De locatie Klaaswaal-Zuid ligt ten zuiden van de voetbalvelden van SSS en grenst aan de zuidkant aan de Oud-Cromstrijensedijk Oostzijde. De initiatiefnemers voor de bouw van woningen op deze locatie zijn Novaform Vastgoedontwikkelaars West B.V. en Gebr. Hooghwerff B.V.

Wat komt er?

Er komen circa 120 woningen. Het gaat om rijtjeswoningen, 2-onder-1 kapwoningen en vrijstaande woningen in het goedkope, middel dure en dure segment. De gemeente wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit van de kern Klaaswaal. In het project wordt veel aandacht besteed aan de groene buitenruimte.

Op 13 september 2022 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. In afwachting van de eventuele beroepsprocedure is het bestemmingsplan medio november onherroepelijk. De ontwikkelcombinatie Novaform- Gebrs. Hooghwerff werken achter de schermen door aan de uitwerking van het plan. De architectuur wordt traditioneel en klassiek en sluit mooi aan bij de bestaande woningen. Naar verwachting gaan de eerste 31 woningen uit het plan Blom eind van dit jaar in verkoop.

Op de website Blom-Klaaswaal.nl staat de laatste update van het project. Ook kunt u daar de schetsbeelden zien en u inschrijven voor de nieuwsbrief.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Leen Vos. U kunt hem woensdag en donderdag bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47 of via e-mail leen.vos@gemeentehw.nl.

Door de raad op 13 september 2022 vastgesteld bestemmingsplan plan Blom. Zie www.ruimtelijkeplannen.nl.