Terug naar het overzicht

Zaterdag 9 september Open Monumentendag Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Altijd al eens een heuse atoomkelder (noodbestuurspost), Noorse geschenkwoning, kazemat of eeuwenoude herberg van dichtbij willen bekijken? Op zaterdag 9 september openen maar liefst 41 Hoeksche Waardse monumenten hun deuren tijdens de 37e landelijke editie van VriendenLoterij Open Monumentendag. Er is van alles te zien en te doen. In samenwerking met Visit HW is er ook een leuke puzzeltocht uitgezet met allemaal interessante weetjes én prijzen! Kijk snel op de landelijke website Open Monumentendag en plan een mooie route langs ons prachtige Hoeksche Waardse erfgoed.

Alle deelnemers staan op www.openmonumentendag.nl

Behalve de eerder genoemde voorbeelden zijn er nog vele andere mooie en bijzondere plekken te bezoeken, zoals prachtige kerken, boerderijen, molens en musea. Maar bijvoorbeeld ook de tuin van de historische buitenplaats het Hof van Moerkerken. Of laat je rondleiden door een van de cliënten op de meer dan 100 jaar oude zorgboerderij de Lindehoeve. Op de landelijke website Open Monumentendag staat uitgebreide informatie over de deelnemende Hoeksche Waardse monumenten en activiteiten die er te doen zijn.

Het landelijke thema is ‘Levend erfgoed’

Onder levend (immaterieel) erfgoed verstaan we culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden die mensen van huis uit hebben meegekregen, die zij zich eigen hebben gemaakt en die zij op hun beurt weer willen doorgeven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het ambacht van molenaar.

Doe de puzzeltocht en maak kans op een prijs!

Nieuw dit jaar is een puzzeltocht met allemaal leuke vragen langs verschillende historische plekjes. Je kunt alle informatie over de puzzeltocht vinden op Visit HW.