Waarom we Numansdorp Zuid ontwikkelen? Omdat we willen dat Numansdorp een fijne plek blijft om te wonen. Een dorp met genoeg winkels, openbare voorzieningen en verenigingen. Maar ook een dorp waar het echte dorpse gevoel nog duidelijk voelbaar is.

Met de nieuwe, extra woningen in de Torensteepolder en mogelijk in de toekomst in de Molenpolder krijgen we meer inwoners. Zo houden winkeliers en bedrijven voldoende klanten. Meer inwoners is ook goed voor het voortbestaan van onze verenigingen en andere voorzieningen.

En het dorpse gevoel? Dat houden we natuurlijk ook. De nieuwe wijken zijn dorps en ruim opgezet met veel groen en meerdere landgoederen. Ook komen er allerlei nieuwe fiets- en wandelpaden. Een deel ligt er zelfs al. En wat zou het toch machtig zijn als het lukt om onze wens van een fijn strand aan het Hollands Diep waar te maken. Dan zijn we bijna ‘Numansdorp aan zee’!

Wat komt er?

De Molenpolder ligt tussen de Molendijk, de Veerweg, de Havenkade en het Hollands Diep. Hierbij hoort ook de locatie ‘’t Hooft en Van Prooijen’ in het noorden. De gemeente kijkt of het mogelijk is om hier zowel ‘gewone’ als recreatiewoningen bouwen.

De bedoeling is om de woningen in de Molenpolder rechtstreeks met open water te verbinden. Hiervoor moet een doorsteek komen naar het Hollands Diep. In de polder komt dan diep water. Bij de woningen aan het water kan dan een aanlegsteiger komen. Ook een jachthaven is een mogelijkheid. Daarnaast willen wij graag een strand aan het Hollands Diep.

In 2019 werd duidelijk dat de provincie Zuid-Holland nog geen extra woningen wil laten bouwen buiten al bestaande projecten. Daarom ontwikkelen we nu eerst de Torensteepolder. Daarna kijken wij hoe wij verdergaan met de ontwikkeling van de Molenpolder. Wij schatten in dat wij dit op zijn vroegst rond 2022 doen.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de gemeente. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 14 0186 of via e-mail info@gemeentehw.nl