De locatie Klaaswaal-Zuid ligt ten zuiden van de voetbalvelden van SSS en grenst aan de zuidkant aan de Oud-Cromstrijensedijk Oostzijde. De initiatiefnemers voor de bouw van woningen op deze locatie zijn Novaform Vastgoedontwikkelaars West B.V. en Gebr. Hooghwerff B.V.

Wat komt er?

Er komen circa 120 woningen. Het gaat om rijtjeswoningen, 2-onder-1 kapwoningen en vrijstaande woningen in het goedkope, middel dure en dure segment. De gemeente wil hiermee een belangrijke bijdrage leveren aan de vitaliteit van de kern Klaaswaal. In het project wordt veel aandacht besteed aan de groene buitenruimte.

Op vrijdag 13 oktober 2023 sloegen wethouder Robin Heij en de bestuurders van Novaform en Gebr. Hooghwerff B.V., in aanwezigheid van de kopers, de eerste paal voor de bouw van de eerste fase van het nieuwbouwproject Blom in Klaaswaal.

Naar verwachting start in december 2023 de verkoop van fase 2 en eind volgend jaar worden de eerste woningen opgeleverd.

Op de website Blom-Klaaswaal.nl staat de laatste update van het project. Ook kunt u daar de schetsbeelden zien en u inschrijven voor de nieuwsbrief.

Heeft u nog vragen over dit project? Neem dan contact op met de projectleider van de gemeente Bernard Provilij. U kunt hem bereiken via telefoonnummer 14 0186 of  088 – 647 12 26 of via e-mail bernard.provilij@gemeentehw.nl.