Spring naar content

75 jaar Vrijheid in de Hoeksche Waard

In 2020 is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog beëindigd werd. We vieren in 2020 deze bijzondere mijlpaal met het besef dat we sindsdien in vrijheid leven en dat we samen verantwoordelijk zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Vrijheidskrant Hoeksche Waard

Gemeente Hoeksche Waard heeft samen met veel vrijwilligers de Vrijheidskrant gemaakt. Deze is van begin tot half april huis-aan-huis bezorgd. Heeft u de krant niet ontvangen? Dan kunt u de krant hieronder online bekijken en lezen.  

Op het moment dat deze Vrijheidskrant werd gedrukt, waren de strenge maatregelen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen nog niet bekend. Inmiddels is dat wel het geval. Eén van die maatregelen is dat alle evenementen tot 1 juni moeten worden afgelast. En dat betekent nogal wat voor het jubileumjaar  ‘75 jaar Vrijheid’. Veel evenementen die in deze krant worden genoemd kunnen niet plaatsvinden. Musea zijn dicht en concerten en andere bijeenkomsten gaan helaas niet door. En dat geldt dus ook voor de herdenkingen en activiteiten op 4 en 5 mei. Het toneelstuk Momentum wordt verplaatst naar september 2021. Vele vrijwilligers hebben zich het afgelopen jaar enorm ingezet voor de organisatie van de activiteiten. Het is ontzettend jammer dat deze crisis een dikke streep zet door al hun inspanningen. Maar onze gezondheid is het allerbelangrijkst. Dat realiseert iedereen zich. We wensen u veel leesplezier met deze mooie Vrijheidskrant en vooral veel gezondheid in deze roerige tijden!