Terug naar het overzicht

Uniek in de Hoeksche Waard: cruiseschip meert aan in Oud-Beijerland

Afgelopen zaterdag stapte wethouder Paul Boogaard aan boord van cruiseschip Porto Mirante voor een rondleiding en een gesprek met eigenaar Robert Reitsma. Het gloednieuwe schip, met zo’n 100 genodigden aan boord, maakte een eerste vaartocht en meerde dit weekend aan in het centrum van Oud-Beijerland. Verschillende bedrijven uit de regio, waaronder uit de Hoeksche Waard, hebben hun expertise en vakmanschap ingezet om dit schip te realiseren.

Wethouder Paul Boogaard (recreatie en toerisme): “Het is uniek dat een cruiseschip aanmeert in Oud-Beijerland. Het bezoek van de gasten aan boord van het schip draagt bij aan een welkome impuls voor de lokale horeca en winkels. Dit laat zien dat de Hoeksche Waard een uitstekende bestemming is voor een dagje uit. Hopelijk krijgen meer bezoekers in de toekomst de kans om ons mooie gebied op deze manier te verkennen. En prachtig om te zien dat Kampers Shipyard uit Puttershoek is betrokken bij de ontwikkeling van dit schip.”

Op naar Europese wateren

Op donderdag 16 mei wordt het schip in Düsseldorf gedoopt. Na deze feestelijke gebeurtenis vaart het schip naar Portugal, waar gasten aan boord van de Porto Mirante genieten van een bijzondere cruise over rivier de Douro.