Spring naar content

Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om burgemeester te zijn? Of lijkt het je interessant om bij grote gebeurtenissen namens je leeftijdsgenoten aanwezig te zijn, samen met de burgemeester, bijv. om Sinterklaas te verwelkomen of met oorlogsveteranen te praten op 5 mei? Meld je dan aan als Kinderburgemeester van de Hoeksche Waard!

De gemeente is op zoek naar enthousiaste kinderen in groep 7, die een jaar (1 januari t/m 31 december) Kinderburgemeester willen zijn.

Hoe meld je je aan?

Lijkt het je leuk om een jaar samen met de burgemeester op te trekken, meld je dan voor 8 november aan via e-mail en vertel in een kort filmpje waarom je Kinderburgemeester wilt zijn. En wie weet zien we je gauw op het gemeentehuis!

Procedure voor het werven en instellen van de Kinderburgemeester

  • Kinderen kunnen een e-mail en/of filmpje sturen, waarin ze vertellen waarom ze Kinderburgemeester willen worden naar kinderburgemeester@gemeentehw.nl.
  • Kinderen die een filmpje insturen, ontvangen een mail met daarbij een toestemmingsformulier die ingevuld moet worden door de ouders.
  • Een samengestelde jury ( bestaande uit de burgemeester, de adviseurs Opvoeden en Opgroeien en Communicatie) kiezen 3 tot 5 kandidaten. De kandidaten mogen tijdens een pitch vertellen waarom zij denken een goede Kinderburgemeester te zijn. Bijvoorbeeld door middel van een speech.
  • De jury nodigt een kandidaat uit voor een tweede gesprek.
  • De Kinderburgemeester wordt voorgedragen door de jury.
  • De installatie van de Kinderburgemeester gebeurt tijdens de eerste raadsvergadering.

Goed om te weten

Aan de voorkant worden goede afspraken gemaakt met jou als Kinderburgemeester en je ouders. Aan je ouders wordt gevraagd om een toestemmingsformulier in te vullen. De rol van Kinderburgemeester vraagt namelijk nogal wat tijd tijdens feest- en vakantiedagen, zoals Sinterklaas en Koningsdag.