Terug naar het overzicht

Renovatie Haringvlietbrug

Dit nieuwsbericht is verlopen.

In 2023 gaat Rijkswaterstaat aan de slag met de renovatie van de Haringvlietbrug. In de media is daarover de laatste tijd veel geschreven. De maatregelen die nodig zijn om de renovatiewerkzaamheden uit te voeren, leveren ernstige hinder op voor weggebruikers en het scheepvaartverkeer.

Zo moet de brug voor het wegverkeer 7 tot 8 weken geheel worden afgesloten om de beweegbare klep te vervangen. En kan het scheepvaartverkeer hoger dan 13 meter een nog langere periode geen gebruik maken van deze route.

Verkeerswethouder Harry van Waveren snapt dat dit voor veel mensen geen leuk nieuws is. “Het is pijnlijk, maar helaas onvermijdelijk. Dat is na veelvuldig overleg wel duidelijk geworden. Renovatie van de brug is echt noodzakelijk en de klep kun je alleen vervangen door de brug geheel af te sluiten. Dat betekent voor veel mensen omrijden in de zomer van 2023. En voor het hoge scheepvaartverkeer omvaren. Ik snap heel goed dat dat enorm vervelend is en ook economische schade oplevert. De werkzaamheden bij de Kiltunnel zijn tegen die tijd gelukkig wel klaar en ook de werkzaamheden op de N217 moeten dan grotendeels zijn afgerond. Werkgevers en werknemers kunnen nu al met elkaar kijken hoe ze op deze situatie in kunnen spelen, bijvoorbeeld door thuis te werken waar mogelijk. Gemeenten, werkgevers, ondernemers, inwoners, maar ook scholen en zorginstanties kunnen nu al voorbereidingen treffen en met elkaar in gesprek over de gevolgen. Ook bijvoorbeeld de jachthavens van Strijensas en Numansdorp die hier veel last van krijgen. Hoe vervelend dit vooruitzicht ook is, nu de planning van Rijkswaterstraat bekend is, hebben we tijd om ons voor te bereiden.”

Meer informatie over de werkzaamheden aan de Haringvlietbrug vindt u op de website van Rijkswaterstaat.