Terug naar het overzicht

Positieve reacties op ansichtkaartenactie buurtpreventieteams

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Afgelopen weekend gingen enthousiaste buurtpreventieteams in Mookhoek, Mijnsheerenland, Strijen, Heinenoord, Numansgors en Puttershoek de deuren langs met ansichtkaarten. Harm Alarm wenst ze op deze kaart een fijne, inbraakvrije zomervakantie. Verder staan er een paar simpele tips op om het inbrekers niet te makkelijk te maken als je een dagje weg of op vakantie gaat: ‘Raampje dicht, lichtje aan, deur op slot’. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden.

De buurtpreventieteams maakten hier en daar een praatje met hun buurtgenoten en ontvingen veel positieve reacties.

Houd inbrekers deze zomer buiten de deur

Meestal zien we in deze periode een stijging van het aantal woninginbraken. Inbrekers slaan juist nu toe, omdat er dan vaker deuren of ramen open staan of omdat ze zien dat bewoners van huis zijn. Het is vaak eenvoudig om deze woningen te herkennen: uitpuilende brievenbussen, gordijnen die continu gesloten zijn of een lampje dat nooit brandt.

Maak het criminelen niet te makkelijk

Woninginbrekers zijn niet zo selectief als je soms denkt. In ieder huis is wel wat te halen. Inbrekers kijken vooral hoe makkelijk ze binnen kunnen komen. Met een paar tips willen de buurtpreventieteams, samen met de gemeente en politie, het aantal inbraken terugdringen door bewoners te wijzen op het belang van veilig wonen en oplettend gedrag. Tips zijn bijvoorbeeld: zorg voor een bewoonde indruk, laat een paar koffiekopjes staan en zorg voor automatische verlichting. Denk ook aan het op slot doen van het tuinhek en de schuur!

Tips om inbraak te voorkomen

Meer tips over hoe je woninginbraak kunt voorkomen vind je op de website van de rijksoverheid. Ook op onze website zijn informatie, inbraakpreventietips en links naar handige websites te vinden.

Aanmelden buurtpreventie: extra ogen en oren in de wijk

Buurtpreventie bestaat uit betrokken inwoners die zich actief inzetten voor hun buurt. Samen met politie en gemeente zorgen zij voor extra oren en ogen in de wijk om inbraken en andere vormen van criminaliteit tegen te gaan. Ben je enthousiast en wil je ook een steentje bijdragen aan de veiligheid in jouw buurt? Meer informatie over buurtpreventie vind je op onze website.