Omgevingsloket

Als de Omgevingswet ingaat lanceren we ook het vernieuwde Omgevingsloket. Deze vervangt het huidige online Omgevingsloket, Activiteitenbesluit Internet Module (AIM) en Ruimtelijkeplannen. U vindt straks alle informatie over de fysieke leefomgeving op 1 plek. Tot die tijd kunt u terecht in het huidige omgevingsloket.

Het vernieuwde Omgevingsloket bestaat uit 5 onderdelen:

Met de vergunningcheck weet u snel of u voor het realiseren van uw idee een vergunning nodig heeft of een melding moet doen. U moet hiervoor een aantal eenvoudige vragen beantwoorden.

Als u een vergunning nodig heeft, kunt u deze direct aanvragen. Als u eerst een Omgevingsoverleg wilt, kunt u dit hier ook regelen.

Op de kaart van de Hoeksche Waard ziet u precies welke regels over de fysieke leefomgeving er gelden op de door u gekozen locatie. Dit zijn de regels uit de omgevingsplannen van de gemeente en andere ketenpartners.

In het onderdeel Maatregelen op maat ziet u wat u moet doen om aan regels te voldoen die horen bij uw werkzaamheden. Denk aan alle milieumaatregelen die bedrijven moeten nemen bij hun gekozen werkzaamheden.

Mijn Omgevingsloket is uw persoonlijke omgeving waar u uw aanvragen en meldingen terugvindt.