Ten zuiden van Numansdorp liggen de Molenpolder en Torensteepolder. Hier werken we aan drie projecten: de landgoederen, de Molenpolder en de Torensteepolder.

Waarom we Numansdorp Zuid ontwikkelen? Omdat we willen dat Numansdorp een fijne plek blijft om te wonen. Een dorp met genoeg winkels, openbare voorzieningen en verenigingen. Maar ook een dorp waar het echte dorpse gevoel nog duidelijk voelbaar is.

Met de nieuwe, extra woningen in de Torensteepolder krijgen we meer inwoners. Zo houden winkeliers en bedrijven voldoende klanten. Meer inwoners is ook goed voor het voortbestaan van onze verenigingen en andere voorzieningen.

En het dorpse gevoel? Dat houden we natuurlijk ook. De nieuwe wijken zijn dorps en ruim opgezet met veel groen en meerdere landgoederen. Ook komen er allerlei nieuwe fiets- en wandelpaden. Een deel ligt er zelfs al.

Waar ligt deze locatie?

De Torensteepolder ligt tussen de Schuringsedijk en het Hollands Diep. Ook Fort Buitensluis ligt in deze polder. Aan de oostzijde is de grens de weg bij het trekkerstation. Aan de westkant is dit de Fortlaan.

De Torensteepolder wordt gefaseerd ontwikkeld

Fase 1A ‘Lommer, Boomgaard en De Majoor’ bestaat uit 176 woningen. Dit zijn vrije kavels, maar ook rijwoningen en een appartementencomplex. De bouwwerkzaamheden zijn hier, op het bebouwen van enkele kavels na, afgerond.

Fase 1B ‘Meent’ en fase 1C ‘Dreef’ bestaan uit 220 woningen. Er zijn hier zowel (eengezins)woningen als (starters)appartementen, maar ook verschillende 2 onder 1 kap woningen gebouwd.

Informatie over het project vindt u ook op de website van De Torensteepolder.

Contact

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met Lennard Vogelaar via telefoonnummer 088 – 647 1270 of via e-mail lennard.vogelaar@gemeentehw.nl of Kees van Bruggen via telefoonnummer 088 – 647 1092 of via e-mail kees.vanbruggen@gemeentehw.nl.

In het geel ziet u de gebieden die aan de gemeente zijn overgedragen. Wij zijn hier verantwoordelijk voor het onderhoud.

Klik op het icoon rechtsonder om de afbeelding te vergroten.