Spring naar content

Land van Essche III

Waar ligt deze locatie?

Het Land van Essche III ligt in de zuidrand van Strijen. Het plangebied is grotendeels eigendom van de gemeente. Een klein deel is in handen van een private eigenaar. Een plattegrond van de locatie is te downloaden onder aan deze pagina.

Wat komt er?

In het plan zijn ongeveer 141 woningen opgenomen. Er komen sociale en goedkope woningen, maar ook middeldure en uiteindelijk dure woningen krijgen een plek. Qua typologieën zie je eigenlijk alles wat je maar kan bedenken. Dat gaat om rijwoningen, 2-onder-1-kappers, vrijstaande woningen, appartementen en er is zelfs ruimte voor particulier opdrachtgeverschap. Dus als iemand er zijn droomwoning wil realiseren, kan dat ook. Dat betekent eigenlijk dat of je nou een starter op de woningmarkt bent of dat je op zoek bent naar een woning voor een gezin, of je senior of alleenstaand bent, in fase 3 van het Land van Essche is er voor iedereen een plek.

Wat is de laatste stand van zaken?

In 2021 betrekken wij de omwonenden bij de planvorming. Vervolgens start de bestemmingsplan procedure. Volgens de huidige planning leveren we ruim 135 woningen op in de periode tussen 2022 en 2024. Wij onderzoeken of een versnelde productie op deze locatie mogelijk is.

Contact

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Michel Koorn. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 38 04 of via e-mail michel.koorn@gemeentehw.nl.