Terug naar het overzicht

Wereld Alzheimer Dag in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. Dat u met een gezonde leefstijl prettiger oud wordt, is geen nieuws. Dat er een rechtstreeks verband is tussen een gezonde leefstijl en dementie, is dat voor veel mensen wel.

Uit onderzoek van de Universiteit van Maastricht blijkt dat in 40% van de gevallen de kans op dementie verkleind kan worden door een gezonde(re) leefstijl. Wereld Alzheimer Dag staat dit jaar daarom in de Hoeksche Waard in het teken van de campagne ‘We zijn zelf het medicijn’. Een campagne voor iedereen vanaf 40 jaar.

Programma woensdag 21 september

Op woensdag 21 september kunt u meedoen aan de volgende activiteiten in de Hoeksche Waard:

 • 10.00 uur – Beweeg voldoende
  Wandelingen vanuit Huiskamers in de Wijk: Buitensluis Alerimus Numansdorp (Bernhardstraat 25 in Numansdorp) en Huis te Hoecke in Puttershoek (Zomerplein 15 in Puttershoek).
 • 11.00 uur – Eet gezond
  Informatie, inloop en lekkere gezonde hapjes in Buurthuis Me Mekaer in Strijen tot 16.00 uur (Kerkstraat 73 in Strijen)
 • 13.30 uur – Blijf Nieuwsgierig
  Kunstenaars Monika VvariazZ, Houman en Connie Toet stellen hun atelier open bij CreActief (Koninginneweg 126 in Oud-Beijerland)
 • 14.00 uur – Blijf Nieuwsgierig
  Maak kennis met de Compaantablet in Boezem & Co (Boezemsingel 7 in Oud-Beijerland).
 • 14.00 uur – Beweeg voldoende
  Wandeling vanuit Heemzicht Piershil (Voorstraat 26 in Piershil). Geniet na de wandeling van een hapje en een drankje.

Kom langs op een van de locaties en maak kans op een vrolijke paar sokken. De dag duurt tot 16.00 uur en deelname is gratis.

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de locatie waar u naartoe wilt of neem contact op met mevrouw C. Bouwer via 06 – 28 77 12 17.