Nieuws

Bijeenkomst 'Eindjes aan elkaar knopen'

Wie moeite heeft om rond te komen, kan bij de gemeente aankloppen voor hulp. Maar hoe weet je wat er allemaal mogelijk is en of je daar voor in aanmerking komt? Hoewel vrijwilligers en betrokken inwoners daarbij een belangrijke rol spelen, zijn zelfs zij niet altijd op de hoogte van wat er allemaal kan.
Lees meer over Bijeenkomst 'Eindjes aan elkaar knopen'

Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP)

In de basisregistratie personen staan de persoonsgegevens van alle inwoners van Nederland. Deze ‘persoonslijst’ bevat gegevens als naam, adres, geboortedatum, huwelijksgegevens en gegevens over kinderen.
Lees meer over Wet Basisregistratie Personen (Wet BRP)

Afspraken voor toekomstbestendige huurwoningen in de Hoeksche Waard

Vandaag ondertekenden gemeente Hoeksche Waard, HW Wonen, Huurdersvereniging Hoeksche Waard en Kerngroep Wonen Welzijn Zorg (WWZ) de prestatieafspraken 2023 en 2024 voor passende, levensloopbestendige, duurzame en betaalbare huurwoningen in vitale dorpen in de Hoeksche Waard.
Lees meer over Afspraken voor toekomstbestendige huurwoningen in de Hoeksche Waard

Wat vindt de gemeenteraad van de plannen van het college? Kijk maandag 12 december mee!

Hoe oordeelt de gemeenteraad over de tweede begrotingswijziging? Of over de slotrapportage? Maandagavond 12 december staan verschillende onderwerpen op de agenda. Welkom!
Lees meer over Wat vindt de gemeenteraad van de plannen van het college? Kijk maandag 12 december mee!

Zet de Hoeksche Waardse vrijwilligers in het zonnetje!

Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor anderen en daarvoor een pluim verdient? Meld hem of haar dan voor 10 januari aan op de website van de Vrijwilligerscentrale Hoeksche Waard.
Lees meer over Zet de Hoeksche Waardse vrijwilligers in het zonnetje!

Buslijn tussen Strijen en ’s-Gravendeel blijft

De ov-verbinding tussen de dorpen Strijen, Strijensas, Mookhoek en ’s-Gravendeel blijft bestaan dankzij enthousiaste vrijwilligers. De nieuwe buslijn 715 start op maandag 9 januari.
Lees meer over Buslijn tussen Strijen en ’s-Gravendeel blijft

Gratis kinderworkshops: kunst maken van afval of een insectenhuisje knutselen

Op woensdag 7 en 14 december van 14.00 tot 15.30 uur is er een knutselmiddag voor kinderen in de Duurzame Doe woning. Basisschoolkinderen kunnen hier gratis aan meedoen.
Lees meer over Gratis kinderworkshops: kunst maken van afval of een insectenhuisje knutselen

Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) woensdag 7 tot en met vrijdag 9 december voor onderhoudswerkzaamheden

Rijkswaterstaat voert in 2 nachten onderhoudswerkzaamheden uit aan de Heinenoordtunnel (A29). De tunnel wordt per nacht in één rijrichting afgesloten voor auto- en vrachtverkeer.
Lees meer over Nachtafsluitingen Heinenoordtunnel (A29) woensdag 7 tot en met vrijdag 9 december voor onderhoudswerkzaamheden

Vaccineren in gemeentehuis verlengd

Wilt u nog een herhaalprik halen tegen corona? U kunt tot zeker eind februari op woensdag- en donderdagmiddag terecht in het gemeentehuis in Oud-Beijerland.
Lees meer over Vaccineren in gemeentehuis verlengd

Tweede editie leerwerktraject tot assistent-kok van start

Na een succesvolle eerste editie, is dit jaar opnieuw een leerwerktraject tot assistent-kok gestart, een initiatief van Restaurant HIT Eten en Drinken, de BAR-organisatie en de gemeenten Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Nissewaard en Stroomopwaarts MVS.
Lees meer over Tweede editie leerwerktraject tot assistent-kok van start