Terug naar het overzicht

Nationale Voorleesdagen zijn van start gegaan

Dit nieuwsbericht is verlopen.

De Nationale Voorleesdagen zijn begonnen. Van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari zijn er in Bibliotheek Hoeksche Waard leuke activiteiten voor de allerkleinsten: peuters en kleuters. Gisterenochtend las wethouder Harry van Waveren in het Oude Raadhuis in Oud-Beijerland voor aan een groepje peuters en hun ouders/begeleiders. De kinderen genoten van het verhaal over en de mooie illustraties van het vosje August uit het Prentenboek van het jaar ‘Help! Een verrassing!’ van Miriam Bos.

Leuke activiteiten voor peuters en kleuters

Traditiegetrouw was er vanochtend een Nationaal Voorleesontbijt. Na het voorlezen stond in de Salon van het Oude Raadhuis een heerlijke en gezonde brunch klaar voor de kinderen. En Poppentheater MarienePien speelde een leuke voorstelling. De komende dagen bezoeken groepen kleuters de bibliotheek. Op vrijdagochtend 26 januari wordt om 10.30 uur voorgelezen, gezongen en geknutseld tijdens de Peuterparade in de bibliotheek van Oud-Beijerland. Op vrijdag 2 februari  is deze activiteit in Puttershoek te bezoeken. Vooraf aanmelden gaat via de website van Bibliotheek Hoeksche Waard.

Lezen en voorlezen is belangrijk en leuk

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen of net hebben leren lezen, te bevorderen. Wethouder Harry van Waveren (Cultuur) roept ouders en opa’s en oma’s op zoveel mogelijk voor te lezen: “Lezen en voorlezen aan kinderen is belangrijk en leuk. Ook voor de ouders en opa’s en oma’s. Het prikkelt de fantasie van de kinderen, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hen veel plezier. Met lezen leer je veel meer woorden en het is goed voor je ontwikkeling. Als je naar school gaat of gaat werken heb je daar veel voordeel van.”

Gratis lid worden bibliotheek en vingerpopje vosje August

Voorlezen is heerlijk om te doen en gezellig! Kinderen die een per dag een kwartier lezen of voorgelezen worden, leren maar liefst 1.000 nieuwe woorden per jaar. Alle kinderen uit de Hoeksche Waard tussen de 0-6 jaar die nog geen lid zijn kunnen gratis lid worden van de bibliotheek. Ook krijgen zij tijdens de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek het gratis vingerpopje van vosje August cadeau.