Op het terrein van de voormalige gemeentewerf achter de brandweerkazerne in Mijnsheerenland bouwt HW Wonen sociale huurwoningen. De woningen zijn duurzame, ‘Nul op de meter’ (NOM) eengezinswoningen. HW Wonen kijkt ook hoe de omgeving aangepast kan worden aan klimaatveranderingen.

Waar ligt deze locatie?

Deze locatie ligt op het terrein van de voormalige gemeentewerf achter de brandweerkazerne tussen de Laan van Westmolen en de Maasdijk.

Wat komt er?

Er komen 10 sociale huur eengezinswoningen.

Op 14 september 2021 vond er een digitale bijeenkomst voor alle omwonenden plaats. HW Wonen en gemeente Hoeksche Waard lichtten tijdens die bijeenkomst het ontwerp van de stedenbouwkundige studie toe.

Om de woningen uiteindelijk te kunnen realiseren, moest de bestemming wijzigen. De bestemmingsplanprocedure is inmiddels afgerond. HW wonen startte met de bouw van de woningen die naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal 2024 worden opgeleverd.

De 10 woningen zijn af. Binnenkort ontvangen de bewoners de sleutel. 

Heeft u interesse in 1 van de woningen of wilt u meer weten over het project? Dan kunt u contact opnemen met HW Wonen via post@hwwonen.nl of (0186) 899 899.

Heeft u vragen voor de gemeente? Neem dan contact op met de projectleider Kees van Bruggen. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 088 – 647 10 92 of via e-mail kees.vanbruggen@gemeentehw.nl.