Terug naar het overzicht

Start werkzaamheden Stougjesdijk – Beneden Oostdijk Oud-Beijerland

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard start 22 juni met groot onderhoud aan het traject Stougjesdijk – Beneden Oostdijk in Oud-Beijerland. Het asfalt wordt over het hele traject vervangen en de kruising in de bocht met de Stougjesdijk wordt verkeersveiliger gemaakt. Ook worden de bushaltes opgeknapt. De werkzaamheden duren tot eind juli.

Het werk wordt in 3 fases uitgevoerd door KWS Infra bv. Dit wordt gedaan omdat de werkzaamheden van invloed zijn op de bereikbaarheid van het centrum van Oud-Beijerland.

  • Fase 1: Reconstructie kruising Stougjesdijk t/m rotonde 2000 (Poortwijk). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 22 juni tot en met 3 juli. Er geldt een gedeeltelijke afsluiting (1 rijbaan). Dit wordt geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Om opstoppingen te voorkomen wordt verder een adviesroute aangegeven via bedrijventerrein De Bosschen. Verder is er 1 volledige nachtafsluiting om de nieuwe asfaltlaag aan te brengen.
  • Fase 2: Reconstructie Koninginneweg – Beneden Oostdijk (tot uitrit BP tankstation). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 6 tot en met 10 juli. Hierbij wordt de weg volledig afgezet. Bewoners van de huizen langs deze route kunnen wel bij hun woning komen.
  • Fase 3: Groot onderhoud aan de Beneden Oostdijk (tot rotonde 2000). Deze werkzaamheden worden uitgevoerd van 13 tot en met 25 juli. De eerste week wordt gewerkt aan het gedeelte van de uitrit van het BP tankstation tot de Jan van der Heijdenstraat. De week erna is het traject tussen de Jan van der Heijdenstraat tot rotonde 2000 aan de beurt. Bushalte Poortwijk komt dan te vervallen. De bus rijdt een alternatieve route. In beide weken wordt het gedeelte van de weg waaraan gewerkt wordt volledig afgesloten.

    Bij slecht weer (regen) is het niet mogelijk om te asfalteren. Dat kan leiden tot aanpassing van deze planning.

Het verkeer wordt op diverse manieren in goede banen geleid

Behalve met de tijdelijke verkeerslichten in fase 1, wordt het verkeer verder omgeleid met borden en verkeersregelaars. Alle aanwonenden en bedrijven langs het traject hebben een brief met uitgebreide informatie ontvangen over het groot onderhoud. De aannemer doet zijn uiterste best om de overlast voor iedereen tot een minimum te beperken.

De kruising Stougjesdijk – Beneden Oostdijk wordt verkeersveiliger

De wens om de kruising opnieuw in te richten was er al langer. Met name voor overstekende fietsers wordt de verkeersveiligheid op dit punt verbeterd.

Blijf op de hoogte, download de KWS app!

Via de app kunnen mensen op de hoogte blijven van de actuele stand van zaken. Alle informatie komt te staan onder het project ‘Reconstructie Stougjesdijk – Beneden Oostdijk’. Ook kan men via deze app een melding of klacht indienen of een vraag stellen.

Er is een omgevingsmanager aangesteld voor het project

Mensen kunnen bij hem terecht met vragen. De omgevingsmanager is bereikbaar via e-mail: bwierikx@kws.nl of telefonisch op werkdagen tussen 8.00 en 16.00 uur via 06 – 50 22 61 59. Het is ook mogelijk om telefonisch een afspraak te maken met de uitvoerder in de bouwkeet tussen 08.00 en 16.00 uur. Bel hiervoor 06 – 50 22 61 15. Voor een ernstige klacht of calamiteit buiten werktijden kan gebeld worden met het calamiteitennummer 0800 – 870 20 20.