Nieuws

Haringvlietbrug: maatregelen om hinder te beperken in voorbereiding

Op dit moment wordt achter de schermen hard gewerkt om de laatste puntjes op de i te zetten. Uiterlijk dinsdag 6 juni volgt meer informatie.
Lees meer over Haringvlietbrug: maatregelen om hinder te beperken in voorbereiding

Mevrouw Levering-Huizer uit Oud-Beijerland blaast vandaag 100 kaarsjes uit!

Burgemeester Aptroot bracht mevrouw Levering-Huizer vandaag een verjaardagsbezoek. Hij feliciteerde de eeuweling namens het gemeentebestuur met een mooie bos bloemen en een doos bonbons.
Lees meer over Mevrouw Levering-Huizer uit Oud-Beijerland blaast vandaag 100 kaarsjes uit!

Koninklijke onderscheiding voor Marjo Oosterhuis uit Zuid-Beijerland

Op vrijdag 2 juni werd Marjo Oosterhuis benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontving deze koninklijke onderscheiding voor haar inspanningen voor een zinvolle dagbesteding voor mensen met niet aangeboren hersenletsel of met een chronische aandoening. Zij heeft daarvoor De PassieWaard opgericht.
Lees meer over Koninklijke onderscheiding voor Marjo Oosterhuis uit Zuid-Beijerland

Zwem veilig bij de Oude Tol. Houd je aan de regels!

Recreatiegebied De Oude Tol in Oud-Beijerland is erg populair met zijn natuurspeeltuin en zwembaai. Helaas zwemmen bezoekers ook buiten de ballenlijn. Dit is vanwege de sterke stroming, aanwezigheid van snelle vaartuigen en beroepsvaart, en ongelijke rivierbodem erg gevaarlijk en daarom verboden.
Lees meer over Zwem veilig bij de Oude Tol. Houd je aan de regels!

Extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Strijen

Sinds maart 2022 vangen we in gemeente Hoeksche Waard vluchtelingen uit Oekraïne op. De opvang wordt uitgebreid door tijdelijke woonunits te plaatsen op het terrein van de opvanglocatie in Strijen (het voormalige gemeentehuis). We nodigen u graag uit om u hierover meer te vertellen. Gemeente Hoeksche Waard organiseert daarom op dinsdag 6 juni in Dorpshuis Streona een inloopbijeenkomst.
Lees meer over Extra opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen in Strijen

Onderzoek over rust en activiteiten op zondag gestart

Vandaag valt bij 10.000 huishoudens in de Hoeksche Waard een brief van de gemeente op de mat. Wethouder Harry van Waveren vraagt daarin aan inwoners om mee te doen aan een groot online onderzoek naar rust en activiteiten op zondag. Iedereen van 16 jaar en ouder kan meedoen, óók de inwoners die geen brief hebben ontvangen.
Lees meer over Onderzoek over rust en activiteiten op zondag gestart

Energietoeslag 2023 later dit jaar bekend

Eerder dit jaar liet gemeente Hoeksche Waard u weten dat de regering rond de zomer een besluit zou nemen over de energietoeslag 2023. De verwachting was in juni, maar inmiddels is duidelijk dat dit niet gehaald zal worden.
Lees meer over Energietoeslag 2023 later dit jaar bekend

Vervolg beeldvormende bijeenkomst fysiek domein op donderdagavond 1 juni

Donderdagavond 1 juni om 19.30 uur vindt het vervolg van de beeldvormende bijeenkomst van het fysieke domein plaats. Tijdens de beeldvormende bijeenkomst van de raad zijn inwoners, instellingen of bedrijven aan het woord. De raad luistert en stelt vragen.
Lees meer over Vervolg beeldvormende bijeenkomst fysiek domein op donderdagavond 1 juni

Grote drukte bij informatieavond over nieuwbouwproject ‘Twelve'

De informatieavond over het woningbouwproject ‘Twelve’ trok donderdag 25 mei veel belangstelling. Nieuw & Berg haven VOF wil aan de Langeweg 12 in Oud-Beijerland 64 appartementen bouwen.
Lees meer over Grote drukte bij informatieavond over nieuwbouwproject ‘Twelve'

Fijn blijven wonen als u ouder wordt

Is uw woning geschikt om oud in te worden, ook als het later lichamelijk minder gaat? Denkt u wel eens aan verhuizen naar een geschiktere woning? De meeste mensen willen, ook wanneer ze ouder worden, het liefst zo lang mogelijk zelfstandig wonen in hun eigen vertrouwde omgeving.
Lees meer over Fijn blijven wonen als u ouder wordt