Terug naar het overzicht

Het is de Week van de Jonge Mantelzorger

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Veel kinderen in Nederland zijn mantelzorger. Zij groeien op met een gezinslid dat ziek is of een beperking heeft en zorgen daarvoor. Ze gaan bijvoorbeeld mee naar de dokter om te tolken voor een dove moeder, maken thuis schoon omdat een ouder ernstig ziek is, of passen op een broertje met het syndroom van Down. Van 1 tot en met 7 juni wordt in de Week van de Jonge Mantelzorger extra aandacht besteed aan kinderen en jongeren die mantelzorgen. Het geeft voldoening, maar het kan ook zwaar zijn. MEE Mantelzorg helpt, in opdracht van de gemeente, jonge mantelzorgers en organiseert leuke activiteiten, die voor ontspanning en afleiding zorgen. Zo weten zij dat ze er niet alleen voor staan.

Uitje voor jonge mantelzorgers op 17 juni (aanmelden t/m 7 juni)

Op zaterdag 17 juni organiseert MEE Mantelzorg een uitje om de jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ze gaan dan lasergamen en eten op de pannenkoekenboot. Dit is een speciaal moment om met leeftijdgenoten plezier te maken  en andere jonge mantelzorgers te ontmoeten. Wil jij ook mee met het jonge mantelzorg uitje? Aanmelden kan tot en met 7 juni en met toestemming van één ouder/verzorger via het telefoonnummer 0181-333507 of via het e-mailadres: mantelzorgzhe@meevivenz.nl. Meld je snel aan, want er is een beperkt aantal plaatsen.

Veel jonge mantelzorgers maken zich zorgen

Het zorgen voor een ander vinden jonge mantelzorgers vaak normaal. Dat kan ook voor een opa of oma of goede buurman of buurvrouw zijn. Veel jonge mantelzorgers maken zich zorgen. Soms slapen ze niet goed, spelen ze minder en/of kunnen minder goed opletten in de klas, maar vooral: kunnen niet onbezorgd kind of jong zijn. Vaak beseffen ze niet dat ze mantelzorger zijn en weten niet waar ze terecht kunnen voor hulp. Soms schamen ze zich en vertellen ze er niemand over.

Logisch dat je voor een ander zorgt, maar vergeet jezelf niet

Daarom is het goed om stil te staan bij wat het betekent voor het leven van een kind of jongere. Kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je broertje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen, omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn? 

Meld je aan als jonge mantelzorger en krijg een verrassing

Ben jij of ken jij een jonge mantelzorger? Meld jezelf of een ander aan bij MEE Mantelzorg en bel naar 0181 333 507 of mail naar servicebureau@meeplus.nl. Alle jonge mantelzorgers die zich nieuw inschrijven krijgen een verrassing thuisgestuurd om hen te waarderen! En zo blijf je op de hoogte van alle informatie en nieuwe activiteiten voor jonge mantelzorgers.