Terug naar het overzicht

Eerste tijdelijke woningen Hoeksche Waard geplaatst in Numansdorp

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op maandag 4 maart 2024 zijn in Numansdorp de eerste tijdelijke woningen geplaatst op de locatie aan de Wethouder Van der Veldenweg. Wethouder Robin Heij en directeur van woningcorporatie HWWonen Dennis Lausberg waren daarbij aanwezig en zagen vol trots dat de eerste woningen op hun plek gehesen werden.

Wethouder Heij: “Ik ben erg blij dat deze tijdelijke woningen straks een feit zijn. Ruim een jaar geleden organiseerden wij de eerste bewonersavond in Numansdorp en nu is de eerste tijdelijke woning geplaatst. We hebben met elkaar hard gewerkt om te komen waar we nu zijn. Numansdorp is het eerste dorp waar we straks mensen kunnen huisvesten die snel een woning nodig hebben, en hier misschien al lange tijd op wachten. Daarnaast werken we hard door aan de andere locaties in onze gemeente, waaronder Goudswaard en Mijnsheerenland.”

De heer Lausberg: “Deze tijdelijke woningen in Numansdorp hebben we heel hard nodig. Veel mensen wachten hier al lang op. We zijn erg blij dat we met elkaar zo snel hebben kunnen schakelen om dit te realiseren. We kunnen niet wachten om over drie maanden de eerste sleutels te overhandigen aan mensen die hier zo naar uit hebben gekeken.

Voor wie zijn deze woningen?

De tijdelijke woningen zijn voor drie groepen Hoeksche Waardse woningzoekenden. 1/3 van de woningen is bestemd voor jongeren tot 28 jaar en 1/3 van de woningen voor andere Hoeksche Waardse woningzoekenden die om verschillende redenen dringend tijdelijk woonruimte zoeken. De overige woningen (ook weer 1/3) zetten we in voor de huisvesting van statushouders (vluchtelingen die inmiddels een verblijfsvergunning en daarmee recht op huisvesting hebben gekregen) en/of Oekraïense vluchtelingen.

Planning

In de afgelopen periode is de locatie gereed gemaakt voor de plaatsing van de tijdelijke woningen. In de komende twee weken volgt de rest van de 40 woningen in totaal. Daarna worden de geplaatste woningen verder afgebouwd. HW Wonen verwacht dat vanaf begin juli de eerste woningen verhuurd kunnen worden. Deze planning is nog wel afhankelijk van de weersomstandigheden en het aansluiten van de woningen door de nutsbedrijven. De inschrijving en toewijzing van de woningen verloopt via HW Wonen. De woningcorporatie is dat op dit moment aan het voorbereiden. HW Wonen start vanaf 26 maart met het adverteren voor de woningen. De woningen staan dan tussen het reguliere woningaanbod op de website van HW Wonen.