Terug naar het overzicht

Echtpaar Remkes-Wielhouwer viert diamanten huwelijk

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gefeliciteerd! Gisteren vierden Ton Remkes (85) en Gerda Remkes-Wielhouwer (83) uit Oud-Beijerland hun diamanten huwelijk. Ze werden op deze feestelijke dag door dorpswethouder Paul Boogaard namens het gemeentebestuur gefeliciteerd. Ze ontvingen ook een mooie bos bloemen.

Ton en Gerda Remkes zijn geboren en getogen in Rotterdam. Op de vraag hoe ze elkaar hebben leren kennen, antwoord Ton: “Tijdens mijn werk als loodgieter leerde ik Gerda kennen. Het was van mijn kant liefde op het eerste gezicht! Ik kwam bij de ouders van Gerda voor een lekkage. Ik was zo onder de indruk van haar, dat ik extra werkzaamheden verzon om later nog een paar keer terug te kunnen komen. Gelukkig duurde het niet lang of de vonk sloeg ook bij Gerda over.” Na hun huwelijksdag zijn ze eerst bij de ouders van Gerda gaan wonen en later verhuisden ze naar een eigen woning in Rotterdam Zuid. Samen kregen ze 1 dochter. Ze wilden dat zij in een mooie en rustige omgeving zou opgroeien. Ze vertrokken eind 1971 uit Rotterdam en verhuisden eerst naar de Lijsterbesstraat en later naar de Tuinweg in Zuid-Beijerland. Ton is altijd als bouwkundig opzichter in Rotterdam blijven werken.
Op de dag van vandaag woont Ton nog steeds aan de Tuinweg. Helaas is Gerda 3 jaar geleden verhuisd naar de ‘Rembrandt’ in Oud-Beijerland. Ze vinden het heel verdrietig om van elkaar gescheiden te moeten leven, maar Ton bezoekt Gerda iedere dag. Ze zijn blij dat hun dochter, schoonzoon en kleindochter in Oud-Beijerland wonen.
Muziek is altijd de rode draad in het bruidspaar leven geweest. Zo was Ton in zijn jonge jaren actief als zanger, zong hij in koren én heeft hij 19 jaar lang programma’s gemaakt voor Radio Hoeksche Waard en andere omroepen. Gerda zong ook in verschillende koren en handwerkte heel graag.


Vervelen daar doet het echtpaar niet aan. Als Ton niet op bezoek is bij Gerda, dan kijkt hij graag naar voetbal, leest veel en luistert naar muziek. Gerda leest graag, luistert veel naar muziek en de laatste jaren schildert ze met veel plezier. Op de vraag wat het geheim is van een goed huwelijk hoefde ze niet lang na te denken: “We zeggen nog steeds tegen elkaar ‘je bent de liefde van mijn leven’ én het is geven en nemen.”