Spring naar content

Nieuws

RSS

Klik op onderstaande link voor een overzichtspagina met alle informatie over het coronavirus per onderwerp.

Informatie coronavirus

Echtpaar Priem-Buchner uit Strijen viert diamanten huwelijk

Adrie Priem (85) en Adrie Priem-Buchner (81) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat ging in Strijen bij het echtpaar langs en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur
Lees meer

Wilt u gast van de gemeenteraad zijn?

In oktober is publiek weer welkom tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad Hoeksche Waard in de raadzaal in Oud-Beijerland. Fijn na zoveel maanden digitaal kijken en luisteren.
Lees meer

Dorpshuis De Swaensvoet heropend na grondige renovatie

Dorpshuis De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland is volledig gerenoveerd. Wethouder Paul Boogaard droeg symbolisch de sleutel van het gebouw over aan beheerder Cora Wennekes
Lees meer

Gemeente gaat inwoners met schulden helpen via saneringskrediet

Inwoners met schulden kunnen vanaf deze maand geholpen worden met een speciaal saneringskrediet. De gemeente Hoeksche Waard werkt hiervoor samen met de Kredietbank Nederland
Lees meer

Invoering coronatoegangsbewijs vanaf 25 september

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter maatregel niet meer verplicht. Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de 1,5 meter drukker wordt zoals bij evenementen, in bioscopen en theaters, in cafés, restaurants en sportkantines.
Lees meer

Inloopbijeenkomst 'Liever niet alleen' - Bibliotheek Hoeksche Waard

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Een gevoel dat meestal verdwijnt als je contact maakt met anderen en samen dingen doet. In de Week van de Eenzaamheid worden tal van gezellige bijeenkomsten georganiseerd met maar één doel: Liever niet alleen.
Lees meer

Krappe rijstrook Haringvlietbrug begin oktober 2021 ’s nachts verbreed

Op de Haringvlietbrug wordt de linkerrijstrook in beide richtingen verbreed van 1,95 m naar 2,35 m. Om de weginrichting aan te passen, heeft Rijkswaterstaat 3 nachtafsluitingen nodig in het weekend van 1 tot 4 oktober, telkens in een andere richting.
Lees meer

26 duurzame woningen in Goudswaard-Noordoost

Vandaag werd de anterieure overeenkomst ondertekend voor De Boomgaard, een project van 26 woningen in Goudswaard. Naast vrijstaande woningen, seniorenwoningen en appartementen komen er huurwoningen voor starters
Lees meer

Dorpsspreekuur Goudswaard met Joanne Blaak-van de Lagemaat

Op woensdag 29 september houdt dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat spreekuur van 18.30 tot 20.00 uur in verenigingsgebouw Rehoboth in Goudswaard.
Lees meer

Gezocht: nieuwe coördinator Buurtpreventie ’s-Gravendeel

Voor de wijken Bonaventura en Lindehof is het bestaande buurtpreventieteam op zoek naar een nieuwe coördinator. Het team bestaat op dit moment uit 7 personen.
Lees meer

Informatieavond nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal

Op maandag 27 september houdt gemeente Hoeksche Waard en ontwikkelcombinatie Novaform-Hooghwerff een informatiebijeenkomst over het nieuwbouwproject Blom, in Klaaswaal in sporthal De Bongerd.
Lees meer

Wilt u (in)spreken? De gemeenteraad luistert

Wilt u het woord richten tot de raad over het beheer van de gemeentelijke gebouwen of over het bestemmingsplan Parallelweg N217 in ’s-Gravendeel?
Lees meer

Wie nomineert u voor de Hoeksche Waardse Sportwaardering?

Er zijn altijd sporters, verenigingen en vrijwilligers die een uitzonderlijke prestatie leveren. Deze uitzonderlijke prestatie willen we extra in het zonnetje zetten met de Hoeksche Waardse Sportwaardering.
Lees meer

De Museum Tour is terug!

Op zaterdag 2 oktober brengt het Streekbusmuseum u wederom kosteloos tussen 9.00 en 17.00 uur met 2 bussen langs alle deelnemende musea.
Lees meer

Gemeenteraad Hoeksche Waard wil collectief wonen stimuleren

De raad vergaderde sinds lange tijd weer in de raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Met zichtbaar plezier om elkaar (r)echt in de ogen te kunnen kijken.
Lees meer

Diamanten jubileum voor echtpaar Janssens-de Weerd uit Puttershoek

Op dinsdag 21 september was het 60 jaar geleden dat Hans (80) en Mieke (82) Janssens-de Weerd in het huwelijk traden. Met een feestelijke bos bloemen onder de arm ging dorpswethouder Piet van Leenen vandaag bij het diamanten bruidspaar op visite.
Lees meer

Mantelzorgagenda 2021-2024 vastgesteld: centraal informatiepunt en praktische hulp voor mantelzorgers

We richten ons de komende jaren vooral op de realisatie van een informatiepunt, waar mantelzorgers online en fysiek terecht kunnen met vragen, en praktische hulp.
Lees meer

Gefeliciteerd! Echtpaar De Man uit ’s-Gravendeel 65 jaar getrouwd

Leen en Nel de Man vieren hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Bram van Hemmen ging op visite om het briljanten paar namens het gemeentebestuur te feliciteren
Lees meer

Herdenking Indiëmonument Puttershoek

Vrijdag 17 september werden op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek de militairen (waaronder 7 Hoeksche Waarders) herdacht die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw-Guinea zijn gesneuveld. Locoburgemeester was hierbij aanwezig en hield een toespraak
Lees meer

Duurzaamheidsdag voor ondernemers met gastspreker Thomas Rau

Vrijdag 8 oktober van 16.00 tot 19.30 uur is de jaarlijkse Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers. Het thema is ‘De waarde van minder; optimaal benutten van grondstoffen en energie’ met gastspreker Thomas Rau
Lees meer

Nomineer een vrijwilliger of initiatief

Op zaterdag 27 november gaan wethouders Joanne Blaak-Van de Lagemaat, Paul Boogaard en Harry van Waveren langs vrijwilligersinitiatieven om hen namens gemeente Hoeksche Waard in het zonnetje te zetten. 
Lees meer

Denk mee over ontmoetingsplekken voor jongeren in jouw/uw dorp

In 2022 wil de gemeente in ’s-Gravendeel, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen het proces voor een ontmoetingsplek voor jongeren opstarten. Kom naar een van de bijeenkomsten In oktober of november. Denk met ons mee en ga in gesprek
Lees meer

Financieel misbruik van ouderen stoppen we samen

Vandaag werd in de Hoeksche Waard een Lokale Alliantie Financieel Misbruik gevormd. Deze alliantie is een uitbreiding op de bestaande samenwerking van ketenpartners die er is tegen ouderenmishandeling.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Voorstel afbouwen schoolzwemmen naar de raad

Het doel is om een (schoolzwem)beleid te maken dat geldt voor de hele Hoeksche Waard. Dat houdt in dat volgend jaar samen met alle betrokken een plan wordt gemaakt om het schoolzwemmen met ingang van het schooljaar 2024-2025 af te schaffen.
Lees meer

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.
Lees meer

COA opent noodopvang op locatie voormalig AZC in 's-Gravendeel

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers opent een tijdelijke opvanglocatie op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum (AZC) in ’s-Gravendeel. De gemeente is bereid om onder voorwaarden medewerking te verlenen
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe buurtbuslijn

Bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk voor een paar uur per week en vindt u autorijden leuk? Dan bent u de aangewezen persoon.
Lees meer

Onderzoek koopgedrag Hoeksche Waard

Waar doen onze inwoners hun inkopen en hoe tevreden zij zijn over de locaties? Deze week start onderzoeksbureau I&O Research in de Hoeksche Waard met het Koopstromenonderzoek 2021
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar De Vries-Van der Waal uit Puttershoek

Vandaag is een feestelijke dag voor Ben de Vries (82 jaar) en zijn vrouw Truus de Vries-van der Waal (78 jaar). 60 jaar geleden traden zij in het huwelijk.
Lees meer

Hoeksche Waard verlengt TONK-regeling tot en met september

De regeling kan worden aangevraagd tot en met 31 oktober. Deze biedt met name een uitkomst voor zzp'ers en ondernemers die door corona financieel in zwaar weer zitten
Lees meer

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit.
Lees meer

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 8 juni

Aankomende week geeft de raad zijn mening. Dat gebeurt op dinsdagavond 8 juni in 2 vergaderingen die gelijktijdig plaatsvinden.
Lees meer

Bijeenkomst Randweg Klaaswaal: presentatie en kaarten beschikbaar

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei informeerden wij de aanwezigen hoe wij zijn gekomen tot de 2 extra te onderzoeken alternatieven en wat het vervolgproces is.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer

Echtpaar Priem-Buchner uit Strijen viert diamanten huwelijk

Adrie Priem (85) en Adrie Priem-Buchner (81) zijn vandaag 60 jaar getrouwd. Dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat ging in Strijen bij het echtpaar langs en feliciteerde hen namens het gemeentebestuur
Lees meer

Wilt u gast van de gemeenteraad zijn?

In oktober is publiek weer welkom tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad Hoeksche Waard in de raadzaal in Oud-Beijerland. Fijn na zoveel maanden digitaal kijken en luisteren.
Lees meer

Dorpshuis De Swaensvoet heropend na grondige renovatie

Dorpshuis De Swaensvoet in Nieuw-Beijerland is volledig gerenoveerd. Wethouder Paul Boogaard droeg symbolisch de sleutel van het gebouw over aan beheerder Cora Wennekes
Lees meer

Gemeente gaat inwoners met schulden helpen via saneringskrediet

Inwoners met schulden kunnen vanaf deze maand geholpen worden met een speciaal saneringskrediet. De gemeente Hoeksche Waard werkt hiervoor samen met de Kredietbank Nederland
Lees meer

Invoering coronatoegangsbewijs vanaf 25 september

Vanaf zaterdag 25 september is de 1,5 meter maatregel niet meer verplicht. Het coronatoegangsbewijs wordt ingezet op die locaties waar het door het loslaten van de 1,5 meter drukker wordt zoals bij evenementen, in bioscopen en theaters, in cafés, restaurants en sportkantines.
Lees meer

Inloopbijeenkomst 'Liever niet alleen' - Bibliotheek Hoeksche Waard

Iedereen voelt zich wel eens alleen. Een gevoel dat meestal verdwijnt als je contact maakt met anderen en samen dingen doet. In de Week van de Eenzaamheid worden tal van gezellige bijeenkomsten georganiseerd met maar één doel: Liever niet alleen.
Lees meer

Krappe rijstrook Haringvlietbrug begin oktober 2021 ’s nachts verbreed

Op de Haringvlietbrug wordt de linkerrijstrook in beide richtingen verbreed van 1,95 m naar 2,35 m. Om de weginrichting aan te passen, heeft Rijkswaterstaat 3 nachtafsluitingen nodig in het weekend van 1 tot 4 oktober, telkens in een andere richting.
Lees meer

26 duurzame woningen in Goudswaard-Noordoost

Vandaag werd de anterieure overeenkomst ondertekend voor De Boomgaard, een project van 26 woningen in Goudswaard. Naast vrijstaande woningen, seniorenwoningen en appartementen komen er huurwoningen voor starters
Lees meer

Dorpsspreekuur Goudswaard met Joanne Blaak-van de Lagemaat

Op woensdag 29 september houdt dorpswethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat spreekuur van 18.30 tot 20.00 uur in verenigingsgebouw Rehoboth in Goudswaard.
Lees meer

Gezocht: nieuwe coördinator Buurtpreventie ’s-Gravendeel

Voor de wijken Bonaventura en Lindehof is het bestaande buurtpreventieteam op zoek naar een nieuwe coördinator. Het team bestaat op dit moment uit 7 personen.
Lees meer

Informatieavond nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal

Op maandag 27 september houdt gemeente Hoeksche Waard en ontwikkelcombinatie Novaform-Hooghwerff een informatiebijeenkomst over het nieuwbouwproject Blom, in Klaaswaal in sporthal De Bongerd.
Lees meer

Wilt u (in)spreken? De gemeenteraad luistert

Wilt u het woord richten tot de raad over het beheer van de gemeentelijke gebouwen of over het bestemmingsplan Parallelweg N217 in ’s-Gravendeel?
Lees meer

Wie nomineert u voor de Hoeksche Waardse Sportwaardering?

Er zijn altijd sporters, verenigingen en vrijwilligers die een uitzonderlijke prestatie leveren. Deze uitzonderlijke prestatie willen we extra in het zonnetje zetten met de Hoeksche Waardse Sportwaardering.
Lees meer

De Museum Tour is terug!

Op zaterdag 2 oktober brengt het Streekbusmuseum u wederom kosteloos tussen 9.00 en 17.00 uur met 2 bussen langs alle deelnemende musea.
Lees meer

Gemeenteraad Hoeksche Waard wil collectief wonen stimuleren

De raad vergaderde sinds lange tijd weer in de raadszaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Met zichtbaar plezier om elkaar (r)echt in de ogen te kunnen kijken.
Lees meer

Diamanten jubileum voor echtpaar Janssens-de Weerd uit Puttershoek

Op dinsdag 21 september was het 60 jaar geleden dat Hans (80) en Mieke (82) Janssens-de Weerd in het huwelijk traden. Met een feestelijke bos bloemen onder de arm ging dorpswethouder Piet van Leenen vandaag bij het diamanten bruidspaar op visite.
Lees meer

Mantelzorgagenda 2021-2024 vastgesteld: centraal informatiepunt en praktische hulp voor mantelzorgers

We richten ons de komende jaren vooral op de realisatie van een informatiepunt, waar mantelzorgers online en fysiek terecht kunnen met vragen, en praktische hulp.
Lees meer

Gefeliciteerd! Echtpaar De Man uit ’s-Gravendeel 65 jaar getrouwd

Leen en Nel de Man vieren hun 65-jarig huwelijksjubileum. Burgemeester Bram van Hemmen ging op visite om het briljanten paar namens het gemeentebestuur te feliciteren
Lees meer

Herdenking Indiëmonument Puttershoek

Vrijdag 17 september werden op begraafplaats De Essenhof in Puttershoek de militairen (waaronder 7 Hoeksche Waarders) herdacht die tussen 1945 en 1962 in de toenmalige overzeese rijksdelen Nederlands Oost-Indië en Nieuw-Guinea zijn gesneuveld. Locoburgemeester was hierbij aanwezig en hield een toespraak
Lees meer

Duurzaamheidsdag voor ondernemers met gastspreker Thomas Rau

Vrijdag 8 oktober van 16.00 tot 19.30 uur is de jaarlijkse Duurzaamheidsdag Hoeksche Waard voor ondernemers. Het thema is ‘De waarde van minder; optimaal benutten van grondstoffen en energie’ met gastspreker Thomas Rau
Lees meer

Nomineer een vrijwilliger of initiatief

Op zaterdag 27 november gaan wethouders Joanne Blaak-Van de Lagemaat, Paul Boogaard en Harry van Waveren langs vrijwilligersinitiatieven om hen namens gemeente Hoeksche Waard in het zonnetje te zetten. 
Lees meer

Denk mee over ontmoetingsplekken voor jongeren in jouw/uw dorp

In 2022 wil de gemeente in ’s-Gravendeel, Nieuw-Beijerland, Numansdorp, Oud-Beijerland en Strijen het proces voor een ontmoetingsplek voor jongeren opstarten. Kom naar een van de bijeenkomsten In oktober of november. Denk met ons mee en ga in gesprek
Lees meer

Financieel misbruik van ouderen stoppen we samen

Vandaag werd in de Hoeksche Waard een Lokale Alliantie Financieel Misbruik gevormd. Deze alliantie is een uitbreiding op de bestaande samenwerking van ketenpartners die er is tegen ouderenmishandeling.
Lees meer

Oorzaken meer meldingen groenoverlast

De afgelopen periode kwamen er meer meldingen binnen over groenoverlast dan andere jaren. Dat komt niet alleen door het groeizame weer. Wij zetten de oorzaken voor u op een rij
Lees meer

Voorstel afbouwen schoolzwemmen naar de raad

Het doel is om een (schoolzwem)beleid te maken dat geldt voor de hele Hoeksche Waard. Dat houdt in dat volgend jaar samen met alle betrokken een plan wordt gemaakt om het schoolzwemmen met ingang van het schooljaar 2024-2025 af te schaffen.
Lees meer

Nederland verder open met coronatoegangsbewijs

Vanaf 25 september kunnen we zonder de verplichte 1,5 meter maatregel. Dit is een grote stap vooruit. Zo kan de horeca weer op maximale capaciteit open en zijn alle evenementen toegestaan.
Lees meer

COA opent noodopvang op locatie voormalig AZC in 's-Gravendeel

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers opent een tijdelijke opvanglocatie op het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum (AZC) in ’s-Gravendeel. De gemeente is bereid om onder voorwaarden medewerking te verlenen
Lees meer

Vanaf 4 oktober 2021 bredere linkerrijstroken op Haringvlietbrug

De linkerrijstrook op de Haringvlietbrug worden in beide richtingen verbreed van 1.95 m naar 2.35 m. De breedte van de rechterrijstroken blijft ongewijzigd. Deze is al 2.35 m breed. 
Lees meer

Vrijwilligers gezocht voor nieuwe buurtbuslijn

Bent u op zoek naar leuk vrijwilligerswerk voor een paar uur per week en vindt u autorijden leuk? Dan bent u de aangewezen persoon.
Lees meer

Onderzoek koopgedrag Hoeksche Waard

Waar doen onze inwoners hun inkopen en hoe tevreden zij zijn over de locaties? Deze week start onderzoeksbureau I&O Research in de Hoeksche Waard met het Koopstromenonderzoek 2021
Lees meer

Twee rijstroken Haringvlietbrug (A29) leidt in modelberekening tot minder reistijd

De snelheidsbeperking en versmalde rijstroken op de Haringvlietbrug leiden vooral in de avondspits op de A29 richting Bergen op Zoom tot ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files
Lees meer

Weekendafsluiting Haringvlietbrug (A29) op 20, 21, 22 augustus voor werkzaamheden ter voorbereiding op snelheidsverlaging

Vanaf vrijdag 20 augustus 21.00 uur gaat de Haringvlietbrug (A29) grotendeels dicht tot maandag 23 augustus 05.00 uur. Rijkswaterstaat plaats dan borden en barriers op de weg ter voorbereiding op de invoering van een snelheidsverlaging naar 50 km/h per 23 augustus
Lees meer

Gemeente Hoeksche Waard blij met keuze voor behoud 2 x 2 rijbanen Haringvlietbrug

De minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft vanmiddag aan de leden van de Tweede Kamer bekend gemaakt de maatregelen aan de Haringvlietbrug uit te stellen tot 23 augustus.
Lees meer

Verkeershinder Haringvlietbrug vanaf 9 augustus

Vanaf maandag 9 augustus 2021 treft Rijkswaterstaat verkeersmaatregelen op de Haringvlietbrug (snelweg A29). Per rijrichting is er 1 rijstrook beschikbaar en de maximumsnelheid wordt verlaagd naar 50 kilometer per uur.
Lees meer

Maatregelen Haringvlietbrug 2 weken uitgesteld

Burgemeester Bram van Hemmen heeft in de afgelopen week als woordvoerder namens betrokken veiligheidsregio’s en burgemeesters intensieve gesprekken gevoerd met de directeur en verschillende medewerkers van RWS.
Lees meer

In gesprek met Rijkswaterstaat over maatregelen Haringvlietbrug

Rijkswaterstaat heeft een persbericht verstuurd over de maatregelen aan de Haringvlietbrug. Wethouder Harry van Waveren: “In het overleg met Rijkswaterstaat dringen we er samen met andere partijen op aan om zo snel mogelijk met alternatieven te komen die minder overlast voor het verkeer opleveren.
Lees meer

Diamanten huwelijk voor echtpaar De Vries-Van der Waal uit Puttershoek

Vandaag is een feestelijke dag voor Ben de Vries (82 jaar) en zijn vrouw Truus de Vries-van der Waal (78 jaar). 60 jaar geleden traden zij in het huwelijk.
Lees meer

Hoeksche Waard verlengt TONK-regeling tot en met september

De regeling kan worden aangevraagd tot en met 31 oktober. Deze biedt met name een uitkomst voor zzp'ers en ondernemers die door corona financieel in zwaar weer zitten
Lees meer

Negatief zwemadvies Haringvlietbrug Oost

Bij de zwemlocatie Haringvlietbrug Oost in Numansdorp wordt het afgeraden om te zwemmen vanwege onvoldoende waterkwaliteit.
Lees meer

15 juni is de Internationale dag tegen Ouderenmishandeling

Een dag die in het leven is geroepen om wereldwijd aandacht te vragen voor dit onderwerp, want ouderenmishandeling komt te veel en overal voor.
Lees meer

Oordeelsvormende vergadering 8 juni

Aankomende week geeft de raad zijn mening. Dat gebeurt op dinsdagavond 8 juni in 2 vergaderingen die gelijktijdig plaatsvinden.
Lees meer

Bijeenkomst Randweg Klaaswaal: presentatie en kaarten beschikbaar

Tijdens de digitale bijeenkomst op donderdag 27 mei informeerden wij de aanwezigen hoe wij zijn gekomen tot de 2 extra te onderzoeken alternatieven en wat het vervolgproces is.
Lees meer

Hoeksche Waardse zorgorganisaties presenteren Zorgcampus

Zorgorganisaties Alerimus, Cavent, Careyn, Heemzicht en Zorgwaard introduceren vandaag samen de Zorgcampus Hoeksche Waard. Met dit initiatief bundelen zij de krachten om de instroom van nieuwe zorgmedewerkers te stimuleren.
Lees meer

Beeldvormende vergadering dinsdag 11 mei

Tijdens deze bijeenkomst is niet de raad aan het woord, maar inwoners, instellingen of bedrijven die het woord tot de raad willen richten over een bepaald thema.
Lees meer

Mogelijke nieuwe invulling voormalig gemeentehuis Numansdorp: plek voor ontmoeting en tijdelijke woonruimte

Gemeente Hoeksche Waard en HW Wonen hebben de afgelopen periode onderzoek gedaan naar een nieuwe invulling voor het leegstaande gemeentehuis in Numansdorp. Er zijn kansen om na een grondige verbouwing van het pand invulling te geven aan 3 belangrijke wensen van inwoners
Lees meer

N489: Blauwesteenweg 3 weken afgesloten

De Provincie Zuid-Holland voert van vrijdag 26 maart tot en met zaterdag 17 april werkzaamheden uit op de Blauwesteenweg in Mijnsheerenland. De werkzaamheden zijn onderdeel van het groot onderhoud op de N489.
Lees meer

Op zoek naar een opleiding, stage of baan? Kijk op werkenlerenindehoekschewaard.nl

Het digitale platform Werken en Leren in de Hoeksche Waard is een gezamenlijk initiatief van ondernemers, onderwijsinstellingen, Stichting SOB-HW en gemeente Hoeksche Waard. Afgelopen november ging de website online.
Lees meer

Sneller geuroverlast komende dagen

Sinds woensdag 3 maart komen bij de meldkamer van Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid meerdere meldingen binnen van stank of een vreemde geur. Uitstoot van bijvoorbeeld verkeer en bedrijven blijft op dit moment langer hangen dan normaal. Dat komt door een inversielaag in de lucht.
Lees meer

Hoe komt uw WOZ-waarde tot stand?

Jaarlijks onderzoekt en vergelijkt SVHW de marktgegevens van verkochte woningen. Deze gegevens komen terecht in een geautomatiseerd taxatiemodel, dat de WOZ-waarde bepaalt.
Lees meer

Aan de slag met de Korteweg bij Zuid-Beijerland

Al geruime tijd is er aandacht voor de verkeersonveiligheid voor fietsers op de Korteweg bij Zuid-Beijerland. Fietsers maken nu gebruik van dezelfde weg waar auto’s, vrachtverkeer en landbouwverkeer ook rijden. Dit levert gevaarlijke situaties op.
Lees meer

Realisatie van de parallelweg komt dichterbij

Uit de vele reacties die wij in mei 2020 kregen, bleek dat er onder onze inwoners een duidelijke voorkeur bestaat voor een vrijliggend fietspad. Het meest ideaal is om dit fietspad aan de buitenzijde van de rijbaan en parallelweg te plaatsen.
Lees meer

Energie besparen en woning verduurzamen

Gemeente Hoeksche Waard organiseert samen met het Regionaal Energieloket verschillende acties om u te informeren en hierbij te helpen. Wanneer uw dorp of buurt aan de beurt is, ontvangt u een brief.
Lees meer

Uittreksel of VOG nodig? Voorkom extra kosten!

Op internet zijn partijen actief die voor u de aanvraag van een uittreksel of VOG willen regelen. Maar daar moet u dan extra voor betalen. Vraag daarom altijd zelf een uittreksel of VOG bij ons aan
Lees meer