Nieuws

Tentoonstelling ambtsketens geopend met overhandiging boek aan kinderburgemeester

Donderdag 7 juli opende burgemeester Aptroot in Museum Hoeksche Waard in Heinenoord de tentoonstelling Ambtsketens van de Hoeksche Waard. Het is een overzichtstentoonstelling van 21 van de 32 ambtsketens, die sinds 1853 in gebruik waren bij de voormalige Hoeksche Waardse gemeenten.
Lees meer

Echtpaar In 't Veld-van Trigt uit Numansdorp viert diamanten huwelijk

Op woensdag 6 juli vierden meneer C.A. in ’t Veld (83) en mevrouw I. in 't Veld-van Trigt (84) dat ze 60 jaar in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze vandaag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk.
Lees meer

Werkzaamheden drinkwaterleidingnet in Hoeksche Waard

Evides Waterbedrijf gaat vanaf maandag 11 juli in ‘s-Gravendeel, Maasdam, Puttershoek en Strijen het drinkwaterleidingnet onder hoge druk doorspoelen. Tijdens deze werkzaamheden is er een kleine kans dat u een wisselende waterdruk heeft of dat er bruin water bij u uit de kraan komt.
Lees meer

Raad roept college op om passend te reageren op zorgen agrariërs

Gisteravond heeft de raad - in zijn laatste raadsvergadering voor het zomerreces - uitgebreid gesproken over de stikstofaanpak van het Rijk en de gevolgen voor de agrariërs in de Hoeksche Waard. De raad deelde de zorg van de agrariërs en nam hierover een motie aan.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor wethouder en oud-raadslid Adriaan van der Wulp

Wethouder en oud-raadslid Adriaan van der Wulp heeft op dinsdag 5 juli 2022 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering ontving hij van burgemeester Aptroot de versierselen die horen bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Van 'NK Tegelwippen' naar 'NK Dakdekken' adviseerden leerlingen van het Hoeksch Lyceum

Op dinsdag 28 juni adviseerden de vwo 4 leerlingen van het Hoeksch Lyceum over duurzaamheid in de Hoeksche Waard. Zij deden dit in het kader van het lesproject ‘Scholen voor Duurzaamheid’ georganiseerd door Stichting Milieu Dichterbij.
Lees meer

N217 projecten feestelijk van start

Met een schep in de grond zijn 2 projecten aan de N217 alsnog officieel van start gegaan. Met deze projecten verbetert de provincie de doorstroming op de N217 en werkt zo structureel aan de bereikbaarheid van de regio.
Lees meer

RAD en gemeente Hoeksche Waard starten campagne tegen zwerfafval in recreatiegebieden

Met de zomer in het verschiet start de RAD in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard een campagne om recreanten bewust te maken van het belang om hun afval in de afvalbak te gooien.
Lees meer

De VoorzieningenWijzer voor maandelijks net dat beetje extra

Komt u elke maand net of net niet rond met uw geld? Vul dan online De VoorzieningenWijzer in en kijk of u gebruikt kunt maken van sociale voorzieningen en financiële regelingen.
Lees meer

Vrijwilligerswerk in de Hoeksche Waard

Wilt u vrijwilligerswerk doen in de Hoeksche Waard? Dan kunt u kiezen uit het ruime aanbod aan vrijwillige banen dat de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard biedt.
Lees meer

Geen Expeditie Haringvliet deze zomer

Afgelopen week heeft nautisch dienstverlener BlueAmigo aangekondigd Expeditie Haringvliet dit jaar wegens personeelstekort niet te kunnen verzorgen. De betrokken gemeenten Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Moerdijk en Hoeksche Waard zijn hierdoor onaangenaam verrast. In tegenstelling tot eerder gemaakte afspraken vaart Expeditie Haringvliet de komende zomervakantieperiode dan ook niet.
Lees meer

Ontdek de digitale wereld in een veilige omgeving en kom kennismaken met de Compaan

Voor ouderen die graag digitaal vaardiger willen worden, is er het project Compaan. Gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard bieden hen een jaar lang gratis een Compaan tablet aan om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen.
Lees meer

Klacht of melding makkelijk doorgeven met de Fixi-app

Wist u dat u een klacht of melding over de buitenruimte makkelijk kunt doorgeven met de Fixi-app?
Lees meer

Duurzaamheidsspecial in het Kompas

In het Kompas van 29 juni 2022 zit een special over duurzaamheid in de Hoeksche Waard. Maar liefst 4 pagina's boordevol informatie over wat er zoal gebeurt om onze mooie Hoeksche Waard te verduurzamen.
Lees meer

Extra bevoegdheden voor handhavers gemeente Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard heeft haar handhavers in de openbare ruimte (buitengewoon opsporingsambtenaren - boa’s) uitgerust met speciale bevoegdheden om hun eigen veiligheid te vergroten
Lees meer

Echtpaar De Vries-van den Berg uit Numansdorp viert diamanten huwelijk

Vandaag, op maandag 27 juni, vieren meneer J. de Vries (86) en mevrouw A.H. de Vries-van den Berg (78) dat ze elkaar 60 jaar geleden het jawoord gaven. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk.
Lees meer

Professor dr. Gerard van Rhoon benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Fysicus en wetenschappelijk onderzoeker Gerard van Rhoon uit Maasdam, (bijzonder) hoogleraar aan het Erasmus MC, is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Aptroot heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze bijzondere Koninklijke onderscheiding.
Lees meer

70-jarig huwelijksjubileum echtpaar Kerskes-van Bokkem

Morgen, 25 juni, is het maar liefst 70 jaar geleden dat de heer M.J. (Rinus) Kerskes (91) en mevrouw J.H. (Co) Kerskes-van Bokkem (88) uit Oud-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Aptroot bracht het echtpaar vandaag een felicitatiebezoek.
Lees meer

Inloopavond dijkverbetering De Keen Strijen

Op dinsdag 28 juni is er in Dorpshuis Streona in Strijen een inloopavond. Hier kunt u uitleg krijgen over het ontwerp-projectplan en vragen stellen. De inloop duurt van 17.00 uur tot 19.00 uur.
Lees meer

Expositie Els van den Boogaard in gemeentehuis Oud-Beijerland

Tekenen en schilderen doet Els van den Boogaard al zolang zij een potlood kan vasthouden. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, om van een wit doek naar een spannend abstract landschap of semi abstract landschap te komen is een hele ontdekkingsreis.
Lees meer

De Schelp is een Gezonde School en SCHOOL op SEEF

Feest op De Schelp! De school kreeg vandaag maar liefst 2 mooie en belangrijke certificaten
Lees meer

Houd de energierekening laag! Speciaal voor huurders: gratis online informatieavond met tips om energie te besparen

Huurt u een woning in de Hoeksche Waard? Kom dan naar de gratis online informatieavond op woensdag 29 juni met tips om energie te besparen speciaal voor huurders. Tijdens de avond kunt u ook direct een cadeaubon aanvragen ter waarde van € 44,-.
Lees meer

Nederlandse veteranendag 25 juni 2022

Zaterdag 25 juni bedankt Nederland op Veteranendag de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede. Als teken van erkenning en waardering wapperen die dag de Nederlandse driekleur en de Veteranenvlag bij onze beide gemeentehuizen voor de bijna 400 Hoeksche Waardse veteranen.
Lees meer

Pas op: babbeltruc controle rookmelders

Vanaf vrijdag 1 juli is het verplicht om een rookmelder in huis te hebben. We horen dat criminelen proberen binnen te komen om op rookmelders te controleren. Dat doen ze met een zogenoemde ‘babbeltruc’.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard sluit 2021 af met een positief financieel resultaat

Het college van gemeente Hoeksche Waard heeft de jaarrekening van 2021 aangeboden aan de gemeenteraad. In de jaarrekening wordt zowel beleidsmatig als financieel verantwoording afgelegd over 2021.
Lees meer

Gemeente gaat in gesprek over ervaringen en toekomst noodopvang ’s-Gravendeel

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vangt sinds 15 december 2021 vluchtelingen op in de opvanglocatie aan de Kilweg in ‘s-Gravendeel. De gemeente sprak met het COA af dat dit in eerste instantie voor 1 jaar is, waarbij na 6 maanden een evaluatie plaats zou vinden.
Lees meer

Tips bij hitte

Blijf koel! Lees wat u kunt doen om koel te blijven in een warme periode. Zorg goed voor uzelf én voor anderen voor wie dit misschien lastig is, zoals ouderen, zieken en/of jonge kinderen.
Lees meer

Echtpaar Van Geemert-van ‘t Zelfde viert platina huwelijk

Vandaag vieren de heer en mevrouw Van Geemert-van ’t Zelfde (97) hun 70-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Paul Boogaard feliciteerde het echtpaar vanmiddag namens het gemeentebestuur met een boeket bloemen en het ingelijste gedicht ‘Tweezaamheid’ van de dichter van de Hoeksche Waard, Rick Jan Hitzerd.
Lees meer

Bloemen en bonbons voor 102-jarige mevrouw Vos-Pijl

Vandaag viert mevrouw J.M. (Jo) Vos-Pijl haar 102e verjaardag. Locoburgemeester Paul Boogaard ging op bezoek om haar te feliciteren.
Lees meer

Rijkssubsidie klimaatadaptatie toegekend aan Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta

Deze week werd bekend dat vanuit de zogenaamde impulsregeling ruim 900.000 euro aan subsidie is toegekend aan gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta voor klimaatadaptatiemaatregelen.
Lees meer

Jongerenraad HW van start

Kinderen en jongeren zijn van groot belang voor de Hoeksche Waard. Zij zijn onze toekomst. Gemeente Hoeksche Waard vindt het dan ook belangrijk om met hen in gesprek te gaan over hun wensen en behoeften voor de toekomst van de Hoeksche Waard.
Lees meer

Cbs De Molenwiek opnieuw SCHOOL op SEEF

Donderdag 16 juni ontving cbs De Molenwiek in Mijnsheerenland opnieuw het label SCHOOL op SEEF. Wethouder Harry van Waveren reikte het label uit aan verkeersleerkracht Marga Prins
Lees meer

Bereikbaarheid gemeente Hoeksche Waard op donderdag 23 juni

Donderdag 23 juni zijn wij vanaf 15.00 uur gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst.
Lees meer

Gratis energiescan voor ondernemers op bedrijventerreinen

Bent u ondernemer op bedrijventerrein Klaaswaal (Industrieweg), Mijlpolder in ‘s-Gravendeel of De Hoogerwerf in Oud-Beijerland? Vraag dan snel 1 van de laatste gratis energiescans aan.
Lees meer

Zonder afspraak eerste, tweede en boosterprik bij u in de buurt

GGD Zuid-Holland Zuid opent van maandag 20 juni tot en met zaterdag 30 juli een tijdelijke vaccinatielocatie in Oud-Beijerland. U kunt op de locaties vragen over de vaccinatie stellen en uw eerste, tweede of boosterprik tegen corona halen.
Lees meer

15 juni European Focus Day: voorkom een woninginbraak!

De afgelopen 2 jaren waren we veel thuis. Nu we weer meer op pad gaan, valt deze 'beveiliging' weg en neemt de kans op woninginbraak toe. Wat doet u om inbraak te voorkomen?
Lees meer

Werkzaamheden nieuwbouwlocatie De Buitenwaard

In de week van 13 juni (week 24) vinden er werkzaamheden plaats voor de nieuwbouwlocatie De Buitenwaard aan de Tienvoet in Heinenoord. Er vindt een ontkoppeling van een rioolleiding plaats.
Lees meer

Begeleide wandeling Sint Anthoniepolder (ter herdenking van de Sint Elisabethsvloed)

Op zaterdagochtend 25 juni organiseert gemeente Hoeksche Waard een bijzondere wandeling in de Sint Anthoniepolder. Deze gratis wandeling is een kennismaking met de oudste polder van de Hoeksche Waard, de Sint Anthoniepolder aan de Binnenbedijkte Maas in Maasdam.
Lees meer

Gemeente bereidt opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Strijen voor

Gemeente Hoeksche Waard treft voorbereidingen voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen in het vroegere gemeentehuis van Strijen. De verwachting is dat daar na de zomer mensen worden opgevangen.
Lees meer

Kennissessie ‘Aanbesteden bij gemeente Hoeksche Waard’ verplaatst naar na de zomer

Met een ‘Save the date’ heeft gemeente Hoeksche Waard ondernemers uitgenodigd voor een kennissessie over aanbesteden. Deze zou op woensdag 22 juni plaatsvinden. De kennissessie wordt verplaatst naar na de zomer.
Lees meer

Beoogde coalitie legt conceptakkoord voor aan gemeenteraad

De formerende partijen CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD leggen de conceptversie van het akkoord voor aan de gemeenteraad.
Lees meer

Wat besloot de raad op dinsdag 24 mei?

De Algemene Subsidieverordening werd aangepast en een motie Oplaadpalen bij trottoirs werd aangenomen.
Lees meer

Drukbezochte cybercrimecongressen onder leiding van Ewout Genemans

Het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam organiseert in de maand mei een drietal cybercrimecongressen voor ondernemers. Tijdens de eerste 2 edities luisterden ruim 300 ondernemers naar het programma. De laatste editie is maandag 30 mei.
Lees meer

Overlast door zware regen, hoe hiermee om te gaan?

Een zware regenbui zorgde donderdagmiddag 19 mei op diverse plaatsen voor overlast. Plaatselijk viel er 40mm regen in een halfuur tijd. Hoe kunnen wij ons samen voorbereiden op dergelijke extremen
Lees meer

Gemeenteraad in gesprek met beoogde coalitie over toekomst Hoeksche Waard

Wat vindt de raad van de gekozen thema’s in het coalitieakkoord en over welke onderwerpen en hoe wil men hier als raad gezamenlijk in optrekken? Vanavond spreekt de raad hierover.
Lees meer

Wat besluit de gemeenteraad op 24 mei? Kijk mee!

Stemt de raad in met de subsidieverordening voor 2022? En met het reserveren van een bedrag op de begroting voor leefgeld voor Oekraïense ontheemden?
Lees meer

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt tijdens druk Ondernemersgala

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op maandag16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt.
Lees meer

Uitnodiging 'Bijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling'

Laten we samen het onzichtbare zichtbaar maken. Hoe we dat kunnen doen, laten we u zien tijdens deze bijeenkomst. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van het ‘Achter de voordeur spel’.
Lees meer

Renovatie Haringvlietbrug

In 2023 gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de renovatie van de Haringvlietbrug. In de media is daarover de laatste tijd veel geschreven. De maatregelen die nodig zijn om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, leveren ernstige hinder op voor weggebruikers en het scheepvaartverkeer.
Lees meer

Wat vindt de raad van de plannen van het college? Kijk 17 mei mee!

De subsidieverordening 2022, wat vinden de politieke partijen in de raad hiervan? Of van het leefgeld aan Oekraïense ontheemden?  Dinsdagavond 17 mei spreekt de raad onder andere over deze voorstellen van het college.
Lees meer

Inspiratiebijeenkomst Talent

Een bijeenkomst bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met kinderen werken en bij kunnen dragen aan hun talentontwikkeling.
Lees meer

Bloemen voor 102-jarige Jannie van de Lustgraaf-Stolk

Vandaag is mevrouw J. (Jannie) van de Lustgraaf-Stolk uit Oud-Beijerland 102 jaar geworden. Locoburgemeester Paul Boogaard is op bezoek geweest om haar te feliciteren.
Lees meer

Scholieren bezoeken bedrijven in de Hoeksche Waard

Op woensdag 13 april gingen ruim 200 derdejaars mavo scholieren van het Hoeksch Lyceum en De Willem van Oranje op bezoek bij verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard. Zo maakten zij van dichtbij kennis met werkzaamheden en bedrijven die hen interessant lijken.
Lees meer

GGD ZHZ schaalt test- en vaccinatielocaties af

Vanaf vrijdag 22 april sluit de GGD haar testlocatie in gemeente Hoeksche Waard aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland. Begin juni volgt de sluiting van de locatie aan de Kleine Schelluinsekade 3 in Gorinchem. De testlocatie in Dordrecht blijft open.
Lees meer

Informateur adviseert Hoeksche Waardse coalitie CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD

Voor een stabiele, toekomstbestendige meerderheidscoalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag, komt volgens informateur Jon Hermans-Vloedbeld duidelijk een samenwerking in beeld van deze 4 partijen.
Lees meer

De RAD en gemeente Hoeksche Waard lanceren campagne 'Blikvrij' tegen blikafval op straat

Blikjes zijn de derde, meeste vervuilende zwerfafval items in Nederland. Ze staan zelfs met stipt op nummer 1 van het meest gevonden zwerfafval. Daarom begint gemeente Hoeksche Waard een campagne, genaamd Blikvrij.
Lees meer

Webinar buurtactie Energiezuinig wonen: meld u nog snel aan en neem deel!

Woont u in de wijk Zuidwijk of Croonenburghwijk in Oud-Beijerland? Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 13 april hoort u meer over de buurtactie ‘Energiezuinig wonen’ voor woningeigenaren.
Lees meer

Haringvlietbrug zeven nachten gestremd in april en mei

Vanaf 25 maart tot begin juni dit jaar vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek.
Lees meer

Geluidsverwachting.nl app windpark Oude Maas voor omwonenden

Gemeente Hoeksche Waard en gemeente Barendrecht bieden speciaal voor omwonenden van windpark Oude Maas een Geluidsverwachtingen app, aan. De applicatie is bedoeld voor omwonenden in een straal van 2 kilometer rondom het windpark.
Lees meer

NK Tegelwippen 2022: Hoeksche Waard daagt Goeree-Overflakkee uit in vriendschappelijke wedstrijd

Vanaf maandag 21 maart komen ongeveer 100 Nederlandse gemeenten tegen elkaar uit tijdens het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Hoeksche Waard doet voor het eerst mee en daagt buurgemeente Goeree-Overflakkee uit
Lees meer

Jon Hermans-Vloedbeld aangesteld als (in)formateur nieuwe coalitie Hoeksche Waard

Hermans is gevraagd door CDA-lijsttrekker Paul Boogaard, die de verkiezingen woensdag met zijn partij wist te winnen. De grootste partij heeft de leiding over het proces om te komen tot een nieuwe coalitie.
Lees meer

CDA opnieuw grootste partij in Hoeksche Waard

De gemeenteraadsverkiezingen van Hoeksche Waard gewonnen door het CDA. Net als met de herindelingsverkiezingen in 2018 kreeg de partij de meeste stemmen, namelijk 5.954, goed voor 6 zetels.
Lees meer

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van vrijdag 11 maart Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Bram van Hemmen kondigt vertrek aan als burgemeester van Hoeksche Waard

Burgemeester Bram van Hemmen heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Hoeksche Waard laten weten dat hij per heden zijn ambt neerlegt. De moeizame relatie met een aantal functionarissen ligt aan het vertrek ten grondslag.
Lees meer

Reactie op artikel AD over ‘ongepast gedrag’

Op dinsdag 8 maart is op AD.nl een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar mogelijk opgepast gedrag door SGP-wethouder Piet van Leenen. Er vindt een onderzoek plaats naar een melding die in 2021 is gedaan. Het gaat over 1 melding die gaat over tekstberichten. De melding is ingetrokken.
Lees meer

Brugopeningen Haringvlietbrug in nieuwe vaarseizoen bekend

Vanaf de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2022 gaat de Haringvlietbrug doordeweeks tweemaal per dag open voor de hoge scheepvaart (>13 m) en in het weekend driemaal per dag.
Lees meer

Nieuwe brug Nieuw-Beijerland krijgt de naam d’n Doelbrug

De nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de Kreek in de nieuwbouwwijk ‘Aan de Kreek’ gaat de naam d’n Doelbrug dragen. De jury koos hiervoor uit 216 inzendingen die binnenkwamen voor de uitgeschreven prijsvraag. De winnende naam is bedacht door Isaac Meijer uit Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Compensatie voor inwoners die een geldlening hebben gekregen voor stofferingskosten van hun woning

Inwoners van gemeente Hoeksche Waard die in de afgelopen jaren een lening hebben gekregen voor stofferingskosten, hebben die ten onrechte terug moeten betalen. De gemeente gaat deze inwoners compenseren.
Lees meer

Echtpaar Remmers-Groenendijk viert diamanten huwelijk

Op 27 februari 1962 gaven meneer R.F. Remmers (86) en mevrouw L. Remmers-Groenendijk (80) elkaar het jawoord. Het diamanten echtpaar kreeg op 1 maart bezoek van wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen bezoekt basisschool 'Het Uitzicht'

De school is onlangs geopend en biedt onderwijs aan kinderen die in de noodopvang in ’s-Gravendeel wonen. De wethouder complimenteerde namens het gemeentebestuur de school met de snelle opstart. 
Lees meer

Geschenkwoningen zien en beleven via routekaart

Na de eerste golf, Watersnoodramp van 1953, kwam de tweede: de hulpverlening. Een belangrijk onderdeel daarvan waren woningen voor dakloze inwoners. Deze woningen kwamen als bouwpakket uit landen als Noorwegen, Zweden, Finland en Oostenrijk.
Lees meer

Nieuwe opties voor randweg Klaaswaal

Gegevens van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid geven nieuwe inzichten die gevolgen kunnen hebben voor de randweg Klaaswaal.
Lees meer

Adviescommissie Beeldende Kunst zoekt mensen met een groot hart voor kunst en cultuur

Ter aanvulling van de Adviescommissie zoeken zij 2 nieuwe leden met kennis van en ervaring in kunst en cultuur.
Lees meer

Conferentie Schone Maasdelta: samen zwerfafval aanpakken

Bestuurders en andere betrokkenen uit het hele gebied van Biesbosch tot Haringvliet spraken elkaar online over dit hardnekkige probleem. Uit onderzoek blijkt dat het zwerfafval in de rivieren vooral uit plastic bestaat en van verschillende bronnen komt.
Lees meer

Buurtgezinnen maakt tiende match tussen gezinnen

Stichting Buurtgezinnen is bijna 1 jaar actief in de Hoeksche Waard. Buurtgezinnen koppelt gezinnen met een hulpvraag aan gezinnen die steun willen bieden.
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Heinenoord met Harry van Waveren

Dit digitale spreekuur vindt plaats op donderdag 17 februari van 17.00 tot 18.30 uur voor de inwoners van Heinenoord. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om met de wethouder van gedachten te wisselen over onderwerpen die hen bezighouden.
Lees meer

Vogelgriep in de Hoeksche Waard

Er komen meldingen bij ons binnen van zieke of dode (wilde) vogels. Mogelijk zijn deze besmet met vogelgriep. Lees in dit bericht onder andere waar u dode vogels kunt melden en of u zelf (of uw huisdier) ook besmet kunt raken
Lees meer

Uitstel ingangsdatum Omgevingswet

Er is meer tijd nodig om de inwerkingtreding op een verantwoorde manier te laten verlopen. Dat maakte minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bekend in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.
Lees meer

Diamanten feest voor echtparen Kooren-Goud en Bouman-de Vos

Zondag 30 januari vierden Nell en Gerrit Kooren-Goud uit Klaaswaal hun diamanten bruiloft. De dag erna, op maandag 31 januari was het feest in Goudswaard. Hier vierden Nel en Jan Bouman-de Vos hun 60-jarig jubileum. Gefeliciteerd!
Lees meer

Hoeksche Waard aan de slag met De VoorzieningenWijzer

Klantmanagers van gemeente Hoeksche Waard gaan werken met De VoorzieningenWijzer. Inwoners kunnen samen met hun klantmanager of hulpverlener de vragen in de online applicatie invullen en checken of ze gebruikmaken van de voor hen relevante regelingen en toeslagen.
Lees meer

Vernieuwd Leerhuis Hoeksche Waard geopend

In het bijzijn van diverse collega’s opende wethouder Huibert Steen vandaag het vernieuwde Leerhuis Hoeksche Waard. In het Leerhuis krijgen onder andere inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en trainingen.
Lees meer

Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Denk hierbij onder andere aan de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren
Lees meer

Start bouw 38 energieneutrale levensloopbestendige appartementen

Donderdag 20 januari gaven wethouder Piet van Leenen (Wonen), directeur Dennis Lausberg van HW Wonen en Landré Schrijver, directeur Bouwgroep Schrijver, het officiële startsein voor de bouw van de Oranjehof in Puttershoek. Een project bestaande uit 38 sociale huurappartementen
Lees meer

Update bouw van Windpark Oude Maas

Aan de oostzijde van de A29 (Blaaksedijk) zijn de 3 windturbines gebouwd. De installatieteams monteren de windturbines de komende 3 weken verder af.
Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: 'Maar eerst ving ik een monster' tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Lees meer

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 - 770 77 07

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional.
Lees meer

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Vanaf maandag17 januari kunnen ondernemers gevestigd in de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne gebruik maken van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Reactie college op protestacties ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders heeft veel begrip voor het signaal dat de ondernemers hiermee af willen geven richting het kabinet.
Lees meer

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. "Dit is voor mij onbestaanbaar", aldus wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Bram van Hemmen

De burgemeester vindt het belangrijk om u -namens het gemeentebestuur- het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Vooruit te kijken naar wat komen gaat, en ook terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt.
Lees meer

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum
Lees meer

Ontdek de Hoeksche Waard met de digitale belevingskaart

Sinds vandaag, donderdag 23 december, is de Belevingskaart Hoeksche Waard online beschikbaar. Via deze digitale kaart kun je locaties voor recreatie, natuurgebieden, speeltuinen, winkels, restaurants en andere plekken in de Hoeksche Waard bekijken.
Lees meer

Zuidwijk: een wijk waar het 'een leven lang fijn wonen' is

In de Hoeksche Waard werken verschillende partijen samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met, indien nodig, zorg en ondersteuning in de buurt.
Lees meer

Ruim 88.000 verhalen

De Hoeksche Waard telt ruim 88.000 inwoners met verschillende verhalen, ervaringen en meningen. Maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel. En ieders inzet telt daarbij.
Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Tentoonstelling ambtsketens geopend met overhandiging boek aan kinderburgemeester

Donderdag 7 juli opende burgemeester Aptroot in Museum Hoeksche Waard in Heinenoord de tentoonstelling Ambtsketens van de Hoeksche Waard. Het is een overzichtstentoonstelling van 21 van de 32 ambtsketens, die sinds 1853 in gebruik waren bij de voormalige Hoeksche Waardse gemeenten.
Lees meer

Echtpaar In 't Veld-van Trigt uit Numansdorp viert diamanten huwelijk

Op woensdag 6 juli vierden meneer C.A. in ’t Veld (83) en mevrouw I. in 't Veld-van Trigt (84) dat ze 60 jaar in het huwelijksbootje stapten. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze vandaag namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk.
Lees meer

Werkzaamheden drinkwaterleidingnet in Hoeksche Waard

Evides Waterbedrijf gaat vanaf maandag 11 juli in ‘s-Gravendeel, Maasdam, Puttershoek en Strijen het drinkwaterleidingnet onder hoge druk doorspoelen. Tijdens deze werkzaamheden is er een kleine kans dat u een wisselende waterdruk heeft of dat er bruin water bij u uit de kraan komt.
Lees meer

Raad roept college op om passend te reageren op zorgen agrariërs

Gisteravond heeft de raad - in zijn laatste raadsvergadering voor het zomerreces - uitgebreid gesproken over de stikstofaanpak van het Rijk en de gevolgen voor de agrariërs in de Hoeksche Waard. De raad deelde de zorg van de agrariërs en nam hierover een motie aan.
Lees meer

Koninklijke onderscheiding voor wethouder en oud-raadslid Adriaan van der Wulp

Wethouder en oud-raadslid Adriaan van der Wulp heeft op dinsdag 5 juli 2022 een Koninklijke onderscheiding ontvangen. Tijdens de gemeenteraadsvergadering ontving hij van burgemeester Aptroot de versierselen die horen bij de onderscheiding tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Lees meer

Van 'NK Tegelwippen' naar 'NK Dakdekken' adviseerden leerlingen van het Hoeksch Lyceum

Op dinsdag 28 juni adviseerden de vwo 4 leerlingen van het Hoeksch Lyceum over duurzaamheid in de Hoeksche Waard. Zij deden dit in het kader van het lesproject ‘Scholen voor Duurzaamheid’ georganiseerd door Stichting Milieu Dichterbij.
Lees meer

N217 projecten feestelijk van start

Met een schep in de grond zijn 2 projecten aan de N217 alsnog officieel van start gegaan. Met deze projecten verbetert de provincie de doorstroming op de N217 en werkt zo structureel aan de bereikbaarheid van de regio.
Lees meer

RAD en gemeente Hoeksche Waard starten campagne tegen zwerfafval in recreatiegebieden

Met de zomer in het verschiet start de RAD in samenwerking met de gemeente Hoeksche Waard een campagne om recreanten bewust te maken van het belang om hun afval in de afvalbak te gooien.
Lees meer

De VoorzieningenWijzer voor maandelijks net dat beetje extra

Komt u elke maand net of net niet rond met uw geld? Vul dan online De VoorzieningenWijzer in en kijk of u gebruikt kunt maken van sociale voorzieningen en financiële regelingen.
Lees meer

Vrijwilligerswerk in de Hoeksche Waard

Wilt u vrijwilligerswerk doen in de Hoeksche Waard? Dan kunt u kiezen uit het ruime aanbod aan vrijwillige banen dat de vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard biedt.
Lees meer

Geen Expeditie Haringvliet deze zomer

Afgelopen week heeft nautisch dienstverlener BlueAmigo aangekondigd Expeditie Haringvliet dit jaar wegens personeelstekort niet te kunnen verzorgen. De betrokken gemeenten Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Moerdijk en Hoeksche Waard zijn hierdoor onaangenaam verrast. In tegenstelling tot eerder gemaakte afspraken vaart Expeditie Haringvliet de komende zomervakantieperiode dan ook niet.
Lees meer

Ontdek de digitale wereld in een veilige omgeving en kom kennismaken met de Compaan

Voor ouderen die graag digitaal vaardiger willen worden, is er het project Compaan. Gemeente Hoeksche Waard, Welzijn HW en Bibliotheek Hoeksche Waard bieden hen een jaar lang gratis een Compaan tablet aan om in een veilige omgeving kennis te maken met de digitale wereld en digitaal contact te onderhouden met familie, vrienden en kennissen.
Lees meer

Klacht of melding makkelijk doorgeven met de Fixi-app

Wist u dat u een klacht of melding over de buitenruimte makkelijk kunt doorgeven met de Fixi-app?
Lees meer

Duurzaamheidsspecial in het Kompas

In het Kompas van 29 juni 2022 zit een special over duurzaamheid in de Hoeksche Waard. Maar liefst 4 pagina's boordevol informatie over wat er zoal gebeurt om onze mooie Hoeksche Waard te verduurzamen.
Lees meer

Extra bevoegdheden voor handhavers gemeente Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard heeft haar handhavers in de openbare ruimte (buitengewoon opsporingsambtenaren - boa’s) uitgerust met speciale bevoegdheden om hun eigen veiligheid te vergroten
Lees meer

Echtpaar De Vries-van den Berg uit Numansdorp viert diamanten huwelijk

Vandaag, op maandag 27 juni, vieren meneer J. de Vries (86) en mevrouw A.H. de Vries-van den Berg (78) dat ze elkaar 60 jaar geleden het jawoord gaven. Wethouder Robin Heij feliciteerde ze namens het gemeentebestuur met hun diamanten huwelijk.
Lees meer

Professor dr. Gerard van Rhoon benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw

Fysicus en wetenschappelijk onderzoeker Gerard van Rhoon uit Maasdam, (bijzonder) hoogleraar aan het Erasmus MC, is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Aptroot heeft hem de versierselen opgespeld die horen bij deze bijzondere Koninklijke onderscheiding.
Lees meer

70-jarig huwelijksjubileum echtpaar Kerskes-van Bokkem

Morgen, 25 juni, is het maar liefst 70 jaar geleden dat de heer M.J. (Rinus) Kerskes (91) en mevrouw J.H. (Co) Kerskes-van Bokkem (88) uit Oud-Beijerland in het huwelijksbootje stapten. Burgemeester Aptroot bracht het echtpaar vandaag een felicitatiebezoek.
Lees meer

Inloopavond dijkverbetering De Keen Strijen

Op dinsdag 28 juni is er in Dorpshuis Streona in Strijen een inloopavond. Hier kunt u uitleg krijgen over het ontwerp-projectplan en vragen stellen. De inloop duurt van 17.00 uur tot 19.00 uur.
Lees meer

Expositie Els van den Boogaard in gemeentehuis Oud-Beijerland

Tekenen en schilderen doet Els van den Boogaard al zolang zij een potlood kan vasthouden. Haar inspiratie haalt ze uit de natuur, om van een wit doek naar een spannend abstract landschap of semi abstract landschap te komen is een hele ontdekkingsreis.
Lees meer

De Schelp is een Gezonde School en SCHOOL op SEEF

Feest op De Schelp! De school kreeg vandaag maar liefst 2 mooie en belangrijke certificaten
Lees meer

Houd de energierekening laag! Speciaal voor huurders: gratis online informatieavond met tips om energie te besparen

Huurt u een woning in de Hoeksche Waard? Kom dan naar de gratis online informatieavond op woensdag 29 juni met tips om energie te besparen speciaal voor huurders. Tijdens de avond kunt u ook direct een cadeaubon aanvragen ter waarde van € 44,-.
Lees meer

Nederlandse veteranendag 25 juni 2022

Zaterdag 25 juni bedankt Nederland op Veteranendag de veteranen die zijn ingezet in dienst van de vrede. Als teken van erkenning en waardering wapperen die dag de Nederlandse driekleur en de Veteranenvlag bij onze beide gemeentehuizen voor de bijna 400 Hoeksche Waardse veteranen.
Lees meer

Pas op: babbeltruc controle rookmelders

Vanaf vrijdag 1 juli is het verplicht om een rookmelder in huis te hebben. We horen dat criminelen proberen binnen te komen om op rookmelders te controleren. Dat doen ze met een zogenoemde ‘babbeltruc’.
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard sluit 2021 af met een positief financieel resultaat

Het college van gemeente Hoeksche Waard heeft de jaarrekening van 2021 aangeboden aan de gemeenteraad. In de jaarrekening wordt zowel beleidsmatig als financieel verantwoording afgelegd over 2021.
Lees meer

Gemeente gaat in gesprek over ervaringen en toekomst noodopvang ’s-Gravendeel

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) vangt sinds 15 december 2021 vluchtelingen op in de opvanglocatie aan de Kilweg in ‘s-Gravendeel. De gemeente sprak met het COA af dat dit in eerste instantie voor 1 jaar is, waarbij na 6 maanden een evaluatie plaats zou vinden.
Lees meer

Tips bij hitte

Blijf koel! Lees wat u kunt doen om koel te blijven in een warme periode. Zorg goed voor uzelf én voor anderen voor wie dit misschien lastig is, zoals ouderen, zieken en/of jonge kinderen.
Lees meer

Echtpaar Van Geemert-van ‘t Zelfde viert platina huwelijk

Vandaag vieren de heer en mevrouw Van Geemert-van ’t Zelfde (97) hun 70-jarig huwelijksjubileum. Locoburgemeester Paul Boogaard feliciteerde het echtpaar vanmiddag namens het gemeentebestuur met een boeket bloemen en het ingelijste gedicht ‘Tweezaamheid’ van de dichter van de Hoeksche Waard, Rick Jan Hitzerd.
Lees meer

Bloemen en bonbons voor 102-jarige mevrouw Vos-Pijl

Vandaag viert mevrouw J.M. (Jo) Vos-Pijl haar 102e verjaardag. Locoburgemeester Paul Boogaard ging op bezoek om haar te feliciteren.
Lees meer

Rijkssubsidie klimaatadaptatie toegekend aan Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta

Deze week werd bekend dat vanuit de zogenaamde impulsregeling ruim 900.000 euro aan subsidie is toegekend aan gemeente Hoeksche Waard en waterschap Hollandse Delta voor klimaatadaptatiemaatregelen.
Lees meer

Jongerenraad HW van start

Kinderen en jongeren zijn van groot belang voor de Hoeksche Waard. Zij zijn onze toekomst. Gemeente Hoeksche Waard vindt het dan ook belangrijk om met hen in gesprek te gaan over hun wensen en behoeften voor de toekomst van de Hoeksche Waard.
Lees meer

Cbs De Molenwiek opnieuw SCHOOL op SEEF

Donderdag 16 juni ontving cbs De Molenwiek in Mijnsheerenland opnieuw het label SCHOOL op SEEF. Wethouder Harry van Waveren reikte het label uit aan verkeersleerkracht Marga Prins
Lees meer

Bereikbaarheid gemeente Hoeksche Waard op donderdag 23 juni

Donderdag 23 juni zijn wij vanaf 15.00 uur gesloten in verband met een personeelsbijeenkomst.
Lees meer

Gratis energiescan voor ondernemers op bedrijventerreinen

Bent u ondernemer op bedrijventerrein Klaaswaal (Industrieweg), Mijlpolder in ‘s-Gravendeel of De Hoogerwerf in Oud-Beijerland? Vraag dan snel 1 van de laatste gratis energiescans aan.
Lees meer

Zonder afspraak eerste, tweede en boosterprik bij u in de buurt

GGD Zuid-Holland Zuid opent van maandag 20 juni tot en met zaterdag 30 juli een tijdelijke vaccinatielocatie in Oud-Beijerland. U kunt op de locaties vragen over de vaccinatie stellen en uw eerste, tweede of boosterprik tegen corona halen.
Lees meer

15 juni European Focus Day: voorkom een woninginbraak!

De afgelopen 2 jaren waren we veel thuis. Nu we weer meer op pad gaan, valt deze 'beveiliging' weg en neemt de kans op woninginbraak toe. Wat doet u om inbraak te voorkomen?
Lees meer

Werkzaamheden nieuwbouwlocatie De Buitenwaard

In de week van 13 juni (week 24) vinden er werkzaamheden plaats voor de nieuwbouwlocatie De Buitenwaard aan de Tienvoet in Heinenoord. Er vindt een ontkoppeling van een rioolleiding plaats.
Lees meer

Begeleide wandeling Sint Anthoniepolder (ter herdenking van de Sint Elisabethsvloed)

Op zaterdagochtend 25 juni organiseert gemeente Hoeksche Waard een bijzondere wandeling in de Sint Anthoniepolder. Deze gratis wandeling is een kennismaking met de oudste polder van de Hoeksche Waard, de Sint Anthoniepolder aan de Binnenbedijkte Maas in Maasdam.
Lees meer

Gemeente bereidt opvanglocatie Oekraïense vluchtelingen in Strijen voor

Gemeente Hoeksche Waard treft voorbereidingen voor de tijdelijke opvang van Oekraïense vluchtelingen in het vroegere gemeentehuis van Strijen. De verwachting is dat daar na de zomer mensen worden opgevangen.
Lees meer

Kennissessie ‘Aanbesteden bij gemeente Hoeksche Waard’ verplaatst naar na de zomer

Met een ‘Save the date’ heeft gemeente Hoeksche Waard ondernemers uitgenodigd voor een kennissessie over aanbesteden. Deze zou op woensdag 22 juni plaatsvinden. De kennissessie wordt verplaatst naar na de zomer.
Lees meer

Beoogde coalitie legt conceptakkoord voor aan gemeenteraad

De formerende partijen CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD leggen de conceptversie van het akkoord voor aan de gemeenteraad.
Lees meer

Wat besloot de raad op dinsdag 24 mei?

De Algemene Subsidieverordening werd aangepast en een motie Oplaadpalen bij trottoirs werd aangenomen.
Lees meer

Drukbezochte cybercrimecongressen onder leiding van Ewout Genemans

Het Platform Veilig Ondernemen Rotterdam organiseert in de maand mei een drietal cybercrimecongressen voor ondernemers. Tijdens de eerste 2 edities luisterden ruim 300 ondernemers naar het programma. De laatste editie is maandag 30 mei.
Lees meer

Overlast door zware regen, hoe hiermee om te gaan?

Een zware regenbui zorgde donderdagmiddag 19 mei op diverse plaatsen voor overlast. Plaatselijk viel er 40mm regen in een halfuur tijd. Hoe kunnen wij ons samen voorbereiden op dergelijke extremen
Lees meer

Gemeenteraad in gesprek met beoogde coalitie over toekomst Hoeksche Waard

Wat vindt de raad van de gekozen thema’s in het coalitieakkoord en over welke onderwerpen en hoe wil men hier als raad gezamenlijk in optrekken? Vanavond spreekt de raad hierover.
Lees meer

Wat besluit de gemeenteraad op 24 mei? Kijk mee!

Stemt de raad in met de subsidieverordening voor 2022? En met het reserveren van een bedrag op de begroting voor leefgeld voor Oekraïense ontheemden?
Lees meer

Ondernemersprijzen Hoeksche Waard 2022 uitgereikt tijdens druk Ondernemersgala

Tijdens het Ondernemersgala Hoeksche Waard 2022 in het pand van Rabobank Zuid-Hollandse Eilanden werden op maandag16 mei de ondernemersprijzen uitgereikt.
Lees meer

Uitnodiging 'Bijeenkomst huiselijk geweld en kindermishandeling'

Laten we samen het onzichtbare zichtbaar maken. Hoe we dat kunnen doen, laten we u zien tijdens deze bijeenkomst. We gaan met elkaar in gesprek aan de hand van het ‘Achter de voordeur spel’.
Lees meer

Renovatie Haringvlietbrug

In 2023 gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de renovatie van de Haringvlietbrug. In de media is daarover de laatste tijd veel geschreven. De maatregelen die nodig zijn om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, leveren ernstige hinder op voor weggebruikers en het scheepvaartverkeer.
Lees meer

Wat vindt de raad van de plannen van het college? Kijk 17 mei mee!

De subsidieverordening 2022, wat vinden de politieke partijen in de raad hiervan? Of van het leefgeld aan Oekraïense ontheemden?  Dinsdagavond 17 mei spreekt de raad onder andere over deze voorstellen van het college.
Lees meer

Inspiratiebijeenkomst Talent

Een bijeenkomst bedoeld voor professionals en vrijwilligers die met kinderen werken en bij kunnen dragen aan hun talentontwikkeling.
Lees meer

Bloemen voor 102-jarige Jannie van de Lustgraaf-Stolk

Vandaag is mevrouw J. (Jannie) van de Lustgraaf-Stolk uit Oud-Beijerland 102 jaar geworden. Locoburgemeester Paul Boogaard is op bezoek geweest om haar te feliciteren.
Lees meer

Scholieren bezoeken bedrijven in de Hoeksche Waard

Op woensdag 13 april gingen ruim 200 derdejaars mavo scholieren van het Hoeksch Lyceum en De Willem van Oranje op bezoek bij verschillende bedrijven in de Hoeksche Waard. Zo maakten zij van dichtbij kennis met werkzaamheden en bedrijven die hen interessant lijken.
Lees meer

GGD ZHZ schaalt test- en vaccinatielocaties af

Vanaf vrijdag 22 april sluit de GGD haar testlocatie in gemeente Hoeksche Waard aan de Vrouwenhuisjesweg 1 in Mijnsheerenland. Begin juni volgt de sluiting van de locatie aan de Kleine Schelluinsekade 3 in Gorinchem. De testlocatie in Dordrecht blijft open.
Lees meer

Informateur adviseert Hoeksche Waardse coalitie CDA, Lokalen Hoeksche Waard, SGP en VVD

Voor een stabiele, toekomstbestendige meerderheidscoalitie die recht doet aan de verkiezingsuitslag, komt volgens informateur Jon Hermans-Vloedbeld duidelijk een samenwerking in beeld van deze 4 partijen.
Lees meer

De RAD en gemeente Hoeksche Waard lanceren campagne 'Blikvrij' tegen blikafval op straat

Blikjes zijn de derde, meeste vervuilende zwerfafval items in Nederland. Ze staan zelfs met stipt op nummer 1 van het meest gevonden zwerfafval. Daarom begint gemeente Hoeksche Waard een campagne, genaamd Blikvrij.
Lees meer

Webinar buurtactie Energiezuinig wonen: meld u nog snel aan en neem deel!

Woont u in de wijk Zuidwijk of Croonenburghwijk in Oud-Beijerland? Tijdens de online informatiebijeenkomst op woensdag 13 april hoort u meer over de buurtactie ‘Energiezuinig wonen’ voor woningeigenaren.
Lees meer

Haringvlietbrug zeven nachten gestremd in april en mei

Vanaf 25 maart tot begin juni dit jaar vervangt Rijkswaterstaat een deel van de klemmen waarmee de brugklep van de Haringvlietbrug is bevestigd aan het wegdek.
Lees meer

Geluidsverwachting.nl app windpark Oude Maas voor omwonenden

Gemeente Hoeksche Waard en gemeente Barendrecht bieden speciaal voor omwonenden van windpark Oude Maas een Geluidsverwachtingen app, aan. De applicatie is bedoeld voor omwonenden in een straal van 2 kilometer rondom het windpark.
Lees meer

NK Tegelwippen 2022: Hoeksche Waard daagt Goeree-Overflakkee uit in vriendschappelijke wedstrijd

Vanaf maandag 21 maart komen ongeveer 100 Nederlandse gemeenten tegen elkaar uit tijdens het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Hoeksche Waard doet voor het eerst mee en daagt buurgemeente Goeree-Overflakkee uit
Lees meer

Jon Hermans-Vloedbeld aangesteld als (in)formateur nieuwe coalitie Hoeksche Waard

Hermans is gevraagd door CDA-lijsttrekker Paul Boogaard, die de verkiezingen woensdag met zijn partij wist te winnen. De grootste partij heeft de leiding over het proces om te komen tot een nieuwe coalitie.
Lees meer

CDA opnieuw grootste partij in Hoeksche Waard

De gemeenteraadsverkiezingen van Hoeksche Waard gewonnen door het CDA. Net als met de herindelingsverkiezingen in 2018 kreeg de partij de meeste stemmen, namelijk 5.954, goed voor 6 zetels.
Lees meer

Charlie Aptroot waarnemend burgemeester Hoeksche Waard

Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt met ingang van vrijdag 11 maart Charlie Aptroot tot waarnemend burgemeester van gemeente Hoeksche Waard.
Lees meer

Bram van Hemmen kondigt vertrek aan als burgemeester van Hoeksche Waard

Burgemeester Bram van Hemmen heeft de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Hoeksche Waard laten weten dat hij per heden zijn ambt neerlegt. De moeizame relatie met een aantal functionarissen ligt aan het vertrek ten grondslag.
Lees meer

Reactie op artikel AD over ‘ongepast gedrag’

Op dinsdag 8 maart is op AD.nl een artikel gepubliceerd over een onderzoek naar mogelijk opgepast gedrag door SGP-wethouder Piet van Leenen. Er vindt een onderzoek plaats naar een melding die in 2021 is gedaan. Het gaat over 1 melding die gaat over tekstberichten. De melding is ingetrokken.
Lees meer

Brugopeningen Haringvlietbrug in nieuwe vaarseizoen bekend

Vanaf de start van het nieuwe vaarseizoen op 1 april 2022 gaat de Haringvlietbrug doordeweeks tweemaal per dag open voor de hoge scheepvaart (>13 m) en in het weekend driemaal per dag.
Lees meer

Nieuwe brug Nieuw-Beijerland krijgt de naam d’n Doelbrug

De nieuwe voetgangers- en fietsbrug over de Kreek in de nieuwbouwwijk ‘Aan de Kreek’ gaat de naam d’n Doelbrug dragen. De jury koos hiervoor uit 216 inzendingen die binnenkwamen voor de uitgeschreven prijsvraag. De winnende naam is bedacht door Isaac Meijer uit Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Compensatie voor inwoners die een geldlening hebben gekregen voor stofferingskosten van hun woning

Inwoners van gemeente Hoeksche Waard die in de afgelopen jaren een lening hebben gekregen voor stofferingskosten, hebben die ten onrechte terug moeten betalen. De gemeente gaat deze inwoners compenseren.
Lees meer

Echtpaar Remmers-Groenendijk viert diamanten huwelijk

Op 27 februari 1962 gaven meneer R.F. Remmers (86) en mevrouw L. Remmers-Groenendijk (80) elkaar het jawoord. Het diamanten echtpaar kreeg op 1 maart bezoek van wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Wethouder Huibert Steen bezoekt basisschool 'Het Uitzicht'

De school is onlangs geopend en biedt onderwijs aan kinderen die in de noodopvang in ’s-Gravendeel wonen. De wethouder complimenteerde namens het gemeentebestuur de school met de snelle opstart. 
Lees meer

Geschenkwoningen zien en beleven via routekaart

Na de eerste golf, Watersnoodramp van 1953, kwam de tweede: de hulpverlening. Een belangrijk onderdeel daarvan waren woningen voor dakloze inwoners. Deze woningen kwamen als bouwpakket uit landen als Noorwegen, Zweden, Finland en Oostenrijk.
Lees meer

Nieuwe opties voor randweg Klaaswaal

Gegevens van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid geven nieuwe inzichten die gevolgen kunnen hebben voor de randweg Klaaswaal.
Lees meer

Adviescommissie Beeldende Kunst zoekt mensen met een groot hart voor kunst en cultuur

Ter aanvulling van de Adviescommissie zoeken zij 2 nieuwe leden met kennis van en ervaring in kunst en cultuur.
Lees meer

Conferentie Schone Maasdelta: samen zwerfafval aanpakken

Bestuurders en andere betrokkenen uit het hele gebied van Biesbosch tot Haringvliet spraken elkaar online over dit hardnekkige probleem. Uit onderzoek blijkt dat het zwerfafval in de rivieren vooral uit plastic bestaat en van verschillende bronnen komt.
Lees meer

Buurtgezinnen maakt tiende match tussen gezinnen

Stichting Buurtgezinnen is bijna 1 jaar actief in de Hoeksche Waard. Buurtgezinnen koppelt gezinnen met een hulpvraag aan gezinnen die steun willen bieden.
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Heinenoord met Harry van Waveren

Dit digitale spreekuur vindt plaats op donderdag 17 februari van 17.00 tot 18.30 uur voor de inwoners van Heinenoord. Inwoners zijn van harte uitgenodigd om met de wethouder van gedachten te wisselen over onderwerpen die hen bezighouden.
Lees meer

Vogelgriep in de Hoeksche Waard

Er komen meldingen bij ons binnen van zieke of dode (wilde) vogels. Mogelijk zijn deze besmet met vogelgriep. Lees in dit bericht onder andere waar u dode vogels kunt melden en of u zelf (of uw huisdier) ook besmet kunt raken
Lees meer

Uitstel ingangsdatum Omgevingswet

Er is meer tijd nodig om de inwerkingtreding op een verantwoorde manier te laten verlopen. Dat maakte minister Hugo de Jonge voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening bekend in een brief aan de Eerste en Tweede Kamer.
Lees meer

Diamanten feest voor echtparen Kooren-Goud en Bouman-de Vos

Zondag 30 januari vierden Nell en Gerrit Kooren-Goud uit Klaaswaal hun diamanten bruiloft. De dag erna, op maandag 31 januari was het feest in Goudswaard. Hier vierden Nel en Jan Bouman-de Vos hun 60-jarig jubileum. Gefeliciteerd!
Lees meer

Hoeksche Waard aan de slag met De VoorzieningenWijzer

Klantmanagers van gemeente Hoeksche Waard gaan werken met De VoorzieningenWijzer. Inwoners kunnen samen met hun klantmanager of hulpverlener de vragen in de online applicatie invullen en checken of ze gebruikmaken van de voor hen relevante regelingen en toeslagen.
Lees meer

Vernieuwd Leerhuis Hoeksche Waard geopend

In het bijzijn van diverse collega’s opende wethouder Huibert Steen vandaag het vernieuwde Leerhuis Hoeksche Waard. In het Leerhuis krijgen onder andere inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt cursussen en trainingen.
Lees meer

Open, tenzij: bijna alles open tot 22.00 uur

De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Denk hierbij onder andere aan de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren
Lees meer

Start bouw 38 energieneutrale levensloopbestendige appartementen

Donderdag 20 januari gaven wethouder Piet van Leenen (Wonen), directeur Dennis Lausberg van HW Wonen en Landré Schrijver, directeur Bouwgroep Schrijver, het officiële startsein voor de bouw van de Oranjehof in Puttershoek. Een project bestaande uit 38 sociale huurappartementen
Lees meer

Update bouw van Windpark Oude Maas

Aan de oostzijde van de A29 (Blaaksedijk) zijn de 3 windturbines gebouwd. De installatieteams monteren de windturbines de komende 3 weken verder af.
Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: 'Maar eerst ving ik een monster' tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Lees meer

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 - 770 77 07

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional.
Lees meer

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Vanaf maandag17 januari kunnen ondernemers gevestigd in de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne gebruik maken van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Reactie college op protestacties ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders heeft veel begrip voor het signaal dat de ondernemers hiermee af willen geven richting het kabinet.
Lees meer

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. "Dit is voor mij onbestaanbaar", aldus wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Bram van Hemmen

De burgemeester vindt het belangrijk om u -namens het gemeentebestuur- het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Vooruit te kijken naar wat komen gaat, en ook terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt.
Lees meer

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum
Lees meer

Ontdek de Hoeksche Waard met de digitale belevingskaart

Sinds vandaag, donderdag 23 december, is de Belevingskaart Hoeksche Waard online beschikbaar. Via deze digitale kaart kun je locaties voor recreatie, natuurgebieden, speeltuinen, winkels, restaurants en andere plekken in de Hoeksche Waard bekijken.
Lees meer

Zuidwijk: een wijk waar het 'een leven lang fijn wonen' is

In de Hoeksche Waard werken verschillende partijen samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met, indien nodig, zorg en ondersteuning in de buurt.
Lees meer

Ruim 88.000 verhalen

De Hoeksche Waard telt ruim 88.000 inwoners met verschillende verhalen, ervaringen en meningen. Maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel. En ieders inzet telt daarbij.
Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer