Basisregistratie personen (BRP), uittreksel

U kunt een uittreksel van uw persoonsgegevens (BRP) nodig hebben voor het afleggen van een examen, inschrijven voor een school, opleiding of woningbouwvereniging, uw huwelijk of geregistreerd partnerschap, uw pensioen, een echtscheiding of als bewijs dat u Nederlander bent. Een uittreksel vraagt u aan in de gemeente waar u woont.

Log veilig in met DigiD om te laten zien wie u bent. Lees meer over DigiD.

Komt u liever langs bij een van onze servicepunten? Maak dan online een afspraak.

Meer informatie over de functie en het belang van de BRP kunt u lezen in het document ”Wat is de Basisregistratie Personen” onder Documenten.

  • Online aanvragen: € 7,35.
  • Persoonlijk: € 9,65.
  • Online aanvragen: uw DigiD en uw gegevens voor internetbankieren.
  • Persoonlijk aanvragen: een geldig identiteitsbewijs. Neem uw pinpas of contant geld mee. U betaalt direct bij de aanvraag. U kunt alleen met uw pinpas betalen. Behalve bij ons servicepunt Oud-Beijerland; daar kunt u ook contant betalen.
  • Online aanvragen: u krijgt het uittreksel binnen 5 werkdagen thuisgestuurd.
  • Persoonlijk aanvragen: u krijgt het uittreksel direct mee.

Ook iemand anders (ouder dan 18 jaar) mag het uittreksel voor u aanvragen. Die persoon maakt dan een afspraak en komt bij ons langs. Hij/zij neemt het door u ingevulde en ondertekende formulier ‘Machtiging verlenen’ mee, een kopie van uw geldige legitimatiebewijs en zijn/haar eigen identiteitsbewijs.

Wilt u een uittreksel aanvragen voor uw thuiswonende minderjarige kind, uw echtgeno(o)t(e) of geregistreerde partner of uw inwonende ouder? Kom dan langs bij een van onze servicepunten. Maak online een afspraak.

Heeft u een internationaal uittreksel Burgerlijke Stand nodig voor een buitenlandse organisatie? Vraag het uittreksel online aan.

Heeft u een internationaal uittreksel persoonsgegevens BRP nodig? Kom dan bij ons langs om een internationaal uittreksel aan te vragen. Maak hiervoor een afspraak.

Woont u in het buitenland of staat u niet meer bij een Nederlandse gemeente ingeschreven? Dan staan uw persoonsgegevens in de Registratie Niet-Ingezetenen (RNI). Een uittreksel vraagt u aan bij één van de RNI-loketgemeenten, een overzicht van deze gemeenten vindt u op de website van de Rijksoverheid.