De nieuwe Open Waard wordt het kloppende hart van Zoomwijck. Een plek waar jong en oud, gezond en hulpbehoevend zich meteen thuis voelt. U vindt er alles op het gebied van zorg en alles wat een wijk doet leven. 

Wat komt er?

Het nieuwbouwplan bestaat uit een woon- en een zorggebouw met in het midden een levendig plein. Op de daken komen gezellige, groene daktuinen. Op het plein is ruimte voor ontmoeting tussen bewoners van de Open Waard en bewoners van de wijk. Er is altijd wat te beleven in dit veelzijdige trefpunt. Wie de nieuwe Open Waard bezoekt, ervaart een warm welkom.

Fase 1 van deze ontwikkeling, het zorggebouw, is al gerealiseerd. Naast woningen voor de cliënten van Alerimus, bevinden zich hier ook het gezondheidscentrum en diverse winkels. De bouw van fase 2, het woongebouw, is in volle gang. In het gebouw komen 57 appartementen die verhuurd gaan worden door HW Wonen. De bouw van het tweede blok is in volle gang. Het lagere gedeelte wordt begin 2024 opgeleverd en de rest van het gebouw en de inrichting van de buitenruimte volgt dan in 2024.

Wilt u zich inschrijven voor de nieuwsbrief? Meld u dan aan door de nieuwsbrief Open Waard aan te vinken op de pagina nieuwsbrieven gemeente Hoeksche Waard

Wilt u een appartement huren?

Heeft u vragen over de toewijzing van de woningen, plattegronden of de huurprijzen? Wilt u een appartement huren? Neem dan contact op met HW Wonen.

Wilt u meer weten over het groen en de bestrating in de toekomstige openbare ruimte dat de gemeente hier aanlegt?

Heeft u vragen over de toekomstige openbare ruimte, bijv. het groen en de bestrating van het project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Jasper van der Pal. Hij is bereikbaar via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 en via e-mail jasper.vanderpal@gemeentehw.nl.