Duurzaamheidslening

De energiekosten stijgen steeds verder door alle stroomverbruikers die we tegenwoordig in huis hebben. En ook een slecht geïsoleerd huis zorgt voor een hogere energierekening. Daarbij heeft duurzaam opgewekte energie de toekomst. Met de Duurzaamheidslening neemt u maatregelen waarmee u maandelijks bespaart op uw energierekening. Zo houdt u geld over! In onderstaande animatievideo hoort en ziet u in 1 minuut wat de duurzaamheidslening is, waar u het voor kunt gebruiken en waarom dit interessant is.

De Duurzaamheidslening van gemeente Hoeksche Waard maakt het financieel aantrekkelijk om te investeren in energiebesparende maatregelen. Denk aan: zonnepanelen, dak-, gevel-, vloerisolatie, warmtepomp of zonneboiler. U kunt de lening aanvragen als u in de Hoeksche Waard woont. Welke duurzaamheidsmaatregelen exact onder de regeling vallen, kunt u lezen in de verordening Duurzaamheidslening – particuliere woningverbetering.

Duurzaamheidslening aanvragen

Heeft u interesse in de Duurzaamheidslening en wilt u een aanvraag indienen? Doorloop dan onderstaande stappen.

  1. Lees de voorwaarden voor de Duurzaamheidslening in de verordening. Deze vindt u onder ‘Documenten’.
  2. Dien uw aanvraag in door het aanvraagformulier in te vullen. Het ingevulde formulier kunt u naar ons sturen per post of via de mail.

De maatregelen die u kunt doen met de Duurzaamheidslening besparen energie en leveren in de meeste gevallen geld op. Met dak-, vloer- en raamisolatie houdt u al snel honderden euro’s in uw portemonnee. Jaarlijks bespaart u daarmee namelijk meer dan 1.000 kubieke meter gas!

Verbouwen kost veel geld. Zoveel geld dat woningeigenaren er vaak een lening voor afsluiten of een extra hypotheek voor aanvragen. Met de Duurzaamheidslening kunt u uw duurzaamheidsmaatregelen direct uit laten voeren, zonder daar in 1 keer een grote uitgave voor te doen. U spreidt de kosten.

Daarnaast vallen de kosten van de lening in eerste instantie weg tegen de verlaging van de energierekening. Na aflossing van de lening bespaart u dus niet alleen op energie, maar ook op uw energierekening. Bovendien wordt uw woning niet alleen warmer en energiezuiniger, maar stijgt ook in waarde.

Een ander voordeel is de lage rente van 1,7% op de lening.

  • U kunt minimaal € 2.500,- en maximaal € 25.000,- lenen.
  • De maximale looptijd van de lening is 15 jaar. Bedragen tot € 7.500,- hebben een looptijd van 10 jaar.
  • U gebruikt de Duurzaamheidslening voor aanpassingen aan een woning gelegen in de Hoeksche Waard.
  • De woning is minimaal 1 jaar oud.
  • De woning is geschikt en bestemd voor permanente bewoning.
  • Uw krediettoets (uitgevoerd door SVn) heeft een positieve uitkomst.

Let op: Geld lenen kost geld Let op Geld lenen kost geld

U krijgt uiterlijk binnen 8 weken een reactie op uw aanvraag vanuit de gemeente. Gemeente Hoeksche Waard werkt voor de Duurzaamheidslening samen met SVn. Deze partij beheert het fonds, voert de kredietwaardigheidstoets uit en betaalt daaruit de Duurzaamheidsleningen.

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met ons team Publiekszaken via 14 0186.

Wilt u op de hoogte worden gehouden over wat er allemaal gebeurt om de Hoeksche Waard te verduurzamen?

Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief Duurzaamheid.