Terug naar het overzicht

Woning in Oud-Beijerland gesloten na drugsvondst

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Burgemeester Aptroot heeft deze week besloten een woning aan de Bloys van Treslongstraat in Oud-Beijerland voor 3 maanden te sluiten. De woning is gesloten op grond van de Opiumwet. De politie trof bij een inval een hennepkwekerij aan.

Het sluiten van een pand, zeker een woning, is een forse maatregel. Door het sluiten van het pand maakt de gemeente een einde aan de bekendheid en het gebruik van de woning als drugspand. Ook wordt hiermee een helder signaal afgegeven: deze vorm van criminaliteit wordt stevig aangepakt.

Samenwerking is belangrijk

Samen met de politie, het Openbaar Ministerie, andere veiligheidspartners en inwoners werkt de gemeente aan het behoud van een veilige en leefbare Hoeksche Waard. Het sluiten van een drugspand past bij de aanpak om ondermijnende criminaliteit te bestrijden en te voorkomen.

Meld drugsoverlast of vermoedens van hennepteelt

De handel en productie van drugs gaan gepaard met overlast en criminaliteit. Bovendien is een hennepkwekerij een gevaar voor de directe omgeving. Denk hierbij aan brand- en ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting, lekkage en stank. Gemeente en politie roepen inwoners daarom op om signalen van criminele activiteiten te melden. Neem contact op met de politie via telefoonnummer 0900 – 8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.