Spring naar content

Ten zuiden van Numansdorp liggen de Molenpolder en Torensteepolder. Hier werken we aan drie projecten: de landgoederen, de Molenpolder en de Torensteepolder.

Waarom we Numansdorp Zuid ontwikkelen? Omdat we willen dat Numansdorp een fijne plek blijft om te wonen. Een dorp met genoeg winkels, openbare voorzieningen en verenigingen. Maar ook een dorp waar het echte dorpse gevoel nog duidelijk voelbaar is.

Met de nieuwe, extra woningen in de Torensteepolder krijgen we meer inwoners. Zo houden winkeliers en bedrijven voldoende klanten. Meer inwoners is ook goed voor het voortbestaan van onze verenigingen en andere voorzieningen.

En het dorpse gevoel? Dat houden we natuurlijk ook. De nieuwe wijken zijn dorps en ruim opgezet met veel groen en meerdere landgoederen. Ook komen er allerlei nieuwe fiets- en wandelpaden. Een deel ligt er zelfs al.

Waar ligt deze locatie?

De Torensteepolder ligt tussen de Schuringsedijk en het Hollands Diep. Ook Fort Buitensluis ligt in deze polder. Aan de oostzijde is de grens de weg bij het trekkerstation. Aan de westkant is dit de Fortlaan.

De Torensteepolder wordt gefaseerd ontwikkeld. In fase A ‘Boomgaard’ worden 176 woningen gebouwd. Dit zijn vrije kavels, maar ook rijwoningen en een appartementencomplex. Een deel hiervan is inmiddels klaar. Maar vooral op de plek van de kavels wordt nog flink gebouwd.

Fase 1b en 1c maken de bouw van nog eens 210 woningen mogelijk. Eerder dit jaar kwam daarvan deelproject ‘De Meent’ al in verkoop. Hierin komen zowel (eengezins)woningen als appartementen. Naar verwachting start dit najaar de verkoop van fase 1C. Aan deze fase moet nog een naam worden gegeven. Ook hier eengezinswoningen, maar ook 2 onder 1 kappers, seniorenwoningen en (starters)appartementen.

Als laatste worden in totaal 63 woningen mogelijk gemaakt door een aanpassing in het bestemmingsplan. Deze woningen worden verdeeld onder fase A en C.

Informatie over het project vindt u ook op de website van De Torensteepolder.

Contact

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met projectleider van de gemeente, Perry van der Elst. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail perry.vanderelst@gemeentehw.nl.