Nieuws

Najaarsronde coronaprik loopt tot en met 22 december

Bent u 60 jaar of ouder, een zorgmedewerker met direct patiëntencontact of wordt u jaarlijks uitgenodigd voor de griepprik? U kunt nog t/m 22 december een coronaprik halen
Lees meer over Najaarsronde coronaprik loopt tot en met 22 december

Bouw woningen Princessehof in Puttershoek officieel van start

Op 7 december 2023 gaf wethouder Robin Heij, in aanwezigheid van de kopers, het startsein voor de bouw van 35 woningen van het project Princessehof in Puttershoek.
Lees meer over Bouw woningen Princessehof in Puttershoek officieel van start

Paarse vrijdag

Vrijdag 8 december is het Paarse Vrijdag. Een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars hun solidariteit kunnen tonen met LHBTI’ers. Gemeente Hoeksche Waard is een Regenbooggemeente. Om dit op Paarse Vrijdag 8 december uit te dragen worden de beide gemeentehuizen en het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland die dag paars verlicht.
Lees meer over Paarse vrijdag

Zet de Hoeksche Waardse vrijwilligers in het zonnetje!

Donderdag 7 december is de Dag van de vrijwilliger. Vrijwilligers maken de Hoeksche Waard mooier. Mooier om te wonen, te werken en te bezoeken. De samenleving kan niet zonder vrijwilligers. Daarom wil gemeente Hoeksche Waard met uw hulp extra aandacht geven aan de vrijwilligers en hen in het zonnetje zetten. Kent u iemand die zich belangeloos inzet voor anderen en daarvoor een pluim verdient? Meld diegene dan voor maandag 15 januari aan.
Lees meer over Zet de Hoeksche Waardse vrijwilligers in het zonnetje!

Strijensedijk en Dr. Bossersstraat: 31 nieuwe woningen in ‘s-Gravendeel

Vandaag ondertekende wethouder Robin Heij 2 anterieure overeenkomsten voor het bouwen van nieuwe sociale huurwoningen in ’s-Gravendeel. Voor de Strijensedijk ondertekende Gert Jan Sint Nicolaas namens BAUh Projectontwikkelaars BV de overeenkomst. oor de Dr. Bossersstraat tekende ook Gert-Jan Onnink van De Mijl Invest BV mee.
Lees meer over Strijensedijk en Dr. Bossersstraat: 31 nieuwe woningen in ‘s-Gravendeel

Feestelijke overdracht openbare ruimte Damgaarde in Nieuw-Beijerland

Op woensdag 6 december is de openbare ruimte in plan Damgaarde officieel overgedragen aan gemeente Hoeksche Waard. Voor dit feestelijke moment plantte Wethouder Robin Heij (Wonen) vanochtend met een graafmachine een fruitboom in Damgaarde. Langs de gehele zuidelijke rand van Nieuw-Beijerland is een uitbreiding gerealiseerd met ongeveer 225 woningen en een kerkgebouw.
Lees meer over Feestelijke overdracht openbare ruimte Damgaarde in Nieuw-Beijerland

Denk met ons mee over afval scheiden en inzamelen

De gemeente gaat over op een nieuw grondstoffenbeleid. Wilt u hierover meedenken? Doe dan mee met de klankbordgroep.
Lees meer over Denk met ons mee over afval scheiden en inzamelen

Gratis woningscan en advies om fijn te kunnen blijven wonen als u ouder wordt

Veel mensen willen zo lang mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen. Ook als ze wat ouder worden en het lichamelijk wat minder gaat.
Lees meer over Gratis woningscan en advies om fijn te kunnen blijven wonen als u ouder wordt

Burgemeester sluit woning in Mijnsheerenland na drugsvondst

Burgemeester Van Heijningen heeft besloten een woning aan de Zandgors in Mijnsheerenland voor 12 maanden te laten sluiten op grond van de Opiumwet
Lees meer over Burgemeester sluit woning in Mijnsheerenland na drugsvondst

Expositie Present.Je.Kunst

Een selectie van deze kunstenaars toont vanaf 10 november 2023 tot half maart 2024 in Museum Hoeksche Waard 1 klein werkje uit het Present.Je.Kunst project en 1 regulier werk uit zijn/haar eigen oeuvre.
Lees meer over Expositie Present.Je.Kunst