Terug naar het overzicht

Scootmobielcursus

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Het platform Gehandicaptenbeleid Hoeksche Waard organiseert samen met Veilig Verkeer Nederland dit jaar weer een scootmobielcursus. De cursus staat ook open voor inwoners met een elektrische rolstoel.

De cursus levert een bijdrage aan de veiligheid in het verkeer

De gemeente verleent hier dan ook graag medewerking aan. De verkeersregels veranderen regelmatig en u bent als gebruiker van een scootmobiel extra kwetsbaar in het verkeer. De praktijk leert, dat het voor deze gebruikers vaak niet duidelijk is welke verkeersregels er gelden en wat een veilige plaats is op de weg. De cursusdag bestaat uit een theoretisch deel en een praktijkdeel. Voor de praktijkrit gaat u samen met een ritbegeleider het dorp in. Op deze route zijn verschillende onduidelijke punten opgenomen, die u als bestuurder van een scootmobiel kan tegenkomen.

De scootmobielcursus is kosteloos en vindt plaats op woensdag 8 mei

U bent van harte welkom in gebouw De Munnik, De Roolaan 2 in Westmaas. Het programma duurt van 10.00 tot 15.00 uur. Houd er rekening mee dat het vervoer naar Westmaas voor eigen rekening is.

Wilt u zich aanmelden of heeft u nog vragen?

U kunt zich telefonisch aanmelden bij mevrouw L. van der Feest-Heijden via 078 – 673 33 61 of bij meneer T. Nijsten via e-mail tonnijsten60@gmail.com. De uiterste inschrijfdatum is zaterdag 27 april. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsbrief.