Ten zuiden van Numansdorp liggen de Molenpolder en Torensteepolder. Hier werken we aan drie projecten: de landgoederen, de Molenpolder en de Torensteepolder.

Waarom we Numansdorp Zuid ontwikkelen? Omdat we willen dat Numansdorp een fijne plek blijft om te wonen. Een dorp met genoeg winkels, openbare voorzieningen en verenigingen. Maar ook een dorp waar het echte dorpse gevoel nog duidelijk voelbaar is.

Met de nieuwe, extra woningen in de Torensteepolder krijgen we meer inwoners. Zo houden winkeliers en bedrijven voldoende klanten. Meer inwoners is ook goed voor het voortbestaan van onze verenigingen en andere voorzieningen.

En het dorpse gevoel? Dat houden we natuurlijk ook. De nieuwe wijken zijn dorps en ruim opgezet met veel groen en meerdere landgoederen. Ook komen er allerlei nieuwe fiets- en wandelpaden. Een deel ligt er zelfs al.

Waar ligt deze locatie?

De Torensteepolder ligt tussen de Schuringsedijk en het Hollands Diep. Ook Fort Buitensluis ligt in deze polder. Aan de oostzijde is de grens de weg bij het trekkerstation. Aan de westkant is dit de Fortlaan.

De Torensteepolder wordt gefaseerd ontwikkeld. In fase A ‘Boomgaard’ worden 176 woningen gebouwd. Dit zijn vrije kavels, maar ook rijwoningen en een appartementencomplex. Een deel hiervan is inmiddels klaar. Maar vooral op de plek van de kavels wordt nog flink gebouwd. 

Fase 1b ‘Meent’ en 1c ‘Dreef’ maken de bouw van nog eens 210 woningen mogelijk. Eerder dit jaar kwamen er al woningen in verkoop in ‘De Meent’. Hierin komen zowel (eengezins)woningen als appartementen, maar ook verschillende 2 onder 1 kap woningen. 

Als laatste worden in totaal 63 woningen mogelijk gemaakt door een aanpassing in het bestemmingsplan. Deze woningen worden verdeeld in de Boomgaard en de Dreef. 

Eind januari 2022 konden mensen zich inschrijven voor De Dreef. Het grootste deel van de woningen is verkocht. Een aantal woningen staan onder optie. In De Dreef komen eengezinswoningen, 2 onder 1 kappers, seniorenwoningen en (starters)appartementen. 

Informatie over het project vindt u ook op de website van De Torensteepolder.

Contact

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met Lennard Vogelaar via telefoonnummer 088 – 647 1270 of via e-mail lennard.vogelaar@gemeentehw.nl of Kees van Bruggen via telefoonnummer 088 – 647 1092 of via e-mail kees.vanbruggen@gemeentehw.nl.

Tijdelijke inrit vanaf de Torensteelaan. Deze inrit wordt gebruikt totdat de definitieve ontsluiting van De Meent klaar is.

Waar liggen De Boogaard, De Dreef en De Majoor?

Waar liggen De Lommer en De Meent?