Terug naar het overzicht

Woensdag 2 november meert de Escapeboot ondermijnende criminaliteit aan in 's-Gravendeel

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Een haven is een populaire plek voor waterliefhebbers. Helaas is een haven ook voor criminelen een interessante locatie. Havens zijn potentiële broedplaatsen van ondermijnende activiteiten. Voor de aanpak van ondermijnende criminaliteit zijn meldingen van gebruikers van de haven dan ook heel belangrijk.

De Escapeboot is bedoeld voor booteigenaren en havengebruikers. Vaak blijkt dat zij de signalen dagelijks tegenkomen, maar deze niet herkennen. Een bezoek aan de Escapeboot leert u waar u op moet letten en waar u verdachte situaties kunt melden.

In de drijvende escaperoom leert u door het spelen van een spel signalen van ondermijnende criminaliteit te herkennen. Tijdens het spel komen thema’s aan bod zoals drugs- en geldtransport, mensenhandel en het anoniem verblijven op een boot om zo uit handen van justitie te blijven. Dit alles onder de tijdsdruk van een timer die aftelt. Na afloop wordt besproken waar u signalen kunt melden. Ook kunt u vragen stellen aan de aanwezige specialisten.

De Escapeboot is woensdag 2 november tussen 10.00 en 16.00 uur in de haven van ’s-Gravendeel (Havenweg) te bezoeken. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. Heeft u vragen? Neem dan contact op met Michael de Man van Platform Veilig Ondernemen Rotterdam via telefoonnummer 06 316 808 11 of via e-mail michael.deman@hetccv.nl.