Terug naar het overzicht

Start rioleringswerkzaamheden Oud-Beijerland - deel Vliet tijdelijk gedempt

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In het centrum van Oud-Beijerland worden diverse renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. Stedin vervangt de gasleiding, Evides Waterbedrijf vervangt de drinkwaterleiding en E-Fiber legt een glasvezel internetkabel aan. Verder vervangen wij de riolering en leggen nieuwe bestrating aan. Om de riolering in de Vlietkade te kunnen vervangen wordt binnenkort de Vliet gedempt tussen de brug in de Karel Doormanstraat tot net voorbij de kiosk ‘De Ark’. Dit duurt ongeveer 2 weken.

Werk aan de riolering

Het werk aan de riolering wordt in 2 delen uitgevoerd.

Deel 1: Karel Doormanstraat (tussen de Waterstal en de Van Speijkstraat), Abel Tasmanstraat (tussen de Karel Doormanstraat en de ingang naar ’t Admiraaltje), Vlietkade en Bijl.

Deel 2: Kerkstraat, Nobelstraat, Middelstraat, Peperstraat, stukje kruising West-Voorstraat en het parkeerterrein tegenover kerkelijk centrum Maranatha.

De betrokken bewoners zijn 13 juni geïnformeerd tijdens een inloopavond. De werkzaamheden aan de riolering worden uitgevoerd van juli tot eind 2023 door aannemer De Regt Grond Infra Groen uit Piershil.

Zo min mogelijk overlast

De Regt werkt met een verkeersplan en een indeling in fases. De woningen, bedrijven en parkeerplaatsen zijn veilig bereikbaar en de hinder is tot een minimum beperkt. Tijdens de werkzaamheden zijn sommige delen van het centrum tijdelijk minder goed bereikbaar.

Stedin en Evides zijn bijna klaar met aanleg nieuwe gas- en waterleiding

Alleen in de Beneden Molendijk moet dat nog gebeuren. De aannemer hoopt dit voor het begin van de zomervakantie af te ronden.

Tijdelijke bestrating in de Peperstraat

Veel bewoners en bezoekers vinden de bestrating in de Peperstraat niet mooi en afbreuk doen aan het karakter van het straatje. Wij zijn het daar helemaal mee eens. Maar de tijdelijke bestrating ligt er niet zomaar. Het afgelopen jaar is er veel gegraven voor de vervanging van de gas- en waterleiding, de vervanging van de riolering en het leggen van de glasvezelkabel. De ondergrond moet nu weer goed inklinken. Dit duurt maximaal één jaar. Om de overlast voor de ondernemers te beperken bracht de gemeente tijdelijk betonnen stoeptegels aan, zodat de straat snel dicht kon. Afhankelijk van de keuze en levertijd van de nieuwe straatklinkers proberen wij straks zo snel mogelijk het karakteristieke karakter van de Peperstraat terug te brengen.

Meer informatie?

Meer informatie vindt u de pagina ‘Renovatie centrum Oud-Beijerland’. Op die pagina kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief. Of download de BouwApp. Een mail sturen kan ook: oud-beijerland@gemeentehw.nl.