Terug naar het overzicht

Welkom voor 13 nieuwe Nederlanders in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 14 september 2022 kregen 13 Hoeksche Waarders het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatieceremonie in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Locoburgemeester Harry van Waveren reikte de officiële papieren uit, samen met een bos bloemen en natuurlijk de Nederlandse vlag mét wimpel. Voor de 4 kinderen was er een mooi boek of boekenbon.

De genaturaliseerde Hoeksche Waarders komen uit Iran, Marokko, Gambia, Brazilië, Suriname, Afghanistan en Syrië.

Naturalisatieceremonie

De gemeente organiseert een paar keer per jaar een naturalisatieceremonie. Het is een plechtige bijeenkomst in de Burgerzaal van het gemeentehuis in Oud-Beijerland. De nieuwe Nederlanders leggen tegenover de (loco)burgemeester de ‘verklaring van verbondenheid’ af, door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. Daarmee beloven ze de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Feestelijke afronding

De naturalisatieceremonie is de feestelijke afronding van een, voor de meeste kandidaten, lang en soms moeizaam traject waarin onder andere de Nederlandse taal moet worden geleerd.

Wij feliciteren deze Hoeksche Waarders met hun Nederlanderschap en wensen hen alle goeds voor de toekomst!