Terug naar het overzicht

Land van Essche III: 155 nieuwe woningen in Strijen

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Vandaag ondertekenden wethouder Piet van Leenen en Leonard Batenburg van BOwonen de anterieure overeenkomst voor het bouwen van nieuwe woningen aan de Randweg en de Schenkeldijk in Strijen.

“In de Strijense bouwkrant van 2008 werden de eerste contouren van dit nieuwbouwplan geschetst. De recessie die toen inzette, was een spelbreker, maar de afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt met BOwonen, mede-eigenaar van het plangebied, om tot een mooie ontwikkeling van dit gebied te komen. Betaalbaar bouwen en het bedienen van jongeren, starters en senioren vonden we daarbij heel belangrijk. Het mooie aan dit plan is dat er relatief veel goedkope woningen bij komen. Het programma is divers en dat zorgt voor een goede doorstroming op onze woningmarkt. Ook landschappelijk en stedenbouwkundig is alles uit de kast gehaald om hier een mooie wijk van te maken, die de verbinding vormt met het open landschap. De ontwikkeling ligt in zijn geheel bij BOwonen en dat geeft vertrouwen in een voortvarende aanpak, en komt de kwaliteit en de snelheid ten goede. In nog geen 3 jaar tijd kunnen we veel mensen van een nieuwe duurzame en betaalbare woning voorzien,” aldus wethouder Van Leenen.

Leonard Batenburg van BOwonen vult daarop aan: “Met het realiseren van het Land van Essche gaan wij echt wat doen aan de behoefte aan starterswoningen.”

Huur en koop

In het plan van Land van Essche III gaat het om 155 woningen. Er komen sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen van maximaal € 225.000,-, middeldure huurwoningen van maximaal € 1.000,- per maand, middeldure koopwoningen van maximaal € 355.000,- en dure koopwoningen. De woningtypen lopen uiteen van rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, vrijstaande woningen en appartementen. Ook is er ruimte voor een bijzondere woonvorm: particulier opdrachtgeverschap en/of collectieve woonvorm.

Duurzaam en klimaatadaptief

Land van Essche III wordt een duurzame klimaatadaptatieve wijk, ingericht voor elektrisch rijden met veel ruimte voor groen en spelen. De woningen worden toekomst- en levensloopbestendig gebouwd.

Planning

De ontwikkelaar verwacht begin 2023 te kunnen starten met bouwen. Oplevering van de eerste woningen vindt dan plaats in 2024.

Wilt u meer weten of heeft u vragen?

Kijk op onze website voor het laatste nieuws over Land van Essche III.