Terug naar het overzicht

Welkom voor 11 nieuwe Nederlanders in de Hoeksche Waard

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Op woensdag 25 mei 2022 kregen 11 Hoeksche Waarders het Nederlanderschap. Dat gebeurde tijdens een feestelijke naturalisatieceremonie in het gemeentehuis in Oud-Beijerland. Locoburgemeester Paul Boogaard reikte de officiële papieren uit, samen met een bos bloemen. Zoals gebruikelijk gingen ze naar huis met de Nederlandse vlag mét wimpel.

De genaturaliseerde Hoeksche Waarders komen uit Macedonië, Afghanistan, Somalië, Eritrea, Syrië en Irak. Ieder heeft zijn eigen verhaal. Sommigen moesten vluchten uit oorlogsgebieden of zijn gevlucht van onderdrukking. Anderen zijn hier geboren en getogen of hebben een Nederlandse partner en kinderen.

Feestelijke afronding

De naturalisatieceremonie is de feestelijke afronding van een, voor de meeste mensen, lang en soms moeizaam traject waarin onder andere de Nederlandse taal moet worden geleerd. In de Burgerzaal legden ze tegenover de locoburgemeester de ‘verklaring van verbondenheid’ af. Dat deden zij door het zweren van de eed of het uitspreken van de belofte. Daarmee beloofden de Nieuwe Nederlanders de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en de plichten te vervullen.

Wij feliciteren deze Hoeksche Waarders met hun Nederlanderschap en wensen hen alle goeds voor de toekomst!