Duurzame Doeners

In de Hoeksche Waard zijn inwoners, ondernemers, verenigingen, scholen en andere maatschappelijke organisaties al goed bezig met duurzame verbeteringen in en om het huis en gebouw. En verduurzamen is natuurlijk veel meer dan alleen energie besparen, isoleren of zelf energie opwekken.  

Duurzaamheid komt overal terug 

Denk maar aan buurtbewoners die samen een buurttuin verzorgen, waar het groen de bijen, vogels, vlinders en egels aantrekt en het regenwater kan wegzakken in de grond. Of mensen die met restjes koken om voedselverspilling tegen te gaan of een wegwerpplasticvrij evenement organiseren. Ondernemers die groene gerechten op de kaart zetten of materialen hergebruiken. Een school, kerk of verenigingsgebouw waar zonnepanelen op het dak liggen.  

Bent of kent u een Duurzame Doener? Deel uw verhaal!  

Bent u ook duurzaam bezig? Dan nodigen wij u uit om uw verhaal, tips of advies te delen. Omschrijf uw verhaal in maximaal 500 woorden en stuur het naar duurzaamheid@gemeentehw.nl, en vermeld in de onderwerpregel ‘Duurzame Doener’. Liefst met een aansprekende foto van het onderwerp.  

Samen met u kijken we hoe en wanneer we uw verhaal op onze website plaatsen bij de andere verhalen van Duurzame Doeners en in een volgende digitale nieuwsbrief Duurzaamheid. Door het delen van uw verhaal, tips of advies inspireert u anderen om duurzaam bezig te zijn.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over wat er allemaal gebeurt om de Hoeksche Waard te verduurzamen? Over wat de gemeente doet om te verduurzamen en wat er gebeurt samen met partners? Wilt u geïnspireerd worden over wat u zelf kunt doen?