Het Land van Essche III ligt in de zuidrand van Strijen. Het plangebied is grotendeels eigendom van de gemeente. Een klein deel is in handen van een private eigenaar. Een plattegrond van de locatie is te downloaden onder aan deze pagina.

Wat komt er?

In het plan staan maximaal 155 woningen. Er komen sociale huurwoningen, goedkope koopwoningen (max. € 225.000, -), middeldure huurwoningen (max. € 1.000, – p/maand), middeldure koopwoningen (max. € 355.000, -) en dure koopwoningen. Qua typologieën is er alles: rijwoningen, 2-onder-1-kappers, vrijstaande woningen, appartementen en er is ruimte voor een bijzondere woonvorm (particulier opdrachtgeverschap en/of collectieve woonvorm). Er is plek voor iedereen: starters, gezinnen, senioren of alleenstaanden.

In 2021 hebben we omwonenden benaderd over de planontwikkeling. Dit heeft in de eerste helft van 2022 een vervolg gekregen. Op 15 maart 2022 heeft het college besloten om de samenwerking met BO Wonen aan te gaan. Dit betekent dat BO Wonen de gehele locatie gaat ontwikkelen en realiseren. Op 31 mei 2022 is het college van burgemeester en wethouders akkoord gegaan met het ontwerp bestemmingsplan. Vanaf 9 juni tot en met 20 juli ligt het ontwerp bestemmingsplan ter inzage. Gedurende deze periode kunt u een zienswijze indienen. U kunt de stukken bekijken op de website van ruimtelijkeplannen.nl. Onder plannummer NL.IMRO.1963.BPLVEIIISTR21-ON01. U kunt een zienswijze schriftelijk indienen bij de gemeenteraad van gemeente Hoeksche Waard, Postbus 2002, 3260 EA Oud-Beijerland onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Land van Essche III Strijen’.

Inloopbijeenkomst

Op 30 juni 2022 was er een inloopbijeenkomst voor omwonenden en geïnteresseerden in Dorpshuis Streona in Strijen. Het stedenbouwkundig plan en het bestemmingsplan waren in te zien. Zowel de gemeente als BO Wonen waren aanwezig. Het stedenbouwkundig plan kunt u vinden onder ‘Documenten’.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Michel Koorn. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 38 04 of via e-mail michel.koorn@gemeentehw.nl.