Terug naar het overzicht

Verkiezingen Europees Parlement

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Van donderdag 6 tot en met zondag 9 juni 2024 kiezen de inwoners van de 27 lidstaten van de Europese Unie in totaal 720 leden van het Europees Parlement. In Nederland kunnen wij op donderdag 6 juni naar de stembus. Wij kiezen 31 leden die ons land gaan vertegenwoordigen in het parlement.

Waar gaan de verkiezingen over?

Meer inhoudelijke informatie vindt u op de verkiezingspagina van het Europees Parlement. Hier kunt u lezen waar de verkiezingen precies over gaan, op wie u kunt stemmen en nog veel meer. Ook vindt u er een link naar de Europese verkiezingen in makkelijke taal. Ook op de website van de Rijksoverheid en van de Kiesraad vindt u uitgebreide informatie.

Wanneer krijg ik mijn stempas?

U ontvangt uiterlijk donderdag 23 mei op uw huisadres uw stempas(sen). Heeft u vrijdag 24 mei nog niets ontvangen? Neem dan contact met ons op. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 14 0186 of 088 – 647 36 47. Kijk op de verkiezingspagina op onze website voor nog veel meer praktische informatie die u nodig heeft om te gaan stemmen.

Tellers gezocht!

Op dit moment komen we nog enkele tellers tekort. Zowel voor de donderdagavond als vrijdag 7 juni overdag kunnen we nog mensen gebruiken die de stemmen tellen. Je hoeft van tevoren geen training te volgen. De vergoeding bedraagt € 40,- voor de donderdagavond en € 11,50 per uur voor het tellen op vrijdag. Ben je dus 18 jaar of ouder? Kijk op de verkiezingspagina op onze website voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden!