Terug naar het overzicht

Zwem veilig in natuurwater!

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Met dit mooie weekend genieten veel Hoeksche Waarders van een duik in het vele natuurwater dat we rijk zijn. En terecht, want het is natuurlijk heerlijk badderen in de Binnenmaas, bij de Oude Tol, Costa del Spui, de Hitsertse Kade en Haringvlietbrug West. En zoals je kunt zien op de website Zwemwater.nl is de waterkwaliteit op dit moment overal in orde, dus geen last van bijvoorbeeld blauwalg. Toch is zwemmen in natuurwater niet zonder risico, vooral niet in open water.

Denk aan stroming, het feit dat je als zwemmer heel slecht zichtbaar bent voor (plezier)vaartuigen, een ongelijke rivierbodem en onderkoeling of kramp. Neem dus geen onnodige risico’s en houd je aan de regels van de locatie en de aanwijzingen van eventuele toezichthouders.

Zwemmen bij de Oude Tol

Met name bij de Oude Tol is het levensgevaarlijk en verboden om buiten de ballenlijn te zwemmen. Vind je de waterstand daarbinnen te laag? Ga dan lekker zwemmen bij één van de andere natuurwaterlocaties of buitenbaden op ons eiland. Verder is de steiger van de veerdienst verboden toegang, net als de trailerhelling van de hulpdiensten en de daar aanwezige meerpalen. Boa’s van de gemeente en de politie controleren regelmatig op gevaarlijke situaties. Houd je je niet aan de regels, dan loop je kans op een boete van € 150,00.