Pagina opties

Groter
A A

Koningsdag en Dodenherdenking 2019

27 april - Koningsdag

Op zaterdag 27 april is het zover: Koningsdag. Deze nationale feestdag wordt uitbundig gevierd in onze dorpen. Dankzij de verschillende Oranjeverenigingen, de plaatselijke middenstand en vele vrijwilligers worden er die dag vele activiteiten georganiseerd voor jong en oud.

Benieuwd wat er in uw dorp te doen is? Onderaan deze pagina staat een link naar de 'Koningsdagprogramma's'  (voor zover wij deze hebben ontvangen).

Aubades

In bijna alle dorpen vindt een aubade plaats (zie de link 'Aubades' op deze pagina). De collegeleden en een raadslid van gemeente Hoeksche Waard zullen hierbij aanwezig zijn en nemen uiteraard ook een kijkje bij de verschillende activiteiten.

4 mei - Dodenherdenking

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op 4 mei herdenken we onze oorlogsslachtoffers. In de Hoeksche Waard vinden er in diverse dorpen herdenkingen plaats. Deze worden bijgewoond door collegeleden en leden van de raad. Klik op de link 'Overzicht herdenkingen 4 mei' onderaan de pagina voor een overzicht.

Op 5 mei, Bevrijdingsdag, vinden er geen speciale activiteiten plaats in de Hoeksche Waard.

Activiteiten en programma’s per dorp

Via de onderstaande links vindt u een overzicht van de activiteiten en programma's per dorp (voor zover bij ons bekend) op Koningsdag en 4 mei.