Wij begrijpen dat u als inwoner vragen heeft over het coronavirus en graag op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen.
Voor actuele informatie verwijzen wij u naar de website van de Rijksoverheid.

Hieronder vindt u per onderwerp al onze berichtgeving over het coronavirus. De informatie volgt elkaar snel op.

We volgen de richtlijnen van de Rijksoverheid. Deze richtlijnen stelt de Rijksoverheid op naar advies van het RIVM (Rijksinstituut voor volksgezondheid en milieu). Bekijk de maatregelen die gelden op de website van de Rijksoverheid. Op de site van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid vindt u een lijst met veelgestelde vragen en antwoorden.

Kijk dan eens op de website Steunpunt Coronazorgen. Op dit digitale Informatie- en Verwijscentrum (IVC) kunt u terecht als u zich zorgen maakt of met vragen zit over de gevolgen van de coronacrisis. Bij het Steunpunt Coronazorgen vindt u informatie, tips en adviezen over hoe u met uw gevoelens en zorgen om kan gaan. Waar nodig krijgt u doorverwijzingen voor hulp. Steunpunt Coronazorgen is opgezet door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum (in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport) in samenwerking met het RIVM. GGD GHOR Nederland en Nivel zijn er ook bij betrokken. Daarnaast is er nauwe samenwerking met andere organisaties die zich bezighouden met psychosociale ondersteuning.

Op de website van de Rijksoverheid is een speciale pagina met de persconferenties van de overheid over Corona in eenvoudige taal. Verder staan op die pagina links naar andere handige websites met begrijpelijke uitleg (in woord en beeld) over Corona.

Is Nederlands niet uw moedertaal? Op de website van Pharos staat een eenvoudige uitleg in verschillende talen over wat u kunt doen om Corona te voorkomen. Onder andere in het Engels, Arabisch, Pools, Turks en Somalisch. Pharos is een landelijk expertisecentrum voor gezondheid.

De actuele situatie voor onze gemeente kunt u bekijken op het dashboard coronavirus gemeente Hoeksche Waard.

Geen berichten gevonden.