Terug naar het overzicht

Waterborg: 17 nieuwe woningen in Puttershoek

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag ondertekenden wethouder Piet van Leenen, Frans Daverveld en Tomas van den Berg van DLBD Ontwikkeling, de anterieure overeenkomst voor het bouwen van nieuwe woningen in Puttershoek.

Het project Waterborg komt op de plek waar vroeger het gemaal ’t Hooft van Benthuizen stond. Het ligt in de oksel van de kruising van het Schouteneinde en de Molendijk.

Piet van Leenen is heel erg blij dat er nu een plan is waarbij recht wordt gedaan aan alle ruimtelijke aspecten zodat over enkele jaren het hele stuk aan het Schouteneinde tot de aansluiting met de Molendijk, is afgerond. “Er zijn van die projecten waar je wel een boek over kunt schrijven. Dit is er 1 van. De historie van het gemaal ’t Hooft van Benthuizen, dat dateert uit 1870, maakt nog steeds veel tongen los. Het gemaal is gebouwd op het punt waar De Kreek, Oostvliet en Boezemvliet samenkomen. Voor de ontwikkelaar was het de uitdaging om een spraakmakend plan te ontwikkelen, waarbij de contouren van het gemaal en de karakteristiek van de bebouwing de emotie van het verleden doen herleven. Ook moest het stedenbouwkundig passen bij de aangrenzende Posthoorn-locatie en de molenbiotoop van de naastgelegen korenmolen De Lelie. En bij nader onderzoek bleek de ondergrond van De Waterborg ook nog rijk aan archeologische vondsten. Het verbaast dan ook niet dat er in de loop van de tijd verschillende plannen de revue zijn gepasseerd. Met dit plan geven we niet alleen een enorme kwaliteitsimpuls aan deze historische locatie, maar verrijken we ook het woningbouwprogramma met een uniek project”, aldus wethouder Van Leenen.

Passend bij de omgeving

Er komen 4 watervilla’s, 5 royale gemaalwoningen en 8 appartementen te koop. De woningen passen binnen de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving. De uitstraling van de gemaalwoningen verwijst naar het oude gemaal. De watervilla’s krijgen een terras direct aan het water. De appartementen komen rond een hofje. De woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd.

Planning

De ontwikkelaar, een samenwerking tussen De Langen & van den Berg Vastgoed en Daverveld Ontwikkeling, verwacht begin 2023 te kunnen starten met bouwen. De verwachte bouwtijd is ongeveer 1 jaar.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Kijk voor het laatste nieuws over Waterborg op deze webpagina.

V.l.n.r. wethouder Piet van Leenen, Frans Daverveld en Tomas van den Berg van DLBD Ontwikkeling