Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Update bouw van Windpark Oude Maas

Aan de oostzijde van de A29 (Blaaksedijk) zijn de 3 windturbines gebouwd. De installatieteams monteren de windturbines de komende 3 weken verder af.
Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: 'Maar eerst ving ik een monster' tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Lees meer

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 - 770 77 07

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional.
Lees meer

Energiezuinig en comfortabel wonen? Doe mee aan de glasactie!

Bent u eigenaar van een koopwoning in de Hoeksche Waard? En heeft u nog enkel glas of is uw dubbel glas verouderd? Dan kunt u meedoen met de gezamenlijke inkoopactie voor HR++ glas.
Lees meer

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Vanaf maandag17 januari kunnen ondernemers gevestigd in de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne gebruik maken van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering dinsdag 18 januari

Nieuwe appartementen aan de Ooststraat in Oud-Beijerland. Wat vinden de fracties van de politieke partijen in de raad hiervan? Of van de nieuwe regels voor het inzamelen van afval in de gemeente?
Lees meer

Beeldvormende raadsbijeenkomsten terugkijken

Helaas bleek het geluid bij beide digitale bijeenkomsten in de beginfase niet mee te lopen. Inmiddels is dit hersteld.
Lees meer

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers kunnen weer open
Lees meer

Hoera! Meneer Baan uit Oud-Beijerland is 100 jaar

Vandaag viert meneer Koos Baan zijn honderdste verjaardag! Namens het gemeentebestuur ontvangt meneer Baan vandaag een mooi boeket bloemen. Vanzelfsprekend vergezeld van de 100 bonbons van burgemeester Van Hemmen.
Lees meer

Uw lokale belastingen in delen betalen? Dat kan

Binnenkort ontvangt u van SVHW uw aanslag lokale belastingen. Wist u dat u ook in delen kunt betalen?
Lees meer

Reactie college op protestacties ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders heeft veel begrip voor het signaal dat de ondernemers hiermee af willen geven richting het kabinet.
Lees meer

Leeftijd voor zwemles via Jeugdfonds Sport en Cultuur naar 5 jaar

Met ingang van 1 januari 2022 kunnen kinderen vanaf 5 jaar gebruik maken van de regeling van het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor zwemles. Door de leeftijd te verlagen gaat de gemeente mee met de adviesleeftijd voor zwemles voor kinderen en worden meer kinderen op jongere leeftijd zwemveilig.
Lees meer

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. "Dit is voor mij onbestaanbaar", aldus wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Strijen, Strijensas en Mookhoek met Joanne Blaak-van de Lagemaat

Door de huidige maatregelen wordt het fysieke spreekuur van wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat omgezet naar een digitaal spreekuur. Dit digitale spreekuur zal plaatsvinden op donderdag 20 januari van 19.00 tot 20.30 uur voor de inwoners van Strijen, Strijensas en Mookhoek.  
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Nieuw-Beijerland met Huibert Steen

Door de huidige maatregelen wordt het fysieke spreekuur van wethouder Huibert Steen omgezet naar een digitaal spreekuur. Dit digitale spreekuur zal plaatsvinden op donderdag 20 januari van 19.00 tot 20.30 uur voor de inwoners van Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat bezoekt priklocatie en teststraat

Vrijdag 7 januari ging wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat langs bij de priklocatie in Alcazar in Puttershoek en de teststraat bij het Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland. Zij nam voor alle medewerkers op die locaties, in totaal zo’n 100 mensen, wat lekkers voor bij de koffie mee. Hiermee wil ze alle medewerkers bedanken voor hun inzet.
Lees meer

Voldoende vrijwilligers gevonden voor buurtbus van Heinenoord naar Barendrecht

Vanaf maandag 10 januari rijdt buurtbuslijn 716 heen en weer tussen Barendrecht, busstation Heinenoord en het bedrijventerrein aan de Boonsweg. Dit is mogelijk geworden omdat er voldoende vrijwilligers zijn gevonden om de buurtbus te bemensen.
Lees meer

Vanavond hoge waterstand verwacht in de Oude Maas en de Dordtsche Kil

Op woensdag 5 januari worden hoge waterstanden verwacht in de Oude Maas en de Dordtsche Kil. Rijkswaterstaat verwacht rond 20.00 uur een waterstand van ca. 1.80 meter boven NAP. Dat komt door de combinatie van springtij met harde wind
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Bram van Hemmen

De burgemeester vindt het belangrijk om u -namens het gemeentebestuur- het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Vooruit te kijken naar wat komen gaat, en ook terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt.
Lees meer

Benieuwd of een hybride warmtepomp wat voor uw koopwoning is?

De gemeente biedt u in samenwerking met het Regionaal Energieloket gratis ondersteuning om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij uw koopwoning en situatie past. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor een groot deel (50 tot 80%) van de verwarming van uw woning.
Lees meer

U kunt nog meedoen met de isolatieactie voor woningeigenaren

U schrijft zich voor 16 januari in via de website van het Regionaal Energieloket. Hier kunt u ook de online informatiebijeenkomst van woensdag 1 december terugkijken met informatie over deze actie en bijvoorbeeld subsidies.
Lees meer

Felicitaties voor diamanten echtpaar Van Hees-Baartmans

Vandaag, maandag 3 januari 2022, is het 60 jaar geleden dat Peter van Hees (88) en Toos van Hees-Baartmans (88) uit ’s-Gravendeel elkaar het jaarwoord gaven. Dorpswethouder Piet van Leenen ging bij het diamanten echtpaar op bezoek en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur.
Lees meer

Warm gebaar actie een groot succes: 400 extra tegoedbonnen beschikbaar gesteld

In week 50 heeft elk huishouden in de Hoeksche Waard een wenskaart ontvangen met daarbij de mogelijkheid om iemand te nomineren voor een tegoedbon (ter waarde van € 50,-) van een horecaonderneming uit de Hoeksche Waard. In totaal waren hiervoor 100 tegoedbonnen beschikbaar gesteld.
Lees meer

Teruggave kosten controle corona toegangsbewijzen

Ondernemers, verenigingen en organisatoren die verplicht zijn om het coronatoegangsbewijs te controleren van hun klanten of bezoekers kunnen bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor extra gemaakte kosten.
Lees meer

Lokaal corona noodsteunpakket verlengd in 2022

De gemeente Hoeksche Waard heeft sinds de start van de coronacrisis een actieplan in werking dat is gericht op verenigingen en ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in acute problemen zijn gekomen.
Lees meer

Doe mee met de Duurzaamheidsprijs 2022

Heeft u een idee dat zorgt voor minder energieverbruik, minder uitstoot van schadelijke stoffen, minder verspilling van voedsel, minder verspilling van grondstoffen of minder afval? En wilt u dat idee graag uitvoeren? Doe mee!
Lees meer

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum
Lees meer

Ontdek de Hoeksche Waard met de digitale belevingskaart

Sinds vandaag, donderdag 23 december, is de Belevingskaart Hoeksche Waard online beschikbaar. Via deze digitale kaart kun je locaties voor recreatie, natuurgebieden, speeltuinen, winkels, restaurants en andere plekken in de Hoeksche Waard bekijken.
Lees meer

Gratis zelftest voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen kunnen gratis een zelftest afhalen op verschillende locaties in de Hoeksche Waard. De zelftesten worden beschikbaar gesteld door de Voedselbank Hoeksche Waard.
Lees meer

Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

Voor lage inkomens komt de gemeente in 2022 met een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Hieronder leest u alle informatie die op dit moment bij ons bekend is.
Lees meer

Zuidwijk: een wijk waar het 'een leven lang fijn wonen' is

In de Hoeksche Waard werken verschillende partijen samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met, indien nodig, zorg en ondersteuning in de buurt.
Lees meer

Ruim 88.000 verhalen

De Hoeksche Waard telt ruim 88.000 inwoners met verschillende verhalen, ervaringen en meningen. Maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel. En ieders inzet telt daarbij.
Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
Lees meer

Nieuwe politieke partij? Meld u aan voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022!

Partijen die nog niet eerder hebben meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen moeten zich aanmelden om mee te kunnen doen. Dat geldt ook voor een partij die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen geen zetel heeft behaald
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Update bouw van Windpark Oude Maas

Aan de oostzijde van de A29 (Blaaksedijk) zijn de 3 windturbines gebouwd. De installatieteams monteren de windturbines de komende 3 weken verder af.
Lees meer

Nationale Voorleesdagen

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: 'Maar eerst ving ik een monster' tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022.
Lees meer

In gesprek met een zorgprofessional over corona? Bel 0800 - 770 77 07

GGD GHOR Nederland is een initiatief gestart waar iedereen die daar behoefte aan heeft in gesprek kan met een zorgprofessional.
Lees meer

Energiezuinig en comfortabel wonen? Doe mee aan de glasactie!

Bent u eigenaar van een koopwoning in de Hoeksche Waard? En heeft u nog enkel glas of is uw dubbel glas verouderd? Dan kunt u meedoen met de gezamenlijke inkoopactie voor HR++ glas.
Lees meer

MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta van start

Vanaf maandag17 januari kunnen ondernemers gevestigd in de gemeenten Brielle, Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis, Hoeksche Waard, Nissewaard en Westvoorne gebruik maken van de MKB-Deal Digitalisering Zuid-Hollandse Delta.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering dinsdag 18 januari

Nieuwe appartementen aan de Ooststraat in Oud-Beijerland. Wat vinden de fracties van de politieke partijen in de raad hiervan? Of van de nieuwe regels voor het inzamelen van afval in de gemeente?
Lees meer

Beeldvormende raadsbijeenkomsten terugkijken

Helaas bleek het geluid bij beide digitale bijeenkomsten in de beginfase niet mee te lopen. Inmiddels is dit hersteld.
Lees meer

Winkels, sportclubs en kappers weer open per zaterdag 15 januari

Voor sport, beoefening van kunst en cultuur, contactberoepen, detailhandel en onderwijs in Nederland is vanaf zaterdag 15 januari 2022 weer meer mogelijk. Winkels, sportclubs, muziekscholen en contactberoepen zoals kappers kunnen weer open
Lees meer

Hoera! Meneer Baan uit Oud-Beijerland is 100 jaar

Vandaag viert meneer Koos Baan zijn honderdste verjaardag! Namens het gemeentebestuur ontvangt meneer Baan vandaag een mooi boeket bloemen. Vanzelfsprekend vergezeld van de 100 bonbons van burgemeester Van Hemmen.
Lees meer

Uw lokale belastingen in delen betalen? Dat kan

Binnenkort ontvangt u van SVHW uw aanslag lokale belastingen. Wist u dat u ook in delen kunt betalen?
Lees meer

Reactie college op protestacties ondernemers

Het college van burgemeester en wethouders heeft veel begrip voor het signaal dat de ondernemers hiermee af willen geven richting het kabinet.
Lees meer

Leeftijd voor zwemles via Jeugdfonds Sport en Cultuur naar 5 jaar

Met ingang van 1 januari 2022 kunnen kinderen vanaf 5 jaar gebruik maken van de regeling van het Jeugdfonds Sport en Cultuur voor zwemles. Door de leeftijd te verlagen gaat de gemeente mee met de adviesleeftijd voor zwemles voor kinderen en worden meer kinderen op jongere leeftijd zwemveilig.
Lees meer

Ongelooflijk: nieuwe bushaltes ontbreken

Met ingang van zondag 9 januari 2022 rijdt Connexxion in de regio Hoeksche Waard en Goeree-Overflakkee (HWGO) volgens een nieuwe dienstregeling. Maar twee nieuwe haltes ontbreken. "Dit is voor mij onbestaanbaar", aldus wethouder Harry van Waveren.
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Strijen, Strijensas en Mookhoek met Joanne Blaak-van de Lagemaat

Door de huidige maatregelen wordt het fysieke spreekuur van wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat omgezet naar een digitaal spreekuur. Dit digitale spreekuur zal plaatsvinden op donderdag 20 januari van 19.00 tot 20.30 uur voor de inwoners van Strijen, Strijensas en Mookhoek.  
Lees meer

Digitaal dorpsspreekuur Nieuw-Beijerland met Huibert Steen

Door de huidige maatregelen wordt het fysieke spreekuur van wethouder Huibert Steen omgezet naar een digitaal spreekuur. Dit digitale spreekuur zal plaatsvinden op donderdag 20 januari van 19.00 tot 20.30 uur voor de inwoners van Nieuw-Beijerland.
Lees meer

Wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat bezoekt priklocatie en teststraat

Vrijdag 7 januari ging wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat langs bij de priklocatie in Alcazar in Puttershoek en de teststraat bij het Recreatieoord Binnenmaas in Mijnsheerenland. Zij nam voor alle medewerkers op die locaties, in totaal zo’n 100 mensen, wat lekkers voor bij de koffie mee. Hiermee wil ze alle medewerkers bedanken voor hun inzet.
Lees meer

Voldoende vrijwilligers gevonden voor buurtbus van Heinenoord naar Barendrecht

Vanaf maandag 10 januari rijdt buurtbuslijn 716 heen en weer tussen Barendrecht, busstation Heinenoord en het bedrijventerrein aan de Boonsweg. Dit is mogelijk geworden omdat er voldoende vrijwilligers zijn gevonden om de buurtbus te bemensen.
Lees meer

Vanavond hoge waterstand verwacht in de Oude Maas en de Dordtsche Kil

Op woensdag 5 januari worden hoge waterstanden verwacht in de Oude Maas en de Dordtsche Kil. Rijkswaterstaat verwacht rond 20.00 uur een waterstand van ca. 1.80 meter boven NAP. Dat komt door de combinatie van springtij met harde wind
Lees meer

Nieuwjaarsboodschap burgemeester Bram van Hemmen

De burgemeester vindt het belangrijk om u -namens het gemeentebestuur- het allerbeste te wensen voor dit nieuwe jaar. Vooruit te kijken naar wat komen gaat, en ook terug te blikken op het jaar dat inmiddels achter ons ligt.
Lees meer

Benieuwd of een hybride warmtepomp wat voor uw koopwoning is?

De gemeente biedt u in samenwerking met het Regionaal Energieloket gratis ondersteuning om te onderzoeken of een hybride warmtepomp bij uw koopwoning en situatie past. Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel en zorgt voor een groot deel (50 tot 80%) van de verwarming van uw woning.
Lees meer

U kunt nog meedoen met de isolatieactie voor woningeigenaren

U schrijft zich voor 16 januari in via de website van het Regionaal Energieloket. Hier kunt u ook de online informatiebijeenkomst van woensdag 1 december terugkijken met informatie over deze actie en bijvoorbeeld subsidies.
Lees meer

Felicitaties voor diamanten echtpaar Van Hees-Baartmans

Vandaag, maandag 3 januari 2022, is het 60 jaar geleden dat Peter van Hees (88) en Toos van Hees-Baartmans (88) uit ’s-Gravendeel elkaar het jaarwoord gaven. Dorpswethouder Piet van Leenen ging bij het diamanten echtpaar op bezoek en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur.
Lees meer

Warm gebaar actie een groot succes: 400 extra tegoedbonnen beschikbaar gesteld

In week 50 heeft elk huishouden in de Hoeksche Waard een wenskaart ontvangen met daarbij de mogelijkheid om iemand te nomineren voor een tegoedbon (ter waarde van € 50,-) van een horecaonderneming uit de Hoeksche Waard. In totaal waren hiervoor 100 tegoedbonnen beschikbaar gesteld.
Lees meer

Teruggave kosten controle corona toegangsbewijzen

Ondernemers, verenigingen en organisatoren die verplicht zijn om het coronatoegangsbewijs te controleren van hun klanten of bezoekers kunnen bij de gemeente een vergoeding aanvragen voor extra gemaakte kosten.
Lees meer

Lokaal corona noodsteunpakket verlengd in 2022

De gemeente Hoeksche Waard heeft sinds de start van de coronacrisis een actieplan in werking dat is gericht op verenigingen en ondernemers die als gevolg van de coronacrisis in acute problemen zijn gekomen.
Lees meer

Doe mee met de Duurzaamheidsprijs 2022

Heeft u een idee dat zorgt voor minder energieverbruik, minder uitstoot van schadelijke stoffen, minder verspilling van voedsel, minder verspilling van grondstoffen of minder afval? En wilt u dat idee graag uitvoeren? Doe mee!
Lees meer

Hoera! Echtpaar Verver-van Venrooij 60 jaar getrouwd

Vandaag zijn Wim (84) en Truus (82) Verver-van Venrooij uit Piershil 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak ging op visite bij het diamanten echtpaar en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur met hun diamanten jubileum
Lees meer

Ontdek de Hoeksche Waard met de digitale belevingskaart

Sinds vandaag, donderdag 23 december, is de Belevingskaart Hoeksche Waard online beschikbaar. Via deze digitale kaart kun je locaties voor recreatie, natuurgebieden, speeltuinen, winkels, restaurants en andere plekken in de Hoeksche Waard bekijken.
Lees meer

Gratis zelftest voor inwoners met een laag inkomen

Inwoners met een laag inkomen kunnen gratis een zelftest afhalen op verschillende locaties in de Hoeksche Waard. De zelftesten worden beschikbaar gesteld door de Voedselbank Hoeksche Waard.
Lees meer

Eenmalige tegemoetkoming energiekosten voor lage inkomens

Voor lage inkomens komt de gemeente in 2022 met een tegemoetkoming voor de hoge energieprijzen. Hieronder leest u alle informatie die op dit moment bij ons bekend is.
Lees meer

Zuidwijk: een wijk waar het 'een leven lang fijn wonen' is

In de Hoeksche Waard werken verschillende partijen samen op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg. Met elkaar willen zij ervoor zorgen dat inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen met, indien nodig, zorg en ondersteuning in de buurt.
Lees meer

Ruim 88.000 verhalen

De Hoeksche Waard telt ruim 88.000 inwoners met verschillende verhalen, ervaringen en meningen. Maar we hebben allemaal een gemeenschappelijk doel. En ieders inzet telt daarbij.
Lees meer

Coronatoegangsbewijs verplicht bij binnensport vanaf 18 jaar

Het coronatoegangsbewijs is vanaf 6 november in de sport verplicht bij sportbeoefening op binnensportlocaties vanaf 18 jaar, zoals: sportscholen, sportzalen en zwembaden. Dit geldt voor lessen, trainingen, recreatief sporten en bij wedstrijden.
Lees meer

Nieuwe politieke partij? Meld u aan voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022!

Partijen die nog niet eerder hebben meegedaan aan de gemeenteraadsverkiezingen moeten zich aanmelden om mee te kunnen doen. Dat geldt ook voor een partij die bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen geen zetel heeft behaald
Lees meer

Besmettingen moeten omlaag, passende maatregelen nodig

Om ervoor te zorgen dat we iedereen goede zorg kunnen blijven bieden en de kwetsbaren in de samenleving beschermen tegen de toegenomen aanwezigheid van het coronavirus, neemt het kabinet extra maatregelen om de snelle verspreiding van het virus af te remmen.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer