Terug naar het overzicht

Uitvoering nieuw hondenbeleid in volle gang

Dit nieuwsbericht is verlopen.

Eerder dit jaar berichtten we al over de plannen in het nieuwe hondenbeleid: onder andere groot onderhoud van de uitrengebieden en hondenspeelvelden en de aanleg van meer hondenspeelveldjes. Onlangs zijn 2 omheinde uitrengebieden voor honden aangelegd langs de Randweg in Oud-Beijerland. Daarnaast worden voorbereidingen getroffen voor de aanleg van nog 6 omheinde uitrengebieden. Deze zijn gepland voor 2023 op de volgende locaties: Biezengors – Puttershoek, Hendrik Hamerstraat – ’s-Gravendeel, Johannes Kolfstraat – Westmaas, Kleine Loohof – Strijen, Meestooflaan Numansdorp en de Vingerling – Mijnsheerenland.

Uitrengebieden Oud-Beijerland positief ontvangen

Het ene uitrengebied ligt links en rechts van de Roerdompweg, langs de Randweg. Het andere veld ligt ook aan de Randweg, maar dan ten noorden van Dierenspeciaalzaak Koko. We hebben veel positieve reacties ontvangen tijdens de aanleg van de gebieden en er wordt inmiddels dankbaar gebruik van gemaakt. In 2021 werden er al uitrenveldjes aangelegd in Klaaswaal en Nieuw-Beijerland. De aanleg van omheinde uitrengebieden zorgt voor meer veiligheid. Weggebruikers hebben geen last van loslopende honden en de dieren zelf kunnen onbezorgd loslopen. Buiten de hondenspeelveldjes en uitrengebieden geldt namelijk overal een aanlijnplicht en mogen honden niet loslopen.

Aanpassing bebording: overal opruimplicht

Er worden ook voorbereidingen getroffen om de bebording aan te passen aan ons nieuwe beleid. Op veel borden bij losloop- en uitrengebieden staat dat er geen opruimplicht geldt. Dit is echter wel het geval, want in de hele Hoeksche Waard geldt sinds 2021 opruimplicht. Waar nodig worden daarom in 2023 per dorp de borden vervangen. De afgelopen warme zomer kwamen er veel meldingen binnen van overlast (onder andere geur) door hondenpoep, zowel van hondenbezitters als niet-hondenbezitters. Daarnaast is het belangrijk voor de biodiversiteit in bijvoorbeeld de bermen om hondenpoep op te ruimen. Daarom vragen we hondenbezitters met klem om hondenpoep op te ruimen. Samen houden we zo de Hoeksche Waard prettig leefbaar voor iedereen!