Bouwplan opvragen

Wilt u naar aanleiding van een publicatie een bouwplan bekijken? Of heeft u een bouwtekening of constructiegegevens nodig van uw pand? Dan kunt u deze middels een e-formulier bij ons opvragen. De meeste documenten hebben wij in ons archief.

Log veilig in met DigiD om te laten zien wie u bent. Lees meer over DigiD.

Wij streven ernaar om u de gevraagde informatie binnen drie tot vier weken te verstrekken.

Wij brengen geen kosten in rekening.

Ja dit is mogelijk. U kunt hiervoor onderstaand aanvraagformulier downloaden, invullen en opsturen.

Download het aanvraagformulier bouwplan opvragen.

Op een bouwtekening kunt u meestal zien waar de rioolbuizen in huis liggen en waar de afvoer het huis uitkomt. Het kan echter zijn dat deze in de loop van de tijd zijn verplaatst. Bijvoorbeeld bij verbouwingen na de oorspronkelijke bouw van de woning. Vergelijk daarom de bouwtekening altijd met de zichtbare stukken buis zoals bij de wastafel, toilet en wasmachine. Als u twijfelt over de plek van de rioolbuizen en afvoer, schakel dan de hulp in van een installateur.

Meestal niet. Het is namelijk niet verplicht om dit op een bouwtekening aan te geven. Het Kadaster houdt wel kabel- en leidinginformatie bij. Wilt u informatie of gaat u in uw tuin graven met een machine? Doe dan een KLIC-melding via de website van het Kadaster. Let op: voor een KLI-melding worden kosten in rekening gebracht door het Kadaster.