Terug naar het overzicht

Zilveren erepenning voor oud-wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat 

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Oud-wethouder Joanne Blaak-van de Lagemaat ontving vanmiddag de zilveren erepenning van gemeente Hoeksche Waard. Burgemeester Erik van Heijningen reikte de gemeentelijke onderscheiding uit tijdens haar afscheidsreceptie in het gemeentehuis in Maasdam. Joanne Blaak-van de Lagemaat kreeg de penning, omdat zij zich vele jaren met hart en ziel heeft ingezet voor de samenleving en de inwoners van de Hoeksche Waard. 

Na 5 jaar raadslidmaatschap in de voormalige gemeente Binnenmaas en 5 jaar wethouderschap bij de gemeente Hoeksche Waard nam zij vandaag officieel afscheid.  

Mevrouw Blaak-van de Lagemaat is altijd zeer begaan geweest met wat er in de samenleving speelt. Zij vindt dat iedereen ertoe doet en vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Bijna 20 jaar heeft zij gewerkt als (hoofd)verpleegkundige in het Refaja ziekenhuis en aansluitend 22 jaar bij het Leger des Heils, waarvan de laatste 10 jaar als regiobestuurder.  

Voor 100 procent ingezet

Haar politieke carrière begon in 2014 bij gemeente Binnenmaas. Als raadslid en later als wethouder heeft zij zich altijd voor de volle 100 procent ingezet en stond ze 24/7 ‘aan’. Zij zag, als wethouder zorg, welzijn, jeugd, volksgezondheid en inclusieve samenleving, overal kansen om de samenleving een beetje beter te maken. Blaak-van de Lagemaat is een teamspeler die graag optrekt met anderen: samen ontdekken, vallen en opstaan en bouwen aan een beter bestaan.  

Het beste voor alle inwoners 

De afgelopen 10 jaar heeft mevrouw Blaak-van de Lagemaat zich enorm ingespannen voor het algemeen belang en voor wat het beste is voor alle inwoners samen. Zij heeft richting gegeven aan het sociaal domein. Zij hield daarbij het geheel en de samenhang goed voor ogen. Als bestuurder stond ze bekend om haar betrokkenheid, kennis en kunde. 

En ook al waren het roerige jaren: mede door haar inspanningen is er veel bereikt. De Hoeksche Waard is 1 van de eerste gemeenten in Nederland waar de WWZ-visie (Wonen, Welzijn, Zorg) is vastgesteld en deze is ook volop in uitvoering. De sturing op de Jeugdhulp hebben we naar ons toegehaald en verbonden met onderwijs en huisartsen. Het sociaal domein is veel beter verbonden met het fysieke domein. Het gaat niet alleen om huizen bouwen, maar ook om het inrichten van de leefomgeving op ontmoeten, gezondheid en veiligheid.  

Uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig ingezet 

Vorige maand trad Blaak-van de Lagemaat vanwege gezondheidsredenen terug als wethouder. Zij kreeg vandaag de zilveren erepenning, omdat zij zich uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig heeft ingezet voor de Hoeksche Waardse samenleving. 

Blijk van waardering en dankbaarheid 

Het college van burgemeester en wethouders kan de erepenning als blijk van waardering en dankbaarheid toekennen aan inwoners en niet-inwoners die zich op een bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de gemeenschap van de Hoeksche Waard. De erepenning bestaat uit een legpenning met een bijbehorende draagspeld in zilver.