Terug naar het overzicht

Hoeksche Waardse basisscholen doen mee aan de Week van het Nationaal Schoolontbijt

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Deze week is de ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt. Door heel Nederland schuiven kinderen op basisscholen aan tafel voor een gezond ontbijt en een leuke les over de beste start van de dag. Ook in de Hoeksche Waard doen verschillende basisscholen daaraan de komende dagen mee.

Kinderen aan de ontbijttafel met wethouders

Verschillende wethouders bezoeken vanaf dinsdag 7 tot en met vrijdag 10 november een aantal deelnemende basisscholen. Samen met de kinderen ontbijten ze gezellig in de klas en maken ze van het ontbijt een feestje. Tijdens het ontbijt gaan de collegeleden met de kinderen in gesprek over hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Ook nemen zij het Jong Leren Eten Zuid-Holland Moestuinkookboek en moestuinzaadjes mee om gezonde voeding te stimuleren. Samen maken we gezond gewoon!

Veel kinderen ontbijten niet, niet altijd of niet gezond. Met het Burgemeestersontbijt in oktober en het Nationaal Schoolontbijt in november wordt daar extra aandacht voor gevraagd. Juist omdat kinderen volop in de groei zijn is ontbijten extra belangrijk. Hun lichaam heeft de energie van een ontbijt nodig om te kunnen leren en te spelen.