Het project De Waterborg, waar vroeger het gemaal ’t Hooft van Benthuizen stond, ligt in de oksel van de kruising van het Schouteneinde en de Molendijk.

Wat komt er?

Het concept bouwprogramma voorziet in de bouw van maximaal 17 woningen in drie woningtypes: 5 watervilla’s, 4 gemaalwoningen en 8 appartementen. Bij de planontwikkeling is rekening gehouden met de karakteristieke, historische uitstraling van het Schouteneinde en de directe omgeving. Er is sprake van een gevarieerd woningaanbod voor onder meer gezinnen en senioren.

Op 21 april 2022 is de anterieure overeenkomst tussen gemeente Hoeksche Waard en DLBD Ontwikkeling ondertekend voor het bouwen van de nieuwe woningen van Waterborg. Op 15 juni 2023 is de bouw officieel gestart. De ontwikkelaar, een samenwerking tussen De Langen & van den Berg Vastgoed en Daverveld Ontwikkeling, verwacht ongeveer een jaar nodig te hebben voor de bouw. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen, dan kunt u dit melden door een e-mail te sturen naar puttershoek@makelaardijdejong.nl.

De initiatiefnemers van het project hebben de Facebookpagina De Waterborg. Op deze manier hopen zij de buurt en de belangstellenden nog gerichter te kunnen informeren over de site en de vorderingen.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Ruud van den Berg . U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail ruud.vandenberg@gemeentehw.nl.