U woont prettig in een mooi huis in een gezellige buurt? U voelt er zich prima thuis en u wilt er graag nog heel veel jaren comfortabel wonen? Dan is het een goed idee om nú al rekening te houden met de toekomst. Met sommige kleine aanpassingen in uw huis zorgt u meteen voor extra comfort waar u ook in de toekomst veel plezier van zult hebben. De woning aanpassen als zich problemen voordoen is te laat.

Begin op tijd en voorkom vervelende situaties

Als bewoner bent u zelf verantwoordelijk voor uw toekomstige wooncomfort. Het is daarom belangrijk dat u op tijd begint. Zeker nu u nog gezond en fit bent. Hoe langer u wacht, hoe groter de kans op beperkingen en daarmee de afhankelijkheid van anderen. Voor veel mensen geen fijn idee. En in hoeverre bent u dan nog in staat om uw eigen keuzes maken? Dit leidt in de praktijk helaas tot vervelende en verdrietige situaties. Mensen die van elkaar gescheiden worden bijvoorbeeld, doordat de partner na een beroerte niet meer thuis kan wonen. U moet er toch niet aan denken.

Veilig en comfortabel wonen

Als u op tijd begint, heeft u ook de mogelijkheid om de verbouwing in fases uit te voeren. Ook met relatief kleine aanpassingen zorgt u meteen voor meer wooncomfort en veiligheid. Creëer veilige, ruime looproutes, haal drempels weg, verruil de douchebak voor een inloopdouche en het gasfornuis voor een kookplaat.

Misschien is dit wel het moment om eens serieus na te denken over bijvoorbeeld een slaapkamer beneden. Om uw huis klaar te maken voor de toekomst, úw toekomst waarin u vele jaren comfortabel in uw eigen, vertrouwde huis blijft wonen. Aanpassen is vaak ook nog goedkoper dan verhuizen. Vooral als u het nú al meeneemt in een verbouwing die u toch al van plan was uit te voeren. In onze folder leest u praktische tips die u gelijk mee kan nemen in het ontwerp van uw verbouwing.

Met de meeste tips in onze folder kunt u zelf aan de slag. Producten zijn vaak te koop bij uw lokale bouwmarkt of speciaalzaak, of online te bestellen. Zelf niet zo handig of geen zin in klussen? Dan is hulp van familie, vrienden of een klussendienst een uitkomst. Bij een grotere verbouwing staan aannemers, installateurs en architecten u bij.

Installatiebedrijven kunnen u helpen met verbeteringen in de badkamer en het toilet, verwarming, elektriciteit en huisautomatisering. Bij verbouwingen bieden architecten en aannemers uitkomst. Denk bij minder grote aanpassingen eens aan een klussenbedrijf. Ook kunt u terecht bij bouwmarkten, als u zelf aan de slag wilt. Voor hulpmiddelen, liften, beveiliging, meubilair en vloeren kunt u bij specialisten terecht. En de thuiszorgwinkel beschikt ook over veel kennis en handige producten.

Kiest u er liever voor om naar een andere passende woning te verhuizen? Indien een huurwoning voor u een optie is, raadt HW Wonen u aan zich te registreren als woningzoekende op hun website, www.hwwonen.nl. Op deze website vindt u het aanbod van sociale huurwoningen. Daarnaast biedt HW Wonen ook regelmatig vrije sector huurwoningen op haar website aan.

Meer informatie over de spelregels die gelden voor het in aanmerking komen van een huurwoning, vindt u op de website van HW Wonen.