Terug naar het overzicht

Word jij de nieuwe kinderburgemeester van de Hoeksche Waard?

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Gemeente Hoeksche Waard zoekt een kinderburgemeester voor het jaar 2023. Voor de huidige kinderburgemeester Chris Buitendijk zit de termijn er eind van het jaar op. Chris: “Ik vind het leuk om de kinderen in de Hoeksche Waard te vertegenwoordigen dit jaar. Samen met de burgemeester ben ik aanwezig bij belangrijke evenementen en ik heb met wethouders gesproken over onderwerpen die mijn leeftijdsgenoten en ik belangrijk vinden. Op 31 december zwaai ik af. Word jij mijn opvolger?”

Taken kinderburgemeester

Als kinderburgemeester ben je heel het jaar 2023 actief in de Hoeksche Waard. Jij kunt onderwerpen bespreekbaar maken bij de gemeente die voor jou en andere kinderen belangrijk zijn. Daarnaast ben je aanwezig bij belangrijke gebeurtenissen samen met burgemeester Aptroot en/of de wethouders. Denk aan herdenkingen, de intocht van Sinterklaas en nog meer andere bijzondere momenten. Je hebt dus veelal een ceremoniële rol.

Wie kan kinderburgemeester worden?

Zit je in groep 7, woon je in de Hoeksche Waard en vind je het leuk om jouw leeftijdsgenoten te vertegenwoordigen in de gemeente? Dan kan je je aanmelden om kinderburgemeester te worden.

Hoe word je kinderburgemeester?

Maak een leuk filmpje waarin je vertelt waarom je kinderburgemeester wilt worden. Vertel daarin ook welke onderwerpen jij belangrijk vindt om met de gemeente te bespreken. Jouw filmpje kun je tot en met donderdag 10 november mailen naar kinderburgemeester@gemeentehw.nl.

Uit alle inzendingen worden door een selectiecommissie een aantal kinderen gekozen, die uitgenodigd worden voor een kennismakingsgesprek met burgemeester Aptroot. Na deze gesprekken wordt de keuze gemaakt wie de kinderen in de Hoeksche Waard van 1 januari tot en met 31 december 2023 vertegenwoordigt als kinderburgemeester.

Jong HW Denkt Mee

Kinderen en jongeren zijn van groot belang voor de Hoeksche Waard. Zij zijn onze toekomst. Gemeente Hoeksche Waard vindt het dan ook belangrijk om met hen in gesprek te gaan over hun wensen en behoeften voor de toekomst van de Hoeksche Waard. Daarom heeft de gemeente het jongerenparticipatietraject Jong HW Denkt Mee. De kinderburgemeester is, net als de jongerenraad, een onderdeel van dit programma.