zijn weer diverse voorwerpen bij ons afgegeven.
Lees meer

Jaarstukken 2019

Op dinsdag 7 juli behandelt de raad van gemeente Hoeksche Waard de ‘Jaarstukken 2019’ van gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Spreekuur Paul Boogaard voor Westmaas

Op woensdag 24 juni houdt dorpswethouder Paul Boogaard spreekuur van 16.00 tot 17.30 uur op het schoolplein aan de Van Koetsveldlaan in Westmaas.
Lees meer

Wethouder Joanne Blaak bezoekt zorgboerderij De Peerdegaerdt

Op maandag 15 juni bezocht wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat zorgboerderij De Peerdegaerdt in Strijen. De Peerdegaerdt runt al jaren een zorgboerderij.
Lees meer

Nieuwe noodverordening per 15 juni van kracht

Vanaf maandag 15 juni is weer een aantal maatregelen om het coronavirus te beperken versoepeld. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld die de versie van 1 juni vervangt.
Lees meer

Echtpaar Hemmes- Knijnenburg uit Numansdorp 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Hemmes- Knijnenburg vierde op 17 juni hun diamanten huwelijk. Wethouder Harry Van Waveren feliciteerde hen telefonisch.
Lees meer

Hiep hiep hoera voor 100 jarige Jo Vos-Pijl uit Numansdorp!

Een mooie bos bloemen en 100 bonbons! Dit nam burgemeester Bram van Hemmen op 17 juni mee naar het felicitatiebezoek aan mevrouw Jo Vos-Pijl, vanwege haar 100-ste verjaardag.
Lees meer

Raad stemt in met extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers, verenigingen en stichtingen

De gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het actieplan om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken. Met het actieplan wil de gemeente voorkomen dat gezonde bedrijven, stichtingen en verenigingen onnodig failliet gaan.
Lees meer

Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard

Structureel muziekonderwijs voor 7500 basisschoolkinderen. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 16 juni de ondertekening bijgewoond van het MuziekAkkoord Hoeksche Waard.
Lees meer

Aanvragen van Tozo 2 voor ondernemers

Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een vervolg van de Tozo aan: Tozo 2. Ondernemers en zelfstandigen kunnen ook ondersteuning aanvragen voor juni, juli, augustus en september.
Lees meer

Samenwerking Detailhandelsraad en gemeente Hoeksche Waard voor toekomstbestendige winkelgebieden

Om het toekomstperspectief van de detailhandel in de Hoeksche Waard te verbeteren gaan de Detailhandelsraad en Gemeente Hoeksche Waard samenwerken.
Lees meer

Raadsvergadering 16 juni

Dinsdag 16 juni om 19:30 uur vindt er een digitale raadsvergadering plaats.
Lees meer

Muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in de Hoeksche Waard

Op dinsdag 16 juni beloven meer dan 20 regionale partijen dat alle 7488 basisschoolkinderen in de Hoeksche Waard weer muziekonderwijs op school krijgen.
Lees meer

Kleine bewoners gezocht voor insectenhotel bij gemeentehuis Maasdam

Vandaag plaatste wethouder Paul Boogaard een insectenhotel bij het gemeentehuis in Maasdam. Dit insectenhotel heeft hij namens de gemeente aangeboden gekregen van Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW).
Lees meer

Ambassadeurs als ondersteuning voor bedrijventerreinen en winkelgebieden

Provincie Zuid-Holland stelt ambassadeurs aan die ondernemersverenigingen ondersteunen om zo in deze corona-tijd de samenwerking op bedrijventerreinen en winkelgebieden te blijven stimuleren.
Lees meer

Verdere versoepelingen coronamaatregelen culturele sector

Benieuwd naar de gevolgen van de (versoepelingen van de) coronamaatregelen voor de culturele sector? Download de samenvatting 'Coronamaatregelen culturele sector'
Lees meer

Verborgen armoede in de Hoeksche Waard onderzocht

Gemeente Hoeksche Waard wil dat elke inwoner mee kan doen in de samenleving. Maar sommigen hebben daarvoor een te laag inkomen. Om hen te kunnen helpen deden wij onderzoek naar verborgen armoede
Lees meer

Bezoek Huibert Steen aan Plukhoek Mookhoek

Wethouder Huibert Steen ging woensdag 3 juni met Linda Sanders van de Hoeksche Waardse Uitdaging naar Plukhoek Mookhoek om daar 5 laptops te overhandigen.
Lees meer

Basisscholen weer volledig open – Zomervakantie 2020: “Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis”

De basisscholen gaan 8 juni weer volledig open. Én we kunnen op vakantie. In eigen land en het buitenland, maar lang niet overal
Lees meer

Nieuw cultuurbeleid legt stevige basis voor breed cultureel netwerk

Woensdag 3 juni overhandigde wethouder Harry van Waveren daarom als ‘eerste bezoeker’ van Museum Hoeksche Waard symbolisch het eerste exemplaar van de cultuurnota aan Dirk-Jan List, voorzitter van Dok-C
Lees meer

Felicitaties en bloemen voor jubilerend echtpaar Schell-Moll uit Numansdorp

Dorpswethouder Harry van Waveren bezocht vanochtend het echtpaar Schell-Moll om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 9 juni

Dinsdag 9 juni om 19:30 uur vindt er een digitale oordeelsvormende vergadering plaats.
Lees meer

Scholen voortgezet onderwijs op 2 juni weer geopend

Middelbare scholieren gaan weer (gedeeltelijk) naar school. Dat betekent meer drukte op de weg en in het openbaar vervoer. Waar moet je erg in hebben?
Lees meer

Bram van Hemmen neemt symbolisch cheque Roparunteam Hoeksche Waard Runners in ontvangst

Ondanks dat de Roparun dit jaar niet doorging, haalde Team 1 Stichting Hoeksche Waard Runners toch een mooi bedrag op. Voorzitter Jan Vermeulen overhandigde vandaag een cheque met het opgehaalde bedrag aan burgemeester Bram van Hemmen.
Lees meer

Derde Ondernemers-update coronacrisis

Ben je ondernemer? Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de coronacrisis en download nu de derde Ondernemers-update
Lees meer

Nieuwe noodverordening per 1 juni van kracht

Vanaf 1 juni versoepelen we weer een aantal regels. Daarom is vanaf die datum een aangepaste noodverordening van kracht
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard sluit aan bij convenant Klimaatadaptief Bouwen

Op donderdag 28 mei voegde gemeente Hoeksche Waard zich toe aan het convenant Klimaatadaptief Bouwen. Wethouder Piet van Leenen (Wonen) werd via een online bijeenkomst welkom geheten door de Deltacommissaris Peter Glas.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen online op bezoek bij inburgeringsles

Donderdag 28 mei sloot wethouder Huibert Steen aan bij een online inburgeringsles van het Da Vinci College voor de locatie Oud-Beijerland.
Lees meer

Eerste inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers

Uitkomsten enquête verwerkt: rapport geeft inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor Hoeksche Waardse ondernemers
Lees meer

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst met twee presentaties

Dinsdag 2 juni vanaf 19:30 uur vindt er een openbare beeldvormende bijeenkomst plaats met twee presentaties. U kunt deze presentaties achter elkaar volgen.
Lees meer

Samenwerking aanpak wachtlijsten GGZ

Om de wachttijden voor GGZ hulp (Geestelijke GezondheidsZorg) te verkorten en sneller de juiste en deskundige hulp te kunnen bieden, start een regionale samenwerking tussen GGZ-aanbieders, huisartsen, gemeenten en een zorgverzekeraar.
Lees meer

Gemeenteraad maakt 1,5 miljoen extra vrij voor startersleningen aan jonge woningkopers

Een huis kopen kost veel geld. Als starter met een relatief laag inkomen én vaak wat minder spaargeld, kan het lastig zijn om op de huidige woningmarkt een huis te kopen. Al een aantal jaar helpt gemeente Hoeksche Waard (eerder vanuit de voormalige gemeenten) jongeren op de koopwoningmarkt een handje met de starterslening. Het fonds is nu met 1,5 miljoen aangevuld.
Lees meer

Per 1 juni reguliere dienstregeling Connexxion

Na de start van de coronacrisis is Connexxion per ongeveer half maart een aangepaste afgeschaalde dienstregeling gaan rijden. Nu een aantal maatregelen vanuit de overheid weer versoepeld worden, kan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee weer meer gaan rijden.
Lees meer

Waarschuwing en negatief zwemadvies voor Hoeksche wateren

Pas op voor stroming als je gaat zwemmen bij Costa del Spui en ga niet zwemmen bij het strandje in Westmaas. Er is blauwalg aangetroffen
Lees meer

Ondernemer? Praat mee over economische gevolgen door coronacrisis

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard nodigen Hoeksche Waardse ondernemers uit om in gesprek te gaan over de gevolgen van de coronacrisis.
Lees meer

Stop criminele ‘weldoeners’ in de horeca

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen welzijnsactiviteiten

Vanaf 1 juni mogen welzijnsinstellingen weer hun deuren openen. Lees hier de meest gestelde vragen en hoe u een melding moet doen als u weer start met uw activiteiten
Lees meer

Raadsvergadering 26 mei

Dinsdag 26 mei om 19:30 uur vindt er een digitale raadsvergadering plaats. U kunt deze digitale raadsvergadering hier volgen.
Lees meer

De Hitsertse kade gaat open

De Hitsertse kade, gelegen aan het Vuile Gat in het zuidoosten van de Hoeksche Waard, gaat open. De steiger ligt er, en hoewel het terras nog buiten gebruik is, mag er wel een ijsje verkocht worden.
Lees meer

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet: 1 januari 2022

In een Kamerbrief maakte minister Ollongren (van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vandaag bekend dat 1 januari 2022 de nieuwe voorgenomen datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is.
Lees meer

Aanvulling burenregeling Windpark Spui

Eind april ontvingen direct omwonenden van Windpark Spui een brief over de laatste stand van zaken van de burenregeling. In de overeenkomst tussen Windpark Spui en de provincie Zuid-Holland is afgesproken dat er een budget van € 50.000,- beschikbaar wordt gesteld voor de zogenaamde burenregeling.
Lees meer

Steeds meer mensen kunnen worden getest op het coronavirus

Bij de GGD wordt hard gewerkt om op korte termijn iedereen met klachten te kunnen testen op het coronavirus. Zodra dit mogelijk is, wordt het op www.dienstgezondheidjeugd.nl bekend gemaakt.
Lees meer

Kinderboerderij de Boezemvriend vanaf woensdag 1 juli open

Momenteel wordt er op het terrein van de kinderboerderij gewerkt aan de buitenruimte en aan de nieuwe multifunctionele accommodatie Boezem & Co.
Lees meer

Heeft u uw lokale belastingen al betaald?

In februari ontving u het aanslagbiljet lokale belastingen van SVHW. Heeft u deze belastingen nog niet betaald? Dan heeft u nog tot zondag 31 mei de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen.
Lees meer

Denk mee over de parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 1 juni kunt u online meedenken over het project parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel.
Lees meer

Mevrouw Becker ontvangt eerste Compaan tablet

Het coronavirus en de maatregelen die hierop volgen, zetten de zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking onder druk.
Lees meer

Servicepunt Maasdam weer open voor noodzakelijke publieksdienstverlening

Vanaf woensdag 20 mei kunt u ook weer in Maasdam terecht voor de noodzakelijke dienstverlening. Het servicepunt in Oud-Beijerland was al beperkt open.
Lees meer

Versoepeling maatregelen vanaf juni

Op 19 mei hebben Premier Rutte en Minister De Jonge aangekondigd dat de voorgenomen versoepeling voor 1 juni door kunnen gaan.
Lees meer

Langer parkeren in blauwe zone Oud-Beijerland

In het centrum van Oud-Beijerland kunnen automobilisten binnenkort maximaal 60 minuten parkeren in de blauwe zones. Nu is dat nog 30 minuten.
Lees meer

Digitale oordeelsvormende vergaderingen 19 en 20 mei

Dinsdag 19 mei en woensdag 20 vinden er vanaf 19:30 uur digitale oordeelsvormende vergaderingen plaats. Dinsdag is dat de vergadering voor Samenleving en Bestuur en woensdag de vergadering voor Fysieke Leefomgeving.
Lees meer

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen onderwijs en opvang

Nu basisscholen en opvang weer (gedeeltelijk) open zijn, hebben ouders vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op een rijtje gezet
Lees meer

Familie Westein uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Op maandag 11 mei bezocht onze burgervader het echtpaar Westein-Uitdeboogaardt uit Oud-Beijerland, om hen persoonlijk te feliciteren met hun 65 jarige huwelijksjubileum.
Lees meer

Sportaanbieders niet-contactsporten mogen weer volwassenen toelaten

Volwassenen mogen onder voorwaarden vanaf 11 mei weer trainen op buitensportaccommodaties en in de openbare ruimte (alleen niet-contactsporten)
Lees meer

Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

Vandaag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees meer

Ondernemers-update over corona

Ondernemers ontvingen deze week de tweede editie van de Ondernemers-update rondom het coronavirus. Met deze ondernemers-update blijven zij op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden voor (financiële) steun
Lees meer

Sobere kranslegging op 4 mei

De traditionele 4 mei-herdenking verliep dit jaar door de coronacrisis anders dan andere jaren. Burgemeester, wethouders en raadsleden van gemeente Hoeksche Waard schonken op een bescheiden manier wel aandacht aan de Dodenherdenking. Zonder publiek.
Lees meer

Aangepaste invulling 4 en 5 mei

De traditionele vieringen en herdenkingen kunnen niet doorgaan zoals we dat alle jaren gewend waren. Maar we geven in gemeente Hoeksche Waard wel op andere manieren aandacht aan de herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag / 75 jaar vrijheid.
Lees meer

Gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen in de maand maart.
Lees meer

Kansspel ‘dippen’ is een overtreding van de Wet op de kansspelen

Dippen is een kansspel, de winnaar wordt bepaald door middel van een loting. Dippen komt in verschillende vormen voor. Meestal gaat het als volgt.
Lees meer

Landelijke collectes uitgesteld tot en met zaterdag 16 mei

Alle landelijke collectes van de Erkende Goede Doelen zijn in elk geval tot en met zaterdag 16 mei uitgesteld. De collecterende Erkende Goede Doelen volgen de richtlijnen van het RIVM.
Lees meer

Steun lokale ondernemers

Door de coronacrisis hebben ook de lokale ondernemers het zwaar. Er zijn in de Hoeksche Waard tal van nieuwe initiatieven door ondernemers bedacht, om een inkomen te houden.
Lees meer

Digitale zorg voor 100 Hoeksche Waarders met zorgvraag

De komende weken kunnen 100 Hoeksche Waarders met een zorgvraag gebruik maken van digitale zorg via een tablet-pc. ‘Met deze Compaantablet kunnen zij eenvoudig beeldbellen met onze zorgprofessionals, zodat er zorg op afstand geboden kan worden’, aldus Nico de Pijper (directeur-bestuurder Zorgwaard) namens de zorgaanbieders.
Lees meer

RAD haalt zaterdag 2 mei oud papier op in Klaaswaal

In verband met het coronavirus wordt het ophalen van het oud papier in Klaaswaal deze periode niet door de leden van Chr. Harmonievereniging ‘Prinses Juliana’ gedaan.
Lees meer

Veilig buiten sporten voor kinderen en jongeren

Kinderen mogen vanaf woensdag 29 april weer trainen op de buitensportaccommodaties. Het kabinet heeft aangegeven dat kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding weer buiten met elkaar mogen sporten, als dit georganiseerd en onder begeleiding is.
Lees meer

Landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronacrisis

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn vorige week een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld gestart. Onder het bekende motto ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ helpt deze campagne slachtoffers en omstanders in actie te komen bij huiselijk geweld.
Lees meer

Brief met informatie over opening scholen

Vanaf 11 mei aanstaande gaan scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, en de kinderopvang open. Gemeente is hierover op dit moment in overleg met de scholen en kinderopvangorganisaties.
Lees meer

Aangepaste dienstverlening Bibliotheek Hoeksche Waard

Door het coronavirus zijn alle locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard sinds half maart gesloten. Door de grote vraag vanuit inwoners is de Bibliotheek gestart met alternatieve services op maat.
Lees meer

Verrassing: een telefoontje van de burgemeester!

Zoals ieder jaar regent het voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege het coronavirus is het voor burgemeester Bram van Hemmen nu niet mogelijk de decorandi persoonlijk een lintje op te spelden. Daarom is besloten hen donderdag of vrijdag persoonlijk te bellen.
Lees meer

Dinsdag 28 april duidelijkheid voor meeste sportverenigingen in Hoeksche Waard

Dinsdag 21 april maakte het kabinet bekend dat kinderen en jongeren onder bepaalde voorwaarden weer samen mogen sporten. Sportverenigingen staan te springen om duidelijkheid over hun situatie.
Lees meer

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.
Lees meer

Melden van coronaovertredingen

Ziet u in uw omgeving dat men zich niet houdt aan de coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het groepsverbod of aan de 1,5 meter afstand? Spreek de mensen eerst aan.
Lees meer

Wat te doen als de spanningen thuis oplopen?

We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige gevallen lopen de spanningen thuis op. De Rijksoverheid heeft daarom handige tips en contactgegevens op een rijtje gezet.
Lees meer

Zorgen over het betalen van de huur? HW Wonen denkt met u mee

HW Wonen begrijpt dat een deel van de huurders ook te maken heeft met de gevolgen van de coronacrisis en tijdelijk wellicht niet dezelfde inkomsten hebben, waardoor zij ook niet dezelfde uitgaven kunnen maken als voorheen.
Lees meer

Hulp nodig tijdens de coronacrisis? Er zijn mensen in uw buurt die willen helpen!

Binnen de Hoeksche Waard zijn mooie inwonersinitiatieven ontstaan. Allemaal mensen die in deze coronacrisis hun handen uit de mouwen steken voor anderen in hun buurt.
Lees meer

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Op corona.steffie.nl wordt moeilijke info over het coronavirus op een simpele manier uitgelegd. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en/of die moeite hebben met lezen.
Lees meer

Overzicht ondersteuning mantelzorgers op www.helpenmijzorgen.nl

MEE Mantelzorg heeft een overzicht geplaatst van ondersteuning die de mantelzorgers in de Hoeksche Waard in deze tijd nog wél geboden wordt.
Lees meer

Corona en sport

Het coronavirus heeft ook vergaande consequenties voor sport en bewegen. De Vereniging Sport en Gemeenten heeft een en ander op een rij gezet
Lees meer

Update: SVHW geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte om lokale belastingen te betalen

Vorige week heeft het SVHW besloten om de betalingstermijn voor de belastingen voor ondernemers en zelfstandigen te verlengen tot 31 augustus 2020.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer

Eerste bijeenkomst is aanzet voor plan van aanpak jongerenparticipatie in de Hoeksche Waard

Om jongeren bij ontwikkelingen in de Hoeksche Waard te betrekken gaat gemeente Hoeksche Waard een plan van aanpak jongerenparticipatie maken. Woensdag 15 juli vindt het eerste gesprek plaats.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard mag extra woningen bouwen van provincie

De provincie Zuid-Holland heeft gemeente Hoeksche Waard laten weten dat er in de periode tot en met 2029 in de woonregio Hoeksche Waard 686 extra woningen gebouwd mogen worden.
Lees meer

’s Gravendeels echtpaar Naaktgeboren 60 jaar getrouwd!

Op maandag 6 juli bezocht dorpswethouder Piet van Leenen het jubilerend echtpaar Naaktgeboren-van Dam uit ’s Gravendeel. Bram en Ali Naaktgeboren waren op deze dag 60 jaar getrouwd.
Lees meer

Hoera, 70 jaar getrouwd! Bloemen en bezoek van de burgemeester voor het echtpaar Reedijk-Herweijer uit Numansdorp.

Op 6 juli 1950 stapten Nel en Bram Reedijk-Herweijer in het huwelijksbootje en zij zijn 70 jaar getrouwd! Burgemeester Bram van Hemmen bracht het echtpaar maandag een bezoekje om hen te feliciteren met hun platina huwelijk.
Lees meer

Raadsvergadering 7 juli over perspectiefnota

Dinsdag 7 juli vanaf 15:00 uur vindt er in Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, Strijen een fysieke openbare raadsvergadering plaats over de behandeling van de jaarstukken, zomerrapportage en perspectiefnota.
Lees meer

Burgemeester overhandigt lintjes aan decorandi

Op 23 en 24 april werden ze telefonisch verrast door de burgemeester met de mededeling dat ze een Koninklijke onderscheiding hadden gekregen. Vandaag kregen 10 decorandi eindelijk hun lintje opgespeld
Lees meer

Start bouw 26 energieneutrale huurwoningen Heeren van Rustenburg in Puttershoek

Tijdens een officieel moment werd woensdagmiddag de start van bouwproject Rustenburg gevierd. Vertegenwoordigers van de gemeente, HW Wonen, Van Wijnen en Fijn Wonen plaatsten hun vlag op het dak, waarna het met een kraan op z’n plek werd gehesen. Vervolgens werd een gezamenlijke toost uitgebracht op een voorspoedig bouwproces.
Lees meer

Maandag 6 juli start fase 2 groot onderhoud Stougjesdijk – Beneden Oostdijk Oud-Beijerland

Gemeente Hoeksche Waard is maandag 22 juni gestart met groot onderhoud aan het traject Stougjesdijk – Beneden Oostdijk in Oud- Beijerland. Maandag 6 juli gaat fase 2 van start: de reconstructie van de bocht Koninginneweg/Beneden Oostdijk tot de uitrit van het BP tankstation.
Lees meer

Pas op! Nepfacturen gemeentegids

Ontvangt u (w bedrijf) een factuur voor adverteren in de gemeentegids? Kijk dan goed wie de afzender is.
Lees meer

Hoe kunnen we (jonge) mantelzorgers ondersteunen?

Zorgwethouder Joanne Blaak bezocht woensdag 24 juni de zussen Den Hollander uit Oud-Beijerland om met hen te praten over hun ervaringen als jonge mantelzorgers.
Lees meer

Tips voor ouders in zomertijd

Ook voor de zomerperiode is informatie speciaal voor ouders verzameld op 1 website. U vindt er tips en ideeën voor allerlei (lokale) activiteiten voor kinderen en jongeren.
Lees meer

Partijen investeren gezamenlijk 25 miljoen euro in bereikbaarheid Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard, de provincie Zuid-Holland, het waterschap Hollandse Delta en Rijkswaterstaat hebben afspraken gemaakt om samen circa 25 miljoen euro te investeren in maatregelen om de regio bereikbaar te houden.
Lees meer

Stand van zaken subsidies

Door de harmonisatie van de subsidies en de coronacrisis is er veel gaande op subsidiegebied. Wij hebben alles even op een rij gezet voor organisaties en instellingen die hiermee te maken hebben
Lees meer

Corona-update cultuur - verdere versoepelingen per 1 juli

Per 1 juli is er meer mogelijk in de culturele sector. Toch gelden er ook nog beperkingen. We hebben de (on)mogelijkheden en hulpmaatregelen voor u op een rij gezet
Lees meer

Corona-update sport - verdere versoepelingen per 1 juli

Ook op sportgebied is per 1 juli steeds meer mogelijk. Toch gelden er nog steeds voorwaarden. Een daarvan is om zoveel mogelijk lichamelijk contact te vermijden tijdens het sporten, vooral binnen
Lees meer

Versoepelingen vanaf 1 juli: nieuwe noodverordening van kracht

Vanaf 1 juli worden nieuwe versoepelingen doorgevoerd en daarmee geldt een nieuwe noodverordening. Afstand houden blijft de belangrijkste regel
Lees meer

Vierde Ondernemers-update coronacrisis verschenen

Deze week is de vierde Ondernemers-update verschenen. Download de Ondernemers-update coronacrisis #4 en lees het laatste nieuws voor ondernemers over onder andere mogelijkheden voor (financiële) steun.
Lees meer

Felicitatiebezoek van dorpswethouder Joanne Blaak aan jubilerend echtpaar Breure uit Goudswaard

Het echtpaar Breure-Schilperoord uit Goudswaard ontving vandaag bloemen en felicitaties van dorpswethouder Joanne Blaak.
Lees meer

Expeditie Haringvliet gaat weer van start!

Van 1 juli tot 6 september zijn er weer vaarverbindingen voor fietsers en wandelaars tussen Hellevoetsluis, Middelharnis, Nieuwendijk, Stad aan ’t Haringvliet, Tiengemeten en Stellendam
Lees meer

Restauratiefonds Compliment voor Esther en Marcel Quartel

Voor de restauratie en herbestemming van de oudste herenboerderij in de Hoeksche Waard, de Mariënhof, ontvingen Esther en Marcel Quartel 30 juni het Restauratiefonds Compliment.
Lees meer

60 jaar getrouwd! Felicitatiebezoek van wethouder Paul Boogaard aan echtpaar Groeneveld-Kornaat uit Oud-Beijerland

Op maandag 29 juni vierden Klaas en Ria Groeneveld hun 60-jarig huwelijksjubileum. Dorpswethouder Paul Boogaard bracht een mooie bos bloemen mee naar het een felicitatiebezoek aan het echtpaar.
Lees meer

Pilot met toezicht bij recreatiegebied De Oude Tol

Om de zwemfunctie in de zwembaai van recreatiegebied De Oude Tol te kunnen behouden startte gemeente Hoeksche Waard afgelopen weekend met een pilot: bij mooi weer is een toezichthouder aanwezig om vooral het zwemgedrag van bezoekers in goede banen te leiden. Op die manier hoopt de gemeente een zwemverbod te voorkomen.
Lees meer

Ontwerpteams van Atelier Rijksbouwmeester starten studie naar bouwen binnen het dorp

3 ontwerpteams van Atelier Rijksbouwmeester bezochten vandaag ‘1 vierkante kilometer’ van Oud-Beijerland. Hoe kun je hier nieuwe woningen bouwen, rekening houdend met de wensen van inwoners en de uitstraling van onze mooie dorpen?
Lees meer

Volgende week meer duidelijkheid over voorwaarden organiseren evenement

Nog niet alle regels rondom het organiseren van evenementen zijn bekend. Het wachten is op de noodverordening van veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 30 juni

Dinsdag 30 juni om 19:30 uur vindt er een digitale oordeelsvormende vergadering plaats.
Lees meer

Spreekuur Joanne Blaak voor Goudswaard en Piershil

Op woensdag 1 juli houdt dorpswethouder Joanne Blaak spreekuur van 16.30 tot 18.00 uur in gymzaal ‘de Wurf’ in Piershil.
Lees meer

Digitale presentatie en participatie centrum Zuid-Beijerland

Wij vinden het van groot belang dat het voorzieningenniveau van de kern Zuid-Beijerland tenminste blijft zoals deze nu is. De aanwezigheid van voorzieningen zoals winkels, horeca, verenigingen zijn belangrijk om de kern vitaal te houden.
Lees meer

Kinderboerderij De Boezemvriend nog niet open

Het terrein van kinderboerderij De Boezemvriend wordt opgeknapt. De werkzaamheden zijn door de coronacrisis op een andere manier uitgevoerd, dan oorspronkelijk bedacht.
Lees meer

Nieuw fietspad op Zalmpad in Oud-Beijerland

Op het Zalmpad in Oud-Beijerland is de afgelopen weken een nieuw fietspad in gebruik genomen. Hierdoor ontstaat een betere scheiding tussen het doorgaande fietsverkeer (bovendijks) en het wandelpad (onderdijks).
Lees meer

De tweede golf voorkomen én voorbereid zijn als deze wel komt

Minister Hugo de Jonge lichtte in de persconferentie van 24 juni toe op welke manier Nederland zich voorbereid op een onverhoopte tweede golf van besmettingen
Lees meer

Versoepelingen van 1 juli

Per 1 juli zijn er meer versoepelingen mogelijk dan verwacht. Samen moeten we ervoor zorgen dat er geen tweede golf komt. Afstand houden is daarbij het belangrijkste
Lees meer

Compensatie ouderbijdrage gemeentelijke regelingen

Gemeente Hoeksche Waard compenseert de eigen bijdrage voor ouders die geen recht hebben op kinderopvangtoeslag en gebruikmaken van gemeentelijke regelingen.
Lees meer

Verklein gezondheidsrisico’s op warme dagen

Het belooft een hete zomer te worden, met deze week al het eerste voorproefje. Voor een aantal kwetsbare doelgroepen, met name ouderen en mensen met een chronische aandoening, vormt aanhoudend warm weer een risico voor de gezondheid. Voldoende drinken, verkoeling en beperking van overmatige lichamelijke inspanning verkleinen het risico op complicaties.
Lees meer

Poldersche Molen Maasdam na restauratie weer in gebruik

Op dinsdag 23 juni openden burgemeester Bram van Hemmen en wethouder Harry van Waveren (cultuur en erfgoed) de gerestaureerde Poldersche Molen in Maasdam. Wethouder Van Waveren complimenteerde het bestuur van stichting Molens Hoeksche Waard voor het schitterende eindresultaat én de uitstekende samenwerking.
Lees meer

Uitbreiding aanbod peuteropvang en voorschoolse educatie per 1 augustus

Gemeente Hoeksche Waard vindt het belangrijk dat kinderen gezond en veilig opgroeien en net als leeftijdsgenootjes een goede start kunnen maken op de basisschool. Daarom biedt de gemeente gratis extra dagdelen peuter- of kinderopvang aan voor kinderen met een taalachterstand of andere achterstanden in de ontwikkeling. Per augustus wordt dit aanbod uitgebreid.
Lees meer

Ondertekening van samenwerkingsovereenkomst voor bouw 28 woningen in Strijen

Op 18 juni 2020 tekenden wethouder Piet van Leenen (Wonen), Leo Hooghwerff (aannemersbedrijf Gebrs. Hooghwerff) en Dennis Lausberg (directeur-bestuurder HW Wonen) de benodigde overeenkomsten voor de bouw van 28 woningen in het nieuwbouwproject Dam Fase 2
Lees meer

Nieuw telefoonnummer spoedreparaties hulpmiddelen Hulpmiddelencentrum (HMC)

Heeft u één of meerdere hulpmiddelen van het Hulpmiddelencentrum? Dan kunt u vanaf 19 juni 2020 voor spoed storingen en/of reparatie terecht bij Medipoint.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst 25 juni

Donderdag 25 juni om 19:30 uur vindt er een digitale beeldvormende bijeenkomst plaats.
Lees meer

Raadsvergadering over perspectiefnota op 7 juli

Donderdag 7 juli vanaf 15:00 uur vindt er in Dorpshuis Streona, Stockholmplein 6, Strijen een fysieke openbare raadsvergadering plaats over de behandeling van de jaarstukken, zomerrapportage en perspectiefnota.
Lees meer

Hoofdrijbaan N489 gedeeltelijk afgesloten voor werkzaamheden

Er wordt momenteel groot onderhoud gepleegd aan de N489. De komende twee weekenden wordt de hoofdrijbaan van de N489 hiervoor afgesloten vanaf de N488 Stougjesdijk tot de Botweg.
Lees meer

Gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. In mei zijn weer diverse voorwerpen bij ons afgegeven.
Lees meer

Jaarstukken 2019

Op dinsdag 7 juli behandelt de raad van gemeente Hoeksche Waard de ‘Jaarstukken 2019’ van gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Spreekuur Paul Boogaard voor Westmaas

Op woensdag 24 juni houdt dorpswethouder Paul Boogaard spreekuur van 16.00 tot 17.30 uur op het schoolplein aan de Van Koetsveldlaan in Westmaas.
Lees meer

Wethouder Joanne Blaak bezoekt zorgboerderij De Peerdegaerdt

Op maandag 15 juni bezocht wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat zorgboerderij De Peerdegaerdt in Strijen. De Peerdegaerdt runt al jaren een zorgboerderij.
Lees meer

Nieuwe noodverordening per 15 juni van kracht

Vanaf maandag 15 juni is weer een aantal maatregelen om het coronavirus te beperken versoepeld. Hiervoor is een nieuwe noodverordening opgesteld die de versie van 1 juni vervangt.
Lees meer

Echtpaar Hemmes- Knijnenburg uit Numansdorp 60 jaar getrouwd

Het echtpaar Hemmes- Knijnenburg vierde op 17 juni hun diamanten huwelijk. Wethouder Harry Van Waveren feliciteerde hen telefonisch.
Lees meer

Hiep hiep hoera voor 100 jarige Jo Vos-Pijl uit Numansdorp!

Een mooie bos bloemen en 100 bonbons! Dit nam burgemeester Bram van Hemmen op 17 juni mee naar het felicitatiebezoek aan mevrouw Jo Vos-Pijl, vanwege haar 100-ste verjaardag.
Lees meer

Raad stemt in met extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers, verenigingen en stichtingen

De gemeenteraad heeft gisteravond ingestemd met het actieplan om de economische gevolgen van de coronacrisis te beperken. Met het actieplan wil de gemeente voorkomen dat gezonde bedrijven, stichtingen en verenigingen onnodig failliet gaan.
Lees meer

Koningin Máxima bij ondertekening MuziekAkkoord Hoeksche Waard

Structureel muziekonderwijs voor 7500 basisschoolkinderen. Hare Majesteit Koningin Máxima heeft dinsdagmiddag 16 juni de ondertekening bijgewoond van het MuziekAkkoord Hoeksche Waard.
Lees meer

Aanvragen van Tozo 2 voor ondernemers

Woensdag 20 mei kondigde het kabinet een vervolg van de Tozo aan: Tozo 2. Ondernemers en zelfstandigen kunnen ook ondersteuning aanvragen voor juni, juli, augustus en september.
Lees meer

Samenwerking Detailhandelsraad en gemeente Hoeksche Waard voor toekomstbestendige winkelgebieden

Om het toekomstperspectief van de detailhandel in de Hoeksche Waard te verbeteren gaan de Detailhandelsraad en Gemeente Hoeksche Waard samenwerken.
Lees meer

Raadsvergadering 16 juni

Dinsdag 16 juni om 19:30 uur vindt er een digitale raadsvergadering plaats.
Lees meer

Muziekonderwijs voor alle basisschoolleerlingen in de Hoeksche Waard

Op dinsdag 16 juni beloven meer dan 20 regionale partijen dat alle 7488 basisschoolkinderen in de Hoeksche Waard weer muziekonderwijs op school krijgen.
Lees meer

Kleine bewoners gezocht voor insectenhotel bij gemeentehuis Maasdam

Vandaag plaatste wethouder Paul Boogaard een insectenhotel bij het gemeentehuis in Maasdam. Dit insectenhotel heeft hij namens de gemeente aangeboden gekregen van Coöperatie Collectief Hoeksche Waard (CCHW).
Lees meer

Ambassadeurs als ondersteuning voor bedrijventerreinen en winkelgebieden

Provincie Zuid-Holland stelt ambassadeurs aan die ondernemersverenigingen ondersteunen om zo in deze corona-tijd de samenwerking op bedrijventerreinen en winkelgebieden te blijven stimuleren.
Lees meer

Verdere versoepelingen coronamaatregelen culturele sector

Benieuwd naar de gevolgen van de (versoepelingen van de) coronamaatregelen voor de culturele sector? Download de samenvatting 'Coronamaatregelen culturele sector'
Lees meer

Verborgen armoede in de Hoeksche Waard onderzocht

Gemeente Hoeksche Waard wil dat elke inwoner mee kan doen in de samenleving. Maar sommigen hebben daarvoor een te laag inkomen. Om hen te kunnen helpen deden wij onderzoek naar verborgen armoede
Lees meer

Bezoek Huibert Steen aan Plukhoek Mookhoek

Wethouder Huibert Steen ging woensdag 3 juni met Linda Sanders van de Hoeksche Waardse Uitdaging naar Plukhoek Mookhoek om daar 5 laptops te overhandigen.
Lees meer

Basisscholen weer volledig open – Zomervakantie 2020: “Denk goed na wat je doet en ga wijs op reis”

De basisscholen gaan 8 juni weer volledig open. Én we kunnen op vakantie. In eigen land en het buitenland, maar lang niet overal
Lees meer

Nieuw cultuurbeleid legt stevige basis voor breed cultureel netwerk

Woensdag 3 juni overhandigde wethouder Harry van Waveren daarom als ‘eerste bezoeker’ van Museum Hoeksche Waard symbolisch het eerste exemplaar van de cultuurnota aan Dirk-Jan List, voorzitter van Dok-C
Lees meer

Felicitaties en bloemen voor jubilerend echtpaar Schell-Moll uit Numansdorp

Dorpswethouder Harry van Waveren bezocht vanochtend het echtpaar Schell-Moll om hen te feliciteren met hun 60-jarig huwelijksjubileum.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 9 juni

Dinsdag 9 juni om 19:30 uur vindt er een digitale oordeelsvormende vergadering plaats.
Lees meer

Scholen voortgezet onderwijs op 2 juni weer geopend

Middelbare scholieren gaan weer (gedeeltelijk) naar school. Dat betekent meer drukte op de weg en in het openbaar vervoer. Waar moet je erg in hebben?
Lees meer

Bram van Hemmen neemt symbolisch cheque Roparunteam Hoeksche Waard Runners in ontvangst

Ondanks dat de Roparun dit jaar niet doorging, haalde Team 1 Stichting Hoeksche Waard Runners toch een mooi bedrag op. Voorzitter Jan Vermeulen overhandigde vandaag een cheque met het opgehaalde bedrag aan burgemeester Bram van Hemmen.
Lees meer

Derde Ondernemers-update coronacrisis

Ben je ondernemer? Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de coronacrisis en download nu de derde Ondernemers-update
Lees meer

Nieuwe noodverordening per 1 juni van kracht

Vanaf 1 juni versoepelen we weer een aantal regels. Daarom is vanaf die datum een aangepaste noodverordening van kracht
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard sluit aan bij convenant Klimaatadaptief Bouwen

Op donderdag 28 mei voegde gemeente Hoeksche Waard zich toe aan het convenant Klimaatadaptief Bouwen. Wethouder Piet van Leenen (Wonen) werd via een online bijeenkomst welkom geheten door de Deltacommissaris Peter Glas.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen online op bezoek bij inburgeringsles

Donderdag 28 mei sloot wethouder Huibert Steen aan bij een online inburgeringsles van het Da Vinci College voor de locatie Oud-Beijerland.
Lees meer

Eerste inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers

Uitkomsten enquête verwerkt: rapport geeft inzicht in de gevolgen van de coronacrisis voor Hoeksche Waardse ondernemers
Lees meer

Extra noodsteun voor Hoeksche Waardse ondernemers

Gemeente Hoeksche Waard gaat lokale ondernemers extra ondersteunen. Dat stelt het college van b en w voor. Door de corona-crisis hebben veel ondernemers het erg moeilijk.
Lees meer

Beeldvormende bijeenkomst met twee presentaties

Dinsdag 2 juni vanaf 19:30 uur vindt er een openbare beeldvormende bijeenkomst plaats met twee presentaties. U kunt deze presentaties achter elkaar volgen.
Lees meer

Samenwerking aanpak wachtlijsten GGZ

Om de wachttijden voor GGZ hulp (Geestelijke GezondheidsZorg) te verkorten en sneller de juiste en deskundige hulp te kunnen bieden, start een regionale samenwerking tussen GGZ-aanbieders, huisartsen, gemeenten en een zorgverzekeraar.
Lees meer

Gemeenteraad maakt 1,5 miljoen extra vrij voor startersleningen aan jonge woningkopers

Een huis kopen kost veel geld. Als starter met een relatief laag inkomen én vaak wat minder spaargeld, kan het lastig zijn om op de huidige woningmarkt een huis te kopen. Al een aantal jaar helpt gemeente Hoeksche Waard (eerder vanuit de voormalige gemeenten) jongeren op de koopwoningmarkt een handje met de starterslening. Het fonds is nu met 1,5 miljoen aangevuld.
Lees meer

Per 1 juni reguliere dienstregeling Connexxion

Na de start van de coronacrisis is Connexxion per ongeveer half maart een aangepaste afgeschaalde dienstregeling gaan rijden. Nu een aantal maatregelen vanuit de overheid weer versoepeld worden, kan het openbaar vervoer in de Hoeksche Waard en Goeree Overflakkee weer meer gaan rijden.
Lees meer

Waarschuwing en negatief zwemadvies voor Hoeksche wateren

Pas op voor stroming als je gaat zwemmen bij Costa del Spui en ga niet zwemmen bij het strandje in Westmaas. Er is blauwalg aangetroffen
Lees meer

Ondernemer? Praat mee over economische gevolgen door coronacrisis

Ondernemersvereniging Hoeksche Waard en gemeente Hoeksche Waard nodigen Hoeksche Waardse ondernemers uit om in gesprek te gaan over de gevolgen van de coronacrisis.
Lees meer

Stop criminele ‘weldoeners’ in de horeca

Veel horecaondernemingen hebben grote financiële problemen door de coronacrisis. Daarom is het juist nu voor criminelen interessant om in de horeca te investeren. De grote contante geldstromen die in de horeca normaal zijn, maken het mogelijk om geld wit te wassen en bijvoorbeeld drugshandel of illegaal gokken te faciliteren.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen welzijnsactiviteiten

Vanaf 1 juni mogen welzijnsinstellingen weer hun deuren openen. Lees hier de meest gestelde vragen en hoe u een melding moet doen als u weer start met uw activiteiten
Lees meer

Raadsvergadering 26 mei

Dinsdag 26 mei om 19:30 uur vindt er een digitale raadsvergadering plaats. U kunt deze digitale raadsvergadering hier volgen.
Lees meer

De Hitsertse kade gaat open

De Hitsertse kade, gelegen aan het Vuile Gat in het zuidoosten van de Hoeksche Waard, gaat open. De steiger ligt er, en hoewel het terras nog buiten gebruik is, mag er wel een ijsje verkocht worden.
Lees meer

Nieuwe datum inwerkingtreding Omgevingswet: 1 januari 2022

In een Kamerbrief maakte minister Ollongren (van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties) vandaag bekend dat 1 januari 2022 de nieuwe voorgenomen datum van inwerkingtreding van de Omgevingswet is.
Lees meer

Aanvulling burenregeling Windpark Spui

Eind april ontvingen direct omwonenden van Windpark Spui een brief over de laatste stand van zaken van de burenregeling. In de overeenkomst tussen Windpark Spui en de provincie Zuid-Holland is afgesproken dat er een budget van € 50.000,- beschikbaar wordt gesteld voor de zogenaamde burenregeling.
Lees meer

Steeds meer mensen kunnen worden getest op het coronavirus

Bij de GGD wordt hard gewerkt om op korte termijn iedereen met klachten te kunnen testen op het coronavirus. Zodra dit mogelijk is, wordt het op www.dienstgezondheidjeugd.nl bekend gemaakt.
Lees meer

Kinderboerderij de Boezemvriend vanaf woensdag 1 juli open

Momenteel wordt er op het terrein van de kinderboerderij gewerkt aan de buitenruimte en aan de nieuwe multifunctionele accommodatie Boezem & Co.
Lees meer

Heeft u uw lokale belastingen al betaald?

In februari ontving u het aanslagbiljet lokale belastingen van SVHW. Heeft u deze belastingen nog niet betaald? Dan heeft u nog tot zondag 31 mei de tijd om de aanslag te betalen of om automatische incasso aan te vragen.
Lees meer

Denk mee over de parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel

Van vrijdag 22 mei tot en met maandag 1 juni kunt u online meedenken over het project parallelweg Maasdam - ’s-Gravendeel.
Lees meer

Mevrouw Becker ontvangt eerste Compaan tablet

Het coronavirus en de maatregelen die hierop volgen, zetten de zorg aan thuiswonende kwetsbare ouderen of mensen met een chronische ziekte of beperking onder druk.
Lees meer

Servicepunt Maasdam weer open voor noodzakelijke publieksdienstverlening

Vanaf woensdag 20 mei kunt u ook weer in Maasdam terecht voor de noodzakelijke dienstverlening. Het servicepunt in Oud-Beijerland was al beperkt open.
Lees meer

Versoepeling maatregelen vanaf juni

Op 19 mei hebben Premier Rutte en Minister De Jonge aangekondigd dat de voorgenomen versoepeling voor 1 juni door kunnen gaan.
Lees meer

Langer parkeren in blauwe zone Oud-Beijerland

In het centrum van Oud-Beijerland kunnen automobilisten binnenkort maximaal 60 minuten parkeren in de blauwe zones. Nu is dat nog 30 minuten.
Lees meer

Digitale oordeelsvormende vergaderingen 19 en 20 mei

Dinsdag 19 mei en woensdag 20 vinden er vanaf 19:30 uur digitale oordeelsvormende vergaderingen plaats. Dinsdag is dat de vergadering voor Samenleving en Bestuur en woensdag de vergadering voor Fysieke Leefomgeving.
Lees meer

Tijdelijke terrassen voor horecaondernemers in coronatijd

Vanaf 1 juni 2020 worden (mogelijk) de maatregelen, die het kabinet heeft moeten nemen in de strijd tegen het coronavirus, voor de horecaondernemers versoepeld.
Lees meer

Veelgestelde vragen coronamaatregelen onderwijs en opvang

Nu basisscholen en opvang weer (gedeeltelijk) open zijn, hebben ouders vragen. Wij hebben de meest gestelde vragen en de antwoorden daarop op een rijtje gezet
Lees meer

Familie Westein uit Oud-Beijerland 65 jaar getrouwd!

Op maandag 11 mei bezocht onze burgervader het echtpaar Westein-Uitdeboogaardt uit Oud-Beijerland, om hen persoonlijk te feliciteren met hun 65 jarige huwelijksjubileum.
Lees meer

Sportaanbieders niet-contactsporten mogen weer volwassenen toelaten

Volwassenen mogen onder voorwaarden vanaf 11 mei weer trainen op buitensportaccommodaties en in de openbare ruimte (alleen niet-contactsporten)
Lees meer

Vanaf 11 mei stap voor stap meer ruimte

Vandaag 6 mei hebben Premier Rutte en Minister de Jonge van Volksgezondheid bekendgemaakt welke besluiten er zijn genomen over de maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.
Lees meer

Ondernemers-update over corona

Ondernemers ontvingen deze week de tweede editie van de Ondernemers-update rondom het coronavirus. Met deze ondernemers-update blijven zij op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden voor (financiële) steun
Lees meer

Sobere kranslegging op 4 mei

De traditionele 4 mei-herdenking verliep dit jaar door de coronacrisis anders dan andere jaren. Burgemeester, wethouders en raadsleden van gemeente Hoeksche Waard schonken op een bescheiden manier wel aandacht aan de Dodenherdenking. Zonder publiek.
Lees meer

Aangepaste invulling 4 en 5 mei

De traditionele vieringen en herdenkingen kunnen niet doorgaan zoals we dat alle jaren gewend waren. Maar we geven in gemeente Hoeksche Waard wel op andere manieren aandacht aan de herdenkingen op 4 mei en Bevrijdingsdag / 75 jaar vrijheid.
Lees meer

Gevonden voorwerpen

Heeft u iets verloren? Misschien heeft iemand anders het al gevonden. Op deze pagina vindt u een overzicht van de gevonden voorwerpen in de maand maart.
Lees meer

Kansspel ‘dippen’ is een overtreding van de Wet op de kansspelen

Dippen is een kansspel, de winnaar wordt bepaald door middel van een loting. Dippen komt in verschillende vormen voor. Meestal gaat het als volgt.
Lees meer

Landelijke collectes uitgesteld tot en met zaterdag 16 mei

Alle landelijke collectes van de Erkende Goede Doelen zijn in elk geval tot en met zaterdag 16 mei uitgesteld. De collecterende Erkende Goede Doelen volgen de richtlijnen van het RIVM.
Lees meer

Steun lokale ondernemers

Door de coronacrisis hebben ook de lokale ondernemers het zwaar. Er zijn in de Hoeksche Waard tal van nieuwe initiatieven door ondernemers bedacht, om een inkomen te houden.
Lees meer

Digitale zorg voor 100 Hoeksche Waarders met zorgvraag

De komende weken kunnen 100 Hoeksche Waarders met een zorgvraag gebruik maken van digitale zorg via een tablet-pc. ‘Met deze Compaantablet kunnen zij eenvoudig beeldbellen met onze zorgprofessionals, zodat er zorg op afstand geboden kan worden’, aldus Nico de Pijper (directeur-bestuurder Zorgwaard) namens de zorgaanbieders.
Lees meer

RAD haalt zaterdag 2 mei oud papier op in Klaaswaal

In verband met het coronavirus wordt het ophalen van het oud papier in Klaaswaal deze periode niet door de leden van Chr. Harmonievereniging ‘Prinses Juliana’ gedaan.
Lees meer

Veilig buiten sporten voor kinderen en jongeren

Kinderen mogen vanaf woensdag 29 april weer trainen op de buitensportaccommodaties. Het kabinet heeft aangegeven dat kinderen tot en met 12 jaar en jongeren van 13 tot en met 18 jaar onder begeleiding weer buiten met elkaar mogen sporten, als dit georganiseerd en onder begeleiding is.
Lees meer

Landelijke campagne tegen huiselijk geweld in coronacrisis

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Justitie en Veiligheid zijn vorige week een nieuwe campagne tegen huiselijk geweld gestart. Onder het bekende motto ‘Het houdt niet op, totdat je iets doet’ helpt deze campagne slachtoffers en omstanders in actie te komen bij huiselijk geweld.
Lees meer

Brief met informatie over opening scholen

Vanaf 11 mei aanstaande gaan scholen in het basisonderwijs, inclusief het speciaal (basis)onderwijs, en de kinderopvang open. Gemeente is hierover op dit moment in overleg met de scholen en kinderopvangorganisaties.
Lees meer

Aangepaste dienstverlening Bibliotheek Hoeksche Waard

Door het coronavirus zijn alle locaties van Bibliotheek Hoeksche Waard sinds half maart gesloten. Door de grote vraag vanuit inwoners is de Bibliotheek gestart met alternatieve services op maat.
Lees meer

Verrassing: een telefoontje van de burgemeester!

Zoals ieder jaar regent het voorafgaand aan Koningsdag lintjes in de Hoeksche Waard. Vanwege het coronavirus is het voor burgemeester Bram van Hemmen nu niet mogelijk de decorandi persoonlijk een lintje op te spelden. Daarom is besloten hen donderdag of vrijdag persoonlijk te bellen.
Lees meer

Dinsdag 28 april duidelijkheid voor meeste sportverenigingen in Hoeksche Waard

Dinsdag 21 april maakte het kabinet bekend dat kinderen en jongeren onder bepaalde voorwaarden weer samen mogen sporten. Sportverenigingen staan te springen om duidelijkheid over hun situatie.
Lees meer

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.
Lees meer

Melden van coronaovertredingen

Ziet u in uw omgeving dat men zich niet houdt aan de coronamaatregelen, zoals bijvoorbeeld het groepsverbod of aan de 1,5 meter afstand? Spreek de mensen eerst aan.
Lees meer

Wat te doen als de spanningen thuis oplopen?

We blijven deze periode zoveel mogelijk thuis. In veel huishoudens gaat dit goed, maar in sommige gevallen lopen de spanningen thuis op. De Rijksoverheid heeft daarom handige tips en contactgegevens op een rijtje gezet.
Lees meer

Zorgen over het betalen van de huur? HW Wonen denkt met u mee

HW Wonen begrijpt dat een deel van de huurders ook te maken heeft met de gevolgen van de coronacrisis en tijdelijk wellicht niet dezelfde inkomsten hebben, waardoor zij ook niet dezelfde uitgaven kunnen maken als voorheen.
Lees meer

Hulp nodig tijdens de coronacrisis? Er zijn mensen in uw buurt die willen helpen!

Binnen de Hoeksche Waard zijn mooie inwonersinitiatieven ontstaan. Allemaal mensen die in deze coronacrisis hun handen uit de mouwen steken voor anderen in hun buurt.
Lees meer

Corona.steffie.nl: het coronavirus eenvoudig uitgelegd

Op corona.steffie.nl wordt moeilijke info over het coronavirus op een simpele manier uitgelegd. De website is speciaal bedoeld voor mensen met een verstandelijke beperking en/of die moeite hebben met lezen.
Lees meer

Overzicht ondersteuning mantelzorgers op www.helpenmijzorgen.nl

MEE Mantelzorg heeft een overzicht geplaatst van ondersteuning die de mantelzorgers in de Hoeksche Waard in deze tijd nog wél geboden wordt.
Lees meer

Corona en sport

Het coronavirus heeft ook vergaande consequenties voor sport en bewegen. De Vereniging Sport en Gemeenten heeft een en ander op een rij gezet
Lees meer

Update: SVHW geeft ondernemers en zelfstandigen meer ruimte om lokale belastingen te betalen

Vorige week heeft het SVHW besloten om de betalingstermijn voor de belastingen voor ondernemers en zelfstandigen te verlengen tot 31 augustus 2020.
Lees meer

Communicatiemiddelen Rijksoverheid preventieve maatregelen corona

Bent u op zoek naar communicatiemiddelen om mensen te informeren over de maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen?
Lees meer