Terug naar het overzicht

Regelgeving evenementen voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes

Elke dag gooien we in Nederland 19 miljoen wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten weg na eenmalig gebruik. Een flink deel daarvan komt als zwerfafval in het milieu terecht. Daarom wordt hergebruik de nieuwe norm.

Nieuwe maatregelen

De nieuwe maatregelen zijn onderdeel van een groter geheel en komen voort uit de Europese richtlijn Single Use Plastic (SUP) dat als doel heeft: de impact van wegwerpplastic op het milieu verminderen en meer plastic hergebruiken en recyclen.

Voor evenementen gaan nieuwe regels gelden voor het gebruik van wegwerpbekers en -bakjes die plastic bevatten. Afhankelijk van het type evenement gelden er andere regels.

Meer informatie

Op de website ‘minder wegwerpplastic’ van Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat vind je als evenementenorganisator of ondernemer meer informatie over de regelgeving en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Via deze website kun je ook de Regelhulp inschakelen om na te gaan welke regels van toepassing zijn op jouw situatie en welke opties er zijn om hieraan te voldoen.