Een eigenaar van een woning draait zelf voor de kosten op als deze iets aan zijn of haar woning wil veranderen. Voor een huurder ligt dat iets ingewikkelder. Wellicht is het mogelijk om een deel van de te maken kosten te delen met de verhuurder. Een huurder kan de wens voor bepaalde veranderingen binnen de woning kenbaar maken bij de verhuurder. Mogelijk hebben meerdere huurders dezelfde wens en kan de verhuurder dit collectief oppakken. Een huurder in een flatgebouw of appartementencomplex zal, vaak via de huurcommissie, met de verhuurder moeten overleggen over aanpassingen in gemeenschappelijke ruimtes, zoals entree, galerijen, centrale portiek.

Algemene informatie

U mag niets verbouwen aan uw huurwoning zonder schriftelijke toestemming van de verhuurder. Ook niet als de veranderingen niet nadelig zijn voor de verhuurbaarheid. Als u zelf de veranderingen bij het einde van het huurcontract zonder al te veel kosten ongedaan kunt maken is er geen toestemming nodig. Maak vooraf duidelijke afspraken met de verhuurder. Ook over eventuele vergoeding van de kosten. De verhuurder moet binnen 8 weken reageren op uw verzoek en mag dit alleen weigeren als de veranderingen de huurwoning minder verhuurbaar maken of als de woning erdoor in waarde daalt. Meer informatie leest u op de website van de Rijksoverheid.

HW Wonen is de grootste verhuurder van sociale woningen in de Hoeksche Waard. In maar liefst 10.000 woningen van HW Wonen vinden veel Hoeksche Waarders hun thuis. Als huurder van HW Wonen is het mogelijk aanpassingen in uw woning aan te (laten) brengen, al dan niet naar aanleiding van een uitgebracht advies door een van onze woonadviseurs. Wel zijn er enkele spelregels aan verbonden en zal u op voorhand toestemming moeten vragen.

Kiest u er liever voor om naar een andere passende huurwoning te verhuizen dan raadt HW Wonen u aan zich te registreren als woningzoekende op de website van HW Wonen. Wekelijks staat op deze website het aanbod van sociale huurwoningen. Daarnaast biedt HW Wonen ook regelmatig vrije sector huurwoningen op haar website aan.

Wilt u meer informatie over de spelregels die gelden voor het in aanmerking komen van een (andere) huurwoning? Lees dan verder op de website van HW Wonen.

De woonconsulenten van HW Wonen helpen u ook graag met al uw vragen over het mogelijk langer thuis wonen of het zoeken naar een nieuw thuis voor de toekomst.

Woont u in Oud-Beijerland, Nieuw-Beijerland, Piershil of Goudswaard?
Dan beantwoordt Erika Dijkstra graag uw vragen via (0186) 899 898 of e.dijkstra@hwwonen.nl.

Woont u in Heinenoord, Puttershoek, Klaaswaal, Numansdorp of Zuid-Beijerland?
Uw contactpersoon is Claudia den Haan. Zij is te bereiken via (0186) 899 836 of c.denhaan@hwwonen.nl.

Woont u in ’s-Gravendeel, Strijen, Strijensas, Mookhoek, Mijnsheerenland, Westmaas of Maasdam?
Contacteer dan Anne Zuidam via (0186) 899 821 of a.zuidam@hwwonen.nl