Terug naar het overzicht

Nationale Voorleesdagen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vier de Nationale Voorleesdagen met het Prentenboek van het Jaar 2022: “Maar eerst ving ik een monster” van auteur Tjibbe Veldkamp en illustrator Kees de Boer staat centraal tijdens De Nationale Voorleesdagen 2022. Dit prentenboek gaat over het leukste ritueel van de dag: voorlezen. De Nationale Voorleesdagen zijn van woensdag 26 januari tot en met zaterdag 5 februari.

Voorlezen is heerlijk om te doen en zo gezellig!

Kinderen die een per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. Kinderen tussen de 2-6 jaar die nog geen lid zijn kunnen gratis lid worden en krijgen bovendien tijdens de Nationale Voorleesdagen het gratis vingerpopje van Monster cadeau. 

Bibliotheek Hoeksche Waard viert met verschillende activiteiten de Nationale Voorleesdagen. Zo zijn er diverse groepsbezoeken van de kleuters aan de bibliotheek. 

 • Woensdagochtend 26 januari
  Het verhaal ‘Maar eerst ving ik een Monster’ wordt online voorlezen om 10.30 uur via Zoom. Ook is er een leuke knutselactiviteit;
 • Vrijdagochtend 28 januari
  Voorlezen om 10.30 uur en er wordt gezonden geknutseld tijdens de Peuterparade in de bibliotheek van Oud-Beijerland;
 • Maandagochtend 31 januari
  Er kan gezongen worden tijdens de workshop Muziek op schoot in de bibliotheek van Oud-Beijerland van 10.00 tot 10.45 uur. Voor kinderen van 1 tot 4 jaar;
 • Vrijdagochtend 4 februari
  Voorlezen om 10.30 uur en er wordt gezonden geknutseld tijdens de Peuterparade in de bibliotheek van Puttershoek;

De voorstelling van Poppentheater Ludiek op 26 januari wordt uitgesteld. 

Aanmelden

Aanmelden kan via de agenda op de website van Bibliotheek Hoeksche Waard. Kosten Muziek op schoot zijn € 1,70 (plusabonnement), € 2,00 (basisabonnement), € 2,30 (niet-leden) per persoon. De Peuterparade en het online voorleesverhaal zijn gratis. Wel graag aanmelden via de website. De link voor de zoom sessie wordt na aanmelding opgestuurd. 

U las zojuist een persbericht van Bibliotheek Hoeksche Waard