Renovatie centrum Oud-Beijerland

Vanaf 2022 tot in 2025 renoveren wij grondig diverse straten in het westelijke deel van het centrum van Oud-Beijerland. Op deze pagina leggen wij u uit wat er precies gaat gebeuren en waarom. Maar ook wanneer de werkzaamheden gepland staan, in welke straten, en wie het werk uitvoert.

Wat gaat er gebeuren?

Stedin vervangt de gasleiding, Evides Waterbedrijf vervangt de drinkwaterleiding en E-Fiber legt een glasvezel internetkabel aan. Wij vervangen de riolering en leggen nieuwe bestrating aan.

Waar gaat het gebeuren?

Stedin en Evides gaan de leidingen vervangen in de:

 • Beneden Molendijk;
 • Kerkstraat;
 • Nobelstraat;
 • Peperstraat;
 • Karel Doormanstraat.

Aannemer Quint & Van Ginkel voert de werkzaamheden uit namens beide bedrijven. Daarnaast legt E-Fiber in heel Oud-Beijerland glasvezel internet aan, dus ook in bovengenoemde straten.

De werkzaamheden kunnen niet tegelijk plaatsvinden, omdat ze erg van elkaar verschillen. De straten gaan daarom, stukje voor stukje, meerdere malen open en dicht.

Hoe blijft u op de hoogte van de ontwikkelingen?

Meld u hieronder aan voor de nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De huidige gas- en drinkwaterleidingen in de genoemde straten zijn verouderd en worden daarom vervangen. Daarnaast wil Evides ook het bestaande leidingnet verbeteren. Na de werkzaamheden bent u dus verzekerd van een veilige toevoer van gas en betrouwbaar drinkwater. En de kans op storingen is minimaal. Ook de riolering in deze straten is aan het eind van haar levensduur. De rioolbuis is op veel plaatsen te slecht om het van binnenuit te herstellen. Daarnaast is de capaciteit niet meer voldoende. De oude buizen zijn niet berekend op de toegenomen hoeveelheid afvalwater en neerslag. De nieuwe rioolbuizen kunnen die afvoer wél aan. Na aanleg van de nieuwe riolering gaat de straat tijdelijk dicht met de oude klinkers. De nieuwe bestrating brengen we aan als de ondergrond, na de graafwerkzaamheden, voldoende tot rust is gekomen.

De werkzaamheden van Stedin en Evides lopen waarschijnlijk tot april 2023. Aansluitend beginnen wij met het vervangen van de riolering. De bestrating volgt dan een half jaar later. 

Om de straten bereikbaar te houden werken wij in 2 delen

Deel 1: Karel Doormanstraat (tussen de Waterstal en de Van Speijkstraat), Abel Tasmanstraat (tussen de Karel Doormanstraat en de ingang naar ’t Admiraaltje), Vlietkade en Bijl.

Deel 2: Kerkstraat, Nobelstraat, Middelstraat, Peperstraat, stukje kruising West-Voorstraat en het parkeerterrein tegenover kerkelijk centrum Maranatha.

Parkeren is een probleem in deze buurt. Een nieuwe inrichting van de straat lost dat helaas niet op. Door de straten optimaal in te richten, proberen we een aantal parkeervakken extra te maken. We willen in ieder geval voorkomen dat er parkeervakken verloren gaan. De inrichting bespreken we op een later moment met de inwoners in een digitale bijeenkomst.

Zoals al aangegeven voeren wij de werkzaamheden in 2 delen uit. Zo blijft uw straat altijd via 1 kant bereikbaar en kunt u bij uw voordeur komen. Wij hopen op die manier de overlast voor u tot een minimum te beperken. Heeft u vragen en opmerkingen? Stel ze aan omgevingsmanager Mark Mul.

Wij doen ons best om u zo goed mogelijk op de hoogte te houden van de werkzaamheden.

 • Heeft u geen internet? Belangrijke nieuwsberichten over de werkzaamheden van Stedin en Evides ontvangt u van hen ook per brief in de brievenbus.
 • Wilt u van de gemeente informatie op papier ontvangen? Bel dan 088 – 647 36 47.
 • De bovengrondse inrichting bespreken wij graag met u tijdens een digitale bijeenkomst. Deze plannen wij op een later moment in. Wij informeren u hierover via de nieuwsbrief.

Speciaal voor het project is omgevingsmanager Mark Mul aangesteld. U kunt bij hem terecht met al uw vragen. Hij is bereikbaar via e-mail mark@onthemarkinfra.nl of per telefoon op 06 -10 50 51 10 Heeft u een vraag voor de gemeente? Stuur dan een e-mail naar oud-beijerland@gemeentehw.nl.

Wilt u echt van dag tot dag op de hoogte blijven van het project? Download dan de BouwApp! Op deze app kunt u dagelijks zien wat er precies gebeurt. Ook ontvangt u regelmatig informatie over de voortgang, eventuele overlast of wegafsluitingen. De BouwApp downloadt u gratis via de Appstore (iOS) of via Play (Android).

Hoe installeert u de app?

 1. Download “de BouwApp” in de Playstore (Android) of Appstore (IOS).
 2. Ga naar ‘Zoek op projectnaam of plaats’
 3. Zoek ‘Kerk- en Nobelstraat Oud-Beijerland’
 4. Selecteer het project ‘Kerk- en Nobelstraat Oud-Beijerland’
 5. Klik op ‘Toevoegen aan favorieten’