Nieuws

Tijdelijke crisisnoodopvang vluchtelingen opent in Oud-Beijerland

Binnen enkele weken wordt een tijdelijke crisisnoodopvang geopend in het gebouw van sociaal-cultureel centrum De Lindenhoeve aan het Laningpad in Oud-Beijerland. Het gaat om opvang van maximaal 100 personen.
Lees meer

Goed bezochte veteranenbijeenkomst in Oud-Beijerland

Op donderdag 29 september vond in De Poort in Oud-Beijerland een gemeentelijke veteranenbijeenkomst plaats. De dag is een eerbetoon aan en mogelijkheid om elkaar te ontmoeten voor Hoeksche Waardse veteranen, waarbij erkenning en waardering voor hen centraal staat.
Lees meer

Eerste stap naar BIZ Numansdorp een feit

Op donderdagmiddag 29 september was wethouder Paul Boogaard (economie) te gast bij ondernemers uit het winkelgebied in Numansdorp. Gezamenlijk zetten zij de handtekeningen onder de uitvoeringsovereenkomst die nodig is om een volwaardige Bedrijven Investeringszone (BIZ) te kunnen worden.
Lees meer

Inzameling najaars- en winterkleding voor vluchtelingen Oekraïne

Met het koude en regenachtige weer kunnen Oekraïners die in Strijen worden opgevangen wel wat extra warme kleding gebruiken. Op zaterdag 8 oktober is er een kledinginzamelingsactie.
Lees meer

‘Binnendoor’ is de nieuwe straatnaam voor het fiets- en voetpad Nieuw-Beijerland

Na een oproep aan Nieuw-Beijerlanders om via een prijsvraag mee te denken over een passende naam voor d’n Doelbrug in de wijk ‘Aan de Kreek’, stroomden begin dit jaar 216 inzendingen in korte tijd binnen.
Lees meer

Plaatsen vrij voor adviseurs in Adviesraad Sociaal Domein

De Adviesraad Sociaal Domein Hoeksche Waard, een formeel adviesorgaan van het college van B&W van gemeente Hoeksche Waard, heeft plaats voor nieuwe leden.
Lees meer

Rattenoverlast? Pas dan op met bijvoeren van vogels!

Op diverse plekken in de Hoeksche Waard kunnen ratten actief zijn. Wilt u voorkomen dat u er overlast van hebt? Pas dan op met het bijvoeren van vogels!
Lees meer

De regio is gestart met een Cliëntervaringsonderzoek Jeugdhulp

De gemeenten van de regio Zuid-Holland Zuid, waaronder Hoeksche Waard, zijn momenteel weer gestart met het jaarlijkse Cliëntervaringsonderzoek Jeugdhulp.
Lees meer

Op Burendag de handen uit de mouwen voor een groenere straat

Op Burendag, zaterdag 24 september, staken 3 huishoudens aan het Kartuizerveld in Westmaas de handen uit de mouwen om de straat een stukje groener te maken. In de tuinen maakten gewipte tegels plaats voor fleurig groen.
Lees meer

Uitnodiging Pleegkracht!-Buffet voor alle pleegouders in de Hoeksche Waard

Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Toch valt het niet altijd mee om pleegouder te zijn, het is een prachtige en soms ook zware taak. Wij willen pleegouders daarom in het zonnetje zetten tijdens de landelijke Week van de Pleegzorg.
Lees meer